Šta je novo?

FIFA World Cup Qatar 2022

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se tiče nas uspeh će biti ako prođemo grupu realno. Neka iskidaju na terenu svaku i to je ok. Imamo ok ekipu sa dobrom atmosferom po prvi put i bez izrazitih zvezda. Po prvi put imamo ok golmana koji igra i levom i desnom, nije linijaš i ima sasvim solidne reflekse koliko ga već pratim u Torinu.
Odbrana je najlošiji deo tima i svi su kiksare(od Blekija, iako je on najbolji od najgorih, pa nadalje) pritom i veoma spori.
Sredina terena je ok ali mnogo fali neki pitbul tipa Jugovića ili Davidsa koji može da trči do sutra. Najbitnije karike sigurno Tadić-SMS-Kostić kao i onaj bolid Radonjić koji može dosta kad hoće. Napad ako su se oporavili Mitar i Vlahović kako treba u šta sumnjam je i naš najbolji deo ekipe. Ako budu imali prave lopte kao do sada i efikasnost na nivou nadam se više datih nego primljenih golova. Što se tiče klupe veoma tanko. Prognoza za kladioničare i to lagano 4+ protiv Brazila nadam se u korist nas😀.
Ovo ostalo za sada vrlo tanko, generalni pad kvaliteta fudbala je evidentan. Videćemo kako se bude sve odvijalo u narednom periodu.

Ako neko ikad sazna (izgleda da ne postoji nigde za sad) da li ima negde full pesma sa otvaranja (pocinje na 2:20) javite please..

Ja sam ovako nagluv shvatio da je to neka narodna/nomadska/plemenska pesma :)

Da li se zna šta bi sa onim levim bekom Saudijaca, odvalio ga sopstveni golman od života. Koliko čitam nema informacija a odavno nisam video takav UFC nokaut

resize.jpg

Da li se zna šta bi sa onim levim bekom Saudijaca, odvalio ga sopstveni golman od života. Koliko čitam nema informacija a odavno nisam video takav UFC nokaut
Jaser Al Sahrani je odleteo u Nemačku na operaciju. polomljena vilica i kosti leve strane lica

Jaser Al Sahrani je odleteo u Nemačku na operaciju. polomljena vilica i kosti leve strane lica
Au, samo da ne bude nomen est omen...

Apsolutno nepotreban start. Nije morao da digne kolena pri izbijanju lopte. Golmani imaju pravo da postave kolena (kako bi sebe zaštitili) ali ovde nije bilo potrebe. Izboksovao bi loptu i bez toga. Možda ne svesna, ali podsvesna namera da povredi saudijca je postojala. Argentinci ostali prljavi i sad definitivno navijam da kepec i oni ispadnu. Da ne budem CR fanboy, ni portugalci nisu bolji.

EDIT: Gledajući video vidim i da je odbrabeni igrač argentine rukom pogurao saudijca na golmana.

Meni je tu reakcija sudije, tj svih sudija bila sokantna... zna se uveliko ako dodje do sudara, a o glavama ili glavi je rec igra se prekida bez presedana.

Medjutim ovde je igra pustena, jer su argentinci bili u navali i tek kada je bilo jasno da od napada nema nista, sudija zaustavlja igru. Uzasna "procena" od strane celog sudijskog tima.

Nekako sumnjam da bi isto postupili da je bila obrnuta situacija, da su saudijci napadali.

cenim da će sve sudije biti kažnjene.

Hoće golmani tako da drže koleno. Delom je to fizika skoka iz zaleta, delom je i neka vrsta samoodbrane. Realno i njih umeju da polome u takvim situacijama, npr. samo malo izbace lakat i golman je gotov.
Sudija mi je neshvatljiv i prava sramota. To je sigurno puklo da je odjekivalo, nema šta tu da se misli... Zinuo sam kada sam video.

Danas matine odličan, kockice igraju 🙂

Gledao juce to 2. poluvreme Arg- SA, posle usporenog snimka je bas horor start delovao. Dobro je da se i tako zavrsilo, mogao je da ga ubije.
Totalno nepotrebno dizanje noge golmana, mogao je da povuce koleno ali verovatno je hteo na argentinca da izleti...
A i sudija mi nije bio jasan zasto odmah nije zaustavio igru i generalno tokom cele utakmice je imao lose odluke..
Ono produzavanje igre na kraju od 16min je tek degutantno (i generalno na drugim utakmicama nije bilo potrebe), kao da je maksimalno data prilika da Argentina izjednaci.

