Šta je novo?

Firefox 2.0 Final

Malopre vidim na Softpediji, odem na www.mozilla.org, a tamo jos stoji 1.5.0.7 kao poslednji final build... Slicna prica je i sa Operom, na SP je 9.10 bez ikakvih beti, RCova, preview releasesa, na zvanicnom sajtu jos uvek 9.02...

Pa reče čovek da se pojavila na serverima, a ne zvanično 🙂. Zvanično objavljuju tek kada sve potrebne verzije Firefox-a (FF na raznim jezicima, za Win, Lin i Mac...) budu na ftp-u, kada ti fajlovi budu upload-ovani na sve mirrore i kada se napravi partial update za sve te verzije i proveri njegova ispravnost.

A sta sa FF 2.0 RC2
jel to to ?

dogod se on meni sam ne updateuje ne priznajem |>

I preko update funkcije iz samog browser-a nudi jos uvijek 1.5.0.7.

Pa zar ne bi trebalo da pored 2.0 piše nešto tipa RC trt mrt ...
ovde piše 2.0 ... bez dodatnih oznaka.
E da ... sad treba sačekati update Tab Mix.

Je l' probao neko da ostavi da radi u paraleli i stari? Kol'ko sam skapirao ne mogu istovremeno oba ... al' može naizmenično.

nije zvanicno jos.... tek danas ce... ali je postavljena na servere juce....

nema jos pomena o tome na zvanichnoj stranici, a onaj RC3 fajl, kad ga downloadujes ima naziv FF Setup 2.0 RC3.exe, tako da ovo sto sam linkovao sigurno nije RC3, vec najverovatnije final.

U medjuvremenu se i Mozzila javila sa pricom kako treba sacekati "jos malo", kad oni danas objave zvanicno FINALnu verziju, mada jedino sto ce uraditi je objavljivanje istog ovog linka 🙂

uostalom, celu pricu (bez linkova, koji su skinuti na insistiranje Mozzile) imate na Slashdot-u

još juče se mogao skinuti direktnim linkom pošto je home page i dalje nudio 1.5.0.7... bacio sam brz pogled i nema neke razlike sac3. jel probao neko kako se ponašaju extenzije sa 1.5.x???

meni svega 3 od dvadesetak ne radi....... ostalo je sa updateom (ili chak i bez njega) radilo vrlo lepo.....

ja sam par extenzija editovao i doterao da rade sa 2.0
mada mislim da je trenutno sve sto koristim osim tabbrowser preferences doterano da radi sa 2.0

Ajde da ponovim za one koji nisu videli u mojim postovima za FF 2.0 RCx:

Ako vam neke extenzije nisu kompaktibilne: prvo update-ujte sve extenzije koje koristite, a zatim instalirajte extenziju MR Tech Local Install i prilikom instalacije extenzije/a samo štiklirajte "Override maxVersion compatibility checking", a ako su extenzije već instalirane u Add-ons izaberte Tools-Make All Compatible i 90% extenzija će lepo raditi (inače ova extenzija ima još korisnih funkcija).

e, a da li neko zna da li mozilla planira da nam obezbedi da browsujemo i po wap-u (kao npr. Opera)...... cisto da ne moram da imam instalirana 2 browsera......

@danijel00: Koristi Tab Mix Plus. Meni je bolji od Tabbrowser Preferences...

Ubacivanje adresa...

Kako da ubacim adrese,a da ne moram da ukucavam svaku adresu posebno?
Imam sve adrese,ali u NotePad-u.Da li ima neka fora da iz NotePad-a,prekopiram negde da bi mi FireFox mogao da učita adrese?

Možeš, ako u Notepadu namestiš da adrese budu odvojene znakom "|". Ako su ti adrese svaka u novom redu najlakše ti je da otvoriš fajl u Word-u, Edit - Replace - More - i dok ti je kursor u "Find what" staviš Special - Paragraph Mark, a u "Replace with" staviš |

Onda u Tools - Options pod Home Page uneseš taj red teksta, zatvoriš Options i klikneš na ikonu Home Page. Ako ne želiš da ti se one otvaraju svaki put kada otvoriš Firefox, pod Tools-Options-When Firefox starts izaberi Show a blank page.

Možeš, ako u Notepadu namestiš da adrese budu odvojene znakom "|". Ako su ti adrese svaka u novom redu najlakše ti je da otvoriš fajl u Word-u, Edit - Replace - More - i dok ti je kursor u "Find what" staviš Special - Paragraph Mark, a u "Replace with" staviš |

Onda u Tools - Options pod Home Page uneseš taj red teksta, zatvoriš Options i klikneš na ikonu Home Page. Ako ne želiš da ti se one otvaraju svaki put kada otvoriš Firefox, pod Tools-Options-When Firefox starts izaberi Show a blank page.

Meni su sve adrese jedna ispod druge...
Može li ovo malo jednostavnije preko nekog programa?
Došao sam do dela "Find what" staviš Special - Paragraph Mark, a u "Replace with" staviš |,a na tastaturi nemam tu pravu liniju.

| je na tastaturi Shift+\

Replace All...

i da ne bi pitao kako da obelešiš i iskopiraš ceo tekst- Edit-Select All-Edit-Copy 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno