Šta je novo?

FireFox 1.0.3 ustisci?

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
I jeste i nije, tj ja sam ga skinuo, ali nisam instalirao, zato sto sam 1.02 instalirao pre par dana.
Doduse kada zadas komandu programu da proveri postoji li nova verzija, isti javi da nema nista novo?
Probacu, pa cu da javim.
:wave:

"Na istoku stare price na zapadu nista novo"

Poslednja izmena:
Da, definitivno je izasao zvanicno... Evo mene je Firefox pre minut obavestio da su new updates available i evo trenutno skida update. Sada kada se update-uje ima da radi bar 2x brze :D

Edit: A evo upravo ga je skinuo i instalrao i sada leti k`o zmaj ;) A inace bas je super update - skine celu kompletnu instalaciju 1.0.3 verzije (4.6mb) , pa iznova instalira browser...Vrlo prakticno, pogotovo za one sa slabijim konekcijama :S:

Poslednja izmena:
Da li ja osecam sarkazam u prethodnom postu?! :d

MNOGO im je GLUPA fora da skida celu instalaciju, umesto da skine samo update-ovane komponente programa.
Kao sto radi Maxthon! Ko je rekao Zoni!? :-devil-:

Pa nije sarkazam, vec je zaista totalno nepotrebno skidanje celog kompletnog programa...Onda to i nije update, vec su mogli lepo da napisu - e sad skinite novu verziju sa naseg sajta pa je instalirajte. Dobro, tih 4.6mb u razvijenom svetu i za nas sa adsl-om ;) i nije mnogo, ali ja imam gomilu otraka kojima (kako je neko ovde na forumu jednom slikovito objasnio nesto) internet radi brzinom ranjenog puza :S: pa se `vataju za glavu i kada treba da skinu i 1mb a ne 4.6...
U svakom slucaju - ovo se ne moze nazvati update.

A Maxton je u istom fazonu, tj moras da skidas opet ceo program ili? Ne znam kako kod njega funkcionise posto sam ga bas sinoc prvi put instalirao...

GSM je napisao(la):
A Maxton je u istom fazonu, tj moras da skidas opet ceo program ili? Ne znam kako kod njega funkcionise posto sam ga bas sinoc prvi put instalirao...
moze i jedno i drugo - tj. i skidanje celog programa ili samo update (sa prethodnim serverom je bilo nekih problema, ali sad bi trebalo da sve funkcionise OK)...

takodje, najavljeno je da ce u buduce biti razdvojene Win9x i WinNT verzije, pa ce ceo program umesto sadasnjih cca. 2MB imati oko 1MB...

nego, o FF... kad se instalira FF 1.03, da li u Add/Remove Programs ostaje u listi i prethodna verzija? :S:

ZoNi je napisao(la):
moze i jedno i drugo - tj. i skidanje celog programa ili samo update (sa prethodnim serverom je bilo nekih problema, ali sad bi trebalo da sve funkcionise OK)...

E pa cool. To me je interesovalo :)

ZoNi je napisao(la):
takodje, najavljeno je da ce u buduce biti razdvojene Win9x i WinNT verzije, pa ce ceo program umesto sadasnjih cca. 2MB imati oko 1MB...

Eto veselja za one koji imaju losije konekcije. Zaista fino...

ZoNi je napisao(la):
nego, o FF... kad se instalira FF 1.03, da li u Add/Remove Programs ostaje u listi i prethodna verzija? :S:

Evo, bas sam proverio i kod mene stoji samo ovaj novi tj 1.0.3

Ja sam juce uradio update Maxthona, sa verzije 1.1.115 na 1.2.3, i program je prijavio da treba da skine nekih 760KB (okvirno).
Kada je to ogradio restartovao se. Sve je bilo na svom mestu i radi kako treba.

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
Ne, vidi se samo FF 1.0.3

Jel moze neko da mi kaze kako da ubrzam podizanje Firefox-a?
To me dosta iritira!! Ceo comp mi je usporio od kada sam dobio adsl, ali firefox je i ranije bio spor.

Podize se za 2-3 sekunde, ako ti je to mnogo instaliraj FirefoxPreloader. I kako ti je komp usporio od ADSL-a?

Bojan je napisao(la):
Ceo comp mi je usporio od kada sam dobio adsl

Virus? Mozda od preteranog koriscenja Adult sajtova :D ? Ni meni nije jasno sta je ovim hteo da kazes tj svima koje znam i koji imaju adsl komp radi sasvim normalno kao i ranije. Ne vidim razlog da adsl utice na to...

Poslednja izmena:
Ja sam imao problema sa 1.02 , ne samo da su mi se pri instalaciji sje*** teme , extenzije , podesavanja..., vec je i "trosio" preko 100MB :mad: (pa sa 256MB RAM-a koliko imam nisam mogao maltene nista vise da pokrenem)
1.03 je OK :type:

Pre par dana instalirao sam 1.02,prethodno sam imao 1.0.Prvo sto sam primetio je da se sporije podize.

Pravo da Vam kazem, po meni Firefox jos od verzije 0.8 ide na DOLE. Iz verzije u verziju je sve sporiji i sporiji, a 1.0.3 najgori od svih. Ne znam da li je do mene, ali stravicno me iritira "profil". Za svaku novu instancu programa (novi prozor) trazi novi profil, a stari nece da koristi jerbo "se vec koristi". Ma KRSHINA. :(

P.S. Bude li Firefox ovako nastavio, prelazim na Operu

Edit: ako je neko SLUCAJNO uspeo da pronadje opciju da iskljuci profile, nek javi (pretresao sam sve opcije i nista)

Poslednja izmena:
Darko je napisao(la):
Edit: ako je neko SLUCAJNO uspeo da pronadje opciju da iskljuci profile, nek javi (pretresao sam sve opcije i nista)
Ja koristim 1.0.3 i pojma nemam o kakvim profilima pricas ;) Reinstaliraj ti to od nule.
Isto tako nema nikakvih usporavanja u odnosu na 1.0 i 1.0.2.

ja i dalje teram 0.8 mada cesece myie2 0.9, maxton je krs samo takav (bar je bio oko 1.0 ili 1.1 sta vec verzije), unistavao mi je dial up konkcije, brisao kes, cookies i sta sve ne (nije bilo do trojanca da ne kaze neko, sve je cisto), a ovo radi jako lepo, tj. oba programa sluze nameni...

Darko je napisao(la):
ali stravicno me iritira "profil". Za svaku novu instancu programa (novi prozor) trazi novi profil, a stari nece da koristi jerbo "se vec koristi". Ma KRSHINA. :(

Pravo da ti kazem, ni meni se nista slicno ne desava. Takodje koristim verziju 1.0.3 a pre nje sam imao 1.0.2 koji sam takodje nedavno instalirao.Sto kaze Vojkan, mozda je najbolje da ga "utepas" :D skroz pa da na sveze instaliras 1.0.3. Kod mene zaista fino radi...

Mare je napisao(la):
maxton je krs samo takav ... unistavao mi je dial up konkcije, brisao kes, cookies i sta sve ne
maxthon ti je to radio??? :zgran: kako, bre? kako ti obrise dial-up? ajde kes i kukije, mozda je po defaltu bio podesen da to radi, pa je trebala da se iskluci ta opcija... uzgred, maxthon i myie2 su isti programi ;)

Nabacio sam 1.03 i dalje sporo podize kao 1.02. :mad: Ore po hard-u kad ga prvi put ukljucim ali posle je ok.Probacu sa onim preloader-om.

GSM je napisao(la):
...mozda je najbolje da ga "utepas" :D skroz pa da na sveze instaliras 1.0.3...

Kod Firefox j instalacija napravljena tako da on prvo deinstalira staru verziju, pa onda instalira novu. Tako da mu to verovatno nece pomoci.

Sto se men tice, jedini problem sa Firefox-om je to sto se sporije podize. Barem sporije od ostalih browser-a kojima se sluzim (Mxthon, Opera i IE).

Mozda brise staru verziju, ali samo iz program files-a, ono iz documents and settings ostaje, a tu se cuvaju profili i verovatno ga tu nesto glavi.
Sporije podizanje je problem samo prvi put, dok se ne iskesira :)

ZoNi je napisao(la):
maxthon ti je to radio??? :zgran: kako, bre? kako ti obrise dial-up? ajde kes i kukije, mozda je po defaltu bio podesen da to radi, pa je trebala da se iskluci ta opcija... uzgred, maxthon i myie2 su isti programi ;)
Znam da su isti, ali meni se sa maxtonom (jedna od prvih verzija) desavalo sledece, po pokretanju maxtona program je setovao opciju never dial connection tako da sam morao rucno da se konektujem umesto da me pita po startovanju da li zelim, ista opcija prenosila se in ostale programe sto jako iritira, takodje u istom periodu su nestajali kes i kukiji iako nije bilo tako podeseno nigde, s druge strane spy boot, ad aware i jos par av programa nista nisu nalazili?

E sad verovatno ako je i bio neki cudan bug je to reseno do sad, medjutim meni ovaj 0.9.10 lepo radi pa se iskreno plasim da ne upadnem opet u neki problem kao onda (i tada sam koristio myie pa presao na maxton)....

btw...

Par Proof-of-concept exploita za Mozillu i Firefox brauzere postovano je na javnim mailing listama. Iskoriscavaju sledece ranjivosti:

- Code execution through favicons link - vise na linku http://www.mozilla.org/security/announce/mfsa2005-37.html
i
- Arbitrary code execution from Firefox sidebar panel - vise na linku http://www.mozilla.org/security/announce/mfsa2005-39.html

Ovi exploiti omogucavaju napadacu da pokrene arbitrarne komande na na verzijama Firefoxa do (ukljucujuci i) 1.0.3 i Mozille 1.7.7

Preporuka je naravno da se odmah pacujete ako imate ove brauzere. Inace mnogo gadne stvari mogu da vam se umigolje na komp ako posecujete svakakve web strane

Nazad
Vrh Dno