Šta je novo?

Filmski grad i internet

ZeeGerman je napisao(la):
Nazovite me Nevernim Tomom, spamerom ili ne_znam_ni_ja_cim_sve_ne_jos, ...

Ma jok, zvacu te na kafu za neki dan da vidis kako brzo radi ADSL :D :d :p .
Naravno da nista nije gotovo sve dok lampica ne zasija, ali stvarno ne vidim razlog da zovu ljude na kontakt tel. i da daju obavestenja koja nisu proverena, bez obzira na negativna iskustva koja su neki imali.

Dekara je napisao(la):
Ma jok, zvacu te na kafu za neki dan da vidis kako brzo radi ADSL :D :d :p .
Naravno da nista nije gotovo sve dok lampica ne zasija, ali stvarno ne vidim razlog da zovu ljude na kontakt tel. i da daju obavestenja koja nisu proverena, bez obzira na negativna iskustva koja su neki imali.

heheheh dogovoreno! Pijemo kafu da proslavimo uvodjenje ADSL-a.

Elem, napisah ja koji im je razlog da daju takva obavestenja. Jednostavno "navuku" ljude da potpisu ugovor sa njima, i onda kada taj ADSL i stigne na tim centralama, oni su sebi obezbedili musteriju...musteriju koja bi svakako bila u nedoumici kod koga da sklopi ugovor. Recimo da ja nisam ponistio ugovor sa njima, ja bih bio njihova musterija, a veruj mi da sam siguran da ima ljudi koji su potpisali ugovor sa njima u februaru prosle godine i koji nisu raskinuli taj ugovor. Svima su oni obecali uvodjenje za 10-15 dana i ti ljudi su ostali da cekaju...pa kad dodje - doslo je. Tako su sebi obezbedili musterije unapred.

poz'
:wave:

Dekara je napisao(la):
Novo obavestenje od sezama, juce je stigla zvanicna potvda o instaliranoj ADSL opremi na centrali filmski grad, kao i spisak drugih centrala na kojima je instalirana ADSL oprema a sve ove centrale ce biti operativne za ~7 dana!

:wave:

Ako budes imao telekomovu zvanicnu potvrdu da je zavrseno uvodjenje ADSL-a na ovoj centrali, javi ovde, molim te!

poz'

Poslednja izmena:
Ako budes imao telekomovu zvanicnu potvrdu da je zavrseno uvodjenje ADSL-a na ovoj centrali, javi ovde, molim te!

poz'
Jastno :D ;)
:smash:

Dekara je napisao(la):

Uf...evo ja sam ipak malkice brzi od tebe....

Dakle, dobio sam pouzdanu informaciju od jednog zaposlenog u telekomu (covek je ipak malo manje bitan faktor tamo) da ce oprema zaista ubrzo biti postavljena na ovoj centrali (zapravo, mozda je vec postavljena). Medjutim, ne govori mi ni o kakvom spisku ostalih centrala, vec naglasava da se radi samo o ovoj. Ovo je zapravo telekomov vanredni posao, a uvodjenje ADSL-a na centrali filmski grad se uvodi SAMO zbog potreba emotion-a, odnosno cuvenog "BigBrother-a" koji uskoro krece upravo u kosutnjaku, a telekom je jedan od sponzora (pitam se, koji li je razlog zasto uvode ADSL na ovoj centrali!? :d )

Ono sto mene interesuje (ipak sam malo slabije upucen u ovu problematiku) je sledece:

Kako izgleda aktiviranje odredjene centrale!? Da li je kapacitet za ADSL ogranicen na toj centrali ili...? Pitam ovo zato sto mi nije jasno da li ce ADSL biti dostupan svima zainteresovanima na ovoj centrali, ili postoji mogucnost da sve to bude ograniceno samo i iskljucivo za privilegovane, odnosno samo za BigBrother-a i eventualno budze iz komsiluka?

hvala na odgovoru

Ovo je zapravo telekomov vanredni posao, a uvodjenje ADSL-a na centrali filmski grad se uvodi SAMO zbog potreba emotion-a, odnosno cuvenog "BigBrother-a" koji uskoro krece upravo u kosutnjaku, a telekom je jedan od sponzora (pitam se, koji li je razlog zasto uvode ADSL na ovoj centrali!? :d )

