Šta je novo?

FIFA '10

Dakle odgovor je da ništa od ovoga nisi probao ali "znaš" da su svi isti :)

Ništa čudno za tebe, stvarno :)

Uostalom, mi i ne doživljamo fudbalkse simulacije na isti način. Tebi je glavno otkriće ove godine upotreba press2 funkcije, meni pozivanje set pieces kretanja :)

Kako se poziva set pieces ? Nisam nešto probavao?

[YOUTUBE]nwkgz7SSVVs[/YOUTUBE]

A evo i jednog Set Pieces tutoriala

[YOUTUBE]R95o1vCyheA[/YOUTUBE]

Gow ako si iz Bg-a, zeleo bih da te pozovem na jedan fudbal, ako si za, da vidim koliko i kako ti igras fudbal. Posto se gore hvalis.Mozes na pm da mi se obratis.

Borise probaj Full verziju igre. Ima razlike. Meni se iskreno demo i nije bas svideo, a sa Full verzijom sam se odusevio.

Bagovi loba su ispravljeni, jer golman kad ga lobujete trci nazad po loptu i dosta je uspesan da je izbije da ne udje u gol.Dok u demo-u je ovo svaki lob 99% bio gol.Ispravili su jos bugova, ne mogu da se setim sad.

Poslednja izmena:
Au bre, nisam znao za ovo, sam mozes da osmislis kako da se igraci krecu u napadu. Cekaj jel to ima i 2009 verzija ?
Malo ovo deluje cudno, za ovo moram da zovem burazera sto trenira da osmislimo akcije. Nemam ja pojma oko taktike u pravom fudbalu niti me ikad zanimalo.
Fudbal volim da gledam i igram na Soniju, ali uzivo ne bi ga igrao nema tih para.

Kao što rekoh u FIFA 10 PC temi, najtvrdokorniji PES fanovi, britanski PlayStation 3 Magazine je ocenio PES 2010 sa 89% a FIFA 10 sa 90%, što je prvi put da je kod njih FIFA dobila veću ocenu. Čak su bili iskreni i priznali da su pogrešili kada su PES 2009 ocenili kao bolju igru u odnosu na FIFA 09, iako imaju fenomenalne konekcije sa Konamijem, uključujući i world exclusive review.

Poenta priče nije u tome da nekome ovo nabijam na nos kao najbolju ilustraciju da je FIFA 10 bolja igra (iako nema sumnje da će mu i ogromna većina drugih medija dati prednost) nego da je FIFA u najmanju ruku ravnopravna sa PES 2010, a da svako suprotno mišljenje predstavlja iracionalan stav.

U krajnjem slučaju, zašto ne igrati oba fudbala? Kontrolne šeme su im praktično identične, PES 2010 je dobio lag komandi koje FIFA oduvek ima u većoj ili manjoj meri, a i obe igre imaju dribling u 360 stepeni.

Konačno sam probao demo danas i veoma sam prijatno iznenađen. Lag je manji nego u PES 2010, ali opet, ni reakcije nisu instant kao u PES 2009. Stvar koja me je do sada najviše oduševila jeste ponašanje same lopte koje je bez problema na nivou PES-a.

Bagova očigledno ima, ali ovo što mi se desilo je prosto neverovatno! Uspeo sam da odbranim penal u 5. penal seriji, ali je igra registrovala gol, tako da sam izgubio meč!

Srbije nema jer nemaju licencu a FIFA izbegava da koristi nelicencirane ekipe zbog FIFPRO licenca koje ima (izuzetak je do sada bila samo Holandija) a i iskreno nisu nešto preterano raspoloženi da u godišnja izdanja ubacuju reprezentacije (izuzev onih poznatijih plus članice EU), pogotovu kada dolazi FIFA World Cup 2010 - tu zaista planiraju da ubace sve moguće zemlje sveta od Istočnog Timora preko Jordana i Kirgistana pa do Burkine Faso :)

Meni to nije baš najjasnije - uvek mi se činilo da EA Sports kad god može izostavlja našu reprezentaciju, čak i kad imamo izuzetno dobar renking, kao što je slučaj ove godine.
Nije mi jasno šta je konkretan problem, tj. zašto Srbija ne može da bude licencirana ni u PES-u ni u FIFA?

I jesi zaista siguran da će FIFA World Cup 2010 imati sve reprezentacije sveta? FIFA '98 je jedina imala tako nešto, a to je čak bilo regularno godišnje izdanje.

Poslednja izmena:
Svaka čast Wladymeere, svašta čovek može da nauči, ali vidiš ja i dalje nisam video opciju za balanced da mi se bez nekih set peaceova srednjaci uklučuju u napad što bi za kontre dušu dalo. Zato ja tebe ne mogu da dobijem jer koristiš ove fore :)

Poslednja izmena:
Meni to nije baš najjasnije - uvek mi se činilo da EA Sports kad god može izostavlja našu reprezentaciju, čak i kad imamo izuzetno dobar renking, kao što je slučaj ove godine.
Nije mi jasno šta je konkretan problem, tj. zašto Srbija ne može da bude licencirana ni u PES-u ni u FIFA?

I jesi zaista siguran da će FIFA World Cup 2010 imati sve reprezentacije sveta? FIFA '98 je jedina imala tako nešto, a to je čak bilo regularno godišnje izdanje.
Imaće sve reprezentacije sveta kao i FIFA WC 2006 s tim što neće sve imati odrađene dresove sa državnim grbom a imena će biti prava. Recimo Sao Tome i Principe neće imati prave dresove kao ni Uzbekistan...kakva šteta. Mada za Uzbekistan nisam siguran, jer ipak su oni fudbalska nacija :)

Poslednja izmena:

prošlogodišnji EURO je isto to imao samo naravno, na nivou Evrope od Islanda, preko Albanije pa sve do Gruzije :)

Za WC sam siguran jer mi je baš to posao. Sve nacije sa Balkana. I odmah mogu da ti kažem da ćemo biti ocenjeni sa 4.5 zvezdice. Očekuj Krasića mnogo dobrog :)

Doduše ako imaš PC verziju već možeš i da ga vidiš u CSKA :)

Ranking ne odredjuje licenciranje nažalost. Pogotovu ne ove godine zbog recesije i nadolazeće FIFE WC za pola godine. Prodaja igre i članstvo u EU odredjuje (zato i imamo repke Slovenije, Madjarske, Rumunije i Bugarske... mada mi nije jasno kako su Slovačku preskočili nikako, možda misle da je to Slovenija :D).

Što je najcrnje od svega, da dozvole create custom team opciju, jedino za Racu Petrovića ne bi imao FIFPRO licencu pošto su svi ostali u ligama koje su na FIFI :D

Ako odigramo neku zapaženiju rolu dole u Africi, ko zna, možda nas bude u FIFI11 - do tad treba i kriza da prodje a EURO je tek 2012. Ja ću da lobiram koliko mogu a nadam se da će ovi naši balvani dobrom igrom da mi daju dovoljno argumenata za priču :d

A druga solucija je da 2012te udjemo u EU... NOT :D

Poslednja izmena:
Jel neko zaintersovan da napravimo bench klub u FIFI 2010 :) ?

A i manite se vise PES 2010 vs FIFA 2010 i slicnih rasprava . Jednoj grupi se vise svidja PES-ov gameplay , drugi vise vole FIFU i neka na tome ostane .

A ne da se ovaj topic pretvori u desetostrani spam fest , i da sluzi za neke detinjaste rasprave .

Poslednja izmena:
prošlogodišnji EURO je isto to imao samo naravno, na nivou Evrope od Islanda, preko Albanije pa sve do Gruzije :)

Za WC sam siguran jer mi je baš to posao. Sve nacije sa Balkana. I odmah mogu da ti kažem da ćemo biti ocenjeni sa 4.5 zvezdice. Očekuj Krasića mnogo dobrog :)

Doduše ako imaš PC verziju već možeš i da ga vidiš u CSKA :)

Ranking ne odredjuje licenciranje nažalost. Pogotovu ne ove godine zbog recesije i nadolazeće FIFE WC za pola godine. Prodaja igre i članstvo u EU odredjuje (zato i imamo repke Slovenije, Madjarske, Rumunije i Bugarske... mada mi nije jasno kako su Slovačku preskočili nikako, možda misle da je to Slovenija :D).

Što je najcrnje od svega, da dozvole create custom team opciju, jedino za Racu Petrovića ne bi imao FIFPRO licencu pošto su svi ostali u ligama koje su na FIFI :D

Ako odigramo neku zapaženiju rolu dole u Africi, ko zna, možda nas bude u FIFI11 - do tad treba i kriza da prodje a EURO je tek 2012. Ja ću da lobiram koliko mogu a nadam se da će ovi naši balvani dobrom igrom da mi daju dovoljno argumenata za priču :d

A druga solucija je da 2012te udjemo u EU... NOT :D

Mnogo hvala na ovim informacijama! Jedva čekam WC 2010 onda, nadam se da će u njega uključiti i kompletan ciklus kvalifikacija.

