Šta je novo?

Firefox 2.0 Final

Kako da namjestim u Firefox-u da mi ovaj tip kad stavim misa na temu prikazuje u vise redova kao u Operi? Evo primjera kako mi je trenutno u Firefox-u i Operi:

Prilozi

• firefox.webp
    firefox.webp
    39.5 KB · Pregleda: 107
  • opera.webp
    opera.webp
    52.2 KB · Pregleda: 109
Tools -> Options -> Advanced -> General -> Odcekiraj "Check my spelling as I type".

BlackNeo je napisao(la):
Kako da namjestim u Firefox-u da mi ovaj tip kad stavim misa na temu prikazuje u vise redova...
popup alt attribute i long titles ekstenzije rade upravo to

Poslednja izmena:
Hvala druze, instalirao sam long titles i radi odlicno 🙂

Šta će vam krstić kada srednji klik na tab, gasi tab?
Kada otvoris 30 strana bice ti jasno 😉

da li vam firefox(i 1.5.x i 2.x)pucaju pri otvaranju odredjenih sajtova?npr kad otvorim site www.nadlanu.com(ima jos par siteova ali ne mogu da se setim imena) pukne mi svaki firefox,jel zna neko razlog?da li se jos nekome ovo desava/lo i kako je resio?
poz i hvala unapred
Dvojka radi bolje - ne puca (bar meni).
Koliko memorije imas ?

@M!ST!CX i kod mene radi bez problema, da li si probao da obrises cache i deinstaliras FF i onda obrises i rucno folder pa ga ponovo instaliras? Mozda ti to resi problem

Kada ce ovaj firefox prestati da zauzima brutalno mnogo sistemske memorije za jedan web browser ? 🙂

probaj
1. u address baru ukucas about:config
2. nadjes browser.tabs.closeButtons
3. stavis vrednost na 3
0 je samo za krst na aktivnom tabu, 1 za na svim, 2 totalno pogašeno...
ovo zadnje je vrlo korisno, nervira me kad ima na svakom ko u operi, kad je tu middle click.

A moze li pomocu neke extenzije da se namjesti da middle click na tabbar otvara novi tab (kao u Operi, posto mi je lakse nego dupli klik)? I da ta extenzija radi sa 2.0 verzijom ff-a. Posto sam skinuo Tabbrowser preferences, ali tu nisam nasao opciju.

A moze li pomocu neke extenzije da se namjesti da middle click na tabbar otvara novi tab (kao u Operi, posto mi je lakse nego dupli klik)? I da ta extenzija radi sa 2.0 verzijom ff-a. Posto sam skinuo Tabbrowser preferences, ali tu nisam nasao opciju.

Tab Mix Plus-om mozes to da podesis.

Ali ne radi u FF 2.0:

Prilozi

• ScreenShot00004.webp
    ScreenShot00004.webp
    7.7 KB · Pregleda: 59
@BlackNeo
trebalo bi za par dan da se pojavi finalna verzija za ff2, a do tada probaj rc2

Ali ne radi u FF 2.0:
primeni sledecje i 90% je sansa da cje raditi kako treba

Ajde da ponovim za one koji nisu videli u mojim postovima za FF 2.0 RCx:

Ako vam neke extenzije nisu kompaktibilne: prvo update-ujte sve extenzije koje koristite, a zatim instalirajte extenziju MR Tech Local Install i prilikom instalacije extenzije/a samo štiklirajte "Override maxVersion compatibility checking", a ako su extenzije već instalirane u Add-ons izaberte Tools-Make All Compatible i 90% extenzija će lepo raditi (inače ova extenzija ima još korisnih funkcija).
link za preuzimanje:
https://addons.mozilla.org/firefox/421/
poz😉

Poslednja izmena:
@mixi, darth zool, M!ST!CX: Hvala momci, namjestio sam.

edit: moze li se kako izbrisati iz Bookmarks-a ovaj folder "Bookmarks Toolbar Folder" posto ga ne koristim?

Prilozi

• bookmarks.webp
    bookmarks.webp
    11.1 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
View->Toolbars->odcekiraj Bookmarks Toolbar

btw meni je bash koristan , i jedan je od razloga zasto ne koristim Operu

Poslednja izmena:
Vec mi je odcekiran. Dakle, ja hocu da ga izbacim iz Bookmarks-a, ovo ga samo ukljucuje i iskljucuje kao toolbar.

Kod:
/* Remove Bookmark Toolbar folder from the bookmarks menu */ 
menu[label="Bookmarks Toolbar Folder"] { display: none !important; }
dodaj ovo u chrome.css

Kod:
( C:\Documents and Settings\_user_\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\c4uw3d3j.default\chrome\chrome.css )

Poslednja izmena:
Hvala druze, radi.

Koje su razlike izmedju gmail notifier i gmail manager?
Ja koristim gmail notifier i šljaka super:,,:
Stvarno mi, bre, niste jasni... Jedan program za Gmail, drugi za yahoo, treći za provajdera, četvrti za ovo, peti za ono...

Ja koristim Magic Mail Monitor, proverava sve naloge uključujući Yahoo (POP nalozi, web nalog koristim samo za registracije programa) i Gmail (SSL POP preko stunnel-a).

Nemoj nista da radis i prepravljas da bi postala kompatibilna sa ff2.0.
Slobodno stavi RC2 radi odlicno.

http://stashbox.org/2924/tab_mix_plus-0.3.5rc2.xpi

Meni nije hteo odatle, evo ima drugi link, i radi savršeno ova extenzija sad!
http://mscha.net/tmp/tab_mix_plus-0.3.5rc2.html

Inače moram da primetim da mi FF 2.0 sporije otvara stranice od 1.5! Ne znam što! Al meni je tako! I malko sam se nasikirao kad sam primetio da su teme pokarabudžene, al dobro, to je manji problem. Bitno da TMP radi savršeno! Gmail notifier 0.6.5 radi savršeno i u FF2.0.
Nije mi nešto poseban ovaj novi FF... al dobro, polako, dok se srede sve extenzije i teme, doći će to sve na svoje mesto uskoro!
pozdrav

http://stashbox.org/2924/tab_mix_plus-0.3.5rc2.xpi

Meni nije hteo odatle...

He he, ni meni nije htjelo sa tog linka (iz Firefoxa), pa sam ga skinuo preko Opere (sa istog tog linka) i onda ga otvorio FF-om 😀

edit: Moze li se povecati broj zatvorenih tabova koji se mogu ponovo otvoriti (Closed Tabs List)? Posto je trenutno samo 5.

Poslednja izmena:
He he, ni meni nije htjelo sa tog linka (iz Firefoxa), pa sam ga skinuo preko Opere (sa istog tog linka) i onda ga otvorio FF-om 😀

e nisam se setio toga! Umesto toga ja otišao na Firefox Extension sajt i našao tu extenziju a tamo medj odgovorima našao da neki lik odgovorio i dao ovaj drugi link. I tako... 🙂
Sve više i više počinje da mi se sviđa novi FF, super je! ma za koji dan ćemo svi preći na njega 😀

@ZoNi: Hvala druze, pomoglo je.

Meni ne radi filetitle!
Jel radi nekom ova ekstenzija? Bez nje cu poludeti majke mi! Inaci pise na sajtu da radi sa 2.0.

Nazad
Vrh Dno