Rama nisi u pravu,vraca se novac po ceni od tog dana.
Ako je uredjaj kostao 10000 din i posle 2 godine dodje do povracaja sredstava,normalno njegova vrednost vise nije 10000 din nego recimo 6000 din,kupac dobija tih 6000 din,nikako 10000 din.
Jedini problem u ovoj prici sto je kartica lose procenjena,ali uradili su po zakonu,kraj price.
...vraca se novac po ceni od tog dana.
Ako je uredjaj kostao 10000 din i posle 2 godine dodje do povracaja sredstava,normalno njegova vrednost vise nije 10000 din nego recimo 6000 din,kupac dobija tih 6000 din,nikako 10000 din.
Ja sam 4x2GB Apacer platio 6900 din u Imtelu. Pošto nije radila kako treba otišao sam da mi je zamene, a pošto nisu imali istu vratil su mi 7300 koliko je koštala u poslednjem momentu kada su je imali.
A ako se proizvod vise ne nalazi u prodaji, kupcu se vraca novac u iznosu koji je jednak zadnjoj maloprodajnoj ceni, osim ako ta zadnja cena nije bila veca od iznosa na fiskalnom...
Ako nema robe na lageru ne postoji poslednja cena, već se vraća pun iznos sa fiskalnog računa...
@mastercula
Kako bre nisi izvalio za PCI-E? Pa em na kutiji pise em vidis na kartici.. qq
A taj potez sa njihove strane je krajnje podmukao...
Ovo je 100% tačno. Ja sam 4x2GB Apacer platio 6900 din u Imtelu. Pošto nije radila kako treba otišao sam da mi je zamene, a pošto nisu imali istu vratil su mi 7300 koliko je koštala u poslednjem momentu kada su je imali (očito išao kurs na gore). Ja kad su oni ispali fer doplatio još malo i uzeo Geil-a.
Ako sam ja shvatio pokretača teme on nije ovo kupio u njihovoj maloprodaji kao krajnji kupac, već kao firma od firme gde u principu važe drugačiji odnosi.
@ Martin procitaj ponovo zakon clan 35 koji je postavljen u ovoj temi,nemamo sta da se dogovaramo,sve je jasno ko dan.
Vraca se na dan vrednosti tog artikla,ne sa fiskalnog.
Imtelov primer je nesto drugacije jer je cena taj dan otisla gore,ali vratili su po vrednosti tog dana,ne sa fiskalnog.
Primeri su obicno da vremenom opadne vrednost tog proizvoda pa ti vrate manju cifru,tj vrednost tog dana kojeg dobijas pare iz maloprodajnog objekta.
Član 35.
Ako je prigovor iz člana 34. ovog zakona osnovan zbog nedostatka na proizvodu, potrošač ima pravo na:
1) zamenu kupljenog proizvoda za nov proizvod, odnosno proizvod odgovarajuće marke (modela, tipa) ili
2) da mu se vrati iznos plaćen za taj proizvod u visini maloprodajne cene tog proizvoda na dan vraćanja ili
3) otklanjanje nedostatka na proizvodu.
@ Martin procitaj ponovo zakon clan 35 koji je postavljen u ovoj temi,nemamo sta da se dogovaramo,sve je jasno ko dan.
Vraca se na dan vrednosti tog artikla,ne sa fiskalnog.
Pre par godina uzmem prvi put polovnu graficku, odem iskesiram a na racunu cena 49000 din u nekoj maloj NS radnji. Probam graficku imala je nekakvih probelma vise se i ne secam kojih. I ajde odnesem ja to u radnju i nije proslo 10 dana zovu mene iz radnje i kazu uvoznik je rekao da moze u zamenu 8800gts tada je bila oko 400e (tek kada se pojavila) ili da cekas jos 35 pa da dobijes pun iznos.
U tom momentu mi je trebala graficka i odabrao sam nju. Nije bilo nikakvih problema ili toga da ce oni procenjivati.
Ako nema robe na lageru ne postoji poslednja cena, već se vraća pun iznos sa fiskalnog računa...
Lifetime warranty za SDRAM u jednoj poznatoj beogradskoj firmi, placena 2200din 256 MB pre 3 godine. Prosle godine pocne da brljavi, odnesem ali imali su samo noviju jednostranu (ova je bila dvostrana). Uzmem tu, odnesem kuci probam, nece da radi kod mene. Vratim se opet, kazem nece da radi, oni probaju kod njih radi, i kazu mi da nece vise imati starije dvostrane. Vrate mi polovinu para sa fiskalnog racuna, 1100 din.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari