Šta je novo?

Fejsbuk zgrće milijarde na nekima

Svi su na facebooku ?
SVI U SRBIJI SLUSAJU GRAND SHOW
SVI CRNOGORCI SU LENJI
SVI JAPANCI VREDNI

AJde bre ljudi sta vam je sa tim urbanim legendama...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?239254-Da-li-imate-Facebook-account

Otkad je 58% svi ?
Otkad je 42% nekolicina

Imaju firme pravo da psotavljaju svoje uslove za svoje nagradne igre.
Mnogo ljudi je na facebooku odlican je za reklame
KO sto i je i GrandSHOW u Srbiji odlican za reklame , gleda ga pola Srbije...

A

Poslednja izmena:
Ok, imaju 840 miliona korisnika. Pogledaj procenat korisnika i naloga u srbiji? Jedan od najvisih u evropi. A FB je odlican za reklamiranje kompanija i svega ostalog. Time sam hteo da objasnim zato se nagradne igre tamo odrzavaju i zasto traze nalog.

Da je odlican za reklamiranjem kompanija jeste , naravno da se slazem.
Al da samo nekolicina iz njima nekih posebnih razloga ne koristi facebook je tacno isto koliko i da su Crnogorci lenji, Japanci vredni, Amerikanci glupi i slicne urbne legende.

Poslednja izmena:
Mislio sam na nekolicinu sa foruma koji su se izjasnili da nece da korsite FB nikad (par ljudi koliko sam imao priliku da vidim u poslednjih par tema koje su se bavile FBom :)).
Pa mi je zanimljivo da saznam iz kog razloga ako vec mogu i nesto koristno da nadju tamo zar ne?!

Nije ti jasno? Pa evo ti banalan primer koji mi prvo pada na pamet. Danas svaka nagradna igra zahteva da imas otvoren nalog. Nemas nalog? Nema nagradne igre. Da ne pricam sta ce im sve u buducnosti pasti na pamet, ovo je tek pocetak.

Zamisli:zgran:
A Bingo te tera da kupiš listić, pa to je neverovatna diskriminacija:zgran:

Pa ako želiš da učestvuješ u nekoj igri, moraš da ispratiš pravila. Ukoliko ne želiš da ispoštuješ pravila, nemoj da učestvuješ.

I ne vidim u čemu je problem vas koji konstantno mračite sa temom kako vas neko diskriminiše jer nemate fb, twitter i šta ti ja znam još. Pa jel vi zaista mislite da se svet vrti oko vas, pa da sve na ovom svetu mora da bude prilagodjeno vašem razmišljanju?
Kompanije gledaju profit, a profit se uvećeva (izmedju ostalog) dobrom reklamom. A hteli mi to ili ne FB danas nudi najefektivniji način reklamiranja (target reklamiranje). Prema tome i razumljivo je da žele što veći broj ljudi na svojim stranicama na FB-u.

Opustite se malo, popijte neko pivo i uživajte ;)

Mislio sam na nekolicinu sa foruma koji su se izjasnili da nece da korsite FB nikad (par ljudi koliko sam imao priliku da vidim u poslednjih par tema koje su se bavile FBom :)).
Pa mi je zanimljivo da saznam iz kog razloga ako vec mogu i nesto koristno da nadju tamo zar ne?!

Kao na primer sta? Cemu sluzi FB? Zamenjuje mi email, skype? Citanje vesti? Gluvarenje po forumima? Informacije na FB se kopiraju sa drugih mesta 99.99 %, bez onih 0.01 % koje izvorno poticu odatle mogu da prezivim.
Zivot je postojao pre FB, a postojace i posle. Posle ove igracke doci ce sledeca za masu.