Dakle to je resenje zagonetke. :)

Na jednom drugom forumu sam preneo ove vase najave za Filmski grad i Mirijevo (neko je valjda i to pominjao na Benchmarku da su ga zvali iz Sezama) i jedan od moderatora je diskretno odgovorio kako je za Filmski grad tacno (sa veoma ogranicenim kapacitetima) a za Mirijevo je buva. I sad meni bilo malo nelogicno zasto bi Telekom radio samo jednu centralu u turi i to ograniceno ali eto...dakle za potrebe Big Brother-a.

Ajd pa zelim vam da se i vi provucete uz Big Brother i da vam krene ADSL. :) Srecno!

...Medjutim, ne govori mi ni o kakvom spisku ostalih centrala, vec naglasava da se radi samo o ovoj. ...
Ako su lagali mene... :S:
Big brother pocinje sa emitovanjem u petak, sto se poklapa sa rokom od 7 dana za koliko su mi rekli da ce centrala biti operativna, ***-a cekamo petak :trust:

Salko Dinamitas je napisao(la):
Dakle to je resenje zagonetke. :)

Na jednom drugom forumu sam preneo ove vase najave za Filmski grad i Mirijevo (neko je valjda i to pominjao na Benchmarku da su ga zvali iz Sezama) i jedan od moderatora je diskretno odgovorio kako je za Filmski grad tacno (sa veoma ogranicenim kapacitetima) a za Mirijevo je buva. I sad meni bilo malo nelogicno zasto bi Telekom radio samo jednu centralu u turi i to ograniceno ali eto...dakle za potrebe Big Brother-a.

Ajd pa zelim vam da se i vi provucete uz Big Brother i da vam krene ADSL. :) Srecno!

hvala...mada...ako moze da mi kazes o kom se forumu radi....ili jos bolje da mi kazes sta znaci ovo boldovano! Da li to znaci da ce privilegovani (oni koji mogu da potplate, ili oni koji su na polozaju ili su pak pravna lica) dobiti, a mi ostali onu stvar u usta, ili ce se svoditi na to "ko pre devojci - njemu devojka". Ili...ili se mozda desi fantazija pa da ta ogranicenost ne bude toliko mala i ipak bude dovoljna za sve ili bar vecinu privilegovanih.

Na kraju, koim redosledom ce se odredjivati prava na ADSL.

P.S. znam da pitam gomilu glupih pitanja (kada je SRBIJA i telekom u pitanju, ali...)....ne zamerite ;)

hvala...mada...ako moze da mi kazes o kom se forumu radi....ili jos bolje da mi kazes sta znaci ovo boldovano! Da li to znaci da ce privilegovani (oni koji mogu da potplate, ili oni koji su na polozaju ili su pak pravna lica) dobiti, a mi ostali onu stvar u usta, ili ce se svoditi na to "ko pre devojci - njemu devojka". Ili...ili se mozda desi fantazija pa da ta ogranicenost ne bude toliko mala i ipak bude dovoljna za sve ili bar vecinu privilegovanih.

Na kraju, koim redosledom ce se odredjivati prava na ADSL.

P.S. znam da pitam gomilu glupih pitanja (kada je SRBIJA i telekom u pitanju, ali...)....ne zamerite ;)

Evo ti tacan link...http://www.elitesecurity.org/poruka/1096275 . Mada kao sto rekoh prilicno je sturo.

ДИРЕКЦИЈА ЗА УСЛУГЕ

Сектор за бригу о корисницима

11000 БЕОГРАД, Dubrovačka 35

Телефон
9813

Маил
[email protected]

Poštovani ,

U drugoj polovini godine će se vršiti instaliranje dodatne opreme za ADSL na području Žarkova.

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija o «Telekomu Srbija» možete pronaći na sajtu www.telekom.yu.

