Šta je novo?

FireFox 1.04

kole89

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
319
Mozilla Firefox project (formerly Firebird, which was formerly Phoenix) is a redesign of Mozilla's browser component, written using the XUL user interface language and designed to be cross-platform.

It is small, fast and easy to use, and offers many advantages over other web browsers, such as the tabbed browsing and the ability to block pop-up windows.

Source & Download: MajorGeeks

hvala, kole!
updateovao!
dusan

Uvek mi je mučno kad izađe update jer nemam pojma šta će od ekstenzija posle toga da mi radi, a kao što sam rekao u onom threadu, nemam pojma odakle sam skinuo dobar deo njih (BTW, nisam zaboravio da okačim skrinove sa ekstenzijama, nego ne stižem).

Ja uvek prvo snimim extenziju na komp, pa ih nakon upgrade-a (koji dosta često radim jer koristim nightly builds) samo prevučem u extensions prozor i sve ih odjednom instaliram.

wiz011 je napisao(la):
Uvek mi je mučno kad izađe update jer nemam pojma šta će od ekstenzija posle toga da mi radi, a kao što sam rekao u onom threadu, nemam pojma odakle sam skinuo dobar deo njih (BTW, nisam zaboravio da okačim skrinove sa ekstenzijama, nego ne stižem).
Isti problem.
Jos nema obavestenja o update-u u samom browseru(onaj kruzic u gornjem d. uglu)
@kole89
Kako ih snimash na hard, ja sam mogao samo direktno da ih instaliram, a ne mogu da nadjem gde ih cuva(u Program files/Mozilla Firefox/Extensions ih nema)

Snimam ih pomoću FlashGot-a. Desni klik na link za instaliranje extenzije i odabereš FlashGot Link.

kole89 je napisao(la):
Ja uvek prvo snimim extenziju na komp, pa ih nakon upgrade-a (koji dosta često radim jer koristim nightly builds) samo prevučem u extensions prozor i sve ih odjednom instaliram.
Ma OK je to, i ja tako radim... Problem je ako neka od ekstenzija koje imam neće da radi sa novom verzijom pa mi treba upgrade, a ne znam gde da jurim taj upgrade ako nije sa oficijelnog sajta.

pa u Googleu ukucaš FireFox extension *ime extenzije*. Malo pre sam update-ovao 3 extenzije na taj način za 5 minuta.

kole89 je napisao(la):
pa u Googleu ukucaš FireFox extension *ime extenzije*. Malo pre sam update-ovao 3 extenzije na taj način za 5 minuta.
Pretpostavljam da može tako... Ali kad saberem i oduzmem to sve ispadne previše zezanja da bi se koristio jedan Internet browser. Ipak ja u životu imam i neke druge poslove da radim osim update-a FF-a. FF makar može da radi i bez ekstenzija "sa strane", ali TB je tek katastrofa, neke najelementarnije stvari nisu moguće bez neoficijelnih ekstenzija (izvoz poruka, uvoz poruka). Ispade da svaki čas pola dana treba da utrošim na doterivanje FF-a i TB-a i čim izađe sledeći update opet ne znam koliko mi zezanja predstoji.

Ajde da kažemo jednom otvoreno... Jeste koncept ekstenzija dobar zato što svako može da prilagođava program svojim potrebama, ali FF-u i TB-u su potrebne dodatne ekstenzije i za neke najnormalnije stvari, koje bi morale biti sadržane u samom programu po defaultu (jel' izvoz i uvoz poruka u TB neka ezoterična funkcija?). To su, naprosto, nedovršeni programi.

Ne znam o cemu pricate, ja kad uninstaliram Firefox, a odmah zatim instaliram novu verziju u isti direktorijum, sve ostaje kako je bilo...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ne znam o cemu pricate, ja kad uninstaliram Firefox, a odmah zatim instaliram novu verziju u isti direktorijum, sve ostaje kako je bilo...

Pa naravno.

@Zoni

Vidis da ne koristimo.

Ja ne deinstaliram FF, samo ga "pregazim" novom verzijom. Od 1.0.1 pa do 1.0.4 i dalje sve extenzije rade kako treba...

Exploit code chases two Firefox flaws

Published on ZDNet News: May 9, 2005, 8:14 AM PT

Two vulnerabilities in the popular Firefox browser have been rated "extremely critical" because exploit code is now available to take advantage of them.

The cross-site scripting and remote system access flaws were discovered in Firefox version 1.0.3, but other versions may also be affected, said security company Secunia, which issued the ratings Sunday.

One flaw involves "IFRAME" JavaScript URLs, which are not properly protected from being executed in the context of another URL in the history list

A second vulnerability exists in the IconURL parameter in InstallTrigger.install(). Information passed to this parameter is not properly verified before it's used, allowing an attacker to gain user privileges. This flaw could allow an attacker to gain and escalate user privileges on a system.

Ostatak na

http://news.zdnet.com/2100-1009_22-5700204.html?tag=nl.e589

Preuzeto sa www.mycity.co.yu

@SSpin:
kasnis. pricali o tome, a i to je pre 1.04

@SSpin

To je ispravljeno u verziji 1.0.4 ;)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Da,da.. - upravo tako :,,:

outlaw je napisao(la):
Ja ne deinstaliram FF, samo ga "pregazim" novom verzijom. Od 1.0.1 pa do 1.0.4 i dalje sve extenzije rade kako treba...
Samo bih da naglasim da mozilla.org ne preporuchuje da se ovo radi, vec da se firefox uvek deinstalira pre instaliranja novije verzije. Samo "gazhenje" novom verzijom preko stare verzije mozhe (a i ne mora) da uzrokuje nestabilnosti u radu. Takodje ne znam da li treba da na pomenem da se profil sa sve ekstenzijama, historyjem i ostalim bitnim informacijama prelikom deinstalracije firefoxa ne uklanja zajedno sa firefoxom.

