Šta je novo?

Firefox vs. Opera

Firefox vs. Opera i zašto?

• Firefox

Glasovi: 32 51.6%
  • Opera

Glasovi: 30 48.4%

• Ukupno glasača
    62
  • Anketa je zatvorena .
Nisam probao firefox...tako da nemogu da kazem sta mi se vise svidja...operu koristim vec dosta dugo i odusevljen sam... eto toliko 🙂

Jos jedan covek za operu. Iskustvo sa lose otvorenom stranicom do sada nisam imao, odlican back/forward, sjajan integrisani e-mail klijent, potpuna konfigurabilnost, lep izgled, mala velicina, wand stapic, sve bolji chat, opsiran toolbar, sjajan bar u dnu pri otvaranju stranice, genijalni skinovi, rad sa vise stranica odjednom, jednostavna za koriscenje i za obicne i za napredne korisnike....

Meni brže otvara FF u odnosu na Operu, da ne govorim o IE. Sa ekstenzijama se može konfigurisati skoro sve kao u Operi. Najveća zamerka FF-u je sporo otvaranje stranica iz cache-a. Kada otvara iz history, FF uvek učitava stranice ponovo sa interneta, bez obzira što su prisutne u kešu. Zbog toga sam bio prinuđen da podesim da bukvalno sve otvara u novim tabovima, mada je komfornije da se linkovi sa istog sajta otvarajuu jednom tabu. Pretpostavljam da je problem u tome što je FF konfigurisan da samo kompletne stranice učitava iz keša a pošto sam podesio da se ne učitava grafika stranice mi nisu kompletne pa je FF prinuđen da ponovo izlazi na internet. Opera, naprotiv, učitava čist html. iz keša. Još neke stvari su bolje odrađene u Operi ali kada je brzina u pitanju moj glas, iako su nijanse u pitanju, ide FF-u.

Konachno dobar review...samo je jos pitanje ostalo, zashto koristiti offline...

FFox koristi cash i pri otvaranju "svezih" stranica, probaj da obrishesh cash pa cesh videti koliko mu treba da otvori neku stranu...

Koliko je sigurno koristiti wand u Operi? Postoji li mogućnost zloupotrebe sa neta? Koliko sam skapirao, on služi da pamti passworde za razne sajtove... Ili se varam 🙂

Neznam koliko je siguran ali ja ga koristim stalno 🙂

Da on te pita da sacuva pass i usern na toj adresi a kada se sledeci put ucita ta stranica samo kliknes na njega i preskaces dosadno ukucavanje svaki put.

... momci, ja evo probah operu i BAM!!!!:wall: ...... nece da mi prikaze pravilno benchmark stranu, to jest nece lepo da prikaze padajuce menije na glavnoj strani (ne mogu da izaberem ni jednu od sekcija), stalno se prikazuju iza reklame.... valjda nece da ucita stranu do kraja. Ako neko zna kako ovo da sredim....

Poslednja izmena:
Hajzl je napisao(la):
... momci, ja evo probah operu i BAM!!!!:wall: ...... nece da mi prikaze pravilno benchmark stranu, to jest nece lepo da prikaze padajuce menije na glavnoj strani (ne mogu da izaberem ni jednu od sekcija), stalno se prikazuju iza reklame.... valjda nece da ucita stranu do kraja. Ako neko zna kako ovo da sredim....

Tako je bilo i meni iako sam koristio IE, pa onda i MyIE2, a i sada sa Operom. Problem je u tome što samo treba da sačekaš da otvori celu stranu, odnosno da učita sve njene delove.

Aleksej je napisao(la):
Tako je bilo i meni iako sam koristio IE, pa onda i MyIE2, a i sada sa Operom. Problem je u tome što samo treba da sačekaš da otvori celu stranu, odnosno da učita sve njene delove.

i cekanje se isplati samo u slucaju IE-a 🙂
na zalost...

shtaps je napisao(la):
Opera zbog brzine, bezbednosti, mogucnosti maksimalnog namestanja svega. Mail i chat klijenti su sve bolji tako da to vise nije samo browser. Tu je i onaj smooth look sa Mac OS X skinom za win 🙂

Ja taj skin na njihovom sajtu ne mogu naci?Kako mu je pravo ime?

vudu, sta bi to trebalo da znaci?

sirius je napisao(la):
Ja taj skin na njihovom sajtu ne mogu naci?Kako mu je pravo ime?

Mac OS X je visual style za win (skini prog StyleXP) a za operu imas MacOSX skinove LiteBlue, Grey i iMacOS Lars native, koje sam sigurno skinuo sa njihovog sajta.

Voodoo ako nemas sta pametno da kazes (a ocito da nemas) onda daj cuti malo...ne moras samo da spamujes glupim komentarima koji nemaju veze sa temom.
I cini mi se da ova tema pripada Aplikativnom softveru a ne Operativnim sistemima...

Kako da "nateram" Operu da mi bude default browser? Pri prvoj instalaciji sam to podesio i onda checkirao da me više to ne pita na startu. Međutim, nakon instaliranja SP2 za XP, ponovo se vratio IE kao default.

Tools/Preferences/Default application/Check if Opera is default browser on start up mi ne reaguje na check-iranje.

U čemu je fora i kako da to podesim?

Pozdrav.

e, a mene interesuje da li ima opera fazon kao IE, onaj mini toolbar za sacuvavanje slika???

Ako nema to je jedan veeeeliki minus

Slayer je napisao(la):
e, a mene interesuje da li ima opera fazon kao IE, onaj mini toolbar za sacuvavanje slika???

Pa da to ubace M$ bi ih tuzio po optuzbi da su ukrali njegovu tehnologiju 😀 :-devil-:

Slayer je napisao(la):

hehe... a meni je to VELIKI minus kod IE - to je prvo sto iskljucim! (mada koristim Maxthon u kome se to ne pojavljuje)

uzgred, za sve one koji ne zele da im sajt unistava taj ruzni toolbar, samo dodajte ovo u HEAD deo:
<META http-equiv=imagetoolbar content=no>

Znaci opera nema tako nesto?

DAMN

Mada jest da bi ih majkrosoft ubio u jednom potezu za to, ali mogu da smisle nesto drugo valjda

što je poll closed??
baš sam hteo da dam glas operi...

Ipak je opera OK, ali imam jedno pitanje: Kada recimo pisete post na forumu i udarite jedan smajli iz galerije Opera ga ne napise, nego ubaci reimo :da: , ali pisanje ne ide posle smajlija nego pre njega... to je smor. Ima li neka caka?

Nema, smajlija uvek baca na kraj bez obzira gde ti je kursor, a njega ne pomera

Nisam citao sve postove ali sam novi korisnik Firefox-a i zanima me da li postoji flash podrska, posto sa macromedinog sajta kad idem da skinem flash player, ne podrzava Firefox ... 🙁

I naravno nerade mi flashovi 😉

ustvari, ima jedna mana samo u operi... jel neko nekad uspeo da je natera da zapamti username i šifru na nekom sajtu? ona se uvek ponudi, ja joj kažem da zapamti, i ona glupača, ništa. sledeći put me pita isto... :S:

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
Nisam citao sve postove ali sam novi korisnik Firefox-a i zanima me da li postoji flash podrska, posto sa macromedinog sajta kad idem da skinem flash player, ne podrzava Firefox ... 🙁

I naravno nerade mi flashovi 😉

Naravno da imas flash installer za Mozillu i Operu...to tebi treba 🙂

kiza ns je napisao(la):
ustvari, ima jedna mana samo u operi... jel neko nekad uspeo da je natera da zapamti username i šifru na nekom sajtu? ona se uvek ponudi, ja joj kažem da zapamti, i ona glupača, ništa. sledeći put me pita isto... :S:

Meni uvek upamti. ctrl+enter za koriscenje(kao sto i pise).
Koristim iskljucivo Operu.Jedino me google nervira sto nije dao podrsku za Operu pa koristim drugi browser za gmail. No, i to ce se srediti.

Opera 7.60 "podrzava" Gmail.

.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno