Šta je novo?

Fb nalog hakovan

Da se više vas udruži oko prijave za impersonation pa postoji verovatnoća da ti ugase stari nalog ako si na novom aktivniji.

Babi je jutros hakovan nalog na fb, manje više nalog nije toliko bitan.

Niko osim mene nije znao njenu gmail adresu i lozinku, napravio sam joj nalog pre koju godinu i ulogovao je na tablet i nakon toga nigde više je nisam logovao.

Promenjena je mejl adresa, a njena adresa je obrisana.

Pristup Gmail nalogu i dalje imam.

Imam i mejlove od facebooka gde se vide sve promene koje su izvršene na nalogu.

Zanima me na koji način ovako hakuju nalog?

Za sad facebook support je beskoristan.

Zanima me na koji način ovako hakuju nalog?
Klikanjem na linkove koje ostali FB korisnici kače na svoj wall ili šalju putem DM-a.
Instalacijom neproverenih aplikacija na tablet.
Mator i na milion načina kompromitovan android firmware na tablet-u.
Prijavljivanje gmail kredencijalima na phisnig sajtove.
Kompromitovan recovery e-mail ili phone number vezan za isti.
Nedovoljno dobra sigurnosna pitanja za e-mail recovery.
...itd.

Ima li pomoći kada je hakovan nalog?
Meni danas hakovali promenili primarni mail i cao., imam pristup mailu, ali izgleda da nema nacina da se vrati.

Nema.

Facebook ili bilo šta od Meta korporacije svakako ne treba koristiti u privatne svrhe.

Ženi isto pre 2 god hakovan FB, registracija bila preko yahoo mail adrese kojoj takodje vise nemam pristup već par godina. Sada sa tog njenog FB naloga samo šalju neke reklame za kladjenje itd, par prijatelja prijavilo nalog, ali nisu ga ugasili i dalje.
E sad to je odavno već i batalila, otvorila drugi FB nalog.
Problem je sada sa Insta, kada je otvarala Insta nalog isla je preko tog starog FB naloga dok je bio njen :). Sada kada udjem u Insta podesavanja pored tog njenog starog maila postoji uvezan još jedan mail, [email protected]. Kako da izbacim taj mail tj da njen Insta nalog prebacim na novi mail tj da se loguje sa novim mailom i sifrom itd... ja ne koristim drustvene mreze pa nemam pojma kako da sve to izmenim. Ili mora da briše i Insta i otvara drugi?

Meni je hakovan nalog za koji mi iskreno zabole ona stvar. Pored svih zastita tipa sekundarnih kao sto su 2fa i google verifikaciona aplikacija sa kodom i mail verifikacija , znaci popalio sam sve zivo sto je bilo u mogucnosti, mislite da je pomoglo? Pogledajte kako sam poceo ovu temu da pisem, sve jasno. Korisnicka podrska JEDNA OGROOOMNA 0 od facebook-a i mafijaske METE. Da svartim i na temu , ah ta META! Zaposlena u meti tacnije Irina Nosova me je bez mog znanja dodala za prijatelja i postavila za menadzera za ADS-e gde je preko mog naloga zapratila na desetine stranica preko kojih je vrsila prodaju i obrt novca , pranje para itd..I to sve bez mog znanja i saglasnosti, gde sam im nasao master kartice brojeve telefona i sve dokaze screenshot. I sve im to rasturio nju blokirao sve stranice ads otpratio izmenio im laznu master karticu i promenio brojeve telefona, ono , napravio im stetu. Posle cega uz sve screenshot-ove napravim zalbu i sve im to u prilogu upakujem posaljem..ni reci nikakvog odgovora ni jednog slova i to sam slao tako par puta..nada, nista! Da bi cenjeni facebook i META od mene zahtevali da im vrtim neku saku dolara da se khm tako izrazim danima mi slali na post na mojoj stanici i vidu obavestenja da sam im ostao duzan i da to treba da izmirim, aham , kako da ne , trebao sam ja njih da tuzim da sam bio u americi ko nista da oni meni plate za zloupotrebu! Tako da dragi moji brisite ta smeca od naloga to vam je moj savet. U zdravlje!

Ženi isto pre 2 god hakovan FB, registracija bila preko yahoo mail adrese kojoj takodje vise nemam pristup već par godina. Sada sa tog njenog FB naloga samo šalju neke reklame za kladjenje itd, par prijatelja prijavilo nalog, ali nisu ga ugasili i dalje.
E sad to je odavno već i batalila, otvorila drugi FB nalog.
Problem je sada sa Insta, kada je otvarala Insta nalog isla je preko tog starog FB naloga dok je bio njen :). Sada kada udjem u Insta podesavanja pored tog njenog starog maila postoji uvezan još jedan mail, [email protected]. Kako da izbacim taj mail tj da njen Insta nalog prebacim na novi mail tj da se loguje sa novim mailom i sifrom itd... ja ne koristim drustvene mreze pa nemam pojma kako da sve to izmenim. Ili mora da briše i Insta i otvara drugi?
Sa tog yandexa je hakovana..Ja sam jedno 20god. u IT sektoru tako da taj yandex smatram mracnom stranom neta, to ti je najveca crvotocina za malvere i viruse . Izvor : Rusia!
Ljudi ne verujte Google-u Instagramu a pogotovo socijalnoj mrezi na ovu temu. na ovu temu. To va, je moj savet.

Kakva drama ovo je strašno. Ja razumem frustracije ali ne treba preterivati. U 99% slučajeva za "hakovanje" bilo kog naloga (facebook, instagram, gmail...) je kriv sam korisnik jer ne poštuje OPSEC niti zna šta je to. Kao neko ko je u IT-u 20 godina trebalo bi da razumeš da bi Yandex momentalno bio blacklistovan od strane facebook-a da je tako maliciozan kao što ti tvrdiš. Yandex je ruska alternativa google-u. Nudi search engine, besplatan e-mail, file hosting...itd. Nije ništa bolji ili gori od google-a što se tiče potencijalnih malicioznih radnji koje se odvijaju na njihovim servisima. I Yandex i Facebook su potpuno sigurne platforme i obe imaju odlične mehanizme zaštite. Sam korisnik je najslabija karika u celoj toj priči jer ne postoji zaštita koja vas može zaštiti od vas samih.

Nazad
Vrh Dno