Šta je novo?

Firewall test - preporuka

AVG 7 plus Firewall beta2 Srpski

Skinuo sam pre par nedelja ovaj firewall iz grupe all in one resenja, ranije sam koristio AVG antivirus i mogu reci da nije los, a evo sad su integrisali i firewall.
Jedna stvar upada u oci prilikom instalacije a to je da je srpski jezik jedan od mogucih s obzirom da GriSoft firma ima predstavnika u Srbiji u firmi SkyExpres.
Po instalaciji pojavljuje se wizard za automatsku konfiguraciju, skenira ceo pc i prepoznaje aplikacije koje mogu da izlaze spolja (ie, outlook,yahoo mes. ...),
a takodje pita za servise i protokole kojima se dozvoljava izlaz. To je na korisniku da konfigurise ili da ostavi po defaultu.
Nisam nista ozbiljnije testirao jer mislim da zasad nisam kompetentna osoba za takav poduhvat samo sam probao par testova jedan za drugim da vidim sta ce da prodje a sta ne.
-Leak Test -prepoznao pokusaj da izadje napolje
-Yalta- takodje uspesan
-FireHole- uspesno je prosao kroz port 80 firewall ga nije primetio
-Wall Breaker sva 4 testa su probila firewall
-Ghost takodje uspesno prosao

Ovo sam testirao 10 tak minuta tako da mi test i nije neki.
Medjutim u odnosu na druga all in one resenja nije los narocito sto su jednostavna podesavanja, ima srpski interfejs, razumljiv je ne glavi komp, a i ne treba zaboraviti da je ovo beta verzija.

gmlale je napisao(la):
...................................
-Leak Test -prepoznao pokusaj da izadje napolje
-Yalta- takodje uspesan
-FireHole- uspesno je prosao kroz port 80 firewall ga nije primetio
-Wall Breaker sva 4 testa su probila firewall
-Ghost takodje uspesno prosao
.............................................

Medjutim u odnosu na druga all in one resenja nije los narocito sto su jednostavna podesavanja, ima srpski interfejs, razumljiv je ne glavi komp, a i ne treba zaboraviti da je ovo beta verzija.
ne razumem..
kako se ono gore slazze sa ovim dole?

mislim, skoro svaki test je pokazao da je FW bushan, a ti kazzesh da nije losh jer " je na srpskom, ima jednostavna podeshavanja i ne zaglavljuje sistem"??? :zgran:

a koji program KOJI UOPSHTE RADI ne zadovoljava ove tvoje "parametre"? :p :D

FW sluzzi da blokira upade spolja u sistem i nezzeljeni izlaz napolje odredjenih programa i komponenti sistema
podjite od toga u daljim testovima....

pozdrav

Odgovor

dva od pet testa je zaustavio prvi i drugi, to je ako si gledao Wakizasijeve testove za integrisane firewallove dosta vecina zaustave samo LeakTest,
medjutim kada sam sredjivao jedan komp dosta mi je pomogao oko trojanca ciji je pokusaj izlaska zaustavio to nisam naveo u tekstu.

btw ja sve sto je od AVG-a probam i bio sam prilicno zadovoljna ovim Firewall-om ali sad samo da dodam da moraju malo da srede neke stvari: Da ima kontrolu aplikacija (malo bolju nego sad) i da mogu da se podesavaju opcije samog FW-a .... U buducnosti siguran sam da ce Grisoft ovo srediti ali za sad je ok... Preporucujem da probate ;)

Poslednja izmena:
Outpost-profesionalniji nisam video a probao sam svasta..........

Sta ovo znaci "Someone from 61.152.158.105, port 58944 wants to send UDP datagram to port 1026 owned by 'Generic Host Process for Win32 Services' on your computer" application "c:\windows\system32\svchost.exe" jel ovo neko pokusava da mi upadne na komp ili je nesto drugo,, ja stavljam deny...

Opet ste se dovatili ove teme.
Proslo je puno vremena, tako da sam ja izmenjao prvo Armor2Net, posle Zonu (koja me je oterala do ludila i nazad), onda opet malo KAH 1.8. I sada mogu da kazem da cu koristiti Outpost Pro 2.7.493, sve dok se ne pojavi nesto bolje, a kako stvari stoje, nece to biti skoro.

