Šta je novo?

Firefox 4 BETA

zato sto nije firefox (bar ne finalni) vec alpha verzija,4 nece josh 4-5 meseci

Uveliko bagovita josh uvek... Svidja mi se shto se drze nekog svog stila... a neshto su bogami dosta promenili... :)

Samo malo pojašnjenje:
Link iz prvog posta je za PreBetu 2, a zvanično je izašla 4.0 Beta 1.
Nema niše u nazivu Minefield, i ikonica je klasinča za FF.
Što se bagovati tiče, juče sam je "terao" ceo dan, i ni jedan problem sa njom nisam imao.
A što se extenizija, tj Add-on-ova tiče, ni jedan od onih koje sam koristio nije hteo da radi, pa sam editovao max.verziju na 4.0.* u install.rdf fajlu, tako da mi sada sve extenzije rade.

Meni je neshto sporije radio od ver. 3. Flash extenzije su mi se bagovale... Imao sam 2, 3 crash "raport-a" :D upravo zbog njih...
Pored toga sve ok... ali nisam neki fan beta verzija pa sam se vratio na verziju 3...

Vidim ovaj browser ne sme da se poredi sa drugim browser-ima....
Dobro onda aj ovako (sada ce da kazu da bacam hejt)... ova beta je losa, skrolovanje je "choppy" na nekim stranama, ucitavanje kesiranih strana je sporo, izgled je ukraden, a interfejs siromasan.

Vidim ovaj browser ne sme da se poredi sa drugim browser-ima....
Dobro onda aj ovako (sada ce da kazu da bacam hejt)... ova beta je losa, skrolovanje je "choppy" na nekim stranama, ucitavanje kesiranih strana je sporo, izgled je ukraden, a interfejs siromasan.

Ja sam pokushao da budem fin... ali ti si sve rekao... :D

Ovo jos nije zvanicna verzija, to je kao da pravis auto i sad si ubacio motor volan i gas, kvacilo, kocnicu normalno da nece sve da radi odma perfektno, ali kad se proba podesi i auto (verzija 4.) dodje u izloge onda ce da kazemo ako ne valja ;)

U ovoj nezvanicnoj beti za koju kazu da je prva u nizu nezvanicnih beta nema ni pola stvari koje se prosto moraju naci u firefox bez obzira na konacni bild a tek ono sto su najavili .
Cak i interfejs ce morati biti izmenjen .
engine nije izmenjen samo neke ocigledne cinjenice .
Ovo je neki bild u kome je cini vrse neke eksperimente .
Uzgred 64 bit verzija nije upotrebljiva

Re/review FF4 :

Instalirao sam ga opet chim je izasla beta 1. I evo utisci ukratko su: Da mi radi kao opera 10.60 chini mi se i bolje... eto. :D

jel provalio neko kako se mogu koristiti addon-si na mozzili 4 beta?video sam na netu da ima neka fora da se namesti ali sad to ne mogu da nadjem?nešto se ulazi u about:config pa se tu podešava nešto

joj hvala ti puno,2-3 dana tražim i ne mogu naći,hvala još jednom
edit: ne radi :(,instalirao sam ovaj addons ali neće

Poslednja izmena:
probao sam to ali nije radilo,jel treba nešto da se podešava posle instalacije i restartovanja mozzile?
edit:
nonamede.jpg

noname.jpg

Poslednja izmena:
Ne treba ništa dodatno da se podešava. Samo klikneš na Add to Firefox i instaliraš ;)

Ako neće tako da se instalira, skineš extenziju (desni klik, pa Save link as), i onda je prevučeš na Add-ons prozor FFa.

Kod mene ne rade Greasmonkey i neke "drag and drop" extenzije. Većina drugih extenzija radi normalno.

ne znam što kod mene neće,hvala za pomoć u svakom slučaju

Kako neće? U smislu, šta se dešava kad klikneš na Add to Firefox? A kad skineš extenziju i ubaciš je u Add-ons prozor?

kad kliknem na add to firefox dešava se ovo :
noname.jpg

kliknem da nastavi,medjutim ništa se ne dešava,a kad hoću da sačuvam pa da ubacim non stop mi čuva kao opera fajl(ne dešava se ništa kad ubacim u mozillu)
noname.jpg

ne znam kako da ga sačuvam da bi ga prepoznala mozilla?

Opera ti je default?

Moraš da snimiš taj fajl koji skineš sa extenzijom XPI - dakle, desni klik na Add to Firefox, pa snimiš pod nekim imenom, sa extenzijom XPI i onda ubaciš u FF.

jeste mi opera default,ništa se ne dešava kad prevučem u prozor sa addons-ima :(

jeste mi opera default,ništa se ne dešava kad prevučem u prozor sa addons-ima :(
Ne razumem. Evo skinuo sam ti taj Fast Dial, pa probaj da ovaj fajl prevučeš na FF (tebi očigledno skida to kao HTML fajl, ne kao XPI). Naravno, zipovao sam, zato što XPI ne može da se kači na Bench...

Prilozi

• addon-5721-latest.zip
    115.8 KB · Pregleda: 20
ma nisam obarao sistem 2 god pa mi žao sad da diram kad radi dobro:),screen recorder se zove program što sam snimao s njim

Nesto je do tvog sistema posto ovo provereno radi na nacin na koji ti je "nekoime" napisao. Ne znam stvarno sta bi moglo biti.

Nazad
Vrh Dno