Hoće golmani tako da drže koleno.
Tako su naučeni od malih nogu, primetio sam to dok mi je klinac trenirao fudbal, trener golmana je malim golmanima baš tako objašnjavao - kada skaču da "pokupe" ili izboksuju loptu, obavezno koleno napolje, doduše ne ovoliko, ali ipak :)

sada tek vidim zasto je na kladionicama bila velika kvota na Hrvatsku,Maroko skroz ok ekipa,dosta dobrih igraca

Neće uopšte “šahovničarima” biti lako sa Marokom, iako, na papiru bi morali da ih dobiju.

Maroko kao Srbija 2018. Neće moći ove noći...
Vlasnik kafane smenio selektora jer mu nije zvao pulena :)

Jako veliki problem sto nemaju pravog napadaca, i to ne govorim samo u fazi napada nego u fazi odbrane nema pritiska na iznosenje lopte od strane protivnika.
Maroko iznosio loptu kako je hteo, Kramaric kretnja bez lopte na nivou naseg Jovica. Mnogo fali Mandzukic, Modric i Perisic su ipak u godinama bez obzira na sav kvalitet koji imaju.
Bice za njih tesko vrlo, sledi im pad posle ove generacije jer nije lako zameniti takvu klasu u zemlji sa tako malo stanovnika.

Gledam sad neke najave za sutra, izgleda da se selektor Tito opredelio da izvede ultra ofanzivnu postavu protiv nas.
Paketa, Nejmar, Vinisijus Žunior, Rafinja, Rišalison.
Ako bude ovako, ima da pršti na terenu.

Uz našu odbranu, za nas bi bilo bolje da im nije ovako ofanzivna postava. Ovako ćemo morati gol za gol.

Hoće golmani tako da drže koleno. Delom je to fizika skoka iz zaleta, delom je i neka vrsta samoodbrane. Realno i njih umeju da polome u takvim situacijama, npr. samo malo izbace lakat i golman je gotov.
Sudija mi je neshvatljiv i prava sramota. To je sigurno puklo da je odjekivalo, nema šta tu da se misli... Zinuo sam kada sam video.

Danas matine odličan, kockice igraju 🙂
Pitanje je sta je sudija video ili sta nije video , ali VARRR - SRAMOTA
Celu WAR ekipu treba poslati kuci zajedno sa sudijama
SRAMOTA i BEZOBRAZLUK:poop:

Gledam sad neke najave za sutra, izgleda da se selektor Tito opredelio da izvede ultra ofanzivnu postavu protiv nas.
Paketa, Nejmar, Vinisijus Žunior, Rafinja, Rišalison.
Ako bude ovako, ima da pršti na terenu.
Vrlo verovatno jer je svima stalo da prvu dobiju kako bi kasnije bilo sto manje kalkulisanja.

Minamino Asano :D :D i harikiri Nemaca

Jednom je jedan igrač rekao:

1669214781207.png

Kod:
"Фудбал је једноставна игра
 — 22 играча јуре лопту 90 минута,
 и на крају победе Немци"

Ovo više ne važi. :p

Nasi treba da se skoncentrisu na Kamerun i Svicu, ovo sutra igras opusteno za uzivanje sto se kaze pa kako bude.
Objektivno si losiji i nema sta psihicki puno da padamo u bedak ako izgubimo. Kamerun se mora dobiti i onda zadnja utakmica 50% - 50% ko pobedi ide dalje.
Najbitnije je da Piksi ostane da vodi tim da konacno vezemo dva takmicenja bez trzavica.

Moramo se pribrati sutra, senzacija za senzacijom, padaju veliki jedan za drugim.

Ali to su velikani na papiru, svi odreda za svakog ko prati fudbal zna da su bas te ekipe koje su kiksnule u velikim problemima da ne davim ljude sada sa detaljima.

Brazil je skroz druga prica, iskusni, brzi, odlicno izbalansirani sto je mozda najbitnije i ono sto svi gore pomenutim fali.

Saudijci neradni dan, Japanci dupla smena. Nisam stigao da gledam meceve uzivo zbog obaveza seda uhvatio Spance da gledam i moram reci da ce oni biti ako ne ove SP onda na narednim takmicenjima vrlo vrlo odlicna selekcija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno