Šta je novo?

FarCry 1.1 patch

driver je napisao(la):
Fat32 moze do 4GB, Fat je 2Gb nesho :) DVD image Farcry je manje od 4Gb, tako da moze bez problema....Ali mi nije jasno ko u 21. veku koristi Fat32 :)

Maxa...kaze spor mu NTFS :p .

Sasha je napisao(la):
Hmm, jesi bas siguran u to?
Iimao sam par fajlova izmedju 3 i 4 GB, i nisam primetio
ama bas nikakve probleme u radu sa njima, naravno na FAT32.
Valjda je FAT32 ogranicen na ~4,3GB po fajlu,
(2 Na 32 = 4 294 967 296 Bytes ~ 4,3GB)

10x, ja prevideo, jes' 4GB, nego to je tacno 4GB jer je merna jedinica 1024, a ne hiljadu...

fx5900xt (450/800), 56.64 drajveri i fc1.1 igra je otisla u k... teksture, secka ko luda... zapucava se... da se vratim na 53.03 ili da reinstaliram igru?!
btw Zasto svaka diskusija na ovom forumu ima tendenciju da ode u off topic?! kakve veze imaju patch za farcry i ko i zasto koristi fat32?!

Poslednja izmena:
nesharm je napisao(la):
10x, ja prevideo, jes' 4GB, nego to je tacno 4GB jer je merna jedinica 1024, a ne hiljadu...
Pazi stvarno, poceo sam da racunam GB ko proizvodjaci diskova :zgran: :-devil-:

Naravno da necu da koristim NTFS... Ne znam chemu to, kada se kao default nudi FAT32. Tako da ono - nemam nijedan antivirus program, a ni virus (desilo mi se ono sa msblastom kao i svima). Samo je potrebno znati neke stvari...

danijel00 je napisao(la):
fx5900xt (450/800), 56.64 drajveri i fc1.1 igra je otisla u k... teksture, secka ko luda... zapucava se... da se vratim na 53.03 ili da reinstaliram igru?!

Samo stavi neke prethodne drajvere. Mislim da su 53.03 O.K. i da sa njima nema nebuloza sa teksturama i osvetljenjem. Dobri su i 56.55.

Pa dobro jel neko uspeo da nagura ovaj patch na onu j*benu verziju na 3 CD-a??? :wall:

levibek je napisao(la):
Imam ATI-ja i posle patcha igra neuporedivo bolje radi.
Kako? i ja i drugar imamo ati pa posle patcha igra ne radi u opste...(dvd verzija)

tomvlad je napisao(la):
Kako? i ja i drugar imamo ati pa posle patcha igra ne radi u opste...(dvd verzija)

Kompatibilnost ATI-jevih drajvera sa dx8 karticama i ovom igrom je totalna katastrofa. Da stavim na stranu bagove u grafickom prikazu, igra uopste nece da radi sa pojedinim verzijama Catalyst-a. Kod mene npr., igra nece ni da se pokrene sa verzijama 4.2 i 4.3 dok sa verzijama 3.9-4.1 hoce ali samo uz ukjucen VPU recover. Moj savet ti je da stavis neke starije drajvere i obavezno ukljucis VPU recover. Ako imas neku dx9 ATI-jevu kartu probaj isto ili stavi nove Omega 4.3 koji i meni radi dobro, a na stranim forumima ih ljudi preporucuju za Far Cry.

Ima li ikakve nade i sanse da sa tim patchom igra radi na sledecoj masini:

Celeron 1.2 GHz (up to 1.4)
512 MB SDRAM
Gigabyte Radeon 9000 @ 250/400

?

levibek je napisao(la):
Kompatibilnost ATI-jevih drajvera sa dx8 karticama i ovom igrom je totalna katastrofa. Da stavim na stranu bagove u grafickom prikazu, igra uopste nece da radi sa pojedinim verzijama Catalyst-a. Kod mene npr., igra nece ni da se pokrene sa verzijama 4.2 i 4.3 dok sa verzijama 3.9-4.1 hoce ali samo uz ukjucen VPU recover. Moj savet ti je da stavis neke starije drajvere i obavezno ukljucis VPU recover. Ako imas neku dx9 ATI-jevu kartu probaj isto ili stavi nove Omega 4.3 koji i meni radi dobro, a na stranim forumima ih ljudi preporucuju za Far Cry.
Imam 9800pro probao 4.2,4.3-ne radi probacu da se vratim na 3.10 ili 3.8.Pre patcha je radila savrseno sa 3.8,3.10,4.3..

Ne sadrži quick save. A i mislim da nema potrebe. Tačno je da bi poslužio na nekim mestima, ali je igranje mnogo uzbudljeivije ako ga nema. A auto-save je dovoljno čest i na pravim mestima je (između dve veće pucnjave ili šetnje).

