Šta je novo?

FIFA '10

Utisak posle 3 utakmice - arkadnija verzija FIFA 2009 :
- nesto brza igra
- ista grafika
- igraci bolje reaguju, lakse se okrecu, dodaju
- sut iz daljine je popravljen
- prilicno cest pad framerate-a
- duge lopte brze lete
- drago mi je sto ne moram da kupujem originale, jer je razlika u odnosu na proslu verziju zaista mala
- ko nije voleo starije delove, nece igrati ni ovo

Poslednja izmena:
Izgleda da je pes i ove godine nadmasio konkurenciju:)

ne bih da se vracamo na temu pes vs fifa, ali ne bih mogao da kazem da je neka od njih bolja. svaka ima (verzije 2009) elemente u cemu je bolja, pa nek bude remi :D .. pa opet, svako je igrao sta mu vise lezalo.

sto se tice 10, tesko da na osnovu toga sto je jedan covek (shinbojan) probao demo zakljucimo da je pes bolji iako nismo nista videli od njega :)

Da li neko zna kada izlazi Fifa 2010 demo za Americko trziste (xbox 360)?

Sjebao sam se pa sam pri kreiranju live naloga stavio da sam iz USA.Ne bih da ispravljam ako ne mora.

Jednostavno napravi novi nalog za EU :)

Probao i ja demo, ali bas na kratko.
I ja se drzim PESa :)

Probah i ja demo pored PES-ovca i mogu reci da koliko sam igrao 2 utakmice da nece moci vise da se igra na strelice nego na stiku.Sutevi su dosta realniji samo kretanje u 360 se oseti akd se da for i tad bas moras precizno da oredis gde ces da ides u for,pasevi su odlicno uradjeni isto u 360 stepeni moras da lepo namestis gde ce lopta da ide a ne samo da je siknes i pada mu u noge,i ostala poboljsanja ne mogu da nabrajam jedno od njih je i jos kad se igra dupli pas lopta moze da izadjeu aut a ima neki bag nece uvek da trce kad je dupli pas..Nekakko kad izvodi gol kik secka i pri pocetku utakmice da li se ovo jos nekom desava?

Ne znam sta da kazem, necu da ljutim vladimira bezveze :) Malo je bolji odziv na komande, ali jos uvek sam nekako odsecen od aktuelnog desavanja, kao da ne igram real-time, tome i dosta doprinose pecurke (ovog puta izgleda bas nema opcija za D-pad, trazio sam, nigde nisam nasao). Grafika na istom nivou, par jako dobrih animacija pri uklizavanju i dobacivanju, sut i dalje nema neku draz, nego eto ono, vidi pao go :) Takva je reakcija posle gola.. I dalje ona "dinamicka" kamera (ne znam moze li to da se ugasi) koja nekako glupo prati loptu, i cesto nemam predstavu o dimenziji, odnosno gde ce da padne lopta..
Ne znam stvarno, ukusi su razliciti, ali mi je nejasno kako PES igraci ovo vide kao nekog "naslednika" pravog PES duha ili sta ti ja znam :) Igrace se jos, ali bas mi je na silu..
E da, komentatori su fantasticni i svidja mi se kako izgleda brzo trcanje sa loptom..

Poslednja izmena:
Може да се пребаци кретање на крстић. Једноставно, одеш у мени где су излистане контроле и замениш места контролама за кретање и подешавање тактике, као кад мењаш играче.

А Десетка је дефинитивно корак ка аркади. FIFA09 је једно 10х реалнија од нове. Али опет, PES је толико далеко од симулације, да је опет FIFA реалнија.

Дефинитивно је мана у новој игри осећај код гола, као да се ништа није десило изгледа на екрану. И нервира претерано лак шут из даљине. Са бољим играчима дам гол из 8 од 10 шанси са 20-так метара.

U BGu sam, pa ne mogu još da isprobam demo :)

Ne brini se Borise, dobiće FIFA isti kritički tretman kao i PES od mene ;)

Iskritikovaces boju u meniju i to je to.. sve ostalo ce biti "pravi naslednik PES 6-ice" :d ;) Nego vidim da mi je trazio demo neku online registraciju, ali sam to prekinuo, da li to znaci da moze da se igra online, jel probao neko?

Ako bude igra kao FIFA09 samo doradjena i modifikovana, šta da radim kada rade dobro? Mada mi se čini da već neki navode da je osetno brža u odnosu na FIFA09 a to mi se recimo uopšte ne dopada.