Meni zamenjuje druge IM programe jer vise ljudi koristi FB nego skype/msn pa umesto da korsitim 10 chat programa koristim 1. Par kompjuterskih radnji svakodnevno objavljuje popuste, nove proizvode itd (dok to ne rade na svom sajtu), muzike grupe izbacuju aktuelne novosti, odrzavanje koncerata, dok to ne rade na svojim sajtovima. Meni je realno to dovoljno da jednom dnevno upalim FB koji je uz to free e 'leba ne jede i proverim da li ima nekih novosti meni bitnih.
Zaista ne razumem cemu ta negativnost.
Isto gmail koristim svakodvnevno, stavise upaljen je 24/7 isto ima reklame, isto je free, i isto se Google "bogati preko nas" uz pomoc tog servisa :). Zar ne?

Nije isto. Prvo, ja uticem na druge da koriste Skype, jer kazem da, ako me trebaju tamo mogu da me nadju, ne prilagodjavam se ja drugima nego prilagodjavam druge meni. Informacije skupljam tematski, ne zelim ovde da procitam da li je Nole pobedio, ali zelim da saznam da je u Busplus povlastici RFID cip.

A da ne pricamo tek o "timeline"-u... Ljudi su toliku frku digli oko toga u Srbiji (slusam neke drugarice, drugove, jao moram da obrisem ovo, pa ne sme da se vidi ovo, BOZE DRAGI!) a i u svetu engadget i ostali koji su predstavili timeline kao neko zlo... Mislim sta kao neko pre nije mogao da ti vidi nesto od ranije? Kao nije mogao da ide na ...see more stories... i tako u nazad sta ga i ako ga zanima ta osoba? Cista glupost oko cega se ljudi stresiraju... Za mladje narastaje i za tinejdzere FB im je zivot, paze sta ostavljaju i sta ostavljaju, kao neko ce se naljutiti, neko ce pogresno protumacitu... Boli me uvo... Shareujem sta hocu, ostavim status kad hocu, igrice ni ne igram na fb iako ga imam od pocetka od kad se pojavio... Deljenje informacija? Ko zna sta rade tek nasi kad moras negde da ostavljas podatke, necu ni da pomislim, da nasi su svuda fini...

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Nije isto. Prvo, ja uticem na druge da koriste Skype, jer kazem da, ako me trebaju tamo mogu da me nadju, ne prilagodjavam se ja drugima nego prilagodjavam druge meni. Informacije skupljam tematski, ne zelim ovde da procitam da li je Nole pobedio, ali zelim da saznam da je u Busplus povlastici RFID cip.

Ma vidi, naravno da kad ti treba neka "stručnija" informacija nećeš otići na FB, nego na specijalizovani forum koji ti to nudi. Ali meni je mnogo lakše da "lajkujem" odredjene sadržaje koji me zanimaju i pratim sve na jednom mestu, nego da koristim x programa koji mi omogućavaju to isto.
Uzgred budi rečeno, mi koji koristimo FB u očima vas koji ne koristite smo odmah neki likovi koji igraju Farmvil i ostale gluposti...daleko bilo. Od tih aplikativnih dodataka na FB-u koristim isključivo myPES aplikaciju, jer kad igram Master Ligu Online na PES-u dobijam extra keš ako mi je PES povezan sa nalogom na myPES aplikaciji i to je sve.
Nikad nisam FB proveravao sa mobilnog ili ne daj bože iz nekog internet caffe-a ako nisam kod kuće, tako da nisam zavisnik, ali da mi olakšava pristup mnogim informacijama koje mene zanimaju, olakšava svakako.

Nikako da nađem prevod za tu reč "lajkujem". :d

Dal je neko mogao da smisli gluplju frazu na koju se "primilo" 10 miliona Srba, Hrvata, Crnogoraca, ...

U firmi, na korisničkim računarima, FB je na "crnoj listi", zahvaljujući meni. Pošto isti zaglupljuje ljude i kako se u mojoj firmi bavimo nekakvom edukacijom onda jedno s drugim ne ide. ;)

Poslednja izmena:
Like znači sviđa mi se...ako si na to mislio :p
A "lajkovati" mu dođe kao izvedenica od reči like...poznata stvar što se tiče srpskog jezika..imamo gomilu stranih reči u upotrebi...u poslednje vreme gomila engleskih :)

Poslednja izmena:
Evo kakvi likovi koriste FB u nas....

[YOUTUBE]0H6Gvq-pwAI[/YOUTUBE]

A u "amerikama" nema deb/ila, samo u nas? A na ovom forumu nema deb/ilaa? Znači ako ima, a ima, svi smo deb/ilii?!?!

Sale KG - ni ja za sejvovati, downlodovati, postovati (ne mislim na poštovati :d)...A da ne pričam o onim nakaradnim izvedenicama poput reči Biznismenka - šta to uopše znači?
Ni ja ne volim takve reči zato sam i stavio "lajkovati" pod navodnicima, ali to je jednostavno česta pojava u našem jeziku.

O ljudi fejs ne zaglupljuje nikog, ljudi su bili glupi i pre njega.
Cemu ta averzija prema fejsu kao da vam on unistava mozdane celije.
Kao da je nekom u CIA,BIA itd... bitno s kim ste vi u vezi, gde ste bili na letovanju, kakav je to prasak koji mrcete sa stola itd...
Opustite se ljudi, fejs je po meni nacin komunikacije izmedju prijatelja koji nisu u mogucnosti da se cuju i vide tek tako.
Evo moj primer; imam sestru u Quatar-u , brata u Londonu, prijatelja u Moskvi (svi se znaju), i kad me pitaju kako sam proveo novu god, zalepim link ka slikama i recimo ne moram svakom ponaosob da to saljem skajpom, oni to urade isto, neku sliku prokomentarisu i u cemu je problem ?

Ali meni je mnogo lakše da "lajkujem" odredjene sadržaje koji me zanimaju i pratim sve na jednom mestu, nego da koristim x programa koji mi omogućavaju to isto.

Eto, to je takodje razlog zasto ne koristim FB. To je za ljude koji ne znaju da se izrazavaju. Ja svoje misljenje o konkretnim stvarima/dogadjajima/dozivljajima mogu da izrazim upotrebom prostih, prosto-prosirenih i slozenih recenica a ne jednom recju. Kada bih poceo da "lajkujem" stvari osetio bih se kao d e b i l "me like that", "me not like that"

funny-facebook-poster-pi.png

Koliko su aktivni na fejsu u poslednje vreme? Jel te smaraju da napraviš G+ nalog? Koliko sam video većina "naprednijih" korisnika se prešaltalo na G+ koji je danas gotovo pa zamena za LinkedIn nalog.

Samo u pocetku, kad je prosao hajp i “ubica fejsbuka” se pokazao kao fail, nikome vise nije bitno. Napravio sam odavno nalog, ali nemam potrebu da ga koristim.

I medju milion politicara na svetu ima onih koji ne kradu...
Pa ja opet delim ljude na postene i na politicare, i niko mi se ne smeje.

Al da samo nekolicina iz njima nekih posebnih razloga ne koristi facebook je tacno isto koliko i da su Crnogorci lenji, Japanci vredni, Amerikanci glupi i slicne urbne legende.

Prvo ti ne smeta da siris negativne predrasude (niko ti se ne smeje zato sto je blago zabrinjavajuce), a onda ne valjaju. Nesto ovde does not compute.

I nisu u pitanju urbane legende, nego predrasude. ;)

Urban legend is an apocryphal, secondhand story told as true and just plausible enough to be believed, about some horrific, embarrassing, ironic, or exasperating series of events that supposedly happened to a real person.

Prejudice is a baseless and usually negative attitude toward members of a group. Common features of prejudice include negative feelings, stereotyped beliefs, and a tendency to discriminate against members of the group.