Agilni je napisao(la):
Ne sadrži quick save. A i mislim da nema potrebe. Tačno je da bi poslužio na nekim mestima, ali je igranje mnogo uzbudljeivije ako ga nema. A auto-save je dovoljno čest i na pravim mestima je (između dve veće pucnjave ili šetnje).

Pa upravo je u tome poenta quick save-a, da usred pucnjave ili vece setnje snimis :)
ELelm, auto save-ovi su zaista dobri. Ja se smorim cim vidim taj kozolaski sistem, ali ovde to nije toliko lose izvedeno.

@Voodoo
Vrlo, vrlo tesko...suvise slab procesor i suvise slaba graficka...mozda da olabavis sve detalje i spustis na 800*600 ali ko zna koliki ces frame-rate imati. U svakom slucaju uvek mozes da ostavis disk za neko bolje vreme, tj. posle novog apgrejda.

OptiPlex je napisao(la):
Pa upravo je u tome poenta quick save-a, da usred pucnjave ili vece setnje snimis :)
ELelm, auto save-ovi su zaista dobri. Ja se smorim cim vidim taj kozolaski sistem, ali ovde to nije toliko lose izvedeno.

Znam sta je poenta quick save-a, ali je nerealno snimiti poziciju u sred neke zestoke pucnjave. Ubijem jednog, snimim, pa ako me sledeci rokne, ucitavam? Lakse jeste, bolje nije. U FarCry-u mislim da je odradjeno savrseno sto se saveovanja tice... tenzija, atmosfera napeta... ovo-ono... :)

Poslednja izmena:
ma taj patch ne valja za fx5900 samo reinstalirajte igru i to je to

Agilni je napisao(la):
Znam sta je poenta quick save-a, ali je nerealno snimiti poziciju u sred neke zestoke pucnjave. Ubijem jednog, snimim, pa ako me sledeci rokne, ucitavam? Lakse jeste, bolje nije. U FarCry-u mislim da je odradjeno savrseno sto se saveovanja tice... tenzija, atmosfera napeta... ovo-ono... :)

Ma nisam ni ja bukvalno mislio na snimanje usred pucanja iz mitraljeza :) nego je recimo zgodno posto uglavnom pri kraju svake mape ima neki malko veci obracun da se posle smaknuca 4-5 oponenata uvati 'ladovina i sejvira...u svakom slucaju je korisno imati, ako nista drugo lepse se oseca covek sa time :D

Evo sad mi pada na pamet Alien versus Predator 1 gde sam vaaaapiiiiiooooooo za quick save-om.

Voodoo_NBGD je napisao(la):

512 MB SDRAM

?

Pozajmih od komse jos 256mb sdr rama+ovih mojih 256mb i na 10.5*150mhz palominu very high teksture,medium voda, medium detalja za okolinu,low lightning ... igra stvarno dobro izgleda a i fino radi-moze se igrati.
Zaboravih da pomenem da je graficka r9000.
Poz

P.S. igru sam igrao bez ikakvog Patch-a, cd verzija.

Poslednja izmena:
alokiN je napisao(la):
Pozajmih od komse jos 256mb sdr rama+ovih mojih 256mb i na 10.5*150mhz palominu very high teksture,medium voda, medium detalja za okolinu,low lightning ... igra stvarno dobro izgleda a i fino radi-moze se igrati.
Zaboravih da pomenem da je graficka r9000.
Poz

P.S. igru sam igrao bez ikakvog Patch-a, cd verzija.
Nisi imao problema sa vodom na medium?? (lighting efekti su ti na low pa nemas problema sa pucanjem tekstura).
Valjda ce novi Catalysti da rese problem (ma sigurno hoce ali kroz jedno sest meseci :d - odmah se setim NFSU i problema seckanja na Dx 8 Radeonima resenog posle pet verzija Catalysta - racunato od pojavljivanja igre :trust: )

Poslednja izmena:
Majku mu a ja se polomio juce sa Catalystom 4.3, instalirao sam jedno 20 puta driver-e i directX...Nego, jel' u onom "options" mozete da setujete igru na OpenGL ili iskljucivo na direct3D? Uzgred i ja imam Radeon 9000 Saphire:( Nema se za ove skuplje:)

Voodoo_NBGD je napisao(la):

512 MB SDRAM

?
Interesantno! Imam Celeron (Tualatin) 1,3GHz + C3D Radeon 9000Pro + 512 SDRAM i prvi put kada sam startovao igru (sa low detaljima @ 800x600), bila je totalno igriva i cak i takva je lepo izgledala. Sutradan sam se zezao sa grafickim podesavanjima i kada sam ponovo vratio na staro frejmrejt je bio ocajan!!! Ne kapiram (btw, sigurno sam sve vratio na staro!)

