Šta je novo?

FIFA '10

Pozuri dok nisu poceli da stampaju diskove :D

... i da pacaju silnu postarinu :p

Svako ko malo duže igra PES zna da je uvek isti datum izlaska - oko 20tog oktobra.

Pa da, ali se ove godine pričalo da je vrlo moguće da se pojavi mesec dana ranije.

Svake godine se pričalo u proteklih 3 godine i svake godine je izlazio u isto vreme, ali dobro, to je klasika sa KONAMIjem - tako su isto obećavali i dobar online pa su sami sebe doveli u situaciju u kojoj se nalaze :)

Pa nisu u nekoj losoj situaciji, ali ce sigurno biti u gadnoj ako za ovu ver. ne srede net code!

Siguran sam da ne bi izbacivali online demo da netcode ove godine nije dobar.

Online demo? To zvuči skroz atipično za KONAMI. Ako stvarno izbace to onda bi to moglo da znači samo jedno - toliko su samouvereni da hoće da ljudi probaju online i pre same igre i da su ga stvarno lepo sredili.

To pozdravljam :)

Izasao je nov opis za FIFA 2010 ( PS3/XBOX 360 ) - GameSpot 9.0

FIFA 10 is a high-caliber football game--it plays a fantastic game, offers a wealth of modes, and addresses every major fault from FIFA 09. The new 360-degree control in particular is a revelation, and while problems currently impacting the creation of Virtual Pro players are unfortunate, there's still a lot of fun to be had playing with them. FIFA 10 will be a tough act to follow for every football game released from this day forward, but rather than worry about that you should just be happy basking in the light of this sublime football experience.

http://www.gamespot.com/ps3/sports/fifasoccer10/review.html

Posle 22 opisa koja su izasla , prosecna ocena je 92% .

Najmanja ocena koju je igra dobila ( 0 - 100 % ) je 90% .

I dalje stojim pri tome da ti "generalni" sajtovi, kao sto su IGN, Gamespot i ostali ne treba da opisuju sportske igre, simulacije voznje i slicne, igre koje se igraju duze od 10 dana. Njihovo "awesome" prvobitno odusevljenje prenesu u review i na ocenu, a to sto posle par dana, ili posle opisa batale igru, nikom nista.. Bas me zanima da li tokom cele godine igraju fudbal? Da li su tokom cele godine sigurni i ponosni na svoje review ocene? Samo se setite GTA IV debakla..

IGN posebno kada se uzme u obzir da su bili reklamirani u PES2009 :).

Pa ti Borise prvi ne igraš fudbal cele godine pa te to ne sprečava da pišeš kao da imaš iza sebe 15 meseci igranja kumulativno :)

Poslednja izmena:
Kako ne igram? Ne igram Fifu :) Ali znas sta hocu da kazem, nije isto uzeti recimo Uncharted, preci ga, i napisati review i dati svoju ocenu, ali fudbalska simulacija ne moze da se "predje" za 2 dana.. Procitaj samo review ovaj sa Gamespota molim te :) , znaci nigde ne pominju gameplay, zaraznost, igrivost.. samo pricaju o glupostima kao sto su Become a Superstar, Make your own destiny, "360" kretanje.. i onda zalepe 90 ocenu. Znaci, zlocin od review-a..

Trailer rečenica:

"FIFA 10 offers the best gameplay in the series' history and includes even more features and game modes to boot."

Prva rečenica:

"UK REVIEW--EA Sports' FIFA series has improved dramatically over the last few years, finally bringing the gameplay up..."

Pa onda imaš i sledeća dva pasusa o gameplayu. Uz to, 360 kretanje takodje spada pod gameplay :)

Ali da je opšti review, jeste što i ne treba da čudi. Retko koji novinar je hardcore igrač pa da ulazi u samu srž igre.

Kako ne igram? Ne igram Fifu :) Ali znas sta hocu da kazem, nije isto uzeti recimo Uncharted, preci ga, i napisati review i dati svoju ocenu, ali fudbalska simulacija ne moze da se "predje" za 2 dana.. Procitaj samo review ovaj sa Gamespota molim te :) , znaci nigde ne pominju gameplay, zaraznost, igrivost.. samo pricaju o glupostima kao sto su Become a Superstar, Make your own destiny, "360" kretanje.. i onda zalepe 90 ocenu. Znaci, zlocin od review-a..

Svi ti argumenti sto si naveo su na strani FIFA-e.Hebiga realno stanje je tako,jednostavno fudbal ima bolju bazu na kojoj je napravljen.FIFA 10 se malo priblizila pes publici a u istu ruku nije izgubila svoju komplexnost.Stvarno istinski unapredjen proizvod.Demo nije nikakav pokazatelj igre ali stvarno.FIfa je sjajna...EA sport je stvarno poceo da me plasi... :D

Poslednja izmena:
Ja ne vidim stvarno nijedan razlog zbog koga bi FIFA trebala dobiti ispod 90. Slično važi i za PES. Da ocenjujem na ličnom utisku - 88 PES - 91 FIFA.

Da ja ocenjujem bilo bi - FIFA 82, PES 75 :).

A mozda da sacekate da se pojavi i ta druga igra sto je tako zdusno ocenjujete. :)

Moja ocena je:
Fifa 10: 90
Fifa 09: 90 (ovo ne znaci da su iste, vec da i jedna i druga imaju prednosti i mane)

PES 10: 89
PES 09: 75

Nemacki GamePro je poredio FIFA 10 i PES 2010...
Njihova procena je,
FIFA 10 - 90%
PES 2010 - 89 %

Ja igram zadnjih 10 godina samo PES, iako je moguce da je FIFA bolja ove godine ipak ostajem pri PES-u...ipak je to navika, igrao sam demo Fife i tesko mi je da se snadjem!
Navikao sam se na PES, smeta mi kamera u Fifi izmedju ostalog itd.

I ja igram PES(ISS) od sony keca, medjutim prvi put ove godine igram FIFU, i dok se covek malo navikne bas je super... Ima FIFA neku atmosferu sto nema PES... Ali to ne znaci da necu igrati PES kad izadje... :)

Poslednja izmena:
E ova fifa ima bug koji me je pocheo nervirati strasno. Kad sutiras u ugao koji je suprotni od tebe, golman stalno ocekuje da ces tu sutirati i onda stalno brani 99%.Jako bezveze odradjeno.A ako sutiras u blizi ugao 70% ces dati gol.

Jos jedna mana, ovde se golovi svode na to da se usetas u kazneni, da se opusteno dodajes u kaznenom i sut-gol. Glupo! Mnogo je bolje odradjena Fifa 09 ali stvarno.

Ova Fifa 10 je pokusala da iskopira PES u nekim segmentima igra, sto je stvarno bezveze od njih.

Poslednja izmena:
Slazem se s kicbom. Pogotovo je mutavo sto su preuzeli onaj blur iza igraca, odvratno i nerealno. A sto se tice suteva, takva je bila i 09, udjes u kazneni, sut-95% gol.

Ima jos jedan bug. Desio mi se 3x do sad.

Protivnik prodire po desnoj strani i centrira pod otprilike 90%, lopta leti ka drugoj stativi visine ramena, i moj igrach je blizi lopti na drugoj stativi. A iza njega, tj. blizi autu na drugoj strani terena stoji protivnicki igrac.
Moj propusta loptu iako sam ja stajao na mesto gde treba i pritisnuo ili pritiskao dugme za izbijanje lopte, i protivnik opusteno kuca loptu u mrezu, kao da mog igraca nije ni bilo.

3x mi se desilo ovo i jako sam popizdeo, svaki put umalo da razbijem dzojped.

Inace jedna preporuka koju sam skoro izvalio. Kad ste u kaznenom bolje sutirajte finnese shoot, vise ce te biti uspesni, nego normalni shoot.

pa kad ne nzas da stisens u pravo vreme dugme!Ako ti toliko baguje igra prodaj je!

Nazad
Vrh Dno