FIFA 10 is the UK's second fastest selling game ever behind Grand Theft Auto IV, smashing FIFA 09's opening weekend by a fearsome 48 per cent.
Xbox 360 and PS3 sales of the football game are nearly neck-and-neck, at 48 per cent and 46 per cent respectively.

Znaju Englezi sta valja ;).

Zato sto prva izlazi, a i moze im se da pazare obe igre.. da ubiju vreme do PES-a, taman toliko dugo ce im biti zanimljiva :p

Poslednja izmena:
Aj videcemo kako ce se PES prodavati u zemljama u kojima ljudi znaju sta je fudbal ;).

Aj videcemo kako ce se PES prodavati u zemljama u kojima ljudi znaju sta je fudbal ;).

Ljudi iz te zemlje odakle je fudbal bas nesto i ne gotive naciju koja pravi PES tako da. ;)

Gow ako si iz Bg-a, zeleo bih da te pozovem na jedan fudbal, ako si za, da vidim koliko i kako ti igras fudbal. Posto se gore hvalis.Mozes na pm da mi se obratis.

Hmm, uzecu to u razmatranje. Mada ako bude jos FIFA "poklonika" bojim se da ne odem kuci sa nekim gadnim prelomom, pogotovo ako u toku igre kazem nesto protiv FIFE. :D

Zato sto prva izlazi, a i moze im se da pazare obe igre.. da ubiju vreme do PES-a, taman toliko dugo ce im biti zanimljiva :p

Jeli brate kad ti je rodjendan da ti kupim Fifu 2010 pa da igras pravi fudbal ko svi drugi ? :eyebrows:

Poslednja izmena:
Evo najbolje procene kvaliteta Fife 2010, sjajna prodaja.

FIFA 10 smashes European EA sales records
Over 1.35m units sold in two days - the third fastest selling game of all time in Europe.

According to preliminary VGChartz data, FIFA 10 has become the fastest-selling Electronic Arts game of all-time in Europe, selling over 1.35 million copies in just two days - over 800,000 of which were in the UK alone. PS3 and Xbox 360 were the lead formats with around 51% and 39% of total sales respectively.

The previous game in the series, FIFA 09 sold 990,000 copies in the same timeframe, while FIFA 08 sold 720,000. With the rise in popularity over the last few years of FIFA, it is now EA's most successful yearly sports title - overtaking Madden NFL, the latest version of which sold 1.25 million in two days back in August.

In terms of all-time European launches, only Grand Theft Auto IV (360/PS3 - 2.03m) and Grand Theft Auto: San Andreas (PS2 - 1.38m) can claim bigger launches.

^Sta je ? :p
Ne mozes da podneses da je Fifa stvarno bolja,a ? :p

Ne mogu, ubija me :)

***, nemoj se nerviras, kupicu ti ja Fifu 2010 kad bude 8 funti, da igras pravi fucbal !

niko da odgovori jel se pojavila u games-u?

Al samo ne znam kad ce vise izbace ovo, mada ovoga ima i u Pes-u ali cini mi se manje.

Protivnicki igrac pogadja precku, lopta leti u vis dugo, i pri padu umesto da je golman izbije rukum ili mozda uhvati u ruke, golman stoji na gol liniji a protvnicki igrac opusteno spusta glavom loptu u gol.
Prekljuche mi doslo da razbijem dzojped zbog ovoga.

I jos jedna zamerka, juche sam primio gol ovako, Saha mi ga zavukao.
Iznerviralo me to da (komp) igraci mnogo lako i pomalo nerealno sutiraju. Primer: Jaka lopta mu bezi sa strane i on je punom iz prve zakucava u gol. U stvarnosti bi takva lopta trebala da ide:
1) u najamnju ruku pored gola,
2) blizu korne
3)niko ne bi sutirao takvu loptu na gol, pogotovo punom
4) normalnije bi bilo da primi tu loptu pa onda da vidi sta ce sa njom

Fifa je mnogo bolja od pes-a,samo me cudi da je fifa prva izasla,jer su govorili da ce pes izadji sredinom septembra,e sad znao sam da nema nista od toga,ali sam ipak mislio da ce izaci pre fife
Ipak sada im je bolje da ne izdaju pes10 uopste s obzirom na to sta je Fifa 10 napravila:D

Nazad
Vrh Dno