Šta je novo?

FIKTIVNI MTS NET50 AKCIJA ?!

A 180 dinara da je 12.5x brzi je ok?

Ukoliko smatraš da to opravdava ovakve postupke Telekoma, onda je sve u redu.
Nisu se udostojili ni pi*ljivih 10% da spuste cenu ljudima...

Poslednja izmena:
I to htedo reci... kada su u BGu neki imali 2/1 ja u Nisu sam samo dialup imao. U stvari, ja sam se vec vratio od prve ture kada sam pola godine imao 20/20. Sram bilo SBB, kako nije dosao do mene u Nisu pre nego sto je postojao u Srbiji! ;)

Da si im platio 2000 DEM liniju, kao nekima, možda bi i došli ;)

Ja nisam toliko platio linije :)

Ne ali sta hoces? Promenu? Idi u politicare.

Isto ste se zalili i dok je bila sitna razlika 10 na 50 ili 20 i 50 a ovo je jos manja razlika za mnogo vecu brzinsku razliku.
Da dalje trazim naci cu i kada je tacno bilo ista cena a razlicite brzine, ali nema vremena.

I sta ja da kazem? Mogu 100 100 da biram ili gbps gbps za 2$ razlike a uz to i mnogo vise kanala i landline u Koreji.

U prevodu ke''ate oko stvari koje se svugde desavaju i zalili ste se prosle godine na ovo sto sam linkovao sa HR TC a sada vam je ok :)

A sta ti hoces ?
opravdavas ovo nasilje intelekta - jer smo po defaultu ovce ako se slazemo sa ocitom diskriminacijom i fiktivnim paketima koje ne moze skoro niko da ostvari
Kakve veze ima politika sa ovim ?
Hocu samo za svoje pare da dobijem isto kao i neko drugi, ili da u skladu sa nizim kvalitetom usluge platim manje. Sta je tebi tu cudno ?

Osim toga stvarno je nepojmljiv cinizam ili mazohizam pojedinaca koji se upinju da objasne kako je ovo normalno
E pa nije !

Poslednja izmena:
Ne ali sta hoces? Promenu? Idi u politicare.

Isto ste se zalili i dok je bila sitna razlika 10 na 50 ili 20 i 50 a ovo je jos manja razlika za mnogo vecu brzinsku razliku.
Da dalje trazim naci cu i kada je tacno bilo ista cena a razlicite brzine, ali nema vremena.

I sta ja da kazem? Mogu 100 100 da biram ili gbps gbps za 2$ razlike a uz to i mnogo vise kanala i landline u Koreji.

U prevodu ke''ate oko stvari koje se svugde desavaju i zalili ste se prosle godine na ovo sto sam linkovao sa HR TC a sada vam je ok :)

A sta ti hoces ?
opravdavas ovo nasilje intelekta - jer smo po defaultu ovce ako se slazemo sa ocitom diskriminacijom i fiktivnim paketima koje ne moze skoro niko da ostvari
Hocu samo za svoje pare da dobijem isto kao i neko drugi, ili da u skladu sa nizim kvalitetom usluge platim manje. Sta je tebi tu cudno ?

Osim toga stvarno je nepojmljiv cinizam ili mazohizam pojedinaca koji se upinju da objasne kako je ovo normalno
E pa nije !
Pozdravljam!

Na više od 250m od centrale ponuda 50/2 je relevantna kao i ponuda KimDžongUn telekoma u Koreji pa bi i ta ponuda trebalo da se uključi u analize cena/dobit, koje se ovde često prave, zašto da ne? :)

A sta ti hoces ?
!

Znas zasto trenutne cene prihvatam? Zato sto jesu bile razlike u ceni, i samo je smanjena cena SVIH paketa (i 50 i 20 i 10) za promo. Da je povecana cena paketa 10 pa se izjednaci, to vec ne bi bilo fer.
Jeste, bilo bi lepse da su cene paketa 10 i 20 smanjili barem malo naspram paketa 50, tu je neki marketing pro pao debelo; ali iskreno mnogo vise bi me iznerviralo kako je sada u Hrvatskoj, gde placas 180 din (sada je valjda 240, bilo je 180 prosle godine) a dobijas Net50 umesto 4/2, ali opet samo ako imas tehnickih mogucnosti. Znaci krivo mi je sto za jako sitno bi mogao imati 12.5x jaci net, ali nemam tehnickih mogucnosti.
Nemate tu za sta da me prozivate, ja sam ovo maltene isto rekao i pre 5 godina kada sam bio u Koreji, i kada je bila ista fora (2$ razlike mesecno za 100/100 naspram Gbps Gbps + 100 HD kanala vise i besplatana landline unutar zemlje i unutar KT mreze).

