Šta je novo?

Fcs W19-1

ladjo78

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
604
Interesuje da li neko poseduje ovaj monitor i kakva su isustva sa njim. Testove jesam citao ali me cisto interesuje da li ga je neko video uzivo i kakva ima iskustva

Love Hunter je napisao(la):
a kako da rese sa drajverima kada on ne prikazuje sliku PRE ucitavanja sistema? Dakle BIOS itd..

Bace graficku koju imaju kroz prozor :) i kupe drugu. Btw prijatelj nije mogao nikako da aktivira DVI dok nije promjenio drajvere. E sad, zasto je on imao sliku od pocetka posta pa do kraja ucitavanja wina, a neki nemaju, zaista ne znam.

Mnogim plocama POST screen prolazi jako brzo, a kod TFT monitora vrijeme reakcije prilikom paljenja, gasenja, promjene rezolucije zna biti podugo (obicno radi autokorekciju slike) pa je moguce da je i otuda zabuna (vjerujem kod manjeg broja clanova).

topuz je napisao(la):
Moze li ovaj monitor da prikaze 1280x1024 rezoluciju?
Pitam zato sto mi je potrebno da mogu da vrtim 3DMark05 i 06 u toj rezoluciji. Nebitno mi je da li ima crne trake ili ne, vec prosto da li moze da je prikaze?

Jel moguce da niko ne zna :trust: ?

Znaci i 1024x768 i 1280x1024 rade normalno?
Pretpostavljam sa crnim trakama sa strane?

P.S Gde moze ovaj monitor najjeftinije da se nadje u BG? Moze na PM...

Poslednja izmena:
topuz je napisao(la):
Znaci i 1024x768 i 1280x1024 rade normalno?
Pretpostavljam sa crnim trakama sa strane?

P.S Gde moze ovaj monitor najjeftinije da se nadje u BG? Moze na PM...
Ma ne. Slika ide preko celog ekrana.
Odlican monitor osim ako nemas grafiku iz ati x800 ili x1800 serija. Moguci su problemi sa dvi konekcijom. Provereno u praksi na par modela.
Alternativa za iste pare je ViewSonic VA1912w.
Uporedi ih dobro pre kupovine.Moje subjektivno misljenje je da je FS lepsi ,mislim estetski a VS ima bolji prikaz boja i kontrast za 5 %.

Imam nVidia-u ;)
Uzimam ovaj monitor, pa vam javim utiske
Hvala svima na pomoci...

Mudri je napisao(la):
Radi normalno na tim rezolucijama,kakve crne tacke sa strane. Ne razumem.

Kako bre radi normalno na tim rezolucijama bez crnih traka sa strane kad je u pitanju wide monitor a to su rezolucije sa "standardnih" monitora. Znaci ima ili da razvuce sliku ili da isece krajeve !?

Uzimam ovaj monitor, pa vam javim utiske
Hvala svima na pomoci...

I sta bi ?
Radoznao sam jer i ja razmisljam o kupovini uskoro .... :)

Poslednja izmena:
Tom^Cat je napisao(la):
I sta bi ?
Radoznao sam jer i ja razmisljam o kupovini uskoro .... :)
Pa i ja se isto premisljam,juce sam bio kod druga koji ga ima i moze da prikaze te rezolucije i ne sece sliku nego je skupi/razvuce preko celog ekrana,1024*768 i ne izgleda tako lose...jedino sto nisam uspeo da ga nateram da radi sa crnim ivicama sa strane tj. da centrira sliku,ne znam zasto mosda i sam monitor mora da podrzava ovu opciju a nije dovoljno samo u drajverima(drug ima x1600pro),ja sam probao kao sto je simsonH rekao u onom drugom thread-u o 1024*960 rezolucijom,meni je to kao bilo bitno jer dosta ovih starijih avantura ne podrzava wide a ne bi hteo da mi razvlaci sliku+konfa ne moze da istera bas tu rezu u novijim igrama...

LiLa je napisao(la):
Pa i ja se isto premisljam,juce sam bio kod druga koji ga ima i moze da prikaze te rezolucije i ne sece sliku nego je skupi/razvuce preko celog ekrana,1024*768 i ne izgleda tako lose...jedino sto nisam uspeo da ga nateram da radi sa crnim ivicama sa strane tj. da centrira sliku,ne znam zasto mosda i sam monitor mora da podrzava ovu opciju a nije dovoljno samo u drajverima(drug ima x1600pro),ja sam probao kao sto je simsonH rekao u onom drugom thread-u o 1024*960 rezolucijom,meni je to kao bilo bitno jer dosta ovih starijih avantura ne podrzava wide a ne bi hteo da mi razvlaci sliku+konfa ne moze da istera bas tu rezu u novijim igrama...

Znaci razvuce sliku, sta podrazumevas pod "ne izgleda tako lose" mozes malo da preciziras, i mene muce isti problemi pa zato pitam ....
Ja inace igram igrice cesto ali nisam neki fan nekog odredjenog zanra ili igre pa da ne bih mogao da odustanem sa tim koje nece raditi, jednostavno cu da igram one koje podrzavaju wide .... :D

Nego, imamo 2 paralelne diskusije u 2 topica, malo je glupo, mogli bi sa utiscima oko ovoga da nastavimo na jednom mestu .

Zapravo tri mesta ali posto je ovo direktno vezano za w19-1 nastavicu ovde...Pa ovako pod "ne izgleda tako lose" mislim da ne izgleda previse razvuceno malo mutnije je nego u native rezoluciji ali kapiram da to nije problem u igricama tj. tamo se to zamucenje sigurno manje primecuje(probano na PES5 i mozda mi lepse cak izgleda razvuceno na 16:10 nego na 5:4),a sto se tice zanra nisam ni ja fan nekog bas ali sam avanture spomenuo kao najproblematicniji sto se tice podrske za wide,ja cu licno probati jos da vidim da li moze viewsonic wide model da centrira sliku pa javljam jer ni ja nemogu bas da se odlucim ali sam odlucio da mi je osvetljenje na samsungovim modelima(5:4) prejako za prijatan rad ipak...

Vrh Dno