Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Colorful? :sceptic:

2qsmdk7.jpg

2vmhgyg.jpg

http://www.hexus.net/content/item.php?item=22654

Geforce GTX 4xx: Fermi graphics card pictured at Cebit

Are those the first pictures of a final Fermi graphics card? PC Games Hardware was able to take pictures of a Geforce GTX 4xx that has been installed in a demo system of one of Nvidia's board partners and was guarded by an Nvidia employee.

The dual slot card with the typical radial fan has two DVi and one HDMI output. The power supply is realized with one 8-pin and one 6-pin PCI Express power connector - just like the GTX 280. Although the air that was exhausted by the graphics card was warm, it wasn't noticeably hotter than the outgoing air of other high-end devices. The heat of the card is transferred from the heatsink via heatpies to aluminum fins. As usual there are two SLI connectors that make the card ready for 3-way SLI.

A little surprise was the product sticker, which mentioned a GF-100-375-A3. So the device already reached the third generation, but the product code hasn't been updated to match the recently revealed Geforce GTX 4xx series. Thus the sample is still tagged as a Geforce GTX 375.

So Nvidia still doesn't show the fastest GF 100 model running the Supersonic Sled demo - probably as a safety measurement in order to prevent unofficial benchmark leaks. Accordingly the presented version of the Supersonic Sled demo was running without anti aliasing and in a few really challenging scenes there have been some minimal lags.

We have also learned that the smaller version of the Geforce GTX 4xx is supposed to cost about 300 to 400 Euros and the top model about 500 to 600 Euros.

Poslednja izmena:
A little surprise was the product sticker, which mentioned a GF-100-375-A3. So the device already reached the third generation, but the product code hasn't been updated to match the recently revealed Geforce GTX 4xx series. Thus the sample is still tagged as a Geforce GTX 375.

nVidija rulz! Nisu ni izbacili karticu a već su je rebrandovali :d

Šalu na stranu, ovo već počinje da liči na ono što i očekujemo. Dakle, 6+8 pin za napajanje znači potrošač u rangu ili malo slabiji od HD5970. Isto i za snagu napajanja važi. Bez Display porta što ostavlja AMD na tankom ledu i kao jedinog koji gura DP standard. Jedva čekam da saznamo taktove.

Mene podseca na likovno sa pocetka osovne, kad je trebao da se uradi neki reklamni kolaz, bio je to SMD ...

P.S. nadam se da su resili squeal, koji se javljao na prethodnim generacijama.

Poslednja izmena:
Mislim da je suvisno komentarisati dok se ne pojavi u prodaji. Kad vidim testove, cenu i iskustva korisnika, onda mogu da komentarisem. Ovako...

Najverovatnije ... pasce po neki bench uskoro.

Sjajno je to sto je kuler za samo jezgro fizicki odvojen od kulera za memoriju, a ne kao u prosle 2 generacije, ceo kuler da pokriva i GPU i MEM kao cigla od 2kg :)
Ili se varam?

^ Odkud ti to ? Jel ce to da uzima vazduh i odozgo ?

Pa ovi srafovi sa zadnje strane mi izgledaju kao da je sam GPU kuler odvojen od "pasivnog" dela hladjenja za memoriju... a i ovako probusena kartica mi izgleda tako da je strujanje vazduha usmerena iskljucivo na GPU, a memoriju ko shisha nek se hladi pasivno, sto mora vazduh kroz nju da prolazi :)

EDIT:
Previd. Ventilator je totalno dislociran od cipa!! Na prvu loptu mi se cinilo kao da kuler hladi sam cip i da vazduh struji preko cipa preko zadnje strane karte kroz rupe :D

Poslednja izmena:
Pa ovi srafovi sa zadnje strane mi izgledaju kao da je sam GPU kuler odvojen od "pasivnog" dela hladjenja za memoriju... a i ovako probusena kartica mi izgleda tako da je strujanje vazduha usmerena iskljucivo na GPU, a memoriju ko shisha nek se hladi pasivno, sto mora vazduh kroz nju da prolazi :)

EDIT:
Previd. Ventilator je totalno dislociran od cipa!! Na prvu loptu mi se cinilo kao da kuler hladi sam cip i da vazduh struji preko cipa preko zadnje strane karte kroz rupe :D

Ubacio si se lose. :)

A sta bi ti blackbear da je nakacis na 350W ? Koliko treba ATi 5870 isto jedan x8 i jedan x6 pina a za ovu 470 izgleda 2x6 pina isto kao za GTX 260

Poslednja izmena:
Za 5870 treba 2x6, trebace za eyefinity edition 8+6.Mislim da je ipak prenaduvana potrosnja za 480, s obzirom da je 470 2x6.

Pa dobro, napajanje od 600W je pozeljno za bilo koju hi-end kartu

Te brojke su manje-vise u skladu sa "trendovima" za hi-end... obicno su zahtevi za napajanjem u specifikacijama malko "stroziji"...:) Kvalitetno napajanje je svakako neophodno za kupce takvih kartica, tu nema price...

GTX280: Minimum System Power Requirement (W) 550 W
Maximum Graphics Card Power (W) 236 W

GTX285: Minimum System Power Requirement (W) 550 W
Maximum Graphics Card Power (W) 204 W

GTX295: Minimum System Power Requirement (W) 680 W
Maximum Graphics Card Power (W) 289 W

5870: 500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors

5970: 650 Watt or greater power supply one 75W 6-pin and one 150W 8-pin PCI Express® power connectors recommended

Poslednja izmena:
Najveća provala je "Pentium 4 or Athlon XP or higher" baš bih voleo da vidim da neko ovo čudo stavi na Athlon XpP :D

Htedoh reci da je prica o potrosnji prenaduvana, kao sto rece i Rapture, sa obzirom da 470 treba 2x6

U svakom slucaju bice zabavno sutra, saznacemo sta se kuva i da li ce biti ukusno.

Valjda ce da puste i neki GPGPU test da vidimo kako sabija brojeve:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno