Šta je novo?

Firewall test - preporuka

Meni fino lezi Outpost. Od ostalih AV/spyware programa koristim Nod32, Spybot S&D i Adaware. Makina radi opushteno iako istovremeno stoje resident protection Outposta, Spybota i Nod32.

ironmanbg je napisao(la):
Ko nije extra advanced user bolje i da ne koristi firewall , sa default podesavanjima svi su busni ko svajcarski sir
Probao sam LnS , sve pohvale za min zauzece resursa , ali ko ono ispravno setuje , moze da se odmah zaposli kao administrator mreze
:bottle: :bottle: :bottle:
Ovako se nisam cepao odavno :)
extra advanced user, lol na kvadrat. Bilo ko sa malo znanja, prosečnim iq-om, dosta strpljenja i malo google isqstva u stanju je da podesi bilo koji win firewall.

A ovo za admina mreže, pa podešavanje ovakvog firewall-a je za jednog admina mreže mačiji kašalj :)

Instalirao sam ceo OS, podesio sve i svašta i to sve iz konzole i još uvek nemam isqstva da radim kao sys ili network admin. Tako da, ovakve gluposti sačuvaj za sebe.

Ko nije extra advanced user bolje i da ne koristi firewall , sa default podesavanjima svi su busni ko svajcarski sir
hm... nije tacno... evo, ja koristim Kerio 2.15 sa default podesavanjima i nikakve probleme nisam imao... zato mi se i svidja taj fw ;)

Meni se licno najbolje pokazao Outpost firewall, a i nije tezak za konfigurisanje.

mene Outpost sve vise i vise nervira. MILION puta me pita ono Update information for..... ****** ako sam rekao da Firefox ALLOW ALL ACTIONS onda sta me vise pitas za njega!~!! GRRRRRRRR

Probao sam LnS , sve pohvale za min zauzece resursa , ali ko ono ispravno setuje , moze da se odmah zaposli kao administrator mreze

Yeah, right. Ako nisi primetio, ZoneAlarm je tipican program za domacice i kuvarice (bez uvrede). Sav je saren, animiran, prijatan za oko... sta mislis koliki IQ ima ciljna grupa tog proizvoda (opet no offense oni koji ga koriste, pokusavam da dokazem nesto drugo)? Znaci, to je program koji sve radi automatski, ti ga instaliras, spakujes u tray i skoro zaboravis na njega. Ponekad te pita da li hoces da pustis svoj mail klijent ili browser na net i otprilike se cela prica svede na to. Dakle, da li zaista treba da bude advanced giga mega super pro dza bu user da bi mogao da koristis fw? Ne. To je totalno pogresno.

OK
ajde onda probajte malo ove testove tipa pcaudit i leektest
garant prolaze svaki outofthebox podesen firewall

Znaci, to je program koji sve radi automatski, ti ga instaliras, spakujes u tray i skoro zaboravis na njega. Ponekad te pita da li hoces da pustis svoj mail klijent ili browser na net i otprilike se cela prica svede na to.
pa na to sam i mislio.Takve FW ne treba ni koristiti
U LnS tzv Application Filtering ne znaci nista bez rules setova , a to se ne moze podesiti tek tako

Poslednja izmena:
Love Hunter je napisao(la):
mene Outpost sve vise i vise nervira. MILION puta me pita ono Update information for..... ****** ako sam rekao da Firefox ALLOW ALL ACTIONS onda sta me vise pitas za njega!~!! GRRRRRRRR

Isključi Component control. Imaš dugme u okviru Application opcije gde to može da se postavi na disabled.
Sve ostalo ga nauči par dana, pa kad prestane da zapitkuje, stavi ga na block most mod i ne diraj ga dok ne instaliraš neku novu aplikaciju kojoj treba net.

ja koristim ZoneAlarm odavno ,toliko je dobar da ni AV ne koristim vishe ,ima sad i scannner za spyware - adware ,tako da nema bolje.

Ja koristim Outpost i to na allow most mode i nikad nikakav problem nisam imao.

ZA mi je mnogo gusio/blokirao internet brouzing pa sam instalirao Kerio, koji gotovo i ne primecujem. Sta mislite o njemu? Treba li nesto specijalno da se podesava posto mi je na default???

KAV mi je mnogo supalj u zadnjo vreme.Prolaze virusi samo tako... Razmisljam se da instaliram DrWeb-a.Kazu da hvata sve sto AVP ne moze....

bansek je napisao(la):
ZA mi je mnogo gusio/blokirao internet brouzing ....
....KAV mi je mnogo supalj u zadnjo vreme.Prolaze virusi samo tako...

E, svakakvu glupost cu procitati ovde. :smash:

bansek je napisao(la):
Instalirao sam ga sa drajverima, a jel' treba kasnije nekako da se startuje i da se "vidi" dok sam na netu ili je negde u pozadini?

Imas "ikonicu" u taskbar-u koja se tu postavlja odmah po instalaciji, odakle mozes da pokrenes podesavanja. U svakom slucaju imas start meni grupu "NVIDIA Corporation".

Poslednja izmena:
apolon je napisao(la):
E, svakakvu glupost cu procitati ovde. :smash:
Pa kad si mlogo pametan. :wave:
Kada u ZA povecam stepen sigurnosti sa medium na high (koliko se secam), nemam nikakav protok ka netu. A ina medium usporava racunar.
AVP sa poslednjom definicijom virusa mi je napustao milion trojanaca i nekoliko virusa od kojih je zadnji bio fatalan (blokirao email klijent,AVP updejt, task manager, i na kraju restartovao racunar prilikom enejblovanja kablovskog neta, a kasnije i pri samom prikljucenju USB kabla). AVP scan iz safe moda nije nista pronasao, kao ni kod jednog prijatelja kome je virus izmenio bios graficke !!?!! Tu je Dr.Web zavrsio posao.
Imas "ikonicu" u taskbar-u koja se tu postavlja odmah po instalaciji, odakle mozes da pokrenes podesavanja. U svakom slucaju imas start meni grupu "NVIDIA Corporation".
Pod Nvidia corporation imam samo Network Acces Manager>Web-based interface. Ili ga nisam instalirao ili ovaj veb interfejs treba da se pokrene.

bansek je napisao(la):
Pa kad si mlogo pametan. :wave:
Ovaj argument prihvatam, ostale ne. :)
bansek je napisao(la):
Pod Nvidia corporation imam samo Network Acces Manager>Web-based interface. Ili ga nisam instalirao ili ovaj veb interfejs treba da se pokrene.
Preko njega mozes da pokrenes podesavanja, ali evo sta sve ima u toj grupi:

Inace taj firewall se odnosi samo na LAN (koliko ja znam, a pretpostavljam da ti je to vec poznato)

Poslednja izmena:
ajde preporucite mi neki dobar ali da malo jede sistemskih resursa... pre sam koristio ZA i za FW i za antivirus i spyware ... sad koristim ZA za FW i spyware a za antivirus NOD32 u ovoj drugoj kombinaciji JBOSS mi se pokrece 6s brze... ali jos uvek 3s sporije nego kad iskljucim FW

bansek je napisao(la):
AVP sa poslednjom definicijom virusa mi je napustao milion trojanaca i nekoliko virusa od kojih je zadnji bio fatalan (blokirao email klijent,AVP updejt, task manager, i na kraju restartovao racunar prilikom enejblovanja kablovskog neta, a kasnije i pri samom prikljucenju USB kabla). AVP scan iz safe moda nije nista pronasao, kao ni kod jednog prijatelja kome je virus izmenio bios graficke !!?!! Tu je Dr.Web zavrsio posao.

Govoriš o AVP. Da si imao KAV 5 ovo ti se nebi događalo.

@raindog:

look n stop FW

@korisnici Kerio antivirusa:

pa vi niste normalni :zgran: bolje da ste ostavili windows firewall, isto rade, tj ne rade nista ni jedan ni drugi, stite vas od nuke-ova i to je sve

spyware kroz njega mozes da pokupis samo ako ga rucno pustis da udje ;) uostalom valjda imas neki AV koji sve to radi ? npr kao Avast...

gx-x je napisao(la):
@raindog:

look n stop FW

@korisnici Kerio antivirusa:

pa vi niste normalni :zgran: bolje da ste ostavili windows firewall, isto rade, tj ne rade nista ni jedan ni drugi, stite vas od nuke-ova i to je sve
Kerio antivirus? :D
Bolji Windows-ov firewall? :d

Zar ne mislis da malo preterujes? :-devil-:

pa ne preterujem, ne radi posao ni jedan ni drugi, pa je bolje ukljuciti onda windowsom nego trositi resurse na kerio kad vec imas ovaj :d

gx-x je napisao(la):
pa ne preterujem, ne radi posao ni jedan ni drugi, pa je bolje ukljuciti onda windowsom nego trositi resurse na kerio kad vec imas ovaj :d
Ajde reci nesto konkretno zasto tako mislis.
Dugo sam koristio KPF i mogu reci da sasvim lepo radi kada se dobro podesi.
Ako se dobro podese posao ce dobro odradjivati KPF, Look'n'Stop ili Outpost Pro ;)

vkozomar je napisao(la):
http://www.firewallleaktester.com

Testeri za firewall, vredi probati na svojim vatrozidima (sto bi rekla braca ... ) :eyebrows:

@crni odes na ovaj link pa pogledas testove i skines taj app pa probas. Obrati paznju tamo na tests, oni su to vec sve uradili umesto tebe i videces i sam da je taj firewall vise kao fire arounf the hole :D

gx-x je napisao(la):
@crni odes na ovaj link pa pogledas testove i skines taj app pa probas. Obrati paznju tamo na tests, oni su to vec sve uradili umesto tebe i videces i sam da je taj firewall vise kao fire arounf the hole :D
Bas fini testovi.Uvjerili su me da je Kaspersky ANti Hacker 1.8 bushan,al i da je on jedan od mnogih takvih takvih-kao i da Zone Alarm 6 pro vrijedi drzati na racunaru,ko od shale je proshao sve testove.Blackice,Kerio 4,Secure Point...svi su imali po vishe neuspjesnih...Outpost 3.5 je imao jedan kiks,al posto je bilo problema sa instalacijom posle Anti Hackera 1.8 na sto je i upozoravao konstantno,ne znam je li problem bio do njega ili do toga.

gx-x je napisao(la):
spyware kroz njega mozes da pokupis samo ako ga rucno pustis da udje ;) uostalom valjda imas neki AV koji sve to radi ? npr kao Avast...

ajd sad ako moze objasni kako na napravim rule da mogu sa ortakom da picim igre preko njega :)

pa lepo, probas da igras sa ortakom, kad ti to ne uspe uradis alt+tab odes u look n stop i u jezicku log imas sta je sve blokirao, izaberes/provalis koji je ip i paket blokiran onaj koji ti oces da pustis, desni klik i stavis "add rule: allow port bla bla i client i server (znaci dva puta ces morati) i to je to, ovaj postupak traje 5 sekundi.

ok thx

Nazad
Vrh Dno