Broj korisnika Telekoma koji mogu dobiti VDSL je dosta veci od 2%.

Broj korisnika Telekoma koji mogu dobiti VDSL je dosta veci od 2%.
Da,mozda samo u velikim gradovima!Dok je po manjim mestima u Srbiji skroz drugacije,95% stanovnistva je mnogo dalje od centrale nego 250 metara!

ti svuda u svetu imas takve stvari.

recimo u svajcarskoj mozes da uzmes internet + kablovsku za x franaka, a samo internet za x+y franaka :)

Slicna je fora bila u Hrvatskom Telekomu do ove/prosle godine. ADSL bez fixnog moze - ali skuplji taman toliko da se ne isplati da ne uzmes fixni :D Ima na jednom od linkova koje sta postavio za HRTCom i link za net bez fixnog :D

Da,mozda samo u velikim gradovima!Dok je po manjim mestima u Srbiji skroz drugacije,95% stanovnistva je mnogo dalje od centrale nego 250 metara!

U selu koje se nalazi na 50Km od Beograda i jedno je od "zivljih" sela ne mozes ni ADSL da uzmes, a ne VDSL... Ili barem nije moglo pre godinu dana.
Kazu nema tehnickih mogucnosti.
U medjuvremenu su dosli wireless provajderi pa se situacija sa internetom popravila...

U selu koje se nalazi na 50Km od Beograda i jedno je od "zivljih" sela ne mozes ni ADSL da uzmes, a ne VDSL... Ili barem nije moglo pre godinu dana.
Kazu nema tehnickih mogucnosti.
U medjuvremenu su dosli wireless provajderi pa se situacija sa internetom popravila...
A u mom selu koje je samo 30km od prestonice i jedno je od najvećih u Sremu, ADSL je stigao tek 2011g. ali je zbog loše mreže bio misaona imenica za mnoge jer je bakarna infrastruktura postavljena sredinom 80-tih prošlog veka. Srećom sredinom i krajem prošle godine položeni su bakarni kablovi i postavljeni ormarići za isturene stepene a kao bonus je svima postavljeno crevo za optiku :) IPAN ormarić je na 30m od mene tako da ni 100Mb nije nedostižno :-devil-:
Sada se čeka da otopli pa da krene prebacivanje na novu mrežu. Još uvek Telekom nema flajere sa informacijama o novim paketima već samo usmeno
se odgovara da će biti nešto nalik na BOX paket (internet 50/2, fiksna kao VoIP, broj TV-a neće biti ograničen???). Ovo 50/2 liči na VDSL a broj TV-a govori da će možda i optika biti u igri (ovde već postoji nesretni Targo koji je pred gašenjem). Možda se čekaju izbori pa da se poklopi početak rada nove mreže i novih servisa jer po usmenom predanju ovo je nekakav pilot projekat. Ah, da ne zaboravim: takođe ima wireless-a i 3G-a što je bio spas za periferiju sela.

A neko seoce u Vojvodini medju prvima inalo VDSL.

Čak i u cilju predizborih kampanja teško da će se i sam Telekom hvaliti činjenicom da ~20% korisnika ima privilegiju da mnogo bolju uslugu plaća isto ili jeftinije nego što ostalih ~80% plaća znatno lošiju uslugu.

У некој предизборној кампањи је интернет и то да ли неко може да има 10, 50 или 100 толико битан да ће да утиче на 0,001% гласача.

Zar iko "normalan" ima ikakve sumnje kakvi ce biti rezultati izbora?
Jedino je pitanje kolika ce razlika biti i da li ce neki nekako uspeti preci granicu ili ne...
Sto se mene tice vole bi da promene propise i da kampanja moze trajati maximum 10 dana i da je zabranjeno poceti je pre a pozeljno je ne zapoceti je uopste.
Da nas ne smaraju, vec mi ih je pun .i.

Sto se tice neta, ako ce radi izbora nekome povecati, poboljsati, popraviti net onda neka traje i citavih 12 dana predizborna kampanja.