Kad smo već kod menija, jesu ponekad jako konfuzni i trebali bi da se ugledaju na PES :D

Ako bude igra kao FIFA09 samo doradjena i modifikovana, šta da radim kada rade dobro? Mada mi se čini da već neki navode da je osetno brža u odnosu na FIFA09 a to mi se recimo uopšte ne dopada.

Kad smo već kod menija, jesu ponekad jako konfuzni i trebali bi da se ugledaju na PES :D

Uopste je arkadnija, a to mi se nikako ne svidja.
Sem toga, ovde nema pravog progresa, ali ga na zalost ne vidim ni kod PESa :(.

Mada mi se čini da već neki navode da je osetno brža u odnosu na FIFA09 a to mi se recimo uopšte ne dopada.

od jednog do drugog kaznenog, lopta po zemlji, 3, 4 sekunde :)

edit:
stvarno je prebrza.. jes da nisam bas nacisto sa komandama (navikao na one druge :)), ali desilo mi se par puta da lopta tolko brzo ide od noge do noge, da ne kapiram sta se desava na ekranu :)

Poslednja izmena:
Probao demo, nakon 2 utakmice na World Class nivou, utisci:

Dobro:

-Kretanje u 360 stepeni se zaista oseti u igri
-Šutevi su poboljšani, pogotovo iz daljine, mada po meni treba još da porade da bi došli do PES-a u ovom segmentu. Golovi iz loba se prelako daju.
-Poradjeno je i na slobodnjacima, oba analoga učestvuju prilikom šutiranja kao i L1/R1, uglavnom po prvi put ćete moći da recimo pokušate da šutnete ispod živog zida JAK šut po zemlji. Ne znam da li je ovo bilo u 09, tamo nisam imao slobodnjaka.
-Uklizavanja su postala bolja, kao i pas igra
-Najbitnije:igra je postala raznovrsnija, jako ranovrsnija, situacije u koje dolazite su jako realne i zavise od velikog broja faktora
-Driblinzi se lakše izvode-meni se dopalo, driblinzi su realniji i brži.

Loše:

-Igra je i dalje (meni) isuviše brza, čak su je za nijansu i obrzali, opcija za kontrolu brzine igre ništa ne pomaže.
-Grafika, jako slab (nikakav?) napredak u odnosu na prošlu verziju

///

Kad se sve svede, čekamo PES demo ali mogu reći da će i ove godine FIFA biti više simulacija od PES-a. Okoreli PES-ovci nikada neće reći ništa protiv svog miljenika, pa sve mi se čini da se situacija neće menjati.

Poslednja izmena:
Okoreli PES-ovci nikada neće reći ništa protiv svog miljenika, pa sve mi se čini da se situacija neće menjati.

Pa, nije to slepa ljubav :) Postoji neki razlog sto je tako.. Probacu sa D-padom kako ide ako uspem da namestim.

Ја једва чекам да и PES изађе. Њега ћу на РС-у да играм, због закрпи, стварно бих волео да буде што већи напредак у односу на претходни. Јер, ево, FIFA је прошле године по први пут стварно потукла PES по продаји и одмах у новој верзији нема толико добрих новина као прошли пут. Конкуренција је много добра ствар.

Елем, да, много је брза FIFA10, одиграо сам још пар утакмица, једини разлог зашто нема по 5-6 голова на утакмици је мања прецизност обичног паса (што је добра ствар).

А kimi, намести PES контроле у FIFA-и, то ти је "New alternate" пресет. Само, мораш да га одабереш кад почне игра, ако га у менију пре утакмице подесиш, неће се ништа променити. Ја тако играм, пошто сам раније само PES играо, навикао сам на те контроле.

meni je odlična. Ono što mi se sviđa osim 360 kretanja je dosta duela 1 na 1 gde snaga igrača dolazi do izražaja, a i čini mi se da i srednji red dosta učestvuje u napadu. Što se brzine igre tiče ne vidim neku razliku u odnosu na 09. Grafika mi je bolja u odnosu na 09, ne mnogo ali ipak bolja. Vidi se na dresovima.
Sad je kao svi nešto kritikuju i opet će svi da je kupe (mislim na ps3 ownere) tj. skinu (xbox360 owners). Isto ovo važi i za PES. Ja sam obe preorderovo. Kad dosadi fifa prelazim na PES. Znači ako Bog da negde na proleće. PES neću da komentarišem, posle verzije 6 koja me je oduševila, očajna igra, nadam se da će ove godine biti bolja.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]7kM6Zp4u4kQ[/YOUTUBE] :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno