Šta je novo?

Firewall test - preporuka

A sta je sa Zone Alarmo-m koga na svim sajtovima najvise hvale,doduse vise verziju koja se ne placa?Kakva su iskustva sa free verzijom?Pozdrav

ivo.r je napisao(la):
Vidim da je Outpost svuda hvaljen, ali meni je odmah nakon instalacije i restarta svalio mašinu na jedan :( Nakon reinstalacije isto :( Negde očito grešim, pa sam još uvek na Keriu.

Citat sa download stranice Outposta je napisao(la):
We strongly recommend that you uninstall all other firewall applications before installing Outpost Firewall. Running Outpost with other firewall products can result in system instability (i.e., crashes) and can cause Outpost to operate in an unsecure mode

Ovo mi se ucinilo kao tvoj problem, jer si rekao: "pa sam još uvek na Keriu."
Nekako mi se cini da ga nisi izbrisao. Ako gresim :whip:

zoran l je napisao(la):
A sta je sa Zone Alarmo-m koga na svim sajtovima najvise hvale,doduse vise verziju koja se ne placa?Kakva su iskustva sa free verzijom?Pozdrav
Mislio sam vise hvale verziju koja se placa:)

Wakizashi je napisao(la):
@Misko, Aponen
E što se objašnjenja za konfigurisanje tiče, pričao sam sa Dejanom Ristanovićem iz PC pressa, vezano za fw test, za koji nije zainteresovan jedino iz razloga što su skoro imali takav test, ali jeste zainteresovan za tekst o finom podešavanju nekog fwa. Ja sam se odlučio za ZA iako ga baš ne preferiram zbog činjenice da je napravio stratešku saradnju sa Check Point Software(ko ne zna, firma pravi numero 1 enterprise fw koji košta ko Svetog Petra kajgana i filtrira ko zmaj)koja je dala 114M $ za integraciju, pa mislim da će definitivno postati lider na tržištu home/small business rešenja, ali će tekst biti tako napisan da može da se primeni na većinu fwova izuzimajući all in one rešenja, koje sam uglavnom napljuvao na testu ;). E sada, ako tekst bude bio objavljen u PC pressu, onda neću moći da ga pustim ovde, ali ako ne, onda i on kao i sam test ide u GPL ;)

pa izmeni malo tekstom izostavi nesto i posalji ako nije problem ne verujem da ce ti praviti problem zbog toga?

Jedno pitanje, da li Look n Stop podrzava aktivni FTP? Znaci treba mi FW sa kojim mogu da dozvolim sve dolazne konekcije sa neke ip adrese pa makar bile one i za ftp...

JOBAH je napisao(la):
Jedno pitanje, da li Look n Stop podrzava aktivni FTP? Znaci treba mi FW sa kojim mogu da dozvolim sve dolazne konekcije sa neke ip adrese pa makar bile one i za ftp...

Sta je tu problem, napravis polisu koja ce dozvoliti inbound saobracaj sa porta 20(FTP Data) posto u Active FTP-u samo se taj port koristi kao data port, sa zadatog hosta i trebalo bi da radi...
Ukratko
Active FTP :
command : client port>1024 -> server port 21
data : client port>1024 <- server port 20
Passive FTP :
command : client port>1024 -> server port 21
data : client port>1024 -> server port>1024

He pa bilo bi lepo kada bi ovo radilo na svim FW... radi samo za sada koliko je meni poznato na Kerio.... Ali sta je sa ostalim?

Takodje inbound konekcija nije samo po portu 20... ali nebitno... na nekim FW ne radi cak i ako dozvolis sav inbound saobracaj sa ip adrese FTP servera... (odlican nacin za testiranje je da probas da se zakacis na Veratov FTP)

Pa nije samo po portu 20, nego je uvek SA porta 20 remote hosta, zar ne ? Na tvojoj mašini je na portovima od 1024 do 65535 valjda...
Evo sada sam probao, doduse sa ZA ali je ista priča... Znači ako izuzmem ******sko kreiranje polisa kod njega, u Outpost formatu bi to bilo:
Outbound where remote host is 217.26.64.130 and remote port is TCP 21 and local port is 1024-65535 Allow
Inbound where remote host is 217.26.64.130 and remote port is TCP 20 and local port is 1024-65535 Allow
Znaci sad sam gledao da li radi i radi, s tim sto sam ja ubacio jos 3 polise koje ce da blokiraju sve ostalo cisto za proveru... A koji fw koristiš trenutno?

Poslednja izmena:
Rage against The mAchine je napisao(la):
Ovo mi se ucinilo kao tvoj problem, jer si rekao: "pa sam još uvek na Keriu."
Nekako mi se cini da ga nisi izbrisao. Ako gresim :whip:

Izvini, tek sam danas video post.

Naravno da je Kerio bio prethodno udaljen.

zoran l je napisao(la):
Mislio sam vise hvale verziju koja se placa:)

Zone Alarm se isporucuje kao "Zone Alarm" ili "Zone Alarm Pro", s tim sto je ovaj drugi, naravno, bolji.

Cinjenicno stanje je da mi je komp 24h online na PRILICNO brzom linku (34 MB/s), cela lokalna mreza mi je sa javnim statickim IP adresama i od svih mogucih FW resenja Zone Alarm pro se pokazao zaista kao jedini koji:

1. Niko nije zeznuo (prosao preko njega) - jos
2. "Stealth" opcija mu ZAISTA radi (tj. svi nezeljeni paketi se "drop"-uju, pa Internet "nije svestan" da sam tu)
3. Nema otvoren port 113 (mislim da svi ili skoro svi ostali imaju)
4. Ima cool "Expert configuration" opcije
5. LAKO SE KORISTI (vrlo vazno za krajnjeg korisnika)

Na svu tu pricu se da nadovezati jos jedna stvar a to je da gomila "Intrusion detection" sistema (tipa BlackIce, o kome je i Steve Gibson pisao na www.grc.com) vise otkriva nego sto sakriva tvoj racunar i podatke o tebi...

Ja koristim Zone Alarm i za sada, po mom iskustvu, ne postoji bolji Firewall za Windows. :)

Znaci sad sam gledao da li radi i radi, s tim sto sam ja ubacio jos 3 polise koje ce da blokiraju sve ostalo cisto za proveru... A koji fw koristiš trenutno?

Ja koristim Kerio i active FTP na njemu radi... ali me interesuje koji sve FW podrzavaju ovo?

Meni Kerio 2.15 ubije Win2K3 ws. cim se masina boot-uje.
Servis resetuje masinu. Morao je da leti napolje! Dakle, oprez sa serverskim sistemima, za njih ipa treba nesto specificnije.

ZA(P) 4.5.3.xx radi

Rage against The mAchine je napisao(la):
Evo bas mi juce uninstaliranje ZAP sj**ba registry... Format C:/ :smrc:

Pa dadose ljudi ovde uputstvo kako da se deinstalira ZA! :smash:

kUdtiHaEX je napisao(la):
Logovi su fantasticni!!! Medjutim, trazio sam pluginove ali nisam nasao nista (?).
Outpostj e zaista fantastican firewall medjutim, @Guard nije tako losh. Prvo ne tripuje se kao ZA ponekad pa da prekine sve veze sa internetom tek onako....i ne koci masinu. Svidja mi se sto ima i bandwith meter, broj otvorenih portova i mnoge druge korisne informacije. Recimo, mene je odbranio od DCOM i ostalih aktuelnih bugova bez problema. Kada bih birao izmedju ZA i njega, birao bih @guard. Ali posto ne biram, ostajem na Outpostu :)

Ma @guard i dalje konza :beer:

dkurel je napisao(la):
Ja koristim Zone Alarm i za sada, po mom iskustvu, ne postoji bolji Firewall za Windows. :)

slazem se sa tobom svi kao pricaju da je ZA busan ko sir ali ja sam ga koristio vec neko vreme jeste da samo kako dialup korisnik neta ali nisam imao nikakvih problema sa njim... sad sam presao na kablovski i stvarno nemam problema sa njim pratio sam in out sa commview prog i nikad mi niko nista ne brlja po hardu ....

da li imas neke savete za napredno podesavanje posto si iskusan korisnik, trenutno imam dinamicnu ip adresu ali razmiljam se da trazim staticku

Razmišljao sam o njemu, ali obzirom da je on poslednji put ažuriran 1999 godine, nisam ga uzeo u obzir. Mada, znam da sam imao problema sa njim pod WinME, videću kako će se ponašati pod XP-om...

Pa nece da radi na WinME. Hoce na 98, ali ME nikako. Na XP-u radi super zato.

I to sto je zasterao.. heh.. a sta je norton uradio nego maznuo ceo program i dodao svoje glupe dodatke koje niko ne razume cemu sluze.. samo su s*ebali tako dobar firewall.
:wall:

mene interesuje sledece: Od kada sam instalirao Zone Alarm Pro ne mogu lepo da skinem postu, prijavi mi gresku u POP3 serveru iako je sve lepo podeseno a i programi koje koristim za mail su stavljeni na TRUSTED listu. Cim ga iskljucim, sve je u redu. U cemu je problem?

Svaka cast...

...za ulozen trud i vreme. I meni bi dobro doslo neko jasno pro setovanje firewalla. Koristim ZA free i lepo radi. ZA Pro mi je UVEK usporio vezu. Bilo na P1 233MHz ili P4 1.8GHz. Internet de prosto vukao...

Dopadaju mi se i tvoja subjektivna misljenja.

Pozdrav :wave:

Ogi. je napisao(la):
mene interesuje sledece: Od kada sam instalirao Zone Alarm Pro ne mogu lepo da skinem postu, prijavi mi gresku u POP3 serveru iako je sve lepo podeseno a i programi koje koristim za mail su stavljeni na TRUSTED listu. Cim ga iskljucim, sve je u redu. U cemu je problem?

e istina, to se i meni desavalo. ali sad koristim samo yahoo mail tako da nemam vise problema :D

Vrh Dno