Da li je moguce da RV zbog izbora dize brzine?
Ovo ipak nije moguce?
Gresim li?

Izboru su tu za pranje novca trenutno, ajmo dalje :D

Pa za vdsl se mesecima ranije da ne kazem godinama,zna ,da ne moze preko 250 -300 metara,ne razumem cemu sada ovolka fama oko toga.

Da ali je problem u marketingu MTSa i odnosu prema korisnicima koji nemaju tehnicke mogucnosti za VDSL..
Oni reklamiraju super brzi net koji gotovo niko ne moze da ima..Isto kao ona fora TV 50" za 30.000 na akciji, a kada dodjes tamo bio jedan ali se prodao...
Kroz vojvodjansku su razvukli nove kablove i gotovo svi imaju mogucnost za VDSL ali drug npr. nema zato sto od vojvodjanske do njegove kuce ide neki stari kabal koji oni nisu menjali pa mu je MAX brzina 20Mbps, a opet placa punu cenu...
Dok su komsiji promenili i kabal do kuce tako da moze da cepa bez problema...
Mada oni se ogranicavaju onim DO 50Mbps..i 1Mbps spada u DO 50Mbps..tehnicki..

Poslednja izmena:
kratko i jasno ... ZASTO REKLAMIRAJU SUPER BOX sa brzinom od 50mb/sek a ne mogu da isporuce... treba da stave na reklami da ne moze svako to da ima... nego kao oni su toliko jaki da imaju 50mb/sek internet da nude a crvc ... daleko si od centrale
i jos jedna stvar koja me muci je dok gledam kablovsku i naletim na kanale koji nusu kupljeni zaintrigira me neka emisija i BAP odjednom pocrni ekran i OVAJ KANAL NIJE KUPLJEN... poslao sam im mail da iskljuce kanale koji nisu kupljeni da ih nemam na listi dok preturam po kanalima a odgovor je bio kao TO JE PROMOTIVNOG KARAKTERA i ne moze da se iskljuci... NECU PROMOCIJE !!!!!!!!! NECU DA ME LAZU ZA NESTO STO IMAJU A SAD KAO NEMAJU !!!!!!!!! (pa to se zna za vdsl i crvc price me ne interesuju)
Do marta sam ugovorom vezan za box. a od marta... SBB !!! Net mi je najbitniji a oni neka sviraju ku**u i neka sisaju ovce a ja ako sam ovca moju im runo ne dam :) toliko o LELEKOMU

To je propust marketinga koji ce im se obiti o glavu.

kratko i jasno ... ZASTO REKLAMIRAJU SUPER BOX sa brzinom od 50mb/sek a ne mogu da isporuce...
Nije da branim Telekom ali istine radi tako je sa svakom novom tehnologijom: u početku je dostupna samo malom broju korisnika. Tako je bilo sa
digitalizacijom centrala, pa ISDN, pa ADSL, pa ADSL2+ pa sada VDSL i optika. I nije to samo kod nas tako je u celom svetu. Ima područja koja važe
za visoko razvijene a ponuda neta je veoma mršava (video sam priču meštana nekog sela u Engleskoj kako su sami finansirali i kopali rov za optiku).
A politika cena je sasvim druga priča i tu se slažem da je do bola nelogična ova današnja ponuda ADSL-a 10/20/50 sa promocijama koje nisu dostupne
većini pretplatnika. I unutar samog Telekoma postoji borba sektora za investicije pa se na ovaj način vrši argumentovan pritisak na rukovodstvo tipa:
narod u velikom broju traži VDSL 50/2, hajde da uložimo u opremu i mrežu jer investicija vraća uloženo u razumnom roku a podiže se i vrednost same
kompanije.

Mada opet ako se pogleda reklama:

Lepo ima * koja ih resava bilo kakvih problema :D

sve je to sad lepo... da se rastopis... ali na 5m od moje kuce SBB !!! Gle cuda... konkurencija...

ooo da nije neko ovde advokat lelekoma !!! sbb paket za 3500din ... 50/3mb plus naravno kablovska i fixni telefon... i to ne u petak vec u ponedeljak

to je 3500, nije 1500. prinudjen si da placas kablovsku.

nikog ja ne branim, samo ne dam za pravo da se pise kojesta. pritom ne koristim nista od telekoma.

Poslednja izmena:
Vrh Dno