Šta je novo?

Feathercoin [FTC] (NeoScrypt)

koji bin fajl..probao sam ovaj sto ste okacili i isti djavo

nesto zeza pa moram ponovo da posaljem

verovatno moras da kopiras taj cgminer na jos jedno mesto pa dva puta da napravis binove probaj sa malo razlicitim podesavanjima za karte pa posle kad zamenis drajver vrati te binove u cgminer odakle ces pokrenuti, nekoliko karti ce koristiti jedan bin ostale drugi verovatno moze jos neka varijanta da se odradi

Imam pitanje u vezi 5970. Osim sto je bucna i greje se koliko je efikasna u FTC hash i potrosnja i na kojim klokovima je najproduktivnija u odnosu na potrosnju?

koji bin fajl..probao sam ovaj sto ste okacili i isti djavo

verovatno moras da kopiras taj cgminer na jos jedno mesto pa dva puta da napravis binove probaj sa malo razlicitim podesavanjima za karte pa posle kad zamenis drajver vrati te binove u cgminer odakle ces pokrenuti, nekoliko karti ce koristiti jedan bin ostale drugi verovatno moze jos neka varijanta da se odradi

Imam pitanje u vezi 5970. Osim sto je bucna i greje se koliko je efikasna u FTC i na kojim klokovima je najproduktivnija u odnosu na potrosnju?

Imam pitanje u vezi 5970. Osim sto je bucna i greje se koliko je efikasna u FTC hash i potrosnja i na kojim klokovima je najproduktivnija u odnosu na potrosnju?

resio sam i 290

sa DDU se skinu svi AMD driveri iz safe moda

onda se insatlira 13.12 driver, pokrenes *.bat da ti napravi bin i na kraju instaliras 14.9.1 drajvere

Jel moze neko da okaci za Vapor 280x sta tacno treba..probao sam ovo sto sam ovde nasao al ne vredi ..probah i taj bin sto sam ovde skunio ali i kad obrisem ostale i samo taj snimim on sam napravi druge

resio sam 290

treba sa DDU skinuti draivere iz saffe moda.. pa instalirati 13.12 pokrenuti *.bat koji napravi bins file.. i onda staviti drivere 14.9.1 i radi kao ludo

resio sam 290

treba sa DDU skinuti draivere iz saffe moda.. pa instalirati 13.12 pokrenuti *.bat koji napravi bins file.. i onda staviti drivere 14.9.1 i radi kao ludo

Imam problem sa pucanjem minera. Posle nekog vremena ne mogu da se okacim i na TV, nisam pored racunara ali sam "uhvatio" problem:
FTC.png
Ne znam da li se ovo desava samo sa ovom grafickom ili i sa ostalim.
Graficke su redom ASUS 7970, MSI 7970, SAPPHIRE 280X. Klokovi su svuda 1100/1500, Asus baca sliku, drajveri 14.9 ali isto se desavalo sa 13.12. Puca otprilike 4-5 puta dnevno.
bin fajl je:
GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --neoscrypt -g 2 -I 14 --worksize 48

Imam problem sa pucanjem minera. Posle nekog vremena ne mogu da se okacim i na TV, nisam pored racunara ali sam "uhvatio" problem:
FTC.png
Graficke su redom ASUS 7970, MSI 7970, SAPPHIRE 280X. Klokovi su svuda 1100/1500, Asus baca sliku, drajveri 14.9 ali isto se desavalo sa 13.12. Puca otprilike 4-5 puta dnevno.
bin fajl je:
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

FTC.png

bin fajl je:
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

Radi ovo sve po defaultu sa 13.12, samo -g 2 staviti i vozi. Meni sa -g 4 puca drajver, a -g 3 daje malo manje performanse.

7970 DC2T @1075/1600, 96kH, potrošnju ću tek da izmerim kad namestim da bude stabilno, inače je kartna 1075mV i za sad na ~55 stepeni na sobnoj temperaturi.

Malo je nered u temi pa nisam siguran da li je neko već spomenuo ovo ali ako jeste valja ponoviti. Sad već svi znamo da miner radi sa .bin fajlovima generisanim 13.xx drajverima i da maksimum možemo postići sa ovim binovima ali na 14.xx drajverima, ono što treba da znate je da parametri -I i -w koji su korišćeni prilikom generisanja .bin fajla moraju da se koriste i kasnije jer ako se neki od ova dva parametra promeni .bin fajl više nije dobar a miner će generisati drugi pa ako imamo instaliran 14.xx drajver opet ćemo imati problema.

Malo je nered u temi pa nisam siguran da li je neko već spomenuo ovo ali ako jeste valja ponoviti. Sad već svi znamo da miner radi sa .bin fajlovima generisanim 13.xx drajverima i da maksimum možemo postići sa ovim binovima ali na 14.xx drajverima, ono što treba da znate je da parametri -I i -w koji su korišćeni prilikom generisanja .bin fajla moraju da se koriste i kasnije jer ako se neki od ova dva parametra promeni .bin fajl više nije dobar a miner će generisati drugi pa ako imamo instaliran 14.xx drajver opet ćemo imati problema.

Jedan od najkorisnijih komentara, hvala.

Pokrenuo sam program bez tc i radi. Zanima me da li je ovo puno rejecta za 270X za 36 sati rada? Nvidiu nikako da pokrenem samo izbaci press any key to continue, probao sam te varijante sto su izbacili ali mrka kapa...

Prilozi

• neoskript.jpg
    neoskript.jpg
    140.2 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
donro bi bilo da je tu srednju karticu racunao kako i pise ;)

Untitled.png

Evo ko hoće da proba "novi" miner sa 14.9 bin-om (280x i 7950 klokovi 1020/1500) koji radi na 14.4 drajverima..... na slikama stari 377b i novi (još ne potvrdjeni 378 ;)) 96 vs 136/m

edit: -W 48 -g 2
stari.pngnovi.png

Poslednja izmena:
@shoma ako si raspoložen probaj ovaj gore miner i napiši koliko ti više daje (sa 14.9 bin-om) na 13.12 drajverima...

karanovic imas 10% rejecta, jel se sad posle nekog vremena smanjilo?

Evo poređenje starog i novog minera na 13.12 drajverima, 4x280x DC2T @1075/1700 i 1050mV. Nije puno radio, tek sam pustio, ali za sad obećava. :D

Prilozi

• ftc.png
    ftc.png
    41.4 KB · Pregleda: 110
karanovic imas 10% rejecta, jel se sad posle nekog vremena smanjilo?

Naravno...to je zato što sam ga "ručno" prekinuo na pola posla a onda kad sam ponovo pokrenuo odmah izbacio tih 72 rejected...trenutno je 17500/136.....

edit:
ja sam još na 14.4 drajverima jer na 14.9 ne mogu da sa trixx-om namestim GPU i MEM klokove (voltaža mi sa vbe7 smanjena na 1018mV ali je 14.9 prepoznaje kao default 1.2 :trust:)

Poslednja izmena:
Pre nego sto pocnem i ja da cackam ovo koja su vasa iskustva sa isplativoscu za ovih par dana?
DRK je opet dosta los za kopanje pa razmisljam da probam ovo malo, mada DRK ide bez stucanja skoro mesecima vec al nije isplativ ***..

Probao novi .CL, na 270 kartama i 14,9 drajverima, daje povećanje od 53 na 69 khs

Nazad
Vrh Dno