Šta je novo?

FarCry 1.1 patch

I cekajte, jel na kraju radi patch i sa verzijom na 3 cd-a? Da skidam il ne? Ne instalira mi se ponovo igra, ako patch nesto zabrlja.

Agilni je napisao(la):
I cekajte, jel na kraju radi patch i sa verzijom na 3 cd-a? Da skidam il ne? Ne instalira mi se ponovo igra, ako patch nesto zabrlja.

ja probao da instaliram patch na tu verziju od 3cd-a i nece da pokrene instalaciju patch-a, kaze da mi igra nije instalirana?
Ima li ko slicnih problema?

Poslednja izmena:
Radi...
Hvala!

Malo sam razočaran! U potrazi za što boljim performansama i izgledom u igri instalirah zakrpu na verziju od 3 cd-a. I šta da vam kažem jeste sve brže radi, samo kvalitet slike, mislim detalji i to... "malo" se srozalo. Pa ako je to jedini način da se pomogne nVIDIA-ji (neVIDI-A?) onda u ku*ac! Užas! Znači sa zakrpom izgubimo fine detalje i radi brže. Pa mogli su jednostavnije da nam kažu. Ne skidaj zakrpu, podesi na medium. Osim ako na verziji 3 cd-a zakrpa ne funkcioniše kako treba... a o povremenim "artifaktovima" da i ne govorim. Evo vam deo slike pa vidite razliku. Sva setovanja su na najjače podešena sem vode ona je na ultra high pri 1024X768 32bit... driver 56.72. Dal' treba drugi driver, koji najbolje ide uz Far Cry? Evo konfiguracija:2.4GHz"C", P4C800DL, 4X256DDR400Kingston, 9950TD... Sad mislim da mi je bolje radilo pre zakrpe 1.1! Tu i tamo bi senka od palme bila nebo plave boje, ali nema veze. Interesantno da na FX5700 nema takvih senki pri istim setovanjima. Da vas ne gnjavim previše, imate li neki savet? :bottle:

rotkod je napisao(la):
Malo sam razočaran! U potrazi za što boljim performansama i izgledom u igri instalirah zakrpu na verziju od 3 cd-a. I šta da vam kažem jeste sve brže radi, samo kvalitet slike, mislim detalji i to... "malo" se srozalo. Pa ako je to jedini način da se pomogne nVIDIA-ji (neVIDI-A?) onda u ku*ac! Užas! Znači sa zakrpom izgubimo fine detalje i radi brže. Pa mogli su jednostavnije da nam kažu. Ne skidaj zakrpu, podesi na medium. Osim ako na verziji 3 cd-a zakrpa ne funkcioniše kako treba... a o povremenim "artifaktovima" da i ne govorim. Evo vam deo slike pa vidite razliku. Sva setovanja su na najjače podešena sem vode ona je na ultra high pri 1024X768 32bit... driver 56.72. Dal' treba drugi driver, koji najbolje ide uz Far Cry? Evo konfiguracija:2.4GHz"C", P4C800DL, 4X256DDR400Kingston, 9950TD... Sad mislim da mi je bolje radilo pre zakrpe 1.1! Tu i tamo bi senka od palme bila nebo plave boje, ali nema veze. Interesantno da na FX5700 nema takvih senki pri istim setovanjima. Da vas ne gnjavim previše, imate li neki savet? :bottle:

Ha ha ha ... sjajno. MA kazem ja, bolje izgleda na toj nVidiji. Pogotovo kad instalirate patch... A novi drajveri donose novo poboljsanje - ne renderuju teksture vece od 64 x 64 piksela, kome to treba! :D :D ionako ne gledamo u to dok bezimo od monstera, jel tako bese ??? :guitar:

rotkod je napisao(la):
Da vas ne gnjavim previše, imate li neki savet? :bottle:

Pa znas vec koji bi ti savet dao, ali necu da me ovde dalje flejmuju! :)

byMaX je napisao(la):
...ionako ne gledamo u to dok bezimo od monstera, jel tako bese ??? :guitar:

:D Ovo nije lose :)

Zaista ne shvatam ako grafika nije bitna zasto ljudi ne obore detalje i imace frejm rejt.

ja nisam primeto ubrzanje posle instalacije patch-a(5900xt). sve isto samo sto sada posle nekog vremena izgubim zvuk, mislim tu je on, ali ne onaj koji treba da bude :D tacnije cujem samo pozadinske zvukove, utoku i komunikaciju sa camugom ne cujem.
kako to da ispravim?
zvucna je Soundstorm.

Mali HoBiT je napisao(la):
sve isto samo sto sada posle nekog vremena izgubim zvuk, mislim tu je on, ali ne onaj koji treba da bude :D tacnije cujem samo pozadinske zvukove, utoku i komunikaciju sa camugom ne cujem.
kako to da ispravim?
zvucna je Soundstorm.

Stavi najnoviji drajver za SS, resava taj problem u FarCry-u i jos nekim igrama (npr. Rainbow Six 3).

Ja bih da probam nešto drugo nešto divlje... 9800xt... Ma odakle mi lova frajeru! Slažem se sa Maxom, samo i on mora da prizna da 9950TD od asusa za 160€ sigurno vredi uložene pare. Kad se kupuje nešto iznad "low end" kartica grafika je bitna. Mislim čemu onda sve ovo. Grafika je jako bitna. Nada za nVIDIA-u ipak postoji u jednoj sasvim drugoj stvari. Pošto se oni svagde trpaju (npr. prvi demo DOOM 3 javno je prikazan na ATI 9700pro, a vidi sad, oni je preuzeše mislim nVIDIA) ,a inače po jednom Švedskom časopisu oni i dalje drže oko 60% tržišta ,ATI 30% i onda ostali. Dalje priča kaže sledeće da bi nova directX9.0C trebala da donese znatna poboljšanja za nVIDIA-ne kartice. O tom po tom, do tada hardverski gospodar (ne i softverski) made by ATI. Samo kad bi još imali nVIDIA-ne driver stručnjake učinili bi čudo. Kako sam samo ovo napisao teška srca :bottle: .Nego negde sam pročitao da postoji FarCry na 5 cd-ova. Imal' ko i kako da se domognem toga. Šta da radim, posle Metal Gear Solid DVD koji nije hteo da radi na mojoj famoznoj Gigabyte 9500pro prodah DVD skupa sa grafičkom. Tu naravno nije kraj jer je "detence" koje je kupilo od mene jedan od prvih 9500pro koji su ušli u Srbiju taj isti pretvorila u 9700. Pa kažu da žene nemaju pojma. Malo morgen!
Udavih se od priče. Nego ako neko ima verziju na 5 cd-ova neka baci ponudu! :bottle:

Poslednja izmena:
rotkod, nigde ja nisam rekao da je FX5900XT, ijedan, losa kupovina, daleko od toga. Cak mislim da sve igre izgledaju za nijansicu losije od ATI-ja, 9800Pro koji kosta oko 230e se nikako ne bi isplatio pored ovog od 160e! A cinjenica je da vecina igara izgleda priblizno isto...

Ma nema problema... odoh u samoću! :bottle:

Jel imao neko problem da u jednom trenutku iskoci poligon na sred ekrana, saren, zatim pocinju da se javljaju greske tu i tamo, pa sve vise.. vise :smash:
Ovo se dogadja i mom burazu i drugu. Oboica imaju MSI 5900XT, nemaju iste drajvere, buraz ima najsvezije, a drug nesto starije ( mislim ne bas 53.03, malo novije)
Oboica imaju patch 1.1, igra je ona verzija sa DVD-a.
Ja recimo na HIS 9800pro nisam imao ove probleme, naravno i ja sam instalirao patch 1.1
:)
Ima li neko ideju sta nije u redu, nije do ploca i procesora, nije do memorija, nije do win... sve ostalo radi perfektno. Jednostavno mirise mi na NVidi-a pizd*riju :d
Sta ce te stabilni drajveri, najbolji na svetu :wall:
Ako ATI treba sutra da pise takve drajvere onda neka nastave samo ovako, a NVidia neka se "zanosi" da ima najbolje drajvere.

To se meni desava posle patcha u win 2000 , ali u win xp nemam problema sa 60.72 drajverima, znaci sve radi ko zmaj:)

Agilni je napisao(la):
Onda su procesori. Ali kada se javlja postepeno, u 90% slucajeva je do zagrevanja.
Nije ni toj 41C... ajde ljudi verujte mi znam znanje, al nije do hardwera, problem je u softwrer. Ja mislio neko jos ima isto sr*nje, pa da pomogne. Napominjam da nikad nisu blokirale, sve radi OK, radi i FarCry, ali dogodi se ponekad to sto sam rekao... Jedino jos ostaje da vidim drajvere za plocu... obe su NForce.

Jedan Baja je napisao(la):
To se meni desava posle patcha u win 2000 , ali u win xp nemam problema sa 60.72 drajverima, znaci sve radi ko zmaj:)
OK probacu 60.72...

danijel00 je napisao(la):
Kod mene se zavrsilo reinstalacijom 1.0 verzije i gubitkom svih sejvova u zadnja 3 dana (tj od kako sam instalirao 1.1)
pre toga sam sve probao i da ne oc graficku i da instaliram 56.63 (MSI) drajvere i 53.03 i repar instalacije farcry... odlepio... sad cu malo ut i nfsu da igram, a ovo drugi put |[

Skinuo sam patch i instalirao (verzija koja staje na 3CD-a) i sve radi bez ikakvih problema. Jednio je morao da se uradi onaj regfix da bi patch prepoznao da je igra instalirana.

Inace sa ti4200 probao sam Detonatore 44.03, 45.20 i 56.72 i sa svima radi bez ikakvih anomalija.

Meni su se u FarCry najbolje pokazali ForceWare 53.03. Em daju najveci fps, em je slika lepsa nego sa 56.72, sa kojima se stvarno gube neki efekti nakon patcha. Barem je tako na GF3Ti i GF4Ti kartama.

Vince Carter je napisao(la):
Stavi najnoviji drajver za SS, resava taj problem u FarCry-u i jos nekim igrama (npr. Rainbow Six 3).

dajte link ka najnovijem SoundStorm drajveru....

Kod mene se na fx5200 u OpenGL sa drajverima 5x.xx desavalo slicno, pojavljivali se eki poligoni na sred ekrana, trava je cas crvena cas zelena slika ocajna, dok je u 3D sve ok ali sporije radi. Problem je resen instaliranjem detonatora 4x.xx. sada sve radi "OK". e sad je jedino pitanje da li zbog "bolje" podrske za fx ipak treba instalirati novije drajvere. (zadnje koje sam probao su 56.64 )

Cekaj malo,kako far cry moze da se pokrene u ogl-u?

Ne znam zasto, ali kod mene na Ti4200 sa StarStorm 56.72X driverima nece uopste ni da radi u OpenGL modu!

Vrh Dno