Šta je novo?

file sharing između PC-ja i Android TV boxa (Xiaomi Mi Box S)

Majkl Daglas

Poštovan
Učlanjen(a)
14.07.2020
Poena
50
Da li postoji neko prosto resenje file sharinga izmedju ovog boxa i pc-a? Tipa neka app koja bi dozvolila da sa pc-a posaljem film od 50 giga na externi HDD koji je nakacen na box? A da to nije kreiranje nekog virtuelnog servera.

Da li postoji neko prosto resenje file sharinga izmedju ovog boxa i pc-a? Tipa neka app koja bi dozvolila da sa pc-a posaljem film od 50 giga na externi HDD koji je nakacen na box? A da to nije kreiranje nekog virtuelnog servera.
Sto bi nepotrebno prebacivao fajl od 50gb koji se vec nalazi na disku racunara na drugi disk kada mozes tom fajlu da pristupis direktno sa boksa na racunar?

To je kao da kofu vode nosis sa bunara i presipas u kofu u dnevnoj sobi a imas cesmu direktno u sobi.

Poslednja izmena:
Nidje veze poredjenje sa kofom. Niti je potrebno poredjenje, vec je potreban odgovor na pitanje da li postoji nacin da se preko wifi mreze sheruje HDD koji nakopcan na box.

Ma ne radi, stalno se diskonektuje u toku transfera... Hvala u svakom slucaju.

Zašto bi prebacivao bilo šta, ima toliko opcija... Pustiš iz mreže šta hoćeš, elegantno i praktično. Batalio sam to žongliranje sa fajlovima odavno, a daleko sam od nekog eksperta. Nauči se ovde na forumu puno toga...

Pa vidis da on ima kontra logiku :rolleyes:

Umesto da sa boxa pristupa serovanim fajlovima na racunaru, on hoce da sa racunara pristupa serovanom folderu na boxu....
Totalno pogresno i naopako.

Ja za to koristim Serviio već godinama. Filmovi su mi na eksternom HDD koji je povezan sa računarom. I gledam filmove na nekoliko televizora u kući. Kad se upali TV, treba mu jedno 20-tak sekundi da se Serviio pojavi u opcijama (idem u input i tamo se vidi). I pušta filmove bez ikakvih problema sa titlovima i ostalim. Verujem da i VLC radi isti, ako ne i bolji posao.

Kod mene externi disk povezan na asus RT-AC87U i tom disku pristupam sa svim svojim uređajima u lokalnoj mreži, između ostalog i sa android box-om. Ovaj ruter omogućava pristup disku i izvan lokane mreže, putem interneta.
Aplikacije na android box-u koje koristim a koje mogu pristupiti disku su Kodi, Nova player a od file manager-a legao mi je ovaj:
Na laptopu/računaru je moguće mapirati foldere sa ovog diska i onda im se pristupa kao bilo kojoj particiji!

Verovatno koristis 2.4ghz
Niko ne brani da stavis svoj ruter.
Da, ruter je na 2.4ghz iz razloga sto devojka ima stariji Acer laptop koji ne vidi 5ghz mrezu. Sad sam prebacio na 5, pa cu tako da eksperimentisem.
Inace, hvala svima na odgovorima i smernicama. Odoh da isprobavam pa sta ispadne. :D

X-Plore je faktički Total Commander za Android. Podržava mrežu, cloud, sve što treba.
Koristim ga otkad sam kupio box.

Najlakše je uz Nova video player u kome i puštaš video, a ima dosta opcija za prilagođavanje titlova...

Podržava SMB v3, pa čak i webdav!

What is the best network protocol to play high bitrate video files?
According to benchmarks, sftp and webdav are the best network protocols to play high bitrate video files (e.g. large 4k). Current SMB implementation is known to have difficulties to play 30Mbps videos.

Poslednja izmena:
Da, ruter je na 2.4ghz iz razloga sto devojka ima stariji Acer laptop koji ne vidi 5ghz mrezu. Sad sam prebacio na 5, pa cu tako da eksperimentisem.
Inace, hvala svima na odgovorima i smernicama. Odoh da isprobavam pa sta ispadne. :D
Pa zar nema ruter opciju da radi na obe mreze? Dobro, mozda taj nema ali mi glupo ako je tako

pa ako je tako onda se ne bi ovajdio ni sa slanjem tako velikog fajla preko wifi na taj eksterni disk...
Kapiras da ce to biti jednako sporo i neupotrebljivo?
Jednostavnije ti je onda da disk zakacis na racunar i fizicki ga preneses.

A najjednostavnije je da aktiviras 5Ghz pa neka se devojka kaci na 2.4 a box koristi 5ghz i nista ne prebacujes a sve radi.

Jeste sporo, testirao sam par programa, pa cak i neke sa web interface-om, tek je to sporo naravno i za ocekivati. Na kraju najbolje odradio posao nitroshare, ali da, sporo kopiranje i ne isplati se ova zamisao, barem ne na ovaj nacin. E da, probao sa 5ghz i nista se nije ubrzalo, jos i xiaomi preciscivac ne radi na 5ghz pa sam morao da vratim na 2.4 ***... I eto, na kraju sam se smorio i batalio sam, pa cu rucno da prebacujem. Boli me uvo :D

kakav sad "xiaomi preciscivac"?
Koji ruter imas?
Mi box s ima 5ghz, mislim da imas sve sto je potrebno samo koristis na pogresan nacin.

xiaomi purifier 4 lite ne radi na 5ghz, a imam setovane profile preko aplikacije. Ma... ipak cu rucno prebacitavi, ne vredi ovo cimanje...

Pa kakve veze ima on sa boxom?
On radi na 2.4 box radi na 5ghz, ruter radi na oba

tema nije podešavanje rutera i WiFi-ja. za to postoji poseban deo foruma

Ruter je technicolor i ne radi na oba band-a, moze samo jedan od ova dva da se izabere. *** offtopic, cisto da pruzim dodatnu informaciju, mozda nekome zatreba.

Који модел tehnicolor? Који интернет провајдер?

Ako su ti box i PC povezani na istu mrezu, podeli folder na PCju i pristupaj mu npr preko VLC, ja tako gledam sve.
Jel moze neko da mi pomogne. Povezani su mi PC i android box (eon) imam vlc plejer i na pc-u i na android boxu i ono sto hocu je da sa tv-a pustam filmove sa kompjutera ali se ne snalazim.

Vrh Dno