Statistiku na stranu svi mozemo da izvucemo neki prosek iz kruga nasih blizih i daljih prijatelja, poznanika, rodbine… Zato sto je u pitanju jedan masovni fenomen. Procenat onih koji ne koriste fejsbuk ili su napravili nalog tek reda radi mnogo jeste veci od nekolicine, ali anketa koju si ti postavio na benchmark nije merodavna za sliku u srbiji. Zasto si uopste postavljao, mozda si se osecao usamljeno medju gomilom “fejsbucana” pa si hteo da dokazes da ima vas jos... nema predaje! :D

Mislim, ajde napravi molim te anketu koliko ljudi ima aftermarket kuler, jel bi tih (recimo) 50% moglo da se preslika na stanje u srbiji? Na benchmarku se okuplja specifican sloj ljudi, zaljubljenika u tehnologiju, entuzijasti... Takvi rezultati su validni pokazatelj u okviru jedne socijalne grupe i podkulture.

Ne osudjujem ja tebe sto ne koristis fejsbuk, naravno. Ali mi se cini da to radis iz pogresnih razloga. Postujem, sve dok neko takav mene kao korisnika ne diskriminise.

Poslednja izmena:
Eto, to je takodje razlog zasto ne koristim FB. To je za ljude koji ne znaju da se izrazavaju. Ja svoje misljenje o konkretnim stvarima/dogadjajima/dozivljajima mogu da izrazim upotrebom prostih, prosto-prosirenih i slozenih recenica a ne jednom recju. Kada bih poceo da "lajkujem" stvari osetio bih se kao d e b i l "me like that", "me not like that"

Nisam mislio na "lajkovanje" slika i statusa. Mislio sam na, ajde da kažem tako, odabir odredjenih zvaničnih stranica, jer mi nakon tog odabira, svu aktivnost tog korisnika/grupe/stranice izbacuje na moju početnu stranicu. Tako na primer koristim mozzart kladionicu da pratim vesti sa njihovog sajta.

I malo mi je pun k...ufer tih priča kako FB uništava život, itd. Imam sigurno bogatiji društveni život nego gomila ljudi koji nemaju FB "jer imaju život"
Prošao sam sve i svašta u životu i još uvek prolazim, imam puno drugova i prijatelja, sa kojim se vidjam gotovo svakodnevno, a svi imamo nalog na FB. Ja spadam u onu grupu ljudi koji koriste FB da bi sebi olakšali neke stvari, ne u one koji koriste FB da bi zamenili svoj život.

Mene plasi cinjenica da ce fb da zameni email. Vise puta mi se desilo da trazim mail osobe da bi poslao nesto a obijem odgovor da nema mail i da mu posaljem na fejs. Naravno, u pitanju su novopeceni internet korisnici, ali takvih je sve vise i vise.

FB nalog sam ugasio pre mesec dana.. shvatio sam da nisam tamo otisao ~6 meseci. Koristio sam ga najvise da posaljem slike unuka babama i dedama, ali posto sam ih sve prebacio na dropbox, FB je izgubio svrhu, te sam ga i zapostavio i na kraju ukinuo. Nije mi jasno da neko ima zelju da pregleda slike drugih ljudi, da kopa po vezama i opet pregleda slike nekih trecih ljudi koje i ne poznaje.

Osobe koje vide vrednost FB-a ce ga i dalje koristiti. Ja ne primecujem da mi bilo sta nedostaje. Bilo bi zanimljivo napraviti anketu zasto neko nema/ne zeli FB nalog i zasto ga je ukinuo (ako ga je imao). Smatram da kampanje koje se oslanjaju na FB zaopstavljaju veliki deo populacije jer forsiraju medij koji jeste mocan, ali definitivno ne pokriva sve clanove neke ciljne grupe.

Prvo ti ne smeta da siris negativne predrasude (niko ti se ne smeje zato sto je blago zabrinjavajuce), a onda ne valjaju. Nesto ovde does not compute.

Ne smeta mi da kazme da je zemlja ravna ... To mi nije negativna predrasuda to je predrasuda za glupe ljude ...

. Zasto si uopste postavljao, mozda si se osecao usamljeno medju gomilom “fejsbucana” pa si hteo da dokazes da ima vas jos... nema predaje! :D
Postavljao sam zbog jednog topica u podforumu Internet prezentacije i programi
gde je neko reko da citiram kolko me secanje sluzi : 98% OVOG foruma koristi facebook.
E ZATO SAM POSTAVIO anketu.

Ako ne verujes da je zbog toga nece mi biti problem da ti nadjem taj topic i taj post da vidis...

NEMA PREDAJE (sta ti to znaci nemam pojma al eto i ti si , pa aj i ja da stavim)

Mislim, ajde napravi molim te anketu koliko ljudi ima aftermarket kuler, jel bi tih (recimo) 50% moglo da se preslika na stanje u srbiji? Na benchmarku se okuplja specifican sloj ljudi, zaljubljenika u tehnologiju, entuzijasti... Takvi rezultati su validni pokazatelj u okviru jedne socijalne grupe i podkulture.
Stanje u Srbiji je da Vecina slusa GrandSHOW....
ZAbole me za vecinu u Srbiji.Daleko bilo da me to zanima

Zasto sam postavio ovde tu anketu u kojoj je ucestvovao Benchmark populacija.
Procitaj jos jednom topic pogotovu prvu stranu, ako ti ne vude jasno zasto je ova anketa samo clanova bencha idealna , citiracu ti postove koji su me naterali da je postavim
Da se ne mucis HINT :"naprednije i one koji koriste fejsbuk"

Ne osudjujem ja tebe sto ne koristis fejsbuk, naravno. Ali mi se cini da to radis iz pogresnih razloga. Postujem, sve dok neko takav mene kao korisnika ne diskriminise.
E bas tu gresis....
Ne treba mi razlog da nesto NE BIH KORISTIO.
Facebook nije nesto default daleko bilo da jeste, pa da mi treba razlog da ga ne koristim.
JA NEMAM razloga da GA KORISTIM.

Znaci meni ne treba razlog da ga ne koristim ...
Vec jednostavno nedostatak razloga da koristim poor excuse for social life je dovoljan zasto tamo nemam profil.

Na primer :
Koji je razlog zasto ja imam kompjuter star 5-6 godina ? mnogo glupo pitanje
KOji je razlog zasto nemam profil na LAST.FMu
Ja jednostavno nemam razlog/potrebu da imam noviji kompjuterom i profilmo na LASTFMu i zato nisam kupovao, znaci ne treba mi razlog da nesto ne bih imao, dovoljan je NEDOSTATAK Razloga/potrebe za necim.

Poslednja izmena:
Totalno si out weasel, nisi u trendu :D

Nemoj se puno tangirati (valjda se tako kaze) puno gubis energiju oko nebitnih prepucavanja...

Ne razumem zasto imate potrebu da se na IT forumu pravdate kako imate bogat socijalan zivot. U tome i jeste stvar. FB je ubio normalan socijalan zivot. Ako to ne mozete da ukapirate i ako mislite da ste glavni zato sto koristite benchmark, a usput imate i nekoliko real life drugara sa kojima ne pricate samo o Lolu i doti, onda nemamo o cemu da pricamo. FB i internet su doveli do toga da se ljudi sada hvale po forumima da imaju prave drugove. I vi u tome ne vidite problem, jer vam FB sluzi samo za chat sa prijateljima s kojima niste u mugocnosti da se vidite svaki dan. FB nije samo sredstvo komunikacije. Koji ce vam onda FB pored skype-a? Jer vas mrzi da ponaosob saljete slike svojim prijateljima? Kakvo je to onda druzenje? I krajnje je nebitno da li ja, Pera, Mika ili Zika imamo i FB i kako ga koristimo. Stvari su se promenile na mnogo vecem planu. Nekada si svoje fotoalbume pokazivao samo bliskim prijateljima, objasnjavao gde je slika nastala, i sve sto ide uz to... A sada.. Okacis fotoalbum, on/ona ti lajkuje i je to. Vase druzenje se tu zavrsava. Ceo koncept FB-a je totalno izopacen i ugrozava normalan drustveni zivot.

Vrh Dno