Šta je novo?

Feathercoin [FTC] (scrypt)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ga i prvi PPS pool:
https://hynodeva.com/?bt=main

sutra se prebacujem na njega kad prodju radovi na serveru.

Hvala na informaciji, upravo sam počeo da kopam tamo.

Kakve su Vam te računice, nije mi jasno? Ne može računati 6, 12,ili 24 sata, npr. Napravite računicu tako, lupam, počnite u 10h, prestanite sa kopanjem u 22h i sačekajte da Vam se isplate svi neplaćeni share-ovi. E, to Vam je računica za 12 sati. A pošto je vreme novac, nemamo nameru da prestanemo sa kopanjem u 22h. :D

Koliko ce samo da ih izmisle *.*coin :D
Sto vise to bolje, a sto prije saznas za neki novi, tim bolje, dobra informacija u pravo vrijeme = $$$$$ :d

Hvala na informaciji, upravo sam počeo da kopam tamo.

Kakve su Vam te računice, nije mi jasno? Ne može računati 6, 12,ili 24 sata, npr. Napravite računicu tako, lupam, počnite u 10h, prestanite sa kopanjem u 22h i sačekajte da Vam se isplate svi neplaćeni share-ovi. E, to Vam je računica za 12 sati. A pošto je vreme novac, nemamo nameru da prestanemo sa kopanjem u 22h. :D
Pa na ovom pool-u moze da se napravi racunica za 24h na osnovu 2 sata rudarenja.

Kopa li neko na fcpool.com? Danas celo popodne stale preko 8%

Fcpool je meni katastrofa , malo malo pa pukne stratum, nema preko cega sve nisam probao, bez stratuma stale-a koliko hoces, a sa stratumom opet nista preterano bolje. Sve u svemu bio sam dan na njemu i mislim da je vise nego dovoljno.

Prso FcPool, valjao je 2 dana, ko zna sta im se desava. Treba preci na ovaj PPS pool cim proradi!

Taj fcpool.com ne valja nista. Izracunajte koliko dobijate novcica jer su mene momacki potkradali. Takodje Stale je bio uvek visok!

U poslednjih 2-3 sata na 2 najveca poola (cine u zbiru oko 40-50%) blokovi se traze neobicno dugo, otprilike 2x duze nego pre, a nije bilo promene difficulty-a. Slucajnost ili ne, videcemo za 2-3 sata.

Konkretno, u pitanju su:
donotmineme.me
fcpool.com
fc.ltcoin.net

Kojim programom uopste kopate FTC? Do sad sam koristio prakticno samo Diablo za BTC pa nisam bas upoznat sa setovanjima ostalih minera? Pretpostavljam da je i ovde kao kod LTC-a bitan clock memorije? Ako moze preporuka za miner i setovanja za njega neka najednostavnija varijanta?

Da se ne mucis kao ja, toplo ti preporucujem gui miner scrypt. Lako se podesava i ne zaostaje za reaperom i cgminerom.

Edit: Mali mi je ekran na telefonu a debeli prsti pa cesto masim slova. Zato i cesto editujem.

Kad smo vec kod edita, Joko napisi kojim karticama ces da rudaris. Isplativost kopanja je oko 3-4 puta u odnosu na btc.

Poslednja izmena:
Pa recimo mogu da probam sa 7950 ili 5850?

Pa recimo mogu da probam sa 7950 ili 5850?

Za 7950 ja koristim KurtK-ova podešavanja: 1020/1250 gpu/mem klok, 68-70 stepeni (donja kartica u kućištu) preko dana, uveče je malo bolja situacija. Agregacija 19 (20 ne utuče na brzinu ali na stabilnost da), worksize 256, vectors 1, threads_per_gpu 1, gpu_thread_concurrency 16384 (nema uticaja ako se stavi veća vednost).

Ovo daje oko 620 Kh/s u proseku.

U samom programu imaš podešavanja za skoro sve kartice, ja samo smanjim agregaciju i gpu_thread_concurrency.

Poslednja izmena:
Namestio sam reaper sa 5850 i daje mi oko 380 kH/s sa 925/1050. Sad cu da vidim i sa ovim gui miner scrypt... Mada sad i btc lepo raste :)

... Mada sad i btc lepo raste :)

Da, samo što kopajući FTC dobijaš 2,5 - 3 puta više BTC-a. Ja sam LTC delimično uhvatio, početkom aprila, ali ovo neću da propustim. :)

Problem su pool-ovi koje treba često pratiti i menjati čim počnu da zezaju ili daju previše stale-a.

Stigoh kuci I evo slike:
123.png

Poslednja izmena:
Kako u GUIMineru da provećam aggression? Ja nemam ovoliko opcija koliko imate vi na ovim skrinovima?

Jel trebaju jos neka podesavanja da se promene u cgmineru ? Samo dobijam rejected

Evo napokon uspeh da grunem pool:
ovo je test verzija, ja kopam trenutno na njemu, taman da ga isprobam, a i smucilo mi se ovi poolovi ostali cas zezaju cas graficke idu od 0%-99%, za sad sve radi bez problema, imalo je mnofgo opcija pa ne znam koja je sta pa sam stavio da proverim, fee je 0.5% ako je mnogo smanjicu, naravno ako neko proba da kopa neka mi javi ako vidi neke greske da bih probao da ispravim, pool isplacuje posle nekog vremena tj kada se nadje blok tako da budite strpljivi :) nema lazi, nema kradje i nema prevare, isto bez obzira da li nadje greske ili ne moze da se javi da bih pratio koliko resursa su mi zauzeti, na pool-u nije potrebna registracija, samo popunite podatke i spremni ste za kopanje, novcici se isplacuju na vasu adresu koju ste stavili kao username

FeaTherCoin [FTC]:
uputstvo:
prvo skinite FTC wallet sa njihovog sajta http://www.feathercoin.com/, pokrenite ga i cekajte da sinhronizuje mrezu, zatim kliknete na tab "Receive Coins" i videcete nesto sto lici na 6pg7ZsrDSmFH48eyW8dMGgRGJETV96jGdw to je vasa adresa gde primate novcice. nju stavljate kao username, za sifru mozete bilo sta
na pool se kacite: 178.79.40.240:19327

ko koristi cgminer to bi izgledalo ovako:
cgminer --scrypt -o http://178.79.40.240:19327 -u VasaFTCadresa -p BiloSta

mozete i da eksperimentisete sa "-s 5 --expiry 5 --queue 0" komandama mada meni lepo radi i bez toga

ko koristi GUIminer -scrypt ima moja podesavanja na slici

svoje isplate proveravate na http://178.79.40.240:19327/static/ gde vasu adresu FTC potrazite dole gde su isplate

LTC:
ne znam koliko ce mi resursa oduzeti FTC pa podatke necu stavljati jos, inace i on je spreman
CNC:
sprema se uskoro

@ADMIN ako sam prekrsio pravilo posaljite mi poruku obrisacu sam post, nema potrebe za kaznenim poenima. Hvala

Poslednja izmena:
nesic1-u jel mora to preko wallet-a?

Ja bih ti se pridružio ali me smara taj wallet, plus što dosta često vršim transakcije, tj. 10 FTC-a odmah menjam u BTC pa mi ne odgovara da to čuvam na svom računaru.

Da dodam još ovo: Da li može da se stavi adresa sa BTC-e ili Vircurex-a?

Poslednja izmena:
mora preko waleta jer ako je mala isplata onda ne kredituje se na menjacnici, samo ga downloadujes i instaliras i to je to nema cimanja, cek meni radi, sad cu da idem do cure da vidim jel hoce od nje da radi?

Da, samo što kopajući FTC dobijaš 2,5 - 3 puta više BTC-a. Ja sam LTC delimično uhvatio, početkom aprila, ali ovo neću da propustim. :)

Problem su pool-ovi koje treba često pratiti i menjati čim počnu da zezaju ili daju previše stale-a.

Stigoh kuci I evo slike:
Pogledajte prilog 113656

Meni ova podesavanja za 7950 ne rade, da nije problem ram? Masina ima 2GB. Jednostavno cim za gpu_thread_concurrency upisem cifru preko 12.000 nece ni da krene, samo u donjem redu krene da se povecava vrednost Q:? Kad upisem recimo 8000 onda radi ali daje oko 350 mH/s :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno