Šta je novo?

Firefox extenzije - sta koristite?

Recimo:

WOT - web of trust - pokazuje koliko su "opasni" sajtovi na kojima surfujete.

Auto Pager - ovo je mnogo dobro, sam vam prebacuje na sledecu stranicu kada citate forum ili rezultate google search-a i ili nesto trece... Znaci samo skrolujete dole od prve stranice i on vam nadovezuje sledecu i tako sve redom...

CoolPrewievs - ne morate da otvarate link u novom tabu vec samo drzite kursor na njemu i otvara vam se u malom prozoru koji na brzinu mozete da prelistate i ugasite ili ga rasirite ako vas je zainteresovao.

Poslednja izmena:
Download status
DownloadHelper
Down ThemAll!
EHTip-Rečnik
Flashblock
Forecastfox
Tab Popup
Greasemonkey
Scientific Calculator

:wave:

Ima li neka ekstenzija, kao ono u operi Speed Dial?
Ili to ne moze kod lisice!

Poslednja izmena:
Bolji je Speed Dial. Od kako sam se vratio na FF instalirao sam:

Download Helper
Adblock Plus
Speed Dial
Fox Tab
Stylish
FireFTP

Naravno fali puno toga ali ispao sam malo iz Firefox "fazona".

Nije bolji,"Fast dial" je mnogo lepsi i ima sve sto ti treba.

AdBlock Plus
DownloadHelper
Down Them All
ColorfulTabs
Cooliris
Linkify
Yet Another Smooth Scroll

Firefox extenzije...

Po abecednom redu:

Auto Context
AutoPager
EQuake Alert (earthquake)
FEBE (backup)
Fission (progress bar)
Forecastfox (vremenska prognoza)
GMail Manager
Im Translator
LinkExtend
WordIp (ping and traceroute)
XMarks (bookmark sync)

...:guitar:

Flashblock
DownloadHelper
Rehost Image

autoHideStatusbar
Download Statusbar
Fission
MultirowBookmarksToolbar
Smart Bookmarks Bar
SmoothWheel
Tabs Open Relative

i Classic Compact temu.

Nije bolji,"Fast dial" je mnogo lepsi i ima sve sto ti treba.

Lepši jeste, ima nešto više opcija ali ne podržava više speed dial prozora (grupe). Zahvalujući toj opciji kompletan bookmark mogu da prebacim u Speed Dial i da grupišem linkove onako kako ja hoću (kao u klasučnom bookmarksu). Na taj način dobijam brži, lepši, efektniji i elegantiji način za pregled bookmarksa od onog što je default u FFu. Pomoću Fast Diala sve što mogu jeste da na jednu stranu natrpam onoliko bookmarka dok ne postanu suviše sitni i cela ideja potpuno izgubi poentu.

Takođe pohvala za FoxTab. Mislio sam da je u pitanju još jedan beskorisni, grafički impresivan addon ala Cooliris međutim prevario sam se. Pored toga što lepo izgleda jako je koristan. Performanse su sasvim solidne (sa Flash Pluginom 10.xx). Top Sites i nije naročito koristan pošto predstavlja istu stvar kao Speed Dial ali je zato Recent Tabs strava stvar. Zahvaljujući 3D prikazu mnogo je lakše naći prethodno zatvoreni tab nego što je to slučaj sa FF i Chrome default (kod Chrome je brže nego u FF).

Generalno FF treba da se oslobodi klasičnog meni bara, grupiše opcije kao Chrome i uvede redizajniri bookmarks i history. Dok ja kliknem history, pa Recent Closed Tabs, izbuljim oči da pročitam šta mi zapravo treba prođe večnost. Pomoću Fox Taba to sve ide mnogo brže.

Koliko vidim ovaj FoxTab nema podrsku za prikaz bookmarksa?
Steta...

Pa nema, ali ne vidim zašto bi addon ovog tipa trebao da ima :trust:

Meni to ionako ne treba jer sam već ceo bookmarks ogranizovao kao Speed Dial strane. Tagove ne koristim kao ni neke napredne bookmarks opcije. Jedino je problem oko backupa ali ima rešenja i za to.

Pokušavam Firefox da svedem da bude što više nalik Chromu, isključio sam bookmarks toolbar, isključio bih i meni bar ali nemam prečicu za Options...

Ono što fali FoxTabu a takođe i Fast Dialu jeste opcija da otvara linkove u novom tabu bez da ja moram da radim taj međukorak (mada nije teško stisnuti CTRL+T ali opet ako može bez toga što da ne :)). Fast Dialu zameram što ga prečica koja se nalazi u navigation baru ne otvara u novom tabu već postojećem (mada mi je namešteno da je Fast/Speed Dial default new tab ali to nije ono što želim).

Nego jel znate neki addon pomoću koga mogu da menjam Firefoxov context meni. Jel to beše radi onaj MR Tech? Totalno sam pozaboravljao sve fore :)

I da, savet za sve koji koriste Google Mail addonove, vremensku prognozu i slično. Ljudi podesite iGoogle i pobrišite te addonove ;)

Ono što fali FoxTabu a takođe i Fast Dialu jeste opcija da otvara linkove u novom tabu bez da ja moram da radim taj međukorak (mada nije teško stisnuti CTRL+T ali opet ako može bez toga što da ne :)).

Zar ne otvara u novom tabu middle-click u FoxTab-u?

Jes vala. Puno hvala za info :)

Getting started nisam čitao a u opcijama ne piše :S:

nadam se da FF neće početi da ide putem kojim je krenuo chrome...

evo nekih extenzija koje ja koristim:
- adblock plus
- aging tabs (da bi se trenutni tab jasno razlikovao od ostalih)
- Context Search - radi lakše i brže pretrage
- download helper (skidanje multimedije sa YT i mnogih drugih sajtova)
- ehtip - englesko-hrvatski rečnik (hover preko reči i iskače pop-up prevod)
- forecastfox
- gmail manager
- greasemonkey (uz par skripti)
- nuke anything enhanced - uklanjanje bilo čega sa strane pre štampanja
- quickdrag (dodaje neke korisne sitnice u drag&drop funkciju)
- wml browser (omogućava pregled wap strana)

i još nekih 7-8 extenzija ;)

Poslednja izmena:
- adblock plus
- download statusbar
- ehtip
- noia (tema)

ustalio sam se na:

Adblock Plus
BetterPrivacy
Brief
CookieSafe
DownloadHelper
DownThemAll!
Hide Menubar
NoScript
Save File to
ShowIP

Lepši jeste, ima nešto više opcija ali ne podržava više speed dial prozora (grupe). Zahvalujući toj opciji kompletan bookmark mogu da prebacim u Speed Dial i da grupišem linkove onako kako ja hoću (kao u klasučnom bookmarksu). Na taj način dobijam brži, lepši, efektniji i elegantiji način za pregled bookmarksa od onog što je default u FFu. Pomoću Fast Diala sve što mogu jeste da na jednu stranu natrpam onoliko bookmarka dok ne postanu suviše sitni i cela ideja potpuno izgubi poentu.

Mislim da kod Fast Dial-a mozes da imas vise ekrana sa bookmarksima, samo skrol na misu i prebacuje se na sledeci...

Archview

Aj postovacu ovde jer ima veze sa ovom temom, delimicno...

Potreban mi je program pomocu kojeg cu moci da vidim sadrzaj .ZIP ili .RAR fajla pre njegovog skidanja sa neta... Trazio po netu, mrka kapa..i najzad nadjem tekst kako pomocu Firefoxovog add-ona to moze da se uradi. Zove se Archview. Medjutim, Archview nije podrzan za Firefox 3.6. Da li neko zna mozda neki program pomocu kojeg bih ovo uspeo (bar dok se ne pojavi Archview za 3.6)? Znam da je, dok sam koristio DAP nekada, bila opcija da se vidi sadrzaj .ZIP fajla koji se skida, ali ne instalira mi se DAP samo zbog toga... Hvala.

Mozda moze da radi sa 3.6 Imas uputstvo u Firefox 3.6 temi.

Adblock Plus
DownloadHelper
FlashGot
FoxTab
Download Statusbar
Speed Dial
Stylish
SmoothWheel
Tab Mix plus
CoolPreviews
QuickPageZoom
Theme: Gradient iCool, Silvermel

Aj postovacu ovde jer ima veze sa ovom temom, delimicno...

Potreban mi je program pomocu kojeg cu moci da vidim sadrzaj .ZIP ili .RAR fajla pre njegovog skidanja sa neta... Trazio po netu, mrka kapa..i najzad nadjem tekst kako pomocu Firefoxovog add-ona to moze da se uradi. Zove se Archview. Medjutim, Archview nije podrzan za Firefox 3.6. Da li neko zna mozda neki program pomocu kojeg bih ovo uspeo (bar dok se ne pojavi Archview za 3.6)? Znam da je, dok sam koristio DAP nekada, bila opcija da se vidi sadrzaj .ZIP fajla koji se skida, ali ne instalira mi se DAP samo zbog toga... Hvala.

Probaj da taj add-ons, koji nije podržan za ovu verziju, pokreneš pomoću add-ons-a Nightly Tester Tools.

Probaj da taj add-ons, koji nije podržan za ovu verziju, pokreneš pomoću add-ons-a Nightly Tester Tools.

Hvala.. Uradio sam to ali nije pomoglo, zapravo ne znam cemu taj add-on i sluzi.
Uradio sam drugu stvar. Posto u FF 3.6 kada odem da skinem Archview ne mogu da ga downloadujem jer ta verzija FF-a nije podrzana, onda sam pomocu IE-a skinuo add-on i drag&dropom Archview prebacio u FFove add-onove gde sam izabrao opciju FORCE INSTALL i tako uspeo! Sve radi ok. ;)

Nightly Tester Tools ti služi da ti prorade ekstenzije koje ne rade na novim verzijama FF-a. Desni klik na ekstenziju koja ne radi i izabereš Override Compability. Posle toga Force Install i add-ons je spreman za upotrebu.

:wave:

All-in-One Sidebar 0.7.11
Download Statusbar 0.9.6.7
external IP 0.9.9.6
Fast Dial 2.23bl
FlashGot 1.2.1.10
FoxyTunes 4.0.6
Java Console 6.0.17
PDF Download 3.0.0.1
QuickNote 0.6.0.5

Adblock Plus 1.1.3
BBCode 0.5.3.1
Download Statusbar 0.9.6.7
DownloadHelper 4.7 [DISABLED]
DownThemAll! 1.1.8
Extended Statusbar 1.5.4 [DISABLED]
FEBE 6.3.2 [DISABLED]
FireGestures 1.5.6
Fission 1.0.9
Flashblock 1.5.11.2
Greasemonkey 0.8.20100211.5
Linkification 1.3.8
Mozilla Archive Format 0.18.2 [DISABLED]
Nightly Tester Tools 2.0.3
NoScript 1.9.9.47 [DISABLED]
SearchWith 0.4.3
Secure Login 0.9.3
Session Manager 0.6.7.4
Web Developer 1.1.8 [DISABLED]

--------------------
Jel zna neko ime plugina koji na desnom kliku daje opciju pretrage to bilo kojem instaliranom search enginu? Imao sam to pre i sad ne mogu da ga pronadjem....

Poslednja izmena:
Vrh Dno