A shto se tiche ekstenzija koje ne rade na novim verzijama firefoxa:
Svaki autor koji drzhi do svog rada ekstenziju ce da je updateuje da bi radila sa novom verzijom pre nego shto nova verzija uopshte izadje. Eventualno pojedine ekstenzije bice updateovane neposredno nakon izlaska novog firefoxa, a isti ce ih sam updateovati. Takodje umesto da lutate po googleu idite u opcije - advanced - periodically check for updates to: my extensions and themes - check now.

delacroix je napisao(la):
Samo bih da naglasim da mozilla.org ne preporuchuje da se ovo radi, vec da se firefox uvek deinstalira pre instaliranja novije verzije. Samo "gazhenje" novom verzijom preko stare verzije mozhe (a i ne mora) da uzrokuje nestabilnosti u radu.

Sto je onda u gornji desni cosak browsera stavio mali crveni "gumb" koji se pojavi kad izadje nova verzija (browsera ili ekstenzije).....na koji kliknem i on skine novu verziju i sam je instalira bez deinstalacije prethodne ?? :trust:

naisao sam na nesto zanimljivo usput...
IBM is encouraging its employees to use Firefox, aiding the open-source Web browser's quest to chip away at Microsoft's Internet Explorer.

Firefox is already used by about 10 percent of IBM's staff, or about 30,000 people. Starting Friday, IBM workers can download the browser from internal servers and get support from the company's help desk staff.

IBM's commitment to Firefox is among its most prominent votes of confidence from a large corporation. Based on development work by the nonprofit Mozilla Foundation, Firefox has been downloaded by more than 50 million people since it debuted in November. Internet Explorer still dominates the overall market by far, though, with Firefox's share in the single digits.

For IBM, the move is a significant step in lessening dependence on a product from rival Microsoft.

By supporting Firefox internally, IBM is also furthering its commitment to open-source products based on industry standards, said Brian Truskowski, chief information officer at IBM.

ZoNi je napisao(la):
vidim, zato sam i dao konkretan predlog sta uraditi!

Pazi bre covece koj si ti smor... pa ti nisi normalan majke mi!!!! Eeeeeee i posle se bunis kad ti neko nesto prigovori!!!! Treba tebi ozbiljna, profesionalana pomoc...

Ajde da te razumem da si klinac ali brate ti imas preko 20god i ne provaljujes koliko vise smaras ljude sa tim svojim Maxtonom. Nemoze da se pojavi neki topik o browserima a da ti se u njega ne uvuces sa bespotrebnim odgovorima i obicnim spamom. Stvarno neznam kako moderatori to ne brisu... mozda jadni nemogu da stignu od slinog spamovanja koje zastupas na ovom forumu.

Inače da se vratim na temu

What's new:

Security:
MFSA 2005-44 Privilege escalation via non-DOM property overrides
MFSA 2005-43 "Wrapped" javascript: urls bypass security checks
MFSA 2005-42 Code execution via javascript: IconURL

I

Fix to DHTML errors encountered at some web sites. For web developers.

Poslednja izmena:
vmiro je napisao(la):
Sto je onda u gornji desni cosak browsera stavio mali crveni "gumb" koji se pojavi kad izadje nova verzija (browsera ili ekstenzije).....na koji kliknem i on skine novu verziju i sam je instalira bez deinstalacije prethodne ?? :trust:
Known Issues

This list covers some of the known problems with Firefox 1.0. Please read this before reporting any new bugs, and watch it regularly (we'll update it as new bugs are found in the release).
All Systems

* Prior to installing Firefox 1.0.4, please ensure that the directory you've chosen to install into is clean and doesn't contain any previous Firefox installations.

detaljnije na: http://www.mozilla.org/products/firefox/releases/1.0.4.html

delacroix je napisao(la):
Takodje umesto da lutate po googleu idite u opcije - advanced - periodically check for updates to: my extensions and themes - check now.
Brže mi je da nakon clean instalacije samo prevučem snimljene extenzije i instaliram ih nego da ih ponovo downloadujem.

outlaw je napisao(la):

i ja isto tako i radi bey ikakvih problema.

:-devil-:

Bojan Novakovic je napisao(la):
Pazi bre covece koj si ti smor... pa ti nisi normalan majke mi!!!! Eeeeeee i posle se bunis kad ti neko nesto prigovori!!!! Treba tebi ozbiljna, profesionalana pomoc...
a ti si onaj nepismeni tenkre koji pise pacerske testove za Svet kompIjutera, a??? Hehe, koji si ti leek... posto vec znam da ne umes da pises, nadam se da bar umes da citas....

stoga cu ti ponoviti moj odgovor u ovoj temi:
"evo kako ja to radim: lepo pomocu MozBackup-a bekapujem kompletan FF (ili TB), izbrisem ga, instaliram novu verziju, pa onda opet MozBackup-om jednim klikom vratim sve nazad! Ne mere jednostavnije" --- sve ostalo je bila samo fora, koja nikako ne umanjuje korisnost mog odgovora!

Nazad
Vrh Dno