[email protected]

toliko o filmskom gradu (precizirao sam im u mailu da mislim na filmski grad)

ДИРЕКЦИЈА ЗА УСЛУГЕ

Сектор за бригу о корисницима

11000 БЕОГРАД, Dubrovačka 35

Телефон
9813

Маил
[email protected]

Poštovani ,

U drugoj polovini godine će se vršiti instaliranje dodatne opreme za ADSL na području Žarkova.

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija o «Telekomu Srbija» možete pronaći na sajtu www.telekom.yu.

[email protected]

toliko o filmskom gradu (precizirao sam im u mailu da mislim na filmski grad)

Koji su to go*nari... :mad:

Na temi koju sam ti poslao za Miljakovac su rekli u prvoj polovini godine. Bice da su i tu pomerili na drugu polovinu.

I jos si imao srece sto su ti barem nesto napisali. Meni su dva puta odgovarali identicno - pitaj provajdera, kad provajder objavi tada ce biti. :mad: :-devil-:

Ta 9813 služba je nikad veća komedija. Meni su pre jedno 3-4 nedelje odgovorili da je instalacija opreme u toku. BTW, i ja sam na Filmskom gradu...

Salko Dinamitas je napisao(la):
Sezam sad poceo da pusta buvu i na Mirijevu...

http://www.elitesecurity.org/poruka/1110897

Ma video sam, i zovem ih svaka 2-3 dana i kulturiska se raspitujem ali odgovor je uvek isti "imamo pouzdanih informacija da filmski grad treba da krene za neki dan, ali da sve zavisi od telekoma bla...bla...", mada je i big brother je ponovo odlozen, zezekom zeza :smoke: :d ?

Dekara je napisao(la):
Ma video sam, i zovem ih svaka 2-3 dana i kulturiska se raspitujem ali odgovor je uvek isti "imamo pouzdanih informacija da filmski grad treba da krene za neki dan, ali da sve zavisi od telekoma bla...bla...", mada je i big brother je ponovo odlozen, zezekom zeza :smoke: :d ?

Meni je baba Djanga predvidela skidanje sa dialup-a onda kada Srbija udje u EU (znaci sutra.....malo sutra :wall: )

Meni je baba Djanga predvidela skidanje sa dialup-a onda kada Srbija udje u EU (znaci sutra.....malo sutra :wall: )
Ne vidim zašto si u startu negativan kada su ova obaveštenja u pitanju ?

Fora je u tome što u sezamovim konferencijama povremeno piše lik koji radi u Telekomu na uvođenju ADSLa. I zamisli čuda, za sada su mu informacije bile tačne. Naravno sve je off-the record, bolje imati takvu informaciju nego se recimo isprsiti za wifi opremu, montirati sve na krov a onda za mesec dana stigne ADSL i u tvoju poštu, zar ne ?

Uostalom, sačekaj nedelju dve pa prosudi.

Poslednja izmena:
msav je napisao(la):
Ne vidim zašto si u startu negativan kada su ova obaveštenja u pitanju ?

Fora je u tome što u sezamovim konferencijama povremeno piše lik koji radi u Telekomu na uvođenju ADSLa. I zamisli čuda, za sada su mu informacije bile tačne. Naravno sve je off-the record, bolje imati takvu informaciju nego se recimo isprsiti za wifi opremu, montirati sve na krov a onda za mesec dana stigne ADSL i u tvoju poštu, zar ne ?

Uostalom, sačekaj nedelju dve pa prosudi.

hehe cekam ja vise od godinu dana i sezam me je vecito lagao!

Procitaj sta sam napisao na temi "sezamovci i njihovi biseri", da se ne ponavljam i ne smaram ljude. :d

no, daj Boze da gresim i da si ti u pravu! ;)

Procitaj sta sam napisao na temi "sezamovci i njihovi biseri", da se ne ponavljam i ne smaram ljude. :d
Samo hoću da kažem da provajderi imaju različite nastupe na tržištu ali ipak sve zavisi prvenstsveno od Telekoma. Da li je neko dobio ADSL preko jednog provajdera a da nije mogao preko drugog ? Teško, osim ako nije reč u razlici od nedelju dana.

