Šta je novo?

Far Cry - par stvari...:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno je Far Cry sa danasnje igre isto sto i Doom za ondasnje... chim neka igra trazi komp sledece generacije, tu nesto nije u redu :D

Ma daj, imam jaku masinu ali cemu sluze masine CAR-a, Kokosa i ostalih baja ovde, osim za napucavanje poena u 3Dmarku... Ovako lepo uposlim tu jaku makinu ;)

G!!! je napisao(la):
khm.. sad malo ja... AI ? ok ima fino skriptovanih *****nacija to oko guranja bureta i sl fore... al recimo nekoliko mi se puta desilo da krenu na mene u dzipovima i udare u obliznje drvo blizu puta i tu se zaglave... isto tako ne vole ni kad im se na putu nadju stene u koje obavezno zakucaju... sa druge strane fantastichno se ponashaju kad se vijash sa njima po dzungli stalno menjaju polozaj sakrivaju se iza drveta i sl... al opet desilo mi se nekoliko puta da stoje 50ak metara od mene i jasno je da me vide al kuliraju ladno...

Ocigledno da igras na najlaksem nivou tezine kad te tako ne kontaju protivnici, takve probleme nisam imao (konkretno taj da me ne vide)...

OptiPlex je napisao(la):
Naravno da nisi. Uvek poneki ostavi nesto ali u 90% fpsova to nije tako. Naravno da je i ranije bilo igara u kojima se oruzje kupi sa mrtvih protivnika ali ja to ovde nisam naveo kao novitet vec kao plus sto igra potencira takav sistem, vidjen u Chrome-u, zahvaljujuci kojem uvek imas municije a ne da se vracas kroz pola nivoa po saku metaka.

Imam utisak da je glavni baja koji je osmislio igru bio toliko iskompleksiran nekim igrama gde stedis municiju gore nego nasa VJ tokom odsluzenja vojnog roka :).

URGH: oborio sam ga iz jedno 5-6 (ili cak 7-8) pogodaka raketom...

Iz nekog razloga, igra me jednostavno ne privlaci kao neke druge koje sam bio u stanju satima neprekidno da igram (HL, System Shock 2...) Ovde predjem jedan nivo i onda je par dana uopste ne pokrecem.
Stvarno, zasto bre svuda moraju da ubace mutante/vanzemaljce :(

tomvlad je napisao(la):
Format c: obavezno!!! pa novi windows.
Igra je brutalno dobra i optimizovana...
Meni klizi sve na max detalje(voda na ultra high) sa AA2 i Af...

Hehe samo su sevnuli novi Catalyst 4.3 drajveri, umesto postojecih 4.1 i sad sve leti na default vrednostima! A pre ni na low nije htelo kako valja..

:bottle:

Agilni je napisao(la):
Ocigledno da igras na najlaksem nivou tezine kad te tako ne kontaju protivnici, takve probleme nisam imao (konkretno taj da me ne vide)...

nope ne igram nikad na najlakshem.. uvek il normal il iznad normala...

nego glede drajverove price, skroz je covek u pravu...
znaci sa 5900SP@450/795 [email protected] i 1 Gb rama (11-3-3 2.5) na Medium detaljima, rezolucija 1024@768 je meni neigrivo zbog avg. 45-50 fps...Kako ja da dam headshot u glavu sa takvim frejmrejtom? :D :D
A igra sabija kako izgleda bre.
E sad, samo meni neko da objasni kako to da su tako debilski uradili da je M-ara manje precizna na daljinu od hekler-a i p90, znaci neverovatan propust chini mi se...p90 i hekler su sub-machine gunz a m-ka je assault pa vi vidite koja bi trebalo da puca bolje..samo to mi zasmetalo...
a na sve max detaljima i 1280@1024 izgleda fantasticno ali 3-10 fps...
I dalje ne razumumem kako vam je dovoljno 50ak fps, meni smeta uzasno, ne mogu lepo da se uzivim da lovim glave...

byMaX je napisao(la):
Ma daj, imam jaku masinu ali cemu sluze masine CAR-a, Kokosa i ostalih baja ovde, osim za napucavanje poena u 3Dmarku... Ovako lepo uposlim tu jaku makinu ;)

Zamisli da im pukne "vodenjak" dok lete zmajem :p

Ji, na nV karti igra ne moze da izgleda lepo... pusti ti drajvera, taj je operisan od grafike... Ako hoces full ps2.0, fp24 precision, uzmi radeon 9800 pro pa se lepo naigraj...

U potpusnosti se slazem Maxo, da mi komp sluzi za igranje, ati bi sigurno bio unutra...
Izgleda lepo meni i ovako Ali:
1. 40-50 fps nije dovoljno za pravi ugodjaj u ..
2. Rezolucija na TFT-u ispod deklarisane (eeeventualno 1024) je blago receno karina
3. uzasno mi smeta aliasing, pa ne znam vise 'de da ushtinem kad je sve mrsavo' setovano
4. komp mi je workstation :D

Doduse, dobio sam malo na frejmazi (u odnosu na quadro det45.28) kad sam vratio FX drajvere najnovije..
Jel treba se stavlja patch ili on radi samo za Ati?

Ji 4Tze je napisao(la):
nego glede drajverove price, skroz je covek u pravu...
znaci sa 5900SP@450/795 [email protected] i 1 Gb rama (11-3-3 2.5) na Medium detaljima, rezolucija 1024@768 je meni neigrivo zbog avg. 45-50 fps...Kako ja da dam headshot u glavu sa takvim frejmrejtom? :D :D
A igra sabija kako izgleda bre.
E sad, samo meni neko da objasni kako to da su tako debilski uradili da je M-ara manje precizna na daljinu od hekler-a i p90, znaci neverovatan propust chini mi se...p90 i hekler su sub-machine gunz a m-ka je assault pa vi vidite koja bi trebalo da puca bolje..samo to mi zasmetalo...
a na sve max detaljima i 1280@1024 izgleda fantasticno ali 3-10 fps...
I dalje ne razumumem kako vam je dovoljno 50ak fps, meni smeta uzasno, ne mogu lepo da se uzivim da lovim glave...
Cekaj kako tosad ?? Meni je sve na high, osim vode na medium i lighting efekata na low (u suprotnom ima graf bagova). AF i AA na off. Igra ne pada ispod 40 fps na 9000pro !!!, 1700+, 512 MB... Jaca setovanja od tvojih a graficka za dve klase sporija. Nesto kod tebe nije u redu definitivno. Ukljuceni AA i AF? Inace sa ovim setovanjima igra nema skoro nijedan graficki bag - osim pod vodom prostor oko biljaka (algi). Izgleda super i radi odlicno.

Niste Vi Pravi Ljubitelji Igara Kada Tako Pricate,grafika Je Fenomenalna,dosad Nevidjena,atmosfera Je Ludilo I Sama Prica Je Nije Losa Sto Po Meni Pa I Nije Neki Gubitak I Ima Jos Puno Toga Reci Ali Da Ne Duzim Igra Je Odlicna I Ne Vidim Mesta Za Diskusiju

MAD_MUzzY je napisao(la):
Em...
stavi patch i igra ce ti poleteti.

igra na nV i ati-u izgleda apsolutno isto. End of story. Drugacija moze samo max da tvrdi sa svojim LOD od 500biliona.

Pazi, smesniji si nego sto si bio gladan sinoc! Ako laze koza ne laze rog - overi onaj link koji je covek dao
http://www.hardocp.com/article.html?art=NTgw

imas lepo iste scene sa R9800XT i 5950 Ultra... Screen do screena, pa pogledaj malo. Ili jednostavno prosetaj do mene, brate... Izgleda isto, da ali samo sto na nV kartama vecina tekstura izgleda kao da ima 256 boja ;)

Mada, mozda se tebi posterize efekat svidja, ko zna :D :D

Nikola1 je napisao(la):
Niste Vi Pravi Ljubitelji Igara Kada Tako Pricate,grafika Je Fenomenalna,dosad Nevidjena,atmosfera Je Ludilo I Sama Prica Je Nije Losa Sto Po Meni Pa I Nije Neki Gubitak I Ima Jos Puno Toga Reci Ali Da Ne Duzim Igra Je Odlicna I Ne Vidim Mesta Za Diskusiju

Jel si ti pravopis ucio na nekoj drugoj planeti? NHF, ali zaista interesantan pristup... :trust:

Ajd i ja da kazem nesto :d
Nisam od onih koji za graficku kartu daju 300-400 eura.Do skoro sam mislio da moj Radojica 9600pro moze da odradi sve sto bi mene moglo da zanima ALI..
Pojavom Far cry dobio sam kompleks nize vrednosti i ozbiljno razmisljam o kupovini neke 9800pro karte.Mislim da je ova igra nesto revolucionarno na polju 3D grafike i da je velika steta ne igrati je u max detaljima.Igra se sigurno nece svideti sirovim pucachima kojima je speed sve u zivotu.Ogromna hardverska zahtevnost je sasvim opravdana.Jedna od stvari koja me zacudjuje
je 5.1 zvuk.Ili ja nisam dobro podesio hardver ili je taj deo posla u igri lose odradjen. Ima i nekih stvari koje po meni ovoj igri nisu bile potrebne a to su naravno... karakondzule i oni drveni kockasti sanduci, pa zar nijedna igra ne moze da prodje bez tih famoznih sanduka? Zivo me zanima kako se programeri
Doom3 i half life 2 osecaju posle ovog nokauta koji im je zadao far cry.Mislim da nece moci da pariraju ovakvom remek delu.Raduje me kad neki autsajder zada udarac nekom gigantu pa makar to bio i ID software.

...jesam li ja to dobro cuo da ste poceli da rasprodajete titanijume 4200 za 30 eura??? :D :D :D

Lose si cuo :) moji titanijum tera FC u high na 1024 samo da napakosti onima koji ga pljuju :) Nije to neki R9600 pa da igra stuca :D

max9998 je napisao(la):
Lose si cuo :) moji titanijum tera FC u high na 1024 samo da napakosti onima koji ga pljuju :) Nije to neki R9600 pa da igra stuca :D

Ovo podrzavam, cak i moj GF3 gura fino. Neocekivano za tako staru kartu, ali brzina je brzina. Volim "Ti" oznaku :)

Ta prica ja sa 2x losijom od navedene konf. teram doticnu x igru i sve mi leti su smesne price ! Ako vi smatrate da je 20fps letenje onda stvarno nemam commentar ! Ja sam isto zavisnik kao i Ji 4Tze od velikog fps(60+) u pucacinama jer jedino tak mogu da se bas uzivim u igru !

Nisam rekao da leti. Ali nisam zavisnik kao vi da mi treba 60 fps. Ok mi je sto na medium setovanjima gura 30fps, ako jos ubijem detalje ide preko 40. Meni je to sasvim dovoljno. Ti se smej i dalje ako zelis, u to ne ulazim. Verovatno bih se i ja smejao da sam dao 200-300 evra za graficku. Samo kazem kako mi je drago da sa ovako starom kartom mogu da igram najnovije igre.

max9998 je napisao(la):
Ma da, trgovci su izmislili jache graficke karte samo da bi naivnim musterijama uzeli lovu. :d Zasto bi neko kupovao mercedesa kad moze lepo da se vozi i u
Fici. Nisam trebao da spominjem titanijuma.. zaboravio sam da zivim u Srbiji ,ovde su sva chuda moguca pa cak i to ocemu ti govoris. Ne osporavam ti da je titanijum "radikalno" dobra karta ,nemoj da je menjas ni za zivu glavu.
Ta prica o 9800pro je samo jedna od Americkih propagandnih bljuvotina...

Poslednja izmena:
Jel imao neko probleme sa patch-evanjem igre na v1.1, meni na kraju prijavi da mi igra nije instalirana i da treba prvo da je instaliram pa onda patch-ujem? (mislim nisam tolko lud da to zaboravim ;) )

Ja sam patch 1.1 instalirao bez problema. Igra je stvarno poletela ali tek kad sam od komsije pozajmio jos 512 mb rama :)

Ja igram sa 1GB rama, ali poslednji nivo taaako secka, da je to tragedija. Sad treba da ubijem glavnog zlocu, koji je, zamislite, skoro neunistiv :). Btw, ima neko shifre, smor mi je vise, satima pokusavam da ubijem pomenutog zlocu?!

nesharm je napisao(la):
...Btw, ima neko shifre, smor mi je vise, satima pokusavam da ubijem pomenutog zlocu?!
Izvolte.

Prilozi

• Varanja_za_FarCry.zip
    3.3 KB · Pregleda: 103
Jedno pitanje Moderatorima: zasto ste obrisali moj thread "LUDILOOO: Far Cry 1.1 OnLine ... " :zgran: ???

Jel to ima neke veze sa "piraterijom" :sceptic:

ZA VAS OSTALE: Ako neko nezna kako da instalira patch 1.1 ... (da me ne OBRISU ponovo) neka mi se javi na PM ... resenje postoji "ko od sale".
Igra definitivno mnogo brze radi sa njime, cak i kod mene na ATi-ju iako je patch pisan da ubrza nVidia kartice (tako je naveo proizvodjac).

ZverBre je napisao(la):
Ma da, trgovci su izmislili jache graficke karte samo da bi naivnim musterijama uzeli lovu. :d Zasto bi neko kupovao mercedesa kad moze lepo da se vozi i u
Fici. Nisam trebao da spominjem titanijuma.. zaboravio sam da zivim u Srbiji ,ovde su sva chuda moguca pa cak i to ocemu ti govoris. Ne osporavam ti da je titanijum "radikalno" dobra karta ,nemoj da je menjas ni za zivu glavu.
Ta prica o 9800pro je samo jedna od Americkih propagandnih bljuvotina...

Ne sporim da je 9800pro i do nekoliko puta brzi od mog ti, ali samo kazem da nema potrebe pljusnuti 300-400€ na tako nesto ako se i najnovije igre bez problema mogu igrati na 1-2 generacije starijem hardveru. Bez problema = 30+ fps / high details / high res.
Na stranu cinjenica da mi je kartica ubodena u PC133 plocu sa XP 1700+...
768MB PC133 u ovoj igri jede 512MB DDRxxx svakim danom u nedelji :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno