Šta je novo?

Far Cry

kako radi FC na 6600GT?jel moze da izgura sve na high uz hdr u 1280X1024?
ja sam prvi put igrao na 9600XT na nekom mediumu i lepo je radilo.e sad,6600GT nije ni postojao kada je igra izasla,tako da bi trebalo da sve lepo izgura.
da konacno malo uzivam u grafici.smorio sam se da sve igram na low uz 20FPSa.

Ja sam ga igrao sa 6600GT na max opcijama i radilo je super :)

Poslednja izmena:
Sto se Ati-ja tice, HDR u Far Cry se moze poterati samo na X1xxx karticama.

Kod mene na X1800xt recimo, nije hteo da proradi bez instalacije 1.4 patcha, koji uopste ne bi trebao da ima veze sa otvaranjem ove opcije. Oficijalni txt fileovi objasnjavaju da je za HDR potreban 1.3 patch.
Otelio sam se dok ga nisam aktivirao, ali kad sam ga aktivirao....balansiram na ideji da vise ne igram igre bez HDR podrske :D

kako radi FC na 6600GT?jel moze da izgura sve na high uz hdr u 1280X1024?
ja sam prvi put igrao na 9600XT na nekom mediumu i lepo je radilo.e sad,6600GT nije ni postojao kada je igra izasla,tako da bi trebalo da sve lepo izgura.
da konacno malo uzivam u grafici.smorio sam se da sve igram na low uz 20FPSa.

nazalost - ne :( imaces solidan framerate ali i dosta padova, govoreci u FEAR terminima: 15% over 45fps, 50% between 25-45fps i 35% below 25fps. Ovo je moje nagadjanje. Ja sam sa 7600GT , quality seting u drajveru, igrao ponovo malo, ucitavao stare saveove itd i nisam bas bio odusevljen framerateom... na prvoj mapi kad izadjes iz pecine i udjes u travuljinu pre onih par kucica fps mije bio oko 22-25, kad prebacim drajvere u performanse mod onda skoci na 35-38fps, ali ima shimeringa i trava nekako ne bude tako lepa. Medjutim i sa time namestenim kad sam se popeo u onu kucicu gde dobijes dvogled i mozes da gledas one preko puta 'vode' opet 25fps...nije ne igrivo ali nije to to. Kad iskljucis HDR onda je sasvim druga prica, ali once you see HDR - opet nije to to :)

e bezveze,bas sam mislio da vidim da li ce da radi lepo na 7300gt, ali iz ovoga izgleda da nece...:(
da li je fear vise ili manje zahtevan? ja nisam imao problema sa fear-om, ali far cry nisam ni pokusao da pokrenem, a taman sam mislio da sad ubijem malo vremena na taj nacin

fear je mnogo vise zahtevan od FC-a...ako imas 1GB ram-a i neki prosecan procesor (nesto kao ovaj moj) , FarCry ce sasvim lepo da pichi....najbolje bi bilo da probas, jer FC i na nizem nivou detaljnosti izgleda sjajno...a pogotovo sto imas podrsku za 3.0 shader-e....
Pogotovo sto kazes da nisi imao problema sa Fear-om...veruj mi, FC ti tek nece praviti problem :)

Poslednja izmena:
ma nije da nece raditi, radice samo bez iznenadjenja ako fps bude 20 na nekim mestima, pogotovo poslednja mapa vulkan, a i par njih pre njega... Bez HDR-a radi glatko sve, bar ja nisam nasao negde de nije bilo bar 40fps sa 2x AA

pa verovatno je imao probleme sa fearom ako bi stavio sve na high...
nije FC sigurno zahtevniji od feara cak ni sa hdrom.
mada,po meni ima 10X lepsu grafiku od feara...
mnogo me nervira sto danasnje igre ne mogu da izgledaju kao FC na nekim slabijim kartama.
FC i na primer riddick izgledaju jedno 10000X bolje na mojoj masini od novog rainbow sixa.
znam da na nekoj jacoj masini novije igre jedu ove stare,ali sam stekao utisak kao da se hardware prilagodjava igrama vremenom.sto je naravno potpuno retardirano...
****ga,zato su tu konzole...

pa verovatno je imao probleme sa fearom ako bi stavio sve na high...
nije FC sigurno zahtevniji od feara cak ni sa hdrom.
mada,po meni ima 10X lepsu grafiku od feara...
mnogo me nervira sto danasnje igre ne mogu da izgledaju kao FC na nekim slabijim kartama.
FC i na primer riddick izgledaju jedno 10000X bolje na mojoj masini od novog rainbow sixa.
znam da na nekoj jacoj masini novije igre jedu ove stare,ali sam stekao utisak kao da se hardware prilagodjava igrama vremenom.sto je naravno potpuno retardirano...
****ga,zato su tu konzole...

slazem se!FC i Riddick stvarno imaju "wow" efekat i dan danas dok novim igrama (R6Vegas npr.) samo budze sljasteci bloom/hdr i sve je nekako slabijeg kolorita u odnosu na FC i Riddick-a.G.R.A.W. i R6Vegas kad preleces grad izgleda kao igra sa mob. fon-a od pre par godina (256 boja i baterijska lampa od kw uperena kroz zgrade :d ) dok nema coveka koji nece reci wow kada u fc-u na pocetku izadjes u dzunglu (1600x1200 min. + hdr + aa + 16xaf).zato ce crysis da "izuva iz cipela" sigurno
e kad se setim da sam FC prvi put odigrao na 4200ti sve na low samo water na high lol

Poslednja izmena:
jedno pitanje. imam instaliran FC 1.33 al nigde ne vidim da ima da se ukljuci HDR? mozda je po defaultu ukljucen kada se ne ukljuci AA?
inace, na klokovanom 7900GTO fps pada i do 30 i nesto kada sam outdoor i kada uletim sa camcem i krenem da polivam 10-oricu likova na obali. prosto neverovatno da je portebna minimum 7900GTO za puno uzivanje u igri koja je stara nepune 3 godine i to u 12x10...a mi se jos cudimo sto SC: DA i Vegas seku na istoj...

HDR pokreces iz konzole sledecim komandama:

\r_hdrrendering 1 - ukljucuje hdr
\r_hdrrendering 0 - iskljucuje hdr

umesto broja 1 mozes ukucati bilo koji broj od 1 do 11. Time podesavas jacinu HDR efekta.

Ako ne znas, konzolu iz igre pozivas tasterom tilda ( ` )

Poslednja izmena:
aha, probacu kada dodjem kuci. na koliko mi savetujes da stavim? na 11?

pa navodno 9 daje najbolje performanse, a 7 najbolje izgleda. Svi su razliciti, 11 nije "najvise" HDR-a vec je to mod 11, a ti probaj redom pa vidi koji ti se najvise svidja :)

znaci opet treba da gubim vreme na isprobavanje :)
btw. ne mogu da verujem da slepci nisu stavili HDR on/off dugme nego mora da se pokrece iz konzole, plus da se isprobava u 11 koraka :(

to cu i da uradim. jel' treba da iskljucujem AA ili ce ga on sam disable-ovati kada ukljucim HDR?

Iskljuci AA obavezno....inace HDR uzasno smeta kad je noc i kad se tabas sa nemanima u hodnicima i laboratorijama....al zato kad svane dan ... :)

samo da kazem da sam sada probao i sa 1 i 7 i 9 i u svakom slucaju ode sve dodjavola. texture odu u qrac i slika se skroz sjebe. userem se na forceware-e. dok ne kupim ATI-ja necu ponovo igrati FC. u svakom slucaju hvala na predlozima :)

iskljuci AA,a ako je iskljucen onda proveri da nije forsiran u drajverima. Ja sam hdr probao i sa 6800gt i sa 7600gt i sve je radilo ok

@gx-x jel si probao da poteras FC sa AA+HDR na tom tvom ATI-ju?Ne znam kako bi kod mene radilo,ne bih ga igrao u nekim besnim rezolucijama,imam 17'' crt.

ne nisam, niti cu. Nemam FarCry odavno, a i odavno mi je dosadio, pa cak i za testiranje...Ali HDR+AA radi i na GeForce-u 5900 ako je engine dobro napisan, ne mozeu FP32 da radi i nije preko DX API-ja vec preko nekih drugih ekstenzija ali nije ni bitno. Mnogo sminke je baceno na realnost HDR-a i AA moda...ta sminka maskira cinjenicu da HDR moze da se radi i preko ekstenzija koje nije microsoft napisao.

Hm... zar Matto nije i ranije postojao? Mota mi se po glavi da sam neku stariju verziju vec igrao... mada sa manje mapa u paketu. No da bi proverili, pravac instalacija FCa :)

samo da kazem da sam sada probao i sa 1 i 7 i 9 i u svakom slucaju ode sve dodjavola. texture odu u qrac i slika se skroz sjebe. userem se na forceware-e. dok ne kupim ATI-ja necu ponovo igrati FC. u svakom slucaju hvala na predlozima :)

E **** ga. Probaj sa nekim drugim drajverom pre nego sto odustanes. Ako nisi patchovao na 1.4, patchuj obavezno.

@psaras: Ako ti nesto pomaze, upravo sam zavrsio FarCry na ATI 1800XT+E6300.
1280x960, HDR=1, AAx6, AFx8, all maxed, prosecna frejmaza iznad 60fps, pada do 40, ne ispod, a zana da ide i preko 85fps. Iskreno, nisam ocekivao da ce tako dobro raditi.
(1.4 patch + 6.11 catalyst)

iskljuci AA,a ako je iskljucen onda proveri da nije forsiran u drajverima. Ja sam hdr probao i sa 6800gt i sa 7600gt i sve je radilo ok
AA sam iskljucio u igri, a iz drajvera ga nikada nisam forsirao. verovatno je do drajvera. gajim 93.71.
ako neko ima instaliran FC neka proba da ukuca bilo koji broj, bas da vidim sta ce biti sa slikom.
@NanomanO:
nema 1.4 patch, ali koliko znam on donosi samo neke ispravke u multiplejeru, tako da ne verujem da bi mi bio od koristi. a drajvere me mrzi da reinstaliram. ma nema veze. hteo sam samo da vidim HDR u FC-ju, nemam trenutno vremena da je ponovo prelazim...

Poslednja izmena:
Upravo igram FC, sa 93.71 drajverima, HDR radi od 1 do 12, sve ok.Balansiram sa HDR-om jer mi zasmeta kad sam u hodnicima/enterijeru, a napolju je sve ok....patch 1.3
Podesavam HDR u system.cfg fajlu i sa opcijom hdrlevel...tu odredjujem intenzitet efekta....
Sve radi bez problema... bre Chinaski, gde li si samo zabrljao? :) ili te samo Bog kaznjava zbog te neistine :D

Ovi shotovi su u nizu, i HDR promena osvetljaja se dogadja kad se krecem ka izlazu iz tunela...

Poslednja izmena:
nesto kod mene debelo smrdi...mada ti nisi kuckao u konzoli nego si prckao po cfg fajlu :)

Poslednja izmena:
hebote matora igra preko 2.5 godina a i dalje je ko' zmaj (i riddick takodje al' on je malo mladji)

Vrh Dno