Da li neko zna kako podesiti FW za Google Talk?

Love Hunter, da li se to meni cini ili mi je neko maznuo AVATAR?

Bitdefender 9 ojacan firewall

U odnosu na prethodne testove bitdefenderov firewall u novoj verziji 9 je znatno ojacan tako da je verovatno jedan od najboljih integrisanih firewalla.
Antivirusno resenje je izuzetno.

JOBAH je napisao(la):

Pustis port 5222, ako se dobro secam ... imas na FAQ stranici za Gtalk ...
Nije receno za koji protokol, pa pusti oba.

JOBAH je napisao(la):

:d 1) ako malo bolje pogledas razlika je ocigledna, samo je simbol isti 2) ako si ti vlasnik Mortal Kombat logotipa, pokazi papire pa cu da ga maknem :d

jedini za koji stvarno mogu da kazem da radi ono cemu je namenjen je
Tiny Personal Firewall 6, od kako ga koristim, jednom u 2-3 nedelje palim Ad-Aware ili Spybot i rezultat je jedna velika NULA. :)

ja sam evo instalirao Outpost Pro i mislim da ce da ostane neko vreme kao primarni FW kod mene :)

Love Hunter je napisao(la):
ja sam evo instalirao Outpost Pro i mislim da ce da ostane neko vreme kao primarni FW kod mene :)

I ja sam ga instalirao prije desetak dana (umjesto novog ZoneAlarma), i za sada sam zadovoljan.

+ Look'n'Stop se ni ne oseca da je na masini.
U kombinaciji sa Nod32 komp leti. :)

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Outpost-profesionalniji nisam video a probao sam svasta..........

100% agree
btw, taj nod32 jeste da je dobra zastita ali AV koji toliko pojede resursa i ugusi masinu (osim nortona) jos nisam video a probao sam svasta.... ;)

Meni Outpost stvara izvesne probleme. Naime, kad dignem windows prijavljuje mi sledeće:

Component control
Networ access for OUTPOST.EXE was blocked because its memory was modified by another process.
Process wrote to memory SWDOCTOR.EXE
Sem toga, nisam u mogucnosti da otvorim nijednu stranici na net-u, dok ne iskljucim Outpost. Tek onda mogu normalno krstariti web-om... Nakon sto mi otvori prvu stranicu, ponovo ga ukljucim i ne pravi mi nikakve smetnje.
Sta trebam podesiti da mi se ovo ne bi desavalo? Deinstalirati SpyWare Doctor mozda?

Poslednja izmena:
mozes slobodno da deinstaliras taj spyware doctor. Nova verzija Outposta 3.xxx u sebi donosi i integrisan alat za brobu protiv spyware-a. I mozes da koristis Spy Bot Search & Destroy 1.4 kao dopunu radi sigurnosti.....

to Wakizashi: druze obzirom da je u poslednje vreme izaslo dosta novih verzija programa sa tvog ranijeg testa ima li sanse da bude neki update u skorije vreme?

Lok N Stop svakako

Ovaj FW oduzece Vam 3-7mb rama i to standardno najcesce samo 3-4mb sto je neosetno, iz firewallova tog ranga mislim da se on najvise isplati je pravi najmanje problema u poredjenju sa Outpostom ili Keriom.
Imao sam malo problema sa njim kada sam ga instalirao na Win 2003serveru ali inace sa drugim os radi posao ok, kad otvorite log file vidite sta je sve zaustavio. I sve to spakovano u nekih priblizno 700kb.

Ko nije extra advanced user bolje i da ne koristi firewall , sa default podesavanjima svi su busni ko svajcarski sir
Probao sam LnS , sve pohvale za min zauzece resursa , ali ko ono ispravno setuje , moze da se odmah zaposli kao administrator mreze

:d Odoh negde da administriram neku mrezu...
Shala mala. Ma nije to tako strasno, samo treba malo progooglati i videti sta je sta i uz par sati rada, podesis firewall za sva vremena i uz sve to naucis sta se sve to desava tamo iza modema/LAN kartice.....

Nazad
Vrh Dno