Šta je novo?

FIFA 13

Wahad

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
440
fifa13-logo.jpg

Koliko sam video, nema topika o ovoj igri u ovom delu foruma, pa rekoh da napravim :).

Demo je out na Origin-u, oko 2.3gb je težak, upravo ga skidam i probam. Videćemo šta su ubacili ove godine i kakav je gameplay. Par ljudi na drugim forumima kažu da igra "secka" nešto kao problem sa FIFA 10 i 11 valjda, ako se dobro sećam. Za 20tak minuta ću sve lepo napisati samo da se svuče.

Key Features
• Five game-changing innovations revolutionize artificial intelligence, dribbling, ball control and physical play to create a true battle for possession across the entire pitch, deliver freedom and creativity in attack, and capture all the drama and unpredictability of real-world football.

• All-new Attacking Intelligence infuses players with the most sophisticated artificial intelligence ever achieved. Players have the ability to analyse space, work harder and smarter to break down the defence, and think two plays ahead. Now every touch matters with the most comprehensive and intuitive dribbling system ever developed for the franchise. Inspired by the world’s best player, Lionel Messi, Complete Dribbling enables players to face their opponent and use precise dribble touches combined with true 360° mobility with the ball while threatening to attack, so it’s easier to be more creative and dangerous in 1v1 opportunities. FIFA 13 1st Touch Control transforms the way players control the ball, eliminating near-perfect touch for every player on the pitch, and creating more opportunities for defenders to win back possession. The second generation of the Player Impact Engine expands physical play from just collisions to off-the-ball battles between players. Defenders can push and pull for position, and utilise their size and strength to force opponents into poor touches and decisions before the ball arrives. FIFA 13 Tactical Free Kicks provides the tools to create dangerous and unpredictable free kicks. Position up to three players over the ball and utilise dummy runs and more passing options to outwit your opponent.

• FIFA 13 delivers the largest and deepest set of game-changing features in the history of the franchise. Additional features and new modes will be revealed in the months ahead.

Prilozi

• fifa13-logo.jpg
    fifa13-logo.jpg
    48 KB · Pregleda: 159
Mislim da treba ipak sacekati FULL verziju:
Izgleda da je potvrdjeno da je ovo Gamescom build i da je star skor 7 nedelja znaci kao sot sam rekao kraj jula.Ja vam preporucujem da ga probate ali da ne cijenite igru prema njemu nego sacekate full,ne znam sto su ga onda izbacali....
Mnogo se razlikuje po meni vidjecete razliku sigurno kad probate od one koju igraju ovi sa youtube cak je i njihova mozda 95-99% full.I ne zaboravite bice day 1 patch koji uvijek dosta toga promijeni.
Cak se i vidi da je pravi port ovaj demo jer su imali samo konzole na gamescom cini mi se i onda port PC demo,jer mnogima igra crash ili koci a Fifa 12 im je picila na 60fps

Što se tiče fluidnosti, sad sam odigrao jednu utakmicu i kod mene nema nikakvih problema, sve radi savršeno glatko.

Gameplay još ne mogu komentarisati, ali ima napredata, što se tiče grafike na prvu loptu igrači deluju detaljnije. Ne mogu ništa više suditi na osnovu jedne utakmice.

Javi utiske, bas me zanima. Dvoumim se da li ove godine da uzmem verziju za PC ili PS3.

Evo ja probao, igrao 5 utakmica.

Nema seckanja, kočenja niti ništa tako (1080p, 4xAA, Vsync on), ne vidim po čemu bi se reklo da je port, ali na kraju krajeva, fifa je uvek port sa xbox-a koliko znam... Animacije su prirodnije, gameplay je praktično isti, igrači imaju težinu, nekako malo više nego prošle godine, tu su par novih fora i tako to, ali ništa drastično promenjeno, FIFA je ipak ostala FIFA, što je odlično.

Da dodam, podseti me rAMA, kontrola lopte je bolja, vidi se kako jednostavno igrač igra fudbal a ne da je balvan koji ide po terenu i gura neki kamen (ala pes)

@padawan
Ne uzimaj za ps3, uzeo sam prošle godine FIFA 12 i fps me ubijao, ono je sramota, kod svakog slobodnjaka, kornera ili tako kada je gužva negde, ps3 se pokoči, + grafički je za 5 koplja ispod PC verzije a za 2 ispod X360 verzije. Znači ili PC ili X360. Ja ću imati na te obe platforme, a ukoliko i ti hoćeš, javi :)

Čekam Xbox demo danas pa da uporedim. Mada sem rezolucije i malo brže igre na xboxu nije bilo razlike prošle godine.

Poslednja izmena:
elem, par utisaka od mene posle nekoliko partija...
Sto se tice gameplaya, cini mi se da je sporiji. Lici na PES u zlatnim danima, ali dovoljno da to bude dobra stvar, a da i dalje bude fifa koju volim :) dodavanja su sada mnogo bolja, cini mi se da su bacili akcenat na to, u smislu da samo mozete povezivati vise kratkih pasova, a da u jednom trenutku lopta ne ode *****ski (meni se to u fifi 12 recimo desavalo). dalje, AI saigraca je unapredjen mnogo. Gotovo svaki put posle dva-tri dobra dodavanja utrci neko iz pozadine na sut, ili krene sam u prostor... Vrlo fino, ovo ce izgleda biti fifa sa puno golova :D
Isto mi se cini da je i odbrana malo teza nego u 12ci.

A sad sto se tice samog funkcionisanja igre... Losije mi radi mnogo nego fifa 12. I to vrlo cudno, recimo sa ukljucenim AA na high radi bolje nego na low bez AA. Sta znam, cenim da je to builda kao sto je u prethodnim postovima navedeno. A opet, mislim da ce full verzija biti ispeglanija. u kranjem slucaju, opet sto neko rece, patch resava.
U svakom slucaju, uzimam pc verziju! :)

Što se mojih utisaka tiče... nema nekih wow napredaka u odnosu na 12-icu. Svakako su morali da ubace nove animacije, kretanje igrača... ali drastično kao razlika 11-ice i 12-ice, toga nema.

Ne uzimaj za ps3, uzeo sam prošle godine FIFA 12 i fps me ubijao, ono je sramota, kod svakog slobodnjaka, kornera ili tako kada je gužva negde, ps3 se pokoči, + grafički je za 5 koplja ispod PC verzije a za 2 ispod X360 verzije. Znači ili PC ili X360. Ja ću imati na te obe platforme, a ukoliko i ti hoćeš, javi

Čekam Xbox demo danas pa da uporedim. Mada sem rezolucije i malo brže igre na xboxu nije bilo razlike prošle godine.

Hm, igrao sam PS3 verziju 12 i nisam primetio razliku u odnosu na PC verziju, osim rezolucije. Xbox otpada jer je jtag a uzimam samo za online igranje. Na PC-ju sam igrao fifu poslednji put pre deset godina... Iz nekog razloga, ubedjen sam da su na PS3 bolji igraci i generalno bolji matchmaking. Takodje, morao bih da kupim i wireless reciever za PC da bih prikljucio xbox djoj...

Iz nekog razloga, ubedjen sam da su na PS3 bolji igraci i generalno bolji matchmaking. Takodje, morao bih da kupim i wireless reciever za PC da bih prikljucio xbox djoj...

Na PS3 jesu bolji igrači, to se najbolje videlo kada je startovala 12-ica. Pošto je to bio prvi kontakt PC igrača sa online fifom, jednostavno desilo bi mi se da izgubim jednu od 15 utakmica. :d

Ali kako je odmicalo PC igrači su napredovali, ali opet su bili boljo oni na PS3.

Svakako su morali da ubace nove animacije, kretanje igrača...

Da, te dve stvari zasad jedino prestavljaju neku veću razliku u gameplayu. Kontrola lopte dok je u posedu igrača i animacije igrača.

Mada već sam primetio i jednu negativnu stvar, a to je da se golmani kod penala bacaju kao ludi. Bez problema hvataju i sam ćošak rašlji.

Pa ti onda sutni po sredini. :D

Ali kako je odmicalo PC igrači su napredovali

Ili si ti napredovao u divizijama...

Jesu sredili penale da nisu ****** kao u 12?

A sta je falilo penalima u 12-ci? Meni su savrseno odgovarali... jeste da igram na PS3 ali mislim da to nema nikakve veze.

Sta ti je sa penalima odlicn su bili u 12-tici :D Inace igra radi super nema seckanja crash-ova itd. Nema neke drasticne promene ali ima malih promena ustalom fifi nisu ni bile potrebene velike promene u gameplay-u ima promena po onome sto sam do sad video u duelima igraca teze se pobijaju defanzivni i bolje se postavljaju protivnicki igraci na terenu.

Poslednja izmena:
FUT je genijalan... bukvalno nista drugo nisam igrao mesecima! :D

^Da :) Najbolji deo. Sad će da budu divizije kao u online modu u UT.

Uglavnom, nisu menjali mnogo, što je dobro. Meni je bilo seckanja, ali kad sam ograničio fps na 60 sve je bilo ok.
Edit: To nije bilo isto seckanje kao što je pre (ili možda je tako i dalje) bilo sa Ati karticama, kad je bilo gotovo neigrivo. Sad se primeti, ali nekako ne smeta u igri. Bolje je da ga nema, naravno, ali mogao bih i da igram s tim bez problema.

Poslednja izmena:
Upravo sam odigrao demo i na xboxu, onaj ko ne vidi razliku je ili slep ili ne želi da primeti, samo ću to da kažem. Inače igra radi u 1080p na xbox-u, živo me zanima kako radi na ps3.

Nemoj sad da me plasite sa tim seckanjem, taman kad sam se nalozio na PC verziju. Mislim WTF?

FUT nisam ni pipnuo a na PS3 sam se jako mucio vec u 5. diviziji, i kada sam ispao batalio sam. Too old fot that sh*t :D Na PS3 su psihopate, ono nije normalno. Ali necu bas ni da se prosetam do 1. divizije na PC-ju, nije fazon.

Inače igra radi u 1080p na xbox-u

Upscale, sta ce ti to?

Poslednja izmena:
Meni uopste ne secka na 4670, u 1920*1080, na high bez AA, dok je dvanaestica znala da secka kad pada kisa ili kad se pridje golu (to sam resavao sa D3D Overriderom). Inace, cini mi se da je uneto osvezenja u igru bas koliko treba, tako da one primedbe da je ista kao i dvanaestica ne stoje...

Meni leti na konfi iz potpisa. Upscale je sa internog bufera ali izgleda bolje nego FIFA 12 i to baš bolje i više smooth.

Pa mislim da fudbal ne leti na toj konfiguraciji.. bilo bi previse.

Evo i ja odigrah prvu utakmicu na xboxu, prvo što sam primetio jeste da transferi nisu lepo odrađeni - Van Persi je još u Arsenalu, a Savić u Sitiju.
Gameplay je sličan 12tici, s tim da se malo teže užima lopta igraču koji je vodi, i da se igrači nekako prirodnije kreću i sa i bez lopte. Cini mi se da je i AI malo bolji.
Ubačena je i forma igrača, možete da birate tačno vreme kada se igra utakmica (tipa 3:30pm), ubačene nove animacije, trening opcija, skill games itd isl...
Sve u svemu, dovoljno je sličan 12tici da ga vole oni koji su voleli prošlu verziju, a dovoljno različit da ljudi pređu na njega kupe ovu novu verziju ;)

I one igre pre utakmice su zanimljiva fora :)

Kasano ima ocenu 85 i igra još za Milan. A on treba u Interu da bude i nije ni približno zaslužio toliku ocenu.
Treba još malo da se peglaju takve stvari, ali sve u svemu je ok, sviđa mi se ;)

To za transfere se uopste ne brinem, to nikad nije predstavljalo problem sto se Fife tice... a i na prethodnoj stranici pise da je osnova ove demo verzije build jos iz jula.

Samo me zanima sta je sve moguce u demo verziji? Jer moze da se odigra neki skill game, sto su ubacili?

Ni ja, obično je to boljka PES-a, ne bi trebalo da zeznu to na fifi.
Moguć je trening, ali kao na 12tici, samo 1 na 1 sa golmanom, ostale opcije su zaključane. Skoro sve opcije u meniju su zaključane a novosti su posebno označene, možeš da uđeš ali ne možeš da igraš, već samo da procitaš o čemu se radi.
Imaš 5 tima: Siti, Arsenal, Juventus, Milan i Dortmund.

igra puca cim je prekid ili korner :D a inace,u odnosu na fifu 12 ,radi glatko sa dva jezgra ,druga dva sam zakljucao :D

Cisto da se zna, Camp Nou ne postoji u Fifi 13! :D

Ne kapiram kako, ali Barca igra na El Libertador stadionu... dal su pregovori jos u toku oko licence ili ga nece uopste biti?! Mene nesto ne potresa samo mi je cudno...

Ni ja, obično je to boljka PES-a, ne bi trebalo da zeznu to na fifi.
Moguć je trening, ali kao na 12tici, samo 1 na 1 sa golmanom, ostale opcije su zaključane. Skoro sve opcije u meniju su zaključane a novosti su posebno označene, možeš da uđeš ali ne možeš da igraš, već samo da procitaš o čemu se radi.
Imaš 5 tima: Siti, Arsenal, Juventus, Milan i Dortmund.
Covece jel si igrao ti nekad ranije DEMO za FIFU u svim demo verzijama transferi nisu sredjeni to se sredi kad izadje full verzija tako da to nije problem!

Igrao sam demo za 12ticu, ali mi je bio preslab računar da sve to potera kako treba, pa sam batalio. Posle sam uzeo Xbox da se ne zezam više sa prezahtevnim igricama, ne mogu svake dve godine da menjam konfu.
I nema potrebe za znakovima uzvika, to se, kao i pisanje velikim slovima, na forumima karakteriše kao vikanje, a to je nekulturno.

Vrh Dno