Šta je novo?

FIFA '10

Ma jok, još jedan koji igra na xboxu pa ne može online :d

Mislim da ne postoji taj play-off, gadno su uradili manager ove godine. Kapiram da će na tome najviše poraditi za FIFU11.

E ljudi, konto sam da igram manager mode ali iz najnize engleske lige pa imam pitanje da li se iko sjeca kada je igro postoji li onaj play off koji se igra na kraju sezone izmedju 4-7 pozicije kao u rl? Jer mi se ucinilo da sam jednom vidio da iz league two je samo jedna ekipa presla u one ili mi se to ipak ucinilo.

Mislim da postoji play-off za niže engleske lige. Znam sigurno da postoji za Championship, ali ako si sasvim solidan igrač nemoraš da strahuješ da ćeš biti u poziciji da se boriš u play-off utakmici za ulazak u viši rang takmičenja.
Inače MM je tolika katastofa da ti se smuči igranje, ali je ipak bolje odrađen nego prošle godine.
Evo nekoliko saveta za MM:
- Prvo isključi Autosave, jer se igra ukucava nakon završene utakmice pre MoTM
skina
- Gledaj da što pre unaprediš fitness, negotiation i scout level do 10
- Najbolje skautske destinacije su Južna Amerika i Evropa
- Skauti sa levelom 10 dovlače super igrače za "tepsiju ribe"
- Pazi da ne preteraš sa kupovinom ekipa bi trebalo da ima 27-30 igrača
- Forma igrača je urađena bog zna kako. Neobaziri se previše na nju sem kod napadača. Ako nisu "u zelenom" dešavaće se da promašuju zicere i šutiraju ko babe.

..... a ja kupio Hesusa Navasa za skoro 15 miliona a čuvek veze nema i konstantno je umoran. Da li ste primetili koliko sau poslednjim updateom napucali Čelsi. Jedine ekipa u Premier Ligi protiv koje ne mogu da pređem centar.

Ma jok, još jedan koji igra na xboxu pa ne može online :d

Mislim da ne postoji taj play-off, gadno su uradili manager ove godine. Kapiram da će na tome najviše poraditi za FIFU11.

Da reamining weekly wage treba da se izbaci iz igre. Imam 50 miliona a RWW mi je 1000 evra i ne mogu nikog da dovedem. Gde je tu logika

Pa ti onda otpusti Jesus Navasa, ionako je nebitan igrač :d

A Chelsea nisu ništa posebno napucali, Drogbu digli na OVR 88 što i zaslužuje. A do FIFE11 Ivanović ako ovako nastavi biće 100% napucan na 82 OVR najmanje 🙂

Mislim da postoji play-off za niže engleske lige. Znam sigurno da postoji za Championship, ali ako si sasvim solidan igrač nemoraš da strahuješ da ćeš biti u poziciji da se boriš u play-off utakmici za ulazak u viši rang takmičenja.
Inače MM je tolika katastofa da ti se smuči igranje, ali je ipak bolje odrađen nego prošle godine.
Evo nekoliko saveta za MM:
- Prvo isključi Autosave, jer se igra ukucava nakon završene utakmice pre MoTM
skina
- Gledaj da što pre unaprediš fitness, negotiation i scout level do 10
- Najbolje skautske destinacije su Južna Amerika i Evropa
- Skauti sa levelom 10 dovlače super igrače za "tepsiju ribe"
- Pazi da ne preteraš sa kupovinom ekipa bi trebalo da ima 27-30 igrača
- Forma igrača je urađena bog zna kako. Neobaziri se previše na nju sem kod napadača. Ako nisu "u zelenom" dešavaće se da promašuju zicere i šutiraju ko babe.

Hvala, ne znas koliko si mi olakso. 😉

Pa ti onda otpusti Jesus Navasa, ionako je nebitan igrač :d

A Chelsea nisu ništa posebno napucali, Drogbu digli na OVR 88 što i zaslužuje. A do FIFE11 Ivanović ako ovako nastavi biće 100% napucan na 82 OVR najmanje
🙂

Navas ide na doboš a pojačaču negotiatora i skauta, jer to do sad nisam radio

Navas ide na doboš a pojačaču negotiatora i skauta, jer to do sad nisam radio

Nemoj da prodaješ Hesusa Navasa ako nemoraš. To je jedan od najboljih RW(RM) igrača u celoj igri. Potraži i pogledaj Soltidisa Ninisa,Edena Hazarda ili Antonija Valensiju. To su mladi i odlični igrači koji mogu da dosta napreduju u MM.

Pa onda bolje neka kupi Pjanića. Ako mu baš treba krilo, neka uzme Ozila, on je još mladji od Navasa.

pa kuburim sa tom pozicijom. Bio sam kupio Farfana pa nije išlo. Najbolje bi mi legao Bekam mada se i on dosta umara a i neće da pređe, a grke ne kupujem iz principa.

Napokon jedan konkretan video u vezi WC 2010
http://gdc.gamespot.com/video/6253272/

@goxy
što nisi lepo napisao kakvu formaciju i taktiku koristiš pa da vidimo kako da ti pomognemo oko izbora igrača.

Nažalost zbog obaveza oko posla i ćerkice, nisam u mogućnosti da napišem jedan duži post u vezi manager moda, Ali obećavam sam sebi da ću sa vama podeliti svoja zapažanja vezana za taktike, formacije, igrače i ostalo u MM. Pozz svima

Kupi Podolskog, sa njim nema zime :d

Imas nekog lika nemam pojma kako se zove, igra u drugoj ligi (a mozda i trecoj) engleskoj, desnog veznog cini mi se igra, ima vecinu ocena preko 80, a jeftin je. Stavi tamo da trazis u championshipu igraca sa najvecom overall ocenom. Tako ces ga naci cini mi se.
Kod mene nije hteo da dodje u Vulverhempton, a te sezone sam osvojio sve sto se osvojiti moze od lige sampiona pa na dole, jedino liga cup nisam osvojio.

@goxy
što nisi lepo napisao kakvu formaciju i taktiku koristiš pa da vidimo kako da ti pomognemo oko izbora igrača.

Nažalost zbog obaveza oko posla i ćerkice, nisam u mogućnosti da napišem jedan duži post u vezi manager moda, Ali obećavam sam sebi da ću sa vama podeliti svoja zapažanja vezana za taktike, formacije, igrače i ostalo u MM. Pozz svima

Izbornik je predobro uradjen i podsjeca na FIFA World Cup 98. :banana:

Poslednja izmena:
Igrači imaju i specijalne ocene koje nisu vidljive u igri poput ovih:

Fans Favourite - Player is a favourite with the supporters of the club.
Adaptability - Player is able to adjust and fit in at a new club very easily.
Ambition - Player is ambitious and wants to move to a bigger club to improve his career.
Club Identification - High Player is very proud to play for the club.
Club Identification - Low Player tends to move clubs often.

Moguće je da ove osobine utiču na to da igrač predje ili ne predje u odredjeni klub. Isto tako, pošto je manager mod izbagovan moguće je da on neće da predje u Wolverhampton bez obzira što ti osvojiš sve i svašta sa njim jer je po "defaultu" to manji klub a igrač koga kupuješ ima Ambition trait.

@goxy

Igram 4-1-2-1-2 odnosno 4-4-2 sa rombom u sredini.

1.Green
2.Zabaleta (RB)
3.Upson. (CB)
4. Antoan Ferdinand (CB)
5. Capdevilla (LB)
6. Parker (CDM)
7. Hesus Navas (RM)
8. Martin Petrov (LW)
9 Diamanti (AM)
10. Ilan (RS)
11. Carlton Cole ((LS)

To mi je prvih 11, a najveći problemi je Navas i Zabaleta. Mnogo su loši po svim pitanjima a skupi kao đavo. Taktiku je ne diram, mrzi me to da radim jer po defaultu je sasvim OK

Samo da napomenem meni je Bekam regularno prelazio, čak sam i Ronaldinha imao ali sam ga šutno)

Poslednja izmena:
Kupi B. Mendyja iz Hull Cityja ili Fritza iz Werdera za desnog beka. A za krilo vidi uzmi Eliu ili Pitroipu iz HSVa ili Podolskog iz Kolna.

Parker ako je onaj iz West Hama ti je slab za CDMa, bolje uzmi nekog Borowskog, Etuhua ili tako nešto.

Kupi B. Mendyja iz Hull Cityja ili Fritza iz Werdera za desnog beka. A za krilo vidi uzmi Eliu ili Pitroipu iz HSVa ili Podolskog iz Kolna.

Parker ako je onaj iz West Hama ti je slab za CDMa, bolje uzmi nekog Borowskog, Etuhua ili tako nešto.

Ovo jeste WestHam a sa Parkerom sam zadovoljan. Moram da prodam neke likove jer mi je RWW na 1000 evra, ali kad prodam Zabaletu i Navasa biće za ostatak. I da se pohvalim da sam posle dužeg vremena izvukao bod Čelsiju 0-0 i za celu utakmicu imali su 2 šuta van okvira gola (dobro su prošli) jer jedino protiv njih moji igrači pogađaju stative i prečke iz 1000% šansi.

Poslednja izmena:

Evo jedne od mojih standardnih formacija. To je standardna 4-4-2 formacija u kojoj je RCM malo povučen i igra kao CDM, LCM kao isturen i igra kao CAM. Stim da mi je LS ustvari CF, a RS igra kao ST. Ko razume, shvatiće 😛