Minja je napisao(la):
Nisi imao problema sa vodom na medium?? )
Prvi put kad sam startovao igru voda mi nije valjala, onda sam otrcao na brzinu do ATI contril panela i pod stavkom compatibility ukljucio alternate pixel centar i 32 bit z buffer. Sada valja voda, ali samo na otvorenim prostorima(stvarno odlicno izgleda). Ona u pecinama i dalje se zeleni.
Inace sa nekom tarijom verzijom catalista sam u demou uspeo da resim i pucanje textura na medium osvetljenju, ali je sa tom verzijom drivera igra radila ocajno sporo. Sa cat4.2 ful igra, sa podesavanjima pomenutim u mom proslom postu, radi sasvim pristojno.
Poz

[EpT]-=SpitFire=- je napisao(la):
Majku mu a ja se polomio juce sa Catalystom 4.3, instalirao sam jedno 20 puta driver-e i directX...Nego, jel' u onom "options" mozete da setujete igru na OpenGL ili iskljucivo na direct3D? Uzgred i ja imam Radeon 9000 Saphire:( Nema se za ove skuplje:)

Stavi Catalyst-e verziju 4.1 ili neku ispod.

alokiN je napisao(la):
Prvi put kad sam startovao igru voda mi nije valjala, onda sam otrcao na brzinu do ATI contril panela i pod stavkom compatibility ukljucio alternate pixel centar i 32 bit z buffer. Sada valja voda, ali samo na otvorenim prostorima(stvarno odlicno izgleda). Ona u pecinama i dalje se zeleni.
Inace sa nekom tarijom verzijom catalista sam u demou uspeo da resim i pucanje textura na medium osvetljenju, ali je sa tom verzijom drivera igra radila ocajno sporo. Sa cat4.2 ful igra, sa podesavanjima pomenutim u mom proslom postu, radi sasvim pristojno.
Poz

Da li ti sada sa ukljucenom opcijom alternate pixel centar teksture brda i peska izgledaju providno?

Kao sto rekoh, gore navedena konfiguracija, sa navedenim detaljima za igru sve to na win xp igra dosta dobro izgleda, a od grafickih bagova pojavljuju mi se sledeci: kada sam u vodi i neko me pogodi pa se pogled na momenat zamuti u tom trenutku voda prestane da se renderuje tj. iscrtava, ali se nakon toga sve vraca u normalu, voda u zatvorenim prostorima je sa poznatim zelenim bagom, i ponekad(ali veoma retko) odsjaj brda u vodi kao da malo "seta" napred nazad po Z osi, krv na neprijateljima nestaje i pojavljuje se, poneke teksture( pored krvi na mrtvim telima neprijatelja)na spoljasnosti japanskog nisaca i na nekom zidu u misiji gde treba unistiti onaj satelitski tanjir se malo tripuju i to je to.
Znaci bagovi su relativno zanemarljivi(kad uzmem u obzir da igru igram na grafickoj koja je stara godinu ipo dana), retko se pojavljuju i ne uticu previse na igranje.

Kod mene se zavrsilo reinstalacijom 1.0 verzije i gubitkom svih sejvova u zadnja 3 dana (tj od kako sam instalirao 1.1)
pre toga sam sve probao i da ne oc graficku i da instaliram 56.63 (MSI) drajvere i 53.03 i repar instalacije farcry... odlepio... sad cu malo ut i nfsu da igram, a ovo drugi put |[

A kod mene igra posle instalacije neće da se pokrene, kaže fali joj neki MSVCP71.DLL. Dotični sam skinuo sa interneta ali i posle toga je igra nastavila da izbacuje istu grešku. Inače imam onu verziju na 3 CD-a :(

BeastMaster je napisao(la):
A kod mene igra posle instalacije neće da se pokrene, kaže fali joj neki MSVCP71.DLL. Dotični sam skinuo sa interneta ali i posle toga je igra nastavila da izbacuje istu grešku. Inače imam onu verziju na 3 CD-a :(
Kopiraj ona dva fajla iz DLL direktorijuma na trecem cd-u u podirektorijum bin32 unutar direktorijuma u kom si instalirao FC.

nadam se da svi diskutujete o koriscenju legalnog softvera :p

btw sjajna igra... mozda malo glupo shto nemash save kad hocesh (makar kao neka opcija il neshto slichno) al se lako prezivi... p.s. ja i dalje mislim da su vozila ochajno implementirana...

Nazad
Vrh Dno