I, da, na Sezamu sam od '94. godine i mislim da si preterao u svojim postovima koje navodiš... Vidi se da si ljut, ali ne kanališeš to na pravu stranu...

msav je napisao(la):
Samo hoću da kažem da provajderi imaju različite nastupe na tržištu ali ipak sve zavisi prvenstsveno od Telekoma. Da li je neko dobio ADSL preko jednog provajdera a da nije mogao preko drugog ? Teško, osim ako nije reč u razlici od nedelju dana.

I, da, na Sezamu sam od '94. godine i mislim da si preterao u svojim postovima koje navodiš... Vidi se da si ljut, ali ne kanališeš to na pravu stranu...

Pazi, jasno je meni da sve krece od telekoma, ali, da se razumemo, ovi iz sezama su lazovska bagra, sto sam i cvrsto argumentovao. Uostalom, nisam vajda sisao vesla pa se sistemom slucajnog izbora "zakacio" bas za njih!?

Elem, da ne bih skretao sa teme....ljudi, javljajte ako se nesto promeni (u pozitivnom smislu, jer negativnije ne moze da bude).

sreta-steta je napisao(la):
Evo danas mi je i od Beotela stiglo obavestenje za ADSL....

i...sta bi? ima li cega od ADSL-a ili...?

nista od toga. ja jos zvao ptt i objasnjavam im da su ljudi iz dva provajdera spominjali kako ce da uvedu adsl.
ispadoh budala.
mene su zvali iz sezama, a za beotel sam video ovde.

luka je napisao(la):
nista od toga. ja jos zvao ptt i objasnjavam im da su ljudi iz dva provajdera spominjali kako ce da uvedu adsl.
ispadoh budala.
mene su zvali iz sezama, a za beotel sam video ovde.

svako prica svoju pricu...nemoj ni da pominjes peri da ti je laza nesto rekao, a zika obecao, jer je to gubljenje vremena i otkrivanje aduta konkurencije ;)

bice kad bude :wall:

Evo od beotela sam i danas dobio mail, pise da ce u toku maja biti uveden ADSL na centralama:
Altina, Bezanijska Kosa, Cukaricka Padina, ETF, Filmski Grad, Julino
Brdo, Ledine, Mijacka, Milesevska, Mirijevo, Narodna Banka, Politika,
Rakovica, Repiste, Sarajevska, Sremcica, Sveti Sava, Vecernje Novosti,
Visnjica, Visnjicka Banja....

Mislim da je to onaj isti info pre od oko mesec dana, nego razni provajderi sa manjim ili većim zajašnjenjem šalju "novu informaciju" ne bi li uzeli što više "kapara" :)

sreta-steta je napisao(la):
Evo od beotela sam i danas dobio mail, pise da ce u toku maja biti uveden ADSL na centralama:
Altina, Bezanijska Kosa, Cukaricka Padina, ETF, Filmski Grad, Julino
Brdo, Ledine, Mijacka, Milesevska, Mirijevo, Narodna Banka, Politika,
Rakovica, Repiste, Sarajevska, Sremcica, Sveti Sava, Vecernje Novosti,
Visnjica, Visnjicka Banja....

Preciznije - Beocity. :)

Ma nista im ne verujem.

:) pa bio bih lud kad bi im verovao... Ovo je informacija u stilu ako lazu mene (a verovatno lazu) lazem i ja vas. A do sada je bio jedan mail od Sezama, jedan poziv od Sezama i dva maila od Beocity-a. Mada je u prvom beocity napisao kako imaju informacije da ce poceti uvodjenje, a sada da ce biti do kraja maja. Dok su iz Sezama rekli bice do kraja nedelje, samo nisu naglasili koje, a javili su se pre 6 nedelja...

Dok Telekom ne pocne da nudi ADSL fizickim licima (bez posrednika tj. provajdera) mislim da nece biti nikakvih poboljsanja na pomenutim centralama i ostatku Srbije.

Evo, Beotel me je svecano obavestio da su se stekli uslovi. I to samo varijanta BEZ ISDN-a, dakle ne moze i ISDN i ADSL.
Filmskom gradu je svanulo!

Nazad
Vrh Dno