И да, FIFA-у је апсолутно немогуће научити за сат времена. Ја се и 7 (или колико већ) месеци након изласка 11-ице и даље учим новим фазонима сваки пут кад одиграм меч.
A go bi dao tako sto bi uradio Russian roullete na mog poslednjeg odbrambenog, ili neku od 200 finti.
Kako izgleda moderna utakmica, dobaci nekom ko je u najmanje rizicnom polozaju (nema igraca blizu njega), osmatraj kako se tvoji igraci krecu i probaj da ubacis neku loptu u prazan prostor, centriraj u sesnaseterac pa sta bude, odradi kontra napad posle dobro presecene lopte, itd, itd. Jako prosta igra, samo je bitno uraditi pravi potez u pravo vreme.
Jedan od primera komplikovanja je 'trigger run'. Totalno nepotrebna opcija po principu 'sto lako kad moze komplikovano', i totalno nerealna. Ti u pravoj utakmici ne mozes da aktiviras tvoje igrace da trce, to je do njih. Mnogo vise me uzbudi i mnogo je lepsi osecaj kad krenem u kontru i vidim da su me i saigraci ispratili. Malo se gubi na tome kad svaki put ja mogu da ih aktiviram na dugme kad hocu..
a to što ti misliš da igrači i u stvarnosti samo "centriraju pa šta bude", to je već PES2010 sindrom![]()
A zasto je trigger run pa komplikovan?
Pritisnes samo jedno dugme i eto...
Dodaj tako jos 5, 6, 7 komandi i eto te u ogromnoj prednosti.
има ликова на Live-у, који су усавршили пробоје по боковима, и дају 80% голова главом.
Ok, nije problem, ali sta tacno treba da se nauci i sta vi to otkrivate i posle nekoliko meseci? Kako izgleda moderna utakmica, dobaci nekom ko je u najmanje rizicnom polozaju (nema igraca blizu njega), osmatraj kako se tvoji igraci krecu i probaj da ubacis neku loptu u prazan prostor, centriraj u sesnaseterac pa sta bude, odradi kontra napad posle dobro presecene lopte, itd, itd. Jako prosta igra, samo je bitno uraditi pravi potez u pravo vreme.
Ja sam ljubitelj simulacija generalno, ali u fudbalskoj igri se trazi pravi balans da se utakmica od 90 minuta nekako sazme u 10 minuta, i tu mora da bude kompromisa, kako god okrenes.
Jedan od primera komplikovanja je 'trigger run'. Totalno nepotrebna opcija po principu 'sto lako kad moze komplikovano', i totalno nerealna. Ti u pravoj utakmici ne mozes da aktiviras tvoje igrace da trce, to je do njih. Mnogo vise me uzbudi i mnogo je lepsi osecaj kad krenem u kontru i vidim da su me i saigraci ispratili. Malo se gubi na tome kad svaki put ja mogu da ih aktiviram na dugme kad hocu..
Ne igras ti ni najmanje fudbal u PES-u
Pa u stvarnosti je tako jer su igraci uigrani, razumeju se i bez price i mogu da predvide sledeci potez, zato su dobre akcije i moguce. Trigger run je odlicno resenje za simulaciju fudbala, jer kompjuter ne moze da ti cita misli, a ni ti njemu (niti ce ikada moci). Triger run je u ovom trenutku mozda i jedino resenje za pravu takvu akciju u igri. Sve drugo je malo dugacije od onoga sto bi ti dok igras stvarno hteo, a nemoj sad da kazes "Pa valjda saigrac koji trci u PES-u zna sta igramo u ovakvim situacijama". Plus je trigger run vrlo cool i uspeo element gameplay-a, nevezano za sve drugo.
Wladimire, nije bas ja vs the worldI Marko a i Maremas kazu da im i dalje Fifa ne pruza onaj 'osecaj', Maremas se zapravo i vratio na PES.. vecina jednostavno moze preko toga, zarad nekih drugih stvari, ja ne mogu.. u tome je fora.
Ne moraju da ti citaju misli, ne mogu ni u stvarnosti da ti citaju misliAli ce istrcati kontru sa tobom na najbolji nacin, otkriti se ili odvuci odbrambenog da ih cuva a tebi ostaviti prazan prostor za sut ili ulaz u sesnaesterac, zasto je za to potreban trigger run? Samo dobar AI.
To bi bilo tacno da nam je cilj samo da se neka akcija koju smo videli na tv-u izvede, nebitno kada i kako (i kakav bi osecaj pri tome bio kod igranja). Kako AI ikada moze da zna sta je moj sledeci potez ili sta sam zamislio? Moze "logicno" da utrci gde on misli da treba (i koji igrac misli da treba) i to je sve. Kod toga je tajming najbitniji da bi sve uopste imalo smisla, a od licnog odredjivanja trenutka utrcavanja ne moze bolje.
Imam utisak da si protiv trigger run-a bas zato sto ga nema u PES-u
Kako AI moze da zna? Sto bi znao Kako u stvarnosti saigraci znaju sta ce neko da uradi? Ok imaju treninge i uvezbane akcije, pa mogu da pretpostave sta ce ko uglavnom da uradi, ali daleko je da znaju sta ce ko da uradi u svakom trenutku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari