Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitajte i sta je Charlie rekao o svemu ovome, a posebno osvrt na jedan od cipova koji je prikazan, sa rucno napisanim brojem 7 na sebi, proizveden tacno u onom trenutku kada je on i objavio da su izasli prvi semplovi.

daj adresu na kojoj moze da se to procita :wave:

Jadno, stvarno patetično od strane nV.

Fermi_end_plate_cropped.jpg

Mislim da je ova najjaca, a bas sam se juce pitao koje su konektore stavili:S:

@kovacm
Izgleda da onaj kolega trknuo do Nvidie da i njima prisrafi hardware :p

Poslednja izmena:
procitaj ANandov clanak, pa ces videti koliko je NV od GPGPU-a i prodaje Tesli zaradila u proslok kvartalu... ako se ne varam cirka 10 miliona, sto je smesno

Poslednja izmena:
Eh... kad hoces da slazes uradi to kako treba ;), bilo mi odma sumnjivo za one lemove za napajanje nego reko ajda da ne lupam, sramota stvarno.A tek onaj dvi prikljucak, kao da masi pcb, izgleda da nvidia hoce da kaze "volim i ja vas" :d.

Poslednja izmena:
Uh, baš im nije trebalo ovo.
Izgledaju jako glupo sada.

Katastrofa.

E stvarno, ovo su mogli da urade SIS ili VIA, a nikako jedna kompanija ranga nVidije. Trebalo je da cute i rade, pa kad dobiju working sample, da ga onda predstave, ovako su ispali smesni i samo ce narednih dana (nedelja?) sluziti za zezanje.

Da li su to ONI 6+8 pin konektori?

Ako nemaju working sample, nemaju ništa osim želja na papiru.

Edit: Obrisan je post iznad mog, a bez njega ni moj baš nema smisla :)

Poslednja izmena:
Onaj setopinski kao da treba da napaja samo vent :S: .

Hej, koliko puta ste videli nekog CEO-a da maše kartom pred auditorijumom. To mi je bilo instant sumnjivo.
Obraća se tech populaciji... koga je briga kako kartica izgleda?
Upravo ovo... Za ocekivati je bilo (cak i nakon 'izbora ljepote' :d) da se kartica stavi u masinu i da se odvrti neki demo ako nista, nisu morali ni performanse da prikazuju.
Ne znam koja im je fora, trebali su da oklope kartu i sa zadnje strane :S:
pny_gtx280_back.jpg

...ali im se izgleda zurilo. Mislim da je pre same prezentacije neko dosao na ideju da posalju cooler brzom postom i zasrafe na neki pcb :p
Malo preterujem ali ovo i jeste samo za sprdacine :d

Poslednja izmena:
6 pin konektor nije zalemljen jer kartica ima samo 1.5GB memorije a on je tek potreban za 6GB (zbog povecane potrosnje).. a i ovde se radi o prvom semplu tako da i ne cude ostale "sitnice", ali ja i dalje verujem da taj sample radi samo je pitanje kako i sa kojim driverima

Poslednja izmena:
Ma daj, sad će da ispadne da kartica troši tako malo da joj je dovoljan jedan 8-pin konektor pa nisu zalemili onaj 6-pin, nego su ga eto stavili tamo da "bleji". LoL

Ma daj, sad će da ispadne da kartica troši tako malo da joj je dovoljan jedan 8-pin konektor pa nisu zalemili onaj 6-pin, nego su ga eto stavili tamo da "bleji". LoL

ma imas specifikaciju da se dodatni 6-pin koristi samo kod verzije sa 6GB rama sa kojih se priblizava potrosnji od 300w... i da za verzije sa manje ram-a nije potreban, sto pljujete a ne citate sta pise?
takodje sample je tesla verzije i naravno da ima samo jedan DVI...... sli prikljucak na slici se nemoze zakljuciti da je prektiven jer moguce da je back plate udaljen sto se nevidi iz tog ugla, itd....

Poslednja izmena:
6 pin konektor nije zalemljen jer kartica ima samo 1.5GB memorije a on je tek potreban za 6GB (zbog povecane potrosnje).. a i ovde se radi o prvom semplu tako da i ne cude ostale "sitnice", ali ja i dalje verujem da taj sample radi samo je pitanje kako i sa kojim driverima

Da li si svestan činjenice da je taj 8 pin konektor okrenut za 90 stepeni u odnosu na lemove na ploči koji bi, navodno trebali da ga napajaju. Ovako izgleda kao da samo pola konektora (onih dalje od PCI-e slot-a) napaja karticu.

Prema tvojoj racunici 4.5GB memorije potrosi malo manje od cipa sa cca. 3 milijarde tranzistora i 1.5GB memorije.

