Šta je novo?

FireFox 1.0.3 ustisci?

Jedno pitanje u vezi novog ff, da li je inteligentnije resen offline rad? ovo je u 0.8 veoma jadno odradjeno...

Evo problema, zar je moguce da ga bas niko nema? Ako je tako - onda cu zaista da ga maknem pa ispocetka... :wall:

Prilozi

• firefox.jpg
    firefox.jpg
    12.4 KB · Pregleda: 111
Koristim FF još od verzije 0.8 i nikada do sada nisam imo problema sa User Profile. Deinstaliraj staru verziju FF pa uradi instalaciju 1.0.3

Ljudi, nemojte se kaciti linkove za te nightly verzije...

Darko je napisao(la):
Evo problema, zar je moguce da ga bas niko nema? Ako je tako - onda cu zaista da ga maknem pa ispocetka... :wall:
Meni se to desavalo kad iz ne znam kog razloga ugasim foxa ali kad pogledam u task menageru vidim firefox.exe samo ubi njega iz task menagera i sledeci put ti nece traziti profil.

Ja koristim 1.02 ... ali nije mi jasno zasto history jadno radi ... jednom recju nista nepamti ????

takodje ni meni ne pamti skoro nista u history. cesto mi zatreba neki cenovnik koji sam gledao danas/juce a pricam telefonom. da li ima neko resenje za ovo a da nije adsl. ;)

a desava se i da ne mogu da skrolujem bookmarks, tj. mogu ali me stalno vraca na pocetak.

resenje za bookmark je da grupises neke stranice!!! Tako ja radim i nemam problema sa skrolovanjem!!!

Evo sad sam skinuo 1.3 verziju i vala ne primecujem nikakvo poboljsanje,mada je ovo samo zakrpa ja mislim....Nista novo nema od opcija ni vidnih poboljsanja u odnosu na 1.2 verziju ;)

Mikro vesti je napisao(la):
Bezbednosni propusti u Mozillinim čitačima
----------------------------------------------------------------------
Organizacija Mozilla obajvila je sredu novu softversku zakrpu koja otklanja
osam bezbednosnih propusta u čitačima Weba Firefox i Mozilla.

Propusti omogućavaju hakerima da daljinski izvršavaju zlonamerne programe i
preuzmu napadnuti računar. Organizacija Mozilla je pomenute propuste
označila oznakom "visoko kritično".

Dva od pomenutih propusta pogađaju Firefox, a odnose se na pogrešno
procenjivanje autentičnosti unetih adresa, kao i grešku u bočnoj paleti koja
omogućava izvršavanje programa. Ostalih šest propusta pogađaju podjednako
Firefox i Mozillu, a odnose se na iskačuće prozore sa reklamama koji
omogućavaju izvršavanje zlonamernog programa na napadnutom računaru.

Ažurirane verzije Firefoxa 1.0.3 i Mozille 1.7.7. mogu se preuzeti sa Web
adresa http://www.mozilla.org/products/firefox/releases/1.0.3.html, odnosno
http://www.mozilla.org/products/mozilla1.x/.

Upravo sam instalirao Firefox 1.0.3 i sem navedenih razloga ne vidim bitnija poboljšanja

grozni je napisao(la):
Meni je preloader resio problem sporog podizanja FF-a
ja sam trazio preloader na zvanicnoj stranici FFa, i nisam ga nasao (bar nepod tim imenom) ni sa search. Moze neki link???

Poslednja izmena:
Nisam ljubitelj preveliki Firefox-a upravo zbog bookmarks podešavanja koja su katastrofa i imam osećaj ko da stvoritelji ovog browsera razmišljaju samo o tome da krpe sigurnosne propuste(da ubadaju trn u oko exploreru) a korisnički interfejs ostavljaju svakom ponaosob da se jebava i gubi živce tamo gde najmanje treba da ih gubi...i to se ponavlja iz verzije u verziju.
Ali neko pomenu da se sporo otvara novi Firefox..isprobavao sam Operu,Explorer i Firefox(za ostale bi mi mnogo bilo instalacija),Explorer se najbrže pokreće,pa Firefox,pa Opera...Firefox se pokreće sporije od Explorera u milisekundama,vrlo vrlo brzo i tu nemam nikakve primedbe..

Cista instalacija resava problem sporog podizanja i preloader.
Kad ubacujes noviju verziju (prvo control panel/add/remove prethodnu) zapinje.Bar je tako kod mene bilo. 1.0.3 je bolja.

Nazad
Vrh Dno