Šta je novo?

Firefox HDD usage problem (ali i nije problem...)

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Čudi me da niko nije pomenuo ili spomenuo ovaj problem koji ja vučem još od prvog updatea na FF3.

Neki ga zovu preterana aktivnost, neki krljanje, uglavnom šta god da je, ne valja.

Uslovi:
Moj problem se javlja pod XPom, Vistom i W7. Na dve različite konfiguracije i na tri različita hard diska.
Firefox može da bude sveže instaliran, može da bude pun vraćenih bookmarka i/ili pluginova i dešava se potpuno ista stvar.

Simptom:
Kada pokrenem Firefox hard disk veoma jako, brzo i bučno krklja nekih 3-4 sekunde, malo sačeka, još 3-4 sekunde i podigne browser uz normalnu upotrebu HDDa.

Problem se dešava regularno i više mi pravi problem da isključim prokletinju nego da je pokrećem svaki čas.
Sreća pa jedino na MacOS (na Macu i na Hacku) nemam problema, ali ga pod njim i ne koristim tako da ne znači ništa.
Za ovaj problem nisam našao nikakvo rešenje, odnosno, našao sam rešenja sa isključivanjem sigurnosne provere kao i smanjivanjem keš prostora, ali se ništa nije promenilo. FF2, dobar, FF1.6 vrlo dobar, FF0.65 odličan. :)

Poslednja izmena:
skini Process Explorer, pokreni FF i gledaj u gornjem desnom uglu koji proces koristi HDD i koliko.
ja cu uraditi isto, pa cu ti okaciti...

takodje, koliko tabova otvaras sa svakim startovanjem FF?

Meni se ne desava nikakvo krkljanje HDD-a. Mozda zato sto je ultratih :p :D

evo SS koji sam obecao:
peek je oko 9MB Read, pa ide oko 8MB i opada...
ukupno 14 tabova

Prilozi

• FFRW.jpg
    FFRW.jpg
    312.2 KB · Pregleda: 118
Prvi put cujem za ovakav problem, inace iskljucivo radim sa FF na 2 OS.
Radis li redovnu defregmentaciju HD-a?

Meni se to nikada nije događalo. Čak ako ga podignem ubrzo pošto sam ga prethodno ugasio, hard ni ne radi uopšte već se sve povuče iz disk cache-a.

Jel ti defragmentiran hard? Mani deluje da mozda tu imas problem...

Moguće da je problem to što nije ili nisu defragmetnovani diskovi, inače ni jedna verzija FF do sad mi nije pravila takve probleme

Nemam takvih problema FF 3.5.7 W7 64bit

Ja isto nisam imao nikada problema, osim što ponekad pukne ali sa obzirom da imam otvorenih 30-tak stalnih tabova u proseku to je o.k.

Ok ljudi, ovo nije glasanje ko ima a ko ne problema, dajte da pomognemo coveku.:) Ako neko ima neki predlog neka ga iznese. Hvala.

Diskeeper Pro se brine o defragmentaciji 24/7. IzNoGooD, pokušaću sa Process Explorerom.

Poslednja izmena:
" Firefox uništava HDD"

Ja bih ga zbog ovog naslova banovao trajno da mogu a ne još i pomogao u širenju dezinformacija.

Otkad Acronis DiskDirector radi defragmentaciju?:D

Nije nepoznanica da Firefox ume da "ore" po HDDu i CPUu, ne znam otkud takva reakcija?
Samim tim, nije dezinformacija, a ako je potrebno još "dokaza" tu je Google.

Zaključak mog izlaganja jeste da Firefox koristim dosta dugo, verovatno sam ga imao instaliranog i pre nego što si ga ti prvi put ugledao. Pa me interesuje kakvu bi ti to "pravdu" ovde sprovodio i za čije babe zdravlje?

Promenite naslov, ovo mi je kao u stilu "Penis enlargement".

Njemu iz nekog, nikom poznatog razloga "drlja" hard, i to znači da FF uništava hardiskove.

Onda će se neko posle 25-og posta nadovezati kako to sjebavanje harda finansira neki proizvođač HDD-ova, a špijuniranje Google i odosmo u tri lepe.

Ako uključiš/isključiš Firefox 40 puta na dan, ne sumnjam da će za 3-4 meseca da se pojavi neki problem od natezanja mehanike i slično. Učitavam programe koji su mnogo veći i bitniji od Firefoxa pa krljaju po HDDu.

LOL :d
Toliko ga koristim da sam ga uključio kada sam ga instalirao, podesio i više ga nisam ni video. :D Greška moja. Mislim na Diskeeper Pro.
A da ga ipak posetis malo :D Mozda zabusava ;)

Ako uključiš/isključiš Firefox 40 puta na dan, ne sumnjam da će za 3-4 meseca da se pojavi neki problem od natezanja mehanike i slično. Učitavam programe koji su mnogo veći i bitniji od Firefoxa pa krljaju po HDDu.

Ne ide to tako, instaliraj lepo hard disk sentinel pa ces videti koliko se hard zaista koristi... u proseku za mesec dana iscita/upise i do 1 TB podataka (disk od 160 Gb :D)... nije to razlog da mu ista bude... on uziva dok radi.

Poslednja izmena:
prodaš sva tri kompa sa hddovima i na sledecem koristish chrome ili operu.. :)))

/kakav naslov - takav odgovor

prodaš sva tri kompa sa hddovima i na sledecem koristish chrome ili operu.. :)))

/kakav naslov - takav odgovor
Svaki put kada sam instalirao (na različitim konfiguracijama i HDDovima) sam držao fige da će sve biti ok. Ne mogu opet.

Svaki put kada sam instalirao (na različitim konfiguracijama i HDDovima) sam držao fige da će sve biti ok. Ne mogu opet.
NHF, ovo me podseca na Stevu Zigona u Majstorskoj radionici kad doteruje kod Zivote auto, posto sanja da mu nocu otpadaju gume. :D

Pusti ga nek drlja, who care i sto ga uopste gasis 40 puta dnevno ako ti treba svaki cas?

A ima li takvih problema sa Operom? Instaliraj je, shibni kesh na najvecu vrednost, pa probaj i javi.

Nazad
Vrh Dno