Šta je novo?

FEAR izasao...

@M!ST!CX
Sto brate ne promenis graficku, progledaces ;)

e kad bi to bilo tako lako...ocu brzi komp...odes pa kupis... oces bolju graficku ..nema frke..idem da kupim..postoji jedan mali razlog a to je novac...samo to....ali polako ..imam ja velike planove sa kompom..polako..neka ova radi...ali novi komp ce biti perverzija(ja se nadam)samo da se sakupe pare...;)

Poslednja izmena:
Kupicesh neku next-gen konzolu ? :)

Dokle je doslo, kad kartice od 300 eura ne mogu da teraju igre u 1280 rezoluciji... 0vo je nekakva ironija sta li...

... nedostatak rama? :d

driver je napisao(la):
Kupicesh neku next-gen konzolu ? :)
Ma jok konzole me ne zanimaju..[moje misljenje]nikada nece biti ni blizu kao komp[/moje misljenje]

Flight je napisao(la):
Dokle je doslo, kad kartice od 300 eura ne mogu da teraju igre u 1280 rezoluciji... 0vo je nekakva ironija sta li...
Progres... :-devil-:

Slazem se sa vama da se ima para znao bi sta se treba kupiti,i po meni kolega je u pravu bitna je igrivost i atmosfera,a radije cu igrati na 20fps da vidim lepotu prikaza nego na 50fps pa da imam obogaljenu grafiku.To znaci da ja imam slabu masinu koja je bila hit pre 2godine ali sta da se radi vreme je ucinilo svoje :smoke:

BitrAtE je napisao(la):
Haha jel ovo bila ironija :D s obzirom kolko su ove igre dostupne u "narodnim" varijantama...(izuzev Q4)

heh,pojavio se u narodu i Q4 :D
evo,veceras jos da se naspavam,pa sutra stize,konacno,fear,a prekosutra Q4.

Šta mislite o ovome, to sam pročitao na gamer.hr

VU Games je izdao priopćenje koje kaže kako su za loše performanse krivi pirati. Jasno im je da se njihov hit može već sada nabaviti ilegalno, no razvili su sustav zaštite prema kojem minimalni navedeni zahtjevi jednostavno nisu dovoljni da bi igra radila, dok i jači strojevi pokazuju znakove slabosti i velik pad performansi. Slične stvari smo već čuli, stoga nema druge nego posjetiti ovlaštenog prodavača.

Marac je napisao(la):
Šta mislite o ovome, to sam pročitao na gamer.hr

VU Games je izdao priopćenje koje kaže kako su za loše performanse krivi pirati. Jasno im je da se njihov hit može već sada nabaviti ilegalno, no razvili su sustav zaštite prema kojem minimalni navedeni zahtjevi jednostavno nisu dovoljni da bi igra radila, dok i jači strojevi pokazuju znakove slabosti i velik pad performansi. Slične stvari smo već čuli, stoga nema druge nego posjetiti ovlaštenog prodavača.
Buahahaahahaah,nesrecnici!?

Ovu vest sa gamer-a bi definitivno trebalo nekako proveriti!
Malo mi je to cudno, a posebno sto su odmah tako brzo izdali i update (patch)...

ma daj, igra radi sasvim ok u 1280 x 960 sa svime na maksimumu, sa svim glupostima i 8x af, bez aa... malo ponekad, samo ponekad swapne ...

Leba ti jel' to na toj tvojoj 7800GTX???

Somilic je napisao(la):
Buahahaahahaah,nesrecnici!?

Moze biti da su pirati. Kod mene na 3.0Ghz, 512Mb i 9800xt , cak i u 800x600 sa dosta ojadjenom grafikom secka, stuca i zaje...a. Kako se priblizavas cosku zgrade ili kraju hodnika, tako hard disk poludi. Posle otprilike 3 autosave-a je bio, bez ikakve grize savesti, uninstall.

Nije to zbog grafičke (pod uslovom da je neka jača, tipa 6600GT) . RAM tu igra presudnu ulogu, za sve novije igre 1GB je minimum za neko normalno igranje.

'Ne znam bas da li nije i zbog graficke, s obzirom da igra ima mnogo paralax mapa, koje su zahtevne za obradu, pogotovo ako su u visokoj rezoluciji... i one "rupe" u zidu nisu geometrija nego displacement mapa, verovatno normal mapa, a mozda i paralax occlusion mapa s obzirom da na nju uticu izvori svetlosti... Igru nikako u high details ne moze poterati jedan 6600gt da ide preko 15 fps... naravno, ako hocete i soft shadows i pravi POM i DOF i najjace teksture itd... Prezahtevna je, ali ne zato sto je neoptimizovana nego zato sto su konacno stigle igre koje koriste ogroman broj mogucnosti modernih gpu-ova i resurse na njima baziranih kartica...

Ram je definitivno bitan jer sam ja na demou sve nasvirao na max i ni jedan jedini put nije stucnuo (a na netu vidim ljudi sa zverima atlonima i 7800gtx ali sa 1GB rama se zale da im stuca) a kako citam demo je uslovno receno "zahtevniji" od retail igre...
Treba razlikovati nedostatak snage u masini i ono sto ze naziva stuttering

Broz je napisao(la):
Ram je definitivno bitan jer sam ja na demou sve nasvirao na max i ni jedan jedini put nije stucnuo (a na netu vidim ljudi sa zverima atlonima i 7800gtx ali sa 1GB rama se zale da im stuca) a kako citam demo je uslovno receno "zahtevniji" od retail igre...
Treba razlikovati nedostatak snage u masini i ono sto ze naziva stuttering

Full verzijia je zahtevnija od demo ! ...za ostalo si u pravu,ako hocete da igrate FEAR sve na MAX,potrebno je minimum 1.5Gb rama/pozeljno 2 Gb .

poz A :-devil-:

Pa da, veoma obecavajuce, kada igra "malo ponekad, samo ponekad swapne" na racunaru sa Athlon 64 3500+ & 7800GTX......
Prosto ne smem ni da instaliram, jer cu sigurno samo cisto da popiz#$%* kako ce se ponasati na znatno slabijim kantama.... ;(((

Evo samo da kazem koji je optimum do koga sam dosao za moju masinu, tj. A64@2475MHz, 1GB ram-a, X800XT.
1024x768, sve sto ima settings minimum/medium/maximum je na maximum-u. Soft shadows off, 8x AF, 2xAA.
Nije bas glatko kako sam navikao u poslednje vreme, ali 99% zastajkivanja je zbog ram-a.
U onom performans testu imam 0% ispod 25fps, tako da mislim da sam dobro procenio.
Probacu i na drugom racunaru sa Radeon 8500 grafikom, bas da vidim kako ce i da li uopste da radi.

Update:
Upravo sam probao na drugom racunaru.
Athlon XP na 2GHz, 768MB SDRAM, R8500 AIW 64MB (ima nize radne taktove od standardnog 8500).
Elem, igra radi iznenadjujuce glatko na njegovim default setovanjima (autodetect), cak je prosecni framerate bolji nego na mojoj glavnoj masini. Naravno, to je 640x480, skoro sve na minimumu, igra izgleda totalno drugacije i ne bih voleo da moram tako da je igram, ali je sasvim igrivo. Za MP dusu dalo :)
Seckanja kod ucitavanja isto postoje, sto je jos izrazenije zbog sporijeg diska i memorije, ali ja sam stvarno fasciniran skalabilnoscu engine-a. Ocigledno je za ovu igru kljucna stvar kolicina RAM-a.

Poslednja izmena:
Probao ja danas full igru, stavim 1280x960 sve max, aaoff, af8x, soft shadow off i pokrem onaj test min40 avr75 max156.Ali u igri swapa, disk svako malo nešto drlja.Bez 1,5Gb do 2 nema čistog gameplaya.

Dandy je napisao(la):
Evo samo da kazem koji je optimum do koga sam dosao za moju masinu, tj. A64@2475MHz, 1GB ram-a, X800XT.
1024x768, sve sto ima settings minimum/medium/maximum je na maximum-u. Soft shadows off, 8x AF, 2xAA.
Nije bas glatko kako sam navikao u poslednje vreme, ali 99% zastajkivanja je zbog ram-a.
U onom performans testu imam 0% ispod 25fps, tako da mislim da sam dobro procenio.

tebe dosta vadi sto imas 256Mb na grafickoj ...probaj da ubacis jos 512Mb sistemskog i nema zime :d

Da li su oni normalni? Koliki procenat populacije ce moci da je odigra sa zadovoljstvom? Ispade, da bi odigrao nesto od 50€ , treba ti oprema od par
x.xxx €. Da nije smesno, bilo bi tuzno.

Alister je napisao(la):
Full verzijia je zahtevnija od demo ! ...za ostalo si u pravu,ako hocete da igrate FEAR sve na MAX,potrebno je minimum 1.5Gb rama/pozeljno 2 Gb .

Ja ti verujem ali video sam po netu da je full optimizovaniji. Sve u svemu jedva cekam da je probam pa da se sam uverim:)

Neigrivo kod mene :(
Nista, ostavlja se za posle apgrejda, negde krajem 2007. :d

Nazad
Vrh Dno