Kao što rekoh u FIFA 10 PC temi, najtvrdokorniji PES fanovi, britanski PlayStation 3 Magazine je ocenio PES 2010 sa 89% a FIFA 10 sa 90%, što je prvi put da je kod njih FIFA dobila veću ocenu. Čak su bili iskreni i priznali da su pogrešili kada su PES 2009 ocenili kao bolju igru u odnosu na FIFA 09, iako imaju fenomenalne konekcije sa Konamijem, uključujući i world exclusive review.
Poenta priče nije u tome da nekome ovo nabijam na nos kao najbolju ilustraciju da je FIFA 10 bolja igra (iako nema sumnje da će mu i ogromna većina drugih medija dati prednost) nego da je FIFA u najmanju ruku ravnopravna sa PES 2010, a da svako suprotno mišljenje predstavlja iracionalan stav.
U krajnjem slučaju, zašto ne igrati oba fudbala? Kontrolne šeme su im praktično identične, PES 2010 je dobio lag komandi koje FIFA oduvek ima u većoj ili manjoj meri, a i obe igre imaju dribling u 360 stepeni.
Konačno sam probao demo danas i veoma sam prijatno iznenađen. Lag je manji nego u PES 2010, ali opet, ni reakcije nisu instant kao u PES 2009. Stvar koja me je do sada najviše oduševila jeste ponašanje same lopte koje je bez problema na nivou PES-a.
Bagova očigledno ima, ali ovo što mi se desilo je prosto neverovatno! Uspeo sam da odbranim penal u 5. penal seriji, ali je igra registrovala gol, tako da sam izgubio meč!
Srbije nema jer nemaju licencu a FIFA izbegava da koristi nelicencirane ekipe zbog FIFPRO licenca koje ima (izuzetak je do sada bila samo Holandija) a i iskreno nisu nešto preterano raspoloženi da u godišnja izdanja ubacuju reprezentacije (izuzev onih poznatijih plus članice EU), pogotovu kada dolazi FIFA World Cup 2010 - tu zaista planiraju da ubace sve moguće zemlje sveta od Istočnog Timora preko Jordana i Kirgistana pa do Burkine Faso 🙂
Meni to nije baš najjasnije - uvek mi se činilo da EA Sports kad god može izostavlja našu reprezentaciju, čak i kad imamo izuzetno dobar renking, kao što je slučaj ove godine.
Nije mi jasno šta je konkretan problem, tj. zašto Srbija ne može da bude licencirana ni u PES-u ni u FIFA?
I jesi zaista siguran da će FIFA World Cup 2010 imati sve reprezentacije sveta? FIFA '98 je jedina imala tako nešto, a to je čak bilo regularno godišnje izdanje.