Šta je novo?

Firefox 8 Final

Ako vam se pojavljuje "Not responding" pri prvom paljenju Firefox-a, to se uglavnom desava posle naglog gasenja programa i sl. (tipa End task / end process). Znam posto koristim skriptu da gasim kompjuter i ako slucajno zaboravim da ugasim Firefox pre toga, moram da cekam po par minuta dok se ne upali sledeci put. Ne razumem zasto toliko drlja po HDD-u tada, kao da vraca sve podatke iz History-ja.

Poslednja izmena:
Prestao da koristim FF posle ver. 6 i presao na Operu i Maxthon-a.
I ajde posto je izasla ver. 8 reko ajde da vidim dal se nesto promenilo. I lepo sam iznenadjen radi kao nekad. 🙂
Sve klizi sto bi rekli. Videcemo vremenom posto kolko se secam FF 6 mi je pobrljavio tek posle mesec dana i tako svaki put. 🙂

Ja imam jedan problem sa svim Firefoxima, a to je da posle izuyetno kratkog vremena prestanu da rade, ona čuvena Windows 7 poruka " Program has stopped working"... da li se ovo jos nekom desava ?

Napominjem da sada koristim Waterfox, 64-bitni Firefox. Sad treba da se pojavi u ponedeljak varijanta bazirana na Firefoxu 8. I sa njim mi se APSOLUTNO NIKAD nije desio ovakav problem.

Iz dosade pogledah i cini mi se da oni koji su ovde pisali da imaju problema imaju amd a oni koji se cude problemima intel.
Apsolutno nekazem da to ima veze, samo primecujem.
Inace ja koristim BlazingFast verziju Firefox-a jer imam starog Bartona koji ima samo SSE i meni jako odgovara ova optimizovana verzija. Jedini problem je sto to ocito radi jedan covek pa update nije siguran ni kad ce biti ni da li ce ga biti.

AMD sam uzeo pre dve-tri nedelje, problem sa nasilnim gasenjem procesa i mukotrpnim narednim paljenjem traje vec od Firefox 5 🙂 Nema veze sa procesorom.

Ja sa svakom verzijom od 3.6 pa nadalje imam problem sa YT ... ili mu treba 20 sekundi da otvori sajt ili 30 sekundi da pokrene klip...
Uzasava me

Ja sa svakom verzijom od 3.6 pa nadalje imam problem sa YT ... ili mu treba 20 sekundi da otvori sajt ili 30 sekundi da pokrene klip...
Uzasava me

Problem je kombinacija Flash playera-drajvera za graficku, a vrlo verovatno i stanja sistema...

^ kombinaciju flash i drivera nisam probao to cu malo ozbiljnije da pogledam danas. a sistem je 3 puta menjam u medjuvmrenu xp, win 7 win7 x64 ( kupi novu masinu) Sve radi u full-u pokrenem yt treba mu bukvalno 20+ sekundi da pokrene klip a onda radi savrseno. I tako buguje pa obrisem kes i kollacice pa radi dobro 2 dana pa opet ... i tako u krug..

evo i zvanicno od danas vise ni u gmailu novom ne cita mailove. jednostavno kliknes na mail a telo poruke ne postoji. koja teska krsina je ovaj firefox. da chrome ima opciju da otvori fajl umesto da samo moze da se sacuva na komp i da ima onu strelicu na dole u address baru za biranje posecenih sajtova, ja bih davno zaboravio na mozillu. uvek sam je koristio pre svih i pljuvao druge, ali ovo je postalo teski šusteraj sta mu sad rade.... a da ne govorim o tome da sve vuče iz keša, pa moram da osvežavam stranicu svaki put kad je iznova posetim.... užas!

Poslednja izmena:
i ne moze na twitteru da se promeni slika... a sto se tice not responding meni se to ne desava 🙂

I meni se desilo isto sa gmailom, firefox sam predhodno update-ovao na 8, resio sam problem tako sto sam deinstalirao firefox, skinuo sa mozile 8-cu i ponovo instalirao, sve je lepo proradilo, primetio sam citajuci postove, da se uglavnom problemi desavaju kada se update-uje firefox, sa sedmicom je problem bio sa addons, isto se resavalo sa deinstalacijom i full instalacijom, tako da preporucujem svaki put kada izadje nova verzija backup predhodne sa mozz backup, full deinstalacija stare ferzije i nakon toga instalacija nove.

Opusteno bre, vazno je samo da se zapljune...🙂

@jaygee
Adblock pravi problem, updatuje filtere...

Ma znam da pljujem bez razloga, ali veruj mi da se trudim da koristim samo krajnje neophodne pluginove i da ga uopste ne opterecujem kojekakvim glupostima, kad ono opet pravi probleme... verovatno je sve to zbog jave, flasha, adblocka..... ali kako bez tih par.... zato se i meni desava not responding.... pretpostavio sam da je adblock, mada ne vidim rezon da to blokira...

^ja koristim adblock i nemam not responding.

Ma znam da pljujem bez razloga, ali veruj mi da se trudim da koristim samo krajnje neophodne pluginove i da ga uopste ne opterecujem kojekakvim glupostima, kad ono opet pravi probleme... verovatno je sve to zbog jave, flasha, adblocka..... ali kako bez tih par.... zato se i meni desava not responding.... pretpostavio sam da je adblock, mada ne vidim rezon da to blokira...

Kazem ti, samo updatuj filter subscription...verovatno im se potkrala neka greska u prosloj verziji, pa je krenuo da blokira pogresne stvari.

Meni od danas u novoj verziji gmail-a nista ne pise na onim dugmicina iznad mailova. A nije do AdBlock plus-a. Iskljucim ga i problem ostaje. Problem je do gmail-a, jer se isto ponasa i u ostalim browserima.

Zar sam jedini sa ovim problemom u sva 3 browser-a (FF, IE, Chrome). Gmail-ov novi interface ne prikazuje ikonice?!? WTF

Prilozi

• gmail.jpg
    gmail.jpg
    19.6 KB · Pregleda: 48
Kolko sam ja primetio dosta ljudi ima neke sitne bagove koji im izbishe ochi kao shto je i meni ff izbijao. Skoro sam instalirao ff 8 posle velike pauze od ff 6 jer me je ona jako iritirala, ali kod osmice opet neki "sitni bagovi" su me jako nervirali tako da sam nasao solidno resenje preporukom od nekih korisnika sa foruma.

Zove se: "Pale Moon Project" i moram vam priznati da sam lepo iznenadjen. Radi lepo, brzo i stabilno. Probajte necete se pokajati. 🙂

Sto je veliki plus mozete sav setting i passworde i sve sto ste cuvali da prebacite u Pale Moon. 🙂

dobar je ovaj pale moon, na dellu d620, core duo sa 1gb rama znacajno bolje radi od firefoxa 8

Nazad
Vrh Dno