Evo još nekih stvari vezanih za MM

- Ukoliko kupujete igrače može vam se desiti da igrač neće da dođe u vašu ekipu iz više razloga: popunjenost pozicije na kojoj igrač treba da igra, (npr. hoćeš da kupiš RM-a i igrač te odbije jer konta da neće biti u prvom planu i igrati i samim tim se razvijati), nemaš dovoljno prvoklasnih igrača, loš menadžerski rejting... To se rešava na dva načina: Što pre treba unapređivati trenere i infrastrukturu i prilikom pregovora veća plata čini čuda (samo krljaj platu do 74,76 ili 80 posto i ako ti je negotiation skill 10, nema da brineš).
- U prve dve sezone nisam kupio nijednog igrača smatrajući da mi je ekipa sasvim OK. E onda je počela planska restauracija Otišao Owen došao Mauro Zarate, otišao Makeda došao Franko Di Santo, kasnije otišao Berbatov došao Kerrison, otišao Park došao Ninis, otišao Obertan došao Hazard,otišao Gigs došao Di Maria, otišao Van Der Sar došao Hugo Loris (mada bolje da sam kupio Serhia Asenja) ostatak ekipe čine igrači koje mi je dovukao skaut ili sam ih kupio za džabaka u nekim nižim ligama (jedan od najboljih igrača je plaćen 850.000, a imao je ocenu 85 i to samo zato što je igrao u nekoj krš ligi).
- Skaut mi je dovlačio preterane igrače za male pare. To su neki likovi kojima ni sam bog nemože da izgovori ime, ali su uglavnom iz Brazila, Argentine, Francuske i Italije. Posle ako ti se igrač nesviđa ti ga prodaj. Ali da bih dobar igrač došao u tvoj klub treba da uložiš što više u infrastrukturu i trenere. E zato sam ja prve dve godine trošio uglavnom pare na izgradnju kluba.
- Nisam preterano izbirljiv po pitanju igrača. Takođe ako mi je trebao CAM kupio sam igrača koji je u osnovi CM ili RM jer su mi bile bitne karakteristike koje igrač ima.
- Ukoliko biduješ nekog igrača moraš ga ukloniti sa shortliste (ukoliko si ga stavio) inače ništa od transfera. Inače šanse za transfer minimalne ako imaš neke igrače poslate na pozajmicu. To su standardni bagovi, čisto da znate.
- Ako igrate FA Premier ligu možete da očekujete da će 70% mečeva biti po kišovitom vremenu. Inače i kalendar takmičenja i vreme su potpuno polupani u MM. Jednom sam imao prilike da igram drugu prvenstvenu utakmicu po snegu. Sneg u avgustu WTF. Takođe sam igrao i četiri utakmice zaredom po snegu. Misli da popi...
- Utakmice koje su od strane borda direktora navedene kao zadatak, umeju da budu užasno teške. Tu mislim na Superkup Evrope i finale FA Kupa. Bez obzir na protivnika to ume da bude utakmica u kojoj ti dođe da odvališ gejmped o pod. Šta su sve u stanju da promaše moji igrači u tim utakmicama, to je reviju. Ako izgubiš u nekoj od njih, odmah ode pola zvezdice menadžerskog rejtinga.

Toliko za sada, pozz

Sve sam ja ovo shvatio. Zbog tog krljanja plate do 80% zainteresovanosti igrača da dođe meni i jeste RWW ostao 1000 funti. a šta kažeš na utakmice po snegu sa belom loptom i belim linijama na polja. Stavrno su preterali.

Poslednja izmena:
Zato imaš u opcijama da izabereš loptu i zato ja uvek za svaki slučaj držim narandžastu u slučaju da pada sneg.

Zato imaš u opcijama da izabereš loptu i zato ja uvek za svaki slučaj držim narandžastu u slučaju da pada sneg.

Ja sam za sada po sezoni igrao na max 2 utakmice kada je bio sneg, a da igram po sunčanom vremenu sa narandžastom loptom..ne znam, ne ide to

Ako ja na običnom CRTu vidim tu loptu normalno i to na max zoom out ne vidim što bi tebi to bio problem - ne vidim što bi se bela lopta videla bolje od narandžaste kad je sunce 🙂

Ako ja na običnom CRTu vidim tu loptu normalno i to na max zoom out ne vidim što bi tebi to bio problem - ne vidim što bi se bela lopta videla bolje od narandžaste kad je sunce 🙂

ma nisam mislio na vidljivost negi inače na narandžastu loptu radi jedne do dve utakmice po snegu

Kako Premijer Liga, sve vreme igraju sa crvenom loptom sa belim tufnama :d

Nek mi neko objasni zašto igračima u nižim ligama trebaju dve nedelje da bi se odmorili :cigar:

Zbog fitness trenera, to je prva stavka koju treba da digneš na lvl10 što pre. A i ako igraš Premijer ligu vrlo često imaš dve utakmice nedeljno i onda ako sa istom postavom odigraš dve utakmice u nedelji to se jako loše odrazi na njihovu staminu, pogotovu kada nemaš fitness upgradeovan na lv10.

Evo kako izgleda moja ekipa na početku 8 sezone. Obrati pažnju na RWW 😛
Iritira me činjenica, da ni velike ekipe nisu našle adekvatne zamene, za svoje penzionisane igrače. Tako da mi je sad već glupo da igram protiv npr. Čelsija ili Reala, jer to izgleda kao da igraš protiv Big Bula iz Bačinaca, na Amater nivou. 😀

Nazad
Vrh Dno