Stvarno preterujes. Mogu oni da napisu sta hoce da bi pokusali da se opravdaju, ali to njihovo objasnjenje jednostavno ne pije vodu.

a vi ste tu kartu drzali u rukama i sve to zakljucili???, ako imaju working semplove bar 7 komada kao sto AMD kaze gde oni stoje i fioci negde?
budite malo realni

LOL, 3mil da tako malo trose... nece ici. Fino se vidi da je sli most blokiran, ugao je odgovarajuci. Srafovi na prednjoj strani i blokiran izduv... ovo je toliki skarabudz pa bi im jednostavnije bilo da su dali fanboysima da im naprave dummy kartu.

edit: ne stoji u fioci nego se detaljno testiraju ;) Sta ti mislis, da se cip napravi i zalemi na kartu i sve ok? Ima tu jos dosta posle pre nego krene mass production. Uostalom, zasto bi on u ruci drzao working sample ako ih ima samo 7? Budi realan, mislim da im moze naci puno bolju svrhu od mahanja.

Poslednja izmena:
a vi ste tu kartu drzali u rukama i sve to zakljucili???, ako imaju working semplove bar 7 komada kao sto AMD kaze gde oni stoje i fioci negde?
budite malo realni

7 komada GT300 GPU-a, ne cele kartice. :wall:

meni kartica sasvim OK izgleda za verovatni prvi sample... a vi sto hatujete mi niste jasni jer do sad prakticno prve semplove niste ni vidjali
NV je ovaj sample pokazao samo da naskodi AMD-u

@DariusIII
Sta ti nije jasno?, po tebi imaju GT300 chip a nemaju karticu??, pa sta ce im onda i chip :p

A ti znas da nismo vidjali? Meni je jedan od prvih sample-ova gtx280 u masini ;)
Ako ce nesto da radi, mora 'sve da bude spojeno'. Pa ne prave cokoladice... Nema razloga da nesto izgleda traljavo kada se prica o zavrsenom produktu i pcb-u. Sto je najgore, sada ce morati da naprave slicnu kartu, tj sa slicnim layout-om kako bi rekli da ovo nije bio fake da ne bi osramotili huanga :d

Poslednja izmena:
cena kartice ce biti samo 399 dolara? to je mnogo jeftinije od ocekivanog

... a i ovde se radi o prvom semplu tako da i ne cude ostale "sitnice", ali ja i dalje verujem da taj sample radi samo je pitanje kako i sa kojim driverima
EEEEE, ne zezaj :)
Čoveče, pa cela tech zajednica na internetu im se smeje, Meni su suze tekle sinoć i ne, nisu radosnice, ipak nisam ja Charlie :D

Znalo se da nVidia ima probleme sa ovom arhitekturom, ali bogami oni definitivno IMAJU PROBLEME.

Hej, čak i čipovi da ne rade, znali su pinout i električne karakteristike. Mogli su da naprave prototipove ploče i/ili verodostojnu maketu...šta god.
Ovo nam pokazuje da je nVidia interno u totalnom haosu.

A ti znas da nismo vidjali? Meni je jedan od prvih sample-ova gtx280 u masini ;)

nema sanse, prvi samplovi ne izlaze u javnost ili kako ih vec zovu
takozvane prve semplove za testove i javnost su sigurno tesko radizajnirane i unapredjene od prvog radnog sampla...

@Shikazu smeju se zlobnici koji misle da su popilu svu pamet sveta......
a u pravu si da NV boli sto kasni sa GT300 zato i pokazivanje "alfa" sample-a jer se po njemu vidi da je njima itekako potrebno bar jos 2-3 meseca da naprave finalan dizajn i da skupe dovoljno cipova za prodaju

Da, oni proizvode te stvari od juce pa ne znaju da naprave fake karticu... budite ozbiljni malo, zar zaista mislite da bi dozvolili sebi takav debakl (da ne kazem luksuz) da prikazu karticu koja je obican skarabudz kao sto se to ovde predstavlja? :)

nema sanse, prvi samplovi ne izlaze u javnost ili kako ih vec zovu
takozvane prve semplove za testove i javnost su sigurno tesko radizajnirane i unapredjene od prvog radnog sampla...
Pa ako ne izlaze u javnost, onda se slazes da je ovo dummy karta sa kojom huang mase? :-devil-:
Ja sam kartu dobio na konferenciji gde je nvidia predstavila gtx280 :)

Da, oni proizvode te stvari od juce pa ne znaju da naprave fake karticu... budite ozbiljni malo, zar zaista mislite da bi dozvolili sebi takav debakl (da ne kazem luksuz) da prikazu karticu koja je obican skarabudz kao sto se to ovde predstavlja? :)
A tebi izgleda sve ok sa ovom kartom?

Poslednja izmena:
Crveni, crveni, malo vam krivo. 5870 samo 25% brza od GTX 295, pa sada kukate na zelenka i plastiku.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno