Šta je novo?

Far Cry Nastavak?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da sam ovo čekao svih ovih godina.
Crysis će imati ozbiljnog konkurenta. Fizika je odlična, sloboda kretanja, odlična grafika, koncept "realističnosti" , kontinualna mapa, mnogo vozila. Ne postoje klasični nivoi već se može rešavati bilo koja misija.
Samo da ne naprave neku brljotinu . . . Jer ovo može da bude perfektno!

Odlicno je, nadam se da ce zaista izaci pocetkom 2008-e.

Samo nemojte da poredite Crysis i FC2. I jedna i druga ce biti odlicne, i steta da jedni drugima "ogadimo" jednu od igara. Ja cu igrati obe, i nadam se da kada zavrsim Crysis, da ce FC2 biti jos bolji :)

far cry 2 izlazi na prolece, on koristi cry engine 1, a ne cry engine 2, kao sto koristi crysis, sto znaci da ce fc2 biti dx9 igra!

:laugh: Far Cry 2 nije DX10??:wall: :laugh:

far cry 2 izlazi na prolece, on koristi cry engine 1, a ne cry engine 2, kao sto koristi crysis, sto znaci da ce fc2 biti dx9 igra!

Odakle ti te informacije???!!! Haze je jedina igra koja koristi modifikovani CryEngine 1 (i to build kakav je korišten u The Project ATI demou). FarCry 2 se oslanja na CryEngine 2 i to sa posebnim post efektima i filterima, kao i drugačijim okruženjem. Vidi se da je akcenat bačen na druge stvari, kako igra ne bi nimalo podsećala na Crysis (imaš jedan dobar video na gametrailers, mada aspekt nije dobar i slika nije ništa posebno). Što reče Filips3enko, ovo bi moglo da bude sve ono što nismo imali kod Boiling Point bug mastera...

Ovde je nastala neka zbrka.
Prema developerima, ovaj endzin se zove DUNIA (dzizs)... http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/1521068375/m/5201066285
A koliko sam i ja cuo, ova igra se radi na CryEngineu1...koji je modifikovan, unapredjen i podrzava DX10.Negde sam bre procitao bas izjavu koja kaze da je CryEngine 1 bio limitiran tadasnjim hardverom i da ce na prolece pokazati sta zapravo moze.

Poslednja izmena:
Odakle ti te informacije???!!! Haze je jedina igra koja koristi modifikovani CryEngine 1 (i to build kakav je korišten u The Project ATI demou). FarCry 2 se oslanja na CryEngine 2 i to sa posebnim post efektima i filterima, kao i drugačijim okruženjem. Vidi se da je akcenat bačen na druge stvari, kako igra ne bi nimalo podsećala na Crysis (imaš jedan dobar video na gametrailers, mada aspekt nije dobar i slika nije ništa posebno). Što reče Filips3enko, ovo bi moglo da bude sve ono što nismo imali kod Boiling Point bug mastera...

ne mogu sad da nadjem link :wall:
pise jos da "snaga" cry engine-a 1 nije u potpunosti iskoriscenja u fc1...

ps: nesto slicno je pisalo i u SK-u

Poslednja izmena:
izgleda do yaya!! Nema smaranja sa modifikacijom oruzja kao u Crysisu sto je extra i nema nano odela... vizuelno podseca na Crysis i jasno je ko dan da su obe igre evolucija i to poprilicna FC1 masine. Mogu da ih zovu kako 'oce ali se na osnovu jasnih slicnosti vidi poreklo. Nema tu nista lose, naprotiv. Samo neka shibaju.

Ne verujem da ce ovo izaci u prvoj polovini 2008.

kako mogucnost modifikacije oruzja moze biti smaranje ???! to je bre a must have :) za moderan shuter... svaki slichan feature je dobrodoshao, a ne posvecivanje paznje ushljivoj voznji vozila u jednom fps-u... meh

Ja sam sve do sada citao da FC2 radi u modifikovanom CryEngine-u 1. Nema veze, izgleda sasvim dobro. Igracu obe igre.

To su inserti iz FC1

ma mislio sam na Far Cry 2 Tech Demo 2 nego sam dao los link .kada je prikazan onaj dzip

To sa dzipom smo svi videli odavno.Tipa, pre godinu dana.

ocel meni moci pokrenut sa x1600 3.0 shader

oces ti to sad u svakom topiku pitati da li ce karta od pre godinu dana moci pokrenuti igru koaj tek treba da izadje ? :trust: OCE ! pokrenuce je i to je sve. Imaces slide show na ekranu

kako mogucnost modifikacije oruzja moze biti smaranje ???! to je bre a must have :) za moderan shuter... svaki slichan feature je dobrodoshao, a ne posvecivanje paznje ushljivoj voznji vozila u jednom fps-u... meh

amen to that , kad se samo setim kingpina i mog magnuma sa extra hladnjakom :p
Moje mishljenje da je crysis samo showoff, a da ce far cry2 biti prava stvar bazirano je na gomili stvari koje mi se ne svidjaju iz onog shto sam mogao da vidim o crysis-u, dok me je samo jedan trailer o fc2 kupio ,)

Poslednja izmena:
@senad: stvarno bih ti dao ban na neko vrijeme ili makar warning, staaaaaaaaaalno isto pitanje za igre koje nisu jos ni izasle :d

A FC2... Slazem se sa Immortalisom, nesto imam takav predosjecaj. Previse se Crysis forsira na grafiku

Poslednja izmena:
Pa mislim, poenta je u tome da (kao što reče Nedjo), mogu da ga zovu kako hoće. Cry Engine 2 je nabudženi Cry Engine 1, tako da :D. Vizuelno, FC2 može da bude samo iznad nivoa Crysisa (eventualno i samo eventualno, na njegovom nivou, ali pošto ćemo dok on izađe imati gigabajtne kartice, zašto da ne, verujem da će imati i viši nivo detalja).

Poslednja izmena:
Auuuuuuuuuuu :shock:, pa ovo je predobro, savrseno izgleda jedva cekam da izadje :D

Pa mislim, poenta je u tome da (kao što reče Nedjo), mogu da ga zovu kako hoće. Cry Engine 2 je nabudženi Cry Engine 1, tako da :D. Vizuelno, FC2 može da bude samo iznad nivoa Crysisa (eventualno i samo eventualno, na njegovom nivou, ali pošto ćemo dok on izađe imati gigabajtne kartice