Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne znam cemu prepucavanje? oba proizvodjaca cipova su dovoljno razlicita i svako ce uzeti kartu prema svojoj potrebi. nema potrebe za nabijanjem nedostataka konkurencije fanovima neke kompanije na nos.

Ja stvarno ne vidim o kakvim nedostacima se govori. U Bad Company 2 se kuce sasvim fino urusavaju iako nemam GeForce u masini. Takodje efekti magle, prasine, snezne oluje iako su verovatno fejkovani bolje izgledaju od svega sto fiziks moze da ponudi u njegovoj flagship igri, Batmanu AA. Ja zaista ne vidim poentu fiziksa, kada izadje Crysis 2 i ostale igre bazirane na CE3 sve one ce imati sto puta bolju fiziku od Physx igara a pritom ce raditi isto na svim sistemima za igranje. Physx je propao.

PhysX jeste nedostatak ATI-ja, kao sto je DX11 nedostatak nvidie u ovom trenutku. koliki je nedostatak je podlozno diskusiji, neko ce reci ogroman, neko gotovo nikakav ali da jeste - jeste. ja sam kupio juce GTX 275 a pre nekoliko dana sam presao Betmena. da sam znao da cu dobiti ponudu za tu kartu koja se ne odbija (konjsku glavu u krevetu by Peca) rado bih presao istog sa fizikom. naravno, nije mi padalo napamet da menjam kartu samo zbog 1 igre ali da sam mogao da biram da li da predjem igru sa ili bez fizike - naravno da bih odabrao sa.
to su te neke finese pa svako neka bira po svojoj meri.

Poslednja izmena:
Iskeno da kazem, ni PhysX ni DX11 me nisu toliko odushevili koliko NV 3D Vision. Jeste skupo, ali je zaista kvalitativno ispred ostalih efekata.

Po povodu PhysX-a, njega vec uveliko koristi gomila plug-inova za Mayu i 3ds max, tako da sigurno nece propasti, iako ce sada svi u jedan glas da kazu kako se desktop grafichke kartice ne kupuju zbog toga...

Po povodu PhysX-a, njega vec uveliko koristi gomila plug-inova za Mayu i 3ds max, tako da sigurno nece propasti, iako ce sada svi u jedan glas da kazu kako se desktop grafichke kartice ne kupuju zbog toga...

Ja ću da pitam koji desktop korisnik kupuje Mayu i 3ds max? :)

Ili koristi, može i tako. :)

@Chinaski

U ovom trenutku. Šta će biti sutra, da li će biti fiziks igara koliko je do sada bilo ili će biti manje? Da li je fiziks isto što i Truform? Da li je fiziks isto što ray-tracing? Da li će ikada zaživati nešto od te dve tehnologije? I najbitnije, da li će fiziks biti podržan od strane konzola?

Trenutno ne vidim da fiziksu cvetaju ruže, ne vidim da će CE3 koristiti fiziks za proračune fizike u igrama. Fiziks je možda delovao kao bitna stvar pre godinu, dve kada se očekivalo da će izaći gomila igara sa podrškom za isti. Danas postoje igre koje imaju efekte koji slično/isto/bolje izgledaju a koriste procesor za proračunavanje fizike. Imamo igre koje koriste sopstvene tehnologije koji pokušavaju da dočaraju realističnu fiziku (Euphoria, Geo-Mod, Destruction 2.0). Tačno, fiziks može mnogo više ali šta je pokazao. Je li pokazao išta više od pomenutih tehnologija? Pričajmo realno za trenutak, pričajmo o onome što imamo u praksi a ne o onome što bi moglo biti? Ako ćemo da gledamo kako bi moglo biti, u tom slučaju je DirectX Compute fizika najbolja stvar jer će sledeći Xbox da je omasovi. Koga briga što je Physx najpredniji kada kako stvari stoje nećemo videti ništa od njega.

Ovog puta pohvala za Chinaskog za dva umerena i razumna posta. Mada mi mozda i ovo obrise jer po njemu ja nemam pravo izrazavanja na ovom forumu jer nismo istomisljenici. :D

I još nešto...

I 3dfx je u vreme V5 mantrao kako je njihov AntiAliasing prednost, budućnost, i šta ti ja znam. I neslavno su završili, ne zato što nisu bili u pravu, već zato što jednostavno nisu korisnicima ponudili ono što je trebalo da ponude.

Fizike, 3D? To, u ovom trenutku, ne može biti presudan faktor za kupovinu. Niti će biti, narednih X godina.

Poslednja izmena:
Tu se grdno varas. DirectX je puno veci 'brend' i utice na veliki dio ljudi tako da je sigurno bitan faktor za kupovinu. Kakva je korist od njega je sasvim druga prica.

Ovog puta pohvala za Chinaskog za dva umerena i razumna posta. Mada mi mozda i ovo obrise jer po njemu ja nemam pravo izrazavanja na ovom forumu jer nismo istomisljenici. :D

Sta bre pohvale vidis da su ga podmitili sa GTX 275 + 500e na ruke kako bi je prihvatio :p

Tu se grdno varas. DirectX je puno veci 'brend' i utice na veliki dio ljudi tako da je sigurno bitan faktor za kupovinu. Kakva je korist od njega je sasvim druga prica.

3D stereo je trenutno mnogo veci 'brend' nego DX - posle Avatara su svi poludeli za 3D-om...

Kako onda ja ne znam nikoga ko ima nvidia 3d naocale?

3D stereo je trenutno mnogo veci 'brend' nego DX - posle Avatara su svi poludeli za 3D-om...

Da, brend je u ustima hordi "papagaja" koji su odgledali rip verziju na svom vga mon od 12k din:laugh:...
Mislim kakve veze ima sad avatar sa 3d gaming-om na pc-u, pa sa dx-om.... nema kljucne veze ni sa nv, jer POSTOJI ALTERNATIVA! ko da samo oni nude 3d dozivljaj, koji moze da se proba i oseti sa iz3d i naocarima od 50 dinzdi, ajd ti si i imao priliku da vidis to, mozda i da kupis, ali ovi ovdasnji sto se pale na to kao opciju koja nudi nv, za koju treba izdvojiti 500e!? mislim stvarno...

Da, brend je u ustima hordi "papagaja" koji su odgledali rip verziju na svom vga mon od 12k din:laugh:...
Mislim kakve veze ima sad avatar sa 3d gaming-om na pc-u, pa sa dx-om.... nema kljucne veze ni sa nv, jer POSTOJI ALTERNATIVA! ko da samo oni nude 3d dozivljaj, koji moze da se proba i oseti sa iz3d i naocarima od 50 dinzdi, ajd ti si i imao priliku da vidis to, mozda i da kupis, ali ovi ovdasnji sto se pale na to kao opciju koja nudi nv, za koju treba izdvojiti 500e!? mislim stvarno...

To shto postoji Acer laptop sa TriDef softverom, ne znachi da je to neka alternativa - nikada kvalitet igranja preko 3rd party drajvera nece biti tako dobar kao igranje sa native podrshkom za igre iz drajvera nvidije. Imam Acer na poslu i znam kakav je.

Da 3D nije brend, AMD ne bi sada pokushavao da napravi svoju verziju "preko noci"... I ne treba ocenjivati trzishte 3D po stanju na "brdovitom Balkanu".

Koliko god se nV fanboys ovde prepucavali oko "nedostataka" (3D, Physx, CUDA....) ATI-ja, sačekajte još malo da izađe Radeon 6k serija. nVidia još nema ni odgovor na 5k generaciju, pa neće ni moći da naprave neki boom za 9 meseci, kad ne mogu ni da usaglase specifikaciju aktuelnog čipa...
A i čemu taj famozni 3D, kad 3D monitori nisu pošteno ni zaživeli?! Physx čak radi bolje sa ATI karticama (videh u nekoj temi ovde na benchu skoro, a da ne pominjemo koliko manje ova kombinacija vuče struje od samog fermija), a CUDA-u će da korisiti nekoliko promila ljudi i još manje da kupi FERMI zbog iste...

Prilozi

• cryostasis.png
    cryostasis.png
    15.5 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Lepo je sve to, ali za nekog ko ima vremena da se macuje sa time i non stop nesto cacka, mrcka...

Da 3D nije brend, AMD ne bi sada pokushavao da napravi svoju verziju "preko noci"... I ne treba ocenjivati trzishte 3D po stanju na "brdovitom Balkanu".

Nas sa normalnog (2D) tržišta zanima pre svega fps, pa onda cena. Ova ostala tržišta nam trenutno nisu toliko bitna.

Poslednja izmena:
Imam ja jedno pitanjce, koje se namece ovako samo od sebe...
Zasto svi ljubitelji NV tehnologija (fizika, CUDA, 3D...) kojima nije bitna ni potrosnja, ni (John) cena, ni DX11, lepo ne furaju neke tri-sli GTX285 kombinacije i da ih bude bas briga i za Fermija i za ceo svet. Cenim da bi takva kombinacija bila jaca i od famozne 480 karte, imali bi monstruozno jaku masinu za naucne svrhe i zabavu, a moguce je imati je jos juce, dakle bez ikakvog cekanja i neizvesnosti. Mozda cak i za manje para...

Iskreno me zanima odgovor, nije nikakva provokacija.

Mozda nekom i nije palo na pamet, pa mu ovo i pomogne...

Imam ja jedno pitanjce, koje se namece ovako samo od sebe...
Zasto svi ljubitelji NV tehnologija (fizika, CUDA, 3D...) kojima nije bitna ni potrosnja, ni (John) cena, ni DX11, lepo ne furaju neke tri-sli GTX285 kombinacije i da ih bude bas briga i za Fermija i za ceo svet. Cenim da bi takva kombinacija bila jaca i od famozne 480 karte, imali bi monstruozno jaku masinu za naucne svrhe i zabavu, a moguce je imati je jos juce, dakle bez ikakvog cekanja i neizvesnosti. Mozda cak i za manje para...

Iskreno me zanima odgovor, nije nikakva provokacija.

Mozda nekom i nije palo na pamet, pa mu ovo i pomogne...

Kao prvo, uvek je bolje imati jednu jaku karticu nego 2-3 slabije. Ma koliko svi velichali SLI i Crossfire, oni josh uvek ne daju te performanse koje se od njih ochekuju i mogu jako da brljaju sa novim drajverima. Kao drugo, jedno je imati jednu veliku, vrucu i glasnu grafichku u kucishtu, a sasvim drugo imati 2 ili 3.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno