Šta je novo?

Filmski grad i internet

sreta-steta je napisao(la):
Evo, Beotel me je svecano obavestio da su se stekli uslovi. I to samo varijanta BEZ ISDN-a, dakle ne moze i ISDN i ADSL.
Filmskom gradu je svanulo!

Beotel ili Beocity?
Meni stiglo od beocity-ja, sezam neobavesten:smoke: .
Postovani/Postovana, 15. maj 2006.

Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da smo od Telekoma Srbija upravo
dobili obavestenje o mogucnosti pocetka aktivacije BeocityNet ADSL
prikljucaka na sledecih 13 Beogradskih centrala/isturenih stepena:

Centrala Mogucnost za tip prikljucka:
------------------------------------------------------------
1. CSND Repiste POTS i ISDN
2. CSND ETF samo POTS
3. CSND Julino brdo samo POTS
4. CSND Milesevska samo POTS
5. CSND Bezanijska kosa samo POTS
6. CSND Ledine samo POTS
7. CSND Sveti Sava samo POTS
8. CSND Mirijevo 1 samo POTS
9. CSND Narodna Banka samo POTS
10. CSND Altina 1 samo POTS
11. CSND Cukaricka padina samo POTS
12. CSND Vecernje Novosti samo POTS
13. CSND Filmski grad samo POTS

U ovom trenutku samo na isturenom stepenu Repiste moguce je aktivirati
ADSL prikljucak na obicnoj (POTS) i ISDN Telefonskoj liniji. Na ostalim
centralama aktivacija je u ovom trenutku moguca samo na POTS linijama.

Poslednja izmena:
Evo, Beotel me je svecano obavestio da su se stekli uslovi. I to samo varijanta BEZ ISDN-a, dakle ne moze i ISDN i ADSL.
Filmskom gradu je svanulo!
Mail su poslali i BitsYu*Net i Beocity. Nadam se da ćemo u narednih 10tak dana postati ponosni vlasnici ADSLa :)

I meni je stigao mail i zvao sam beocity i kažu da imam mogućnosti na isturenom stepenu Filmski Grad. Keva ide da uplati danas :D

Nego je li dobar beocity? Cene su im pristojne stvarno.

Da...napokon i Filmski Grad da doceka ADSL. Vidim...ima nas dosta :smoke:

Elem, ja potpisah danas sa EUnetom. Jesu nesto skuplji, ali toliko sam cekao da mi nije zao i da dam malo vise kinte. Uostalom, ako nista drugo...EUnet je to. Uz studentski popust, cena je i vise nego prihvatljiva.

Oni dziberi iz sezama mi sad salju neke mejlove, zovu na fon, cak i SMS ove salju....

Kad mi zasvetli lampica na modemu...ima tako da im se nacestitam nove godine.... :crash:

ZeeGerman je napisao(la):
Da...napokon i Filmski Grad da doceka ADSL. Vidim...ima nas dosta :smoke:
Ajde javljajte kada Vam stvarno puste ADSL, da mi (pre)ostali urgiramo :) I ja ću isto.

morke je napisao(la):
Ajde javljajte kada Vam stvarno puste ADSL, da mi (pre)ostali urgiramo :) I ja ću isto.

np

kao sto rekoh, potpisah sa eunetom i rekose mi da idem po opremu za maksimum 2 nedelje, verovatno i dosta manje (realno 7-10 dana)

sledeci put kada se javim se na ovoj temi - bice sa ADSL-a ;)

e he optimisto :)
inače rekli su mi ''za tačno 2 nedelje'', pričao sam sa tehn. podrškom euneta i rekli su da su tačne informacije vezane za Filmski Grad centralu. mislim da nema potrebe da gubite vreme da čekate 2 nedelje dok neko od nas dobije, nego krenite o'ma sa prijavljivanjem. znači više od godinu i po' dana sam bio skeptičan (pitajte se zašto), ali sada sam totalno uveren da će biti... ako i sada ne bude ništa... ima da se samoubijem iz zasede sa leđa

3MAJ86 je napisao(la):
mislim da nema potrebe da gubite vreme da čekate 2 nedelje dok neko od nas dobije, nego krenite o'ma sa prijavljivanjem.
Prijavio sam se ja odavno kod ovde omraženog SezamPro, jer imam odlično iskustvo s njima do sada (počev od 96-te), pa što da ih menjam. Nego sam pitao da ko dobije odmah javi da pre(ostale) ne šetaju pričama "samo još ovo" :p

...
U drugoj polovini ove godine će se izvršiti instaliranje dodatne opreme za ADSL. Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija o «Telekomu Srbija» možete pronaći na sajtu www.telekom.yu.

> ----- Original Message -----
> From: xxx
> To: <[email protected]>
> Sent: Friday, May 12, 2006 8:04 AM
> Subject: ADSL na isturenim stepenima u Maju 2006
>
> S' obzirom da se pojavio upitnik za ADSL na
> vašoj web strani, interesuje me da li ćemo u
> skorije vreme mi sa isturenih stepena,
> konkretnije centrale Filmski Grad 231xxxx biti u
> mogućnosti da koristimo ADSL? Da li je tačna
> nezvanična informacija da je na konkretnom
> isturenom stepenu i jos nekima oprema instalirana
> jos pre par meseci i da će biti pustena u rad
> (prodaju krajnjim korisnicima) do kraja ovog
> meseca?
>
> S' poštovanjem,
E totalni raspad u Telekomu, maločas sam primio ovaj mail, verovatno je čoveka mrzelo da čita čitav mail ili pojma nema o čemu priča s obzirom na informacije od juče ili pak nas neko zeki!?

joooj... pa najiskrenije se nadam da nije farsa... nemam pojma, pazi meni su ovi iz EUneta stalno govorili kako telekom njima ništa nije javljao, i kako oni neće ništa da rade bez potvrde telekoma, a juče mi rekoše ti isti ljudi da je tačno da je stvar odrađena, i da opušteno dođem da potpišem ugovor (ako želim)

a dragi nam sezam mi je juče poslao e-mail takođe kako je telekom odradio svoje, i da im se javim da potpišem ugovor.... samo što sam ja u fazonu ''nećeš majci''....

bežim od njihovog adsl-a ko djavo od 'rsta :)

Nije farsa, meni sinoć uveden! A prijavio sam se odma onaj dan kada sam saznao da može na našoj centrali, odnosno 15og.

Uzeo sam kod beocitya 512 i skida 52kb/sec! Ja sam prezadovoljan! I mnogo sam happy!
Baš su me danas i oni zvali da me pitaju (mada nisam ja bio kući nego ćale) da li smo zadovoljni i da im potvrdimo da li nam radi i kažu : ''pa da, vidimo već ste giga i nešto skinuli'' hahahah! :D

Ajd sretno!

sada se u mojoj sobi mogu čuti horovi koji pevaju ''aaaaleeeeluuuja...'' :) hehehehe

ili ja to samo umišljam...
inače meni su ovi iz EUneta rekli da će biti za 2 nedelje, a prošlo je već nekoliko dana. kontam da je to zbog toga što oni računaju sve od prvog do prvog u mesecu. tako im barem piše u ugovoru.
ali oduševio sam se sada kada sam ovo pročitao...

javiću kada lampice zasvetle iz moje sobe, a do tada

''čeeeekaaj čekaj me...'' cheerzzzz

Javiše mi da je ADSL instaliran, sutra idem po opremu. Živeli!

Da Vam odmah javim, radi ko ludo! Samom sebi čestitam!, a i ostalima :) U pitanju je Sezam, ali nisu još svi preko Sezama dobili - drugar još čeka.

e pa ljudi... evo upravo vam se javljam preko ADSL-a...

posle godinu i 3 meseca 3MAJ je dočekao da dobije svoj ADSL... život ume da bude i lep ponekad, samo moraš mnogo da čekaš :)

Stiglo i kod mene.....test faza....jos uvek...

E pa jedino cu na kraju ja da ostanem bez ADSL-a :D. Preselio sam se, isto u filmski grad, ali jos nemam telefon, a nesto ne verujem da ce da me cekaju. Nego, sad trenutno nesto pokusavam da dovedem SBB u Filmski Grad i to mi se cini kao najbolja varijanta...

Nego, sad trenutno nesto pokusavam da dovedem SBB u Filmski Grad i to mi se cini kao najbolja varijanta...
Ako uspeš javi, neće da se baci :)

Nego, sad trenutno nesto pokusavam da dovedem SBB u Filmski Grad i to mi se cini kao najbolja varijanta...
Vrlo interesantno, kako mislis to da izvedes?

Moja keva je razgovarala sa ljudima iz SBBa i rekli su da će u Filmskom Gradu moći na leto.

3MAJ i ostali koji niste preko Beocity-a, koliki vam je protok?

protok je između 25 i 30kB, doduše malo je promenljiv. dešava mi se da mi se prekida veza iz nekih mračnih razloga, ali evo već nekoliko sati da kucnem u drvo radi kao sat. vrlo verovatno nisam nešto dobro podesio, pošto sam čačkao dosta po podešavanjima i nekim programima...

javiću se za koji dan kada budem imao neke dublje utiske.

da zaboravih da napišem, u pitanju je 256 paket

SBB ima korisnike u Ratka Mitrovica 183-187 (nova zgrada na uglu Ratka Mitrovica i Kneza Viseslava) i imaju net. Da bi te prikljucili treba ti 51% potpisa stanara da dozvole radove u zgradi (koriste se zajednicke prostorije pa zato) i normalno sto veci broj ljudi koji hoce da se prikljuci (verovatno im nije isplativo da sprovedu kabl samo za jednog korisnika) :wave:

Poslednja izmena:
Upravo to! Medjutim, problem sa filmskim gradom je sto je najblize cvoriste tu, na cosku Ratka Mitrovica/Kneza Viseslava. E sad, kad skupim 51% (u mojoj zgradi to je 8 stanova) malo ce da radi veza, doci ce cvoriste, a onda ce da svane celom krugu (Miloja Zakica, Ilije Stojadinovica, Arcibalda Rajsa...) Jedino sto me muci trenutno je sto mi zgrada nije useljena, ima nas troje, pa moram da ganjam ljude nekako...

pa znaš kako, dok vas je troje, dovoljno je da uhvatiš još jednog sa sobom i imaš već 66,67% :) hehehehehehe

mala šala

Radi li Vam ADSL od pre 15 minuta!?

Poslednja izmena:
morke je napisao(la):
Vratio se iz mrtvih :) Da li su ostali imali problema o ovom periodu!?

Hm....nisam u toku. Ostavio sam jutros da skida nesto, a vratih se sa posla koji minut posle pet i veza je bila prekinuta!? Sad radi ok? Sta je (bio) problem!?

ZeeGerman je napisao(la):
Hm....nisam u toku. Ostavio sam jutros da skida nesto, a vratih se sa posla koji minut posle pet i veza je bila prekinuta!? Sad radi ok? Sta je (bio) problem!?
U podešavanju konekcije Options-> odčekiraj "Prompt for name and passwrod..." i "Prompt for phone number" i čekiraj "Redial if line dropped". Desio se neki "reset", nije bilo vezano do provajdera, već do Telekoma, jer je isti problem bio na više centrala/provajdera...

Radi li vam od pre oko sat ovo čudo? Ovde je crklo i pri pokušaju konektovanja "Dialing..." ide u beskonačno i na kraju greška 769...

Ni meni ne radi (BeotelNet) tako negde od popodneva, još uvek nije proradilo, čak sam se i na dial-up zakačio na 36kbps :crash:. Dialing... i pukne, kaže "Modem has reported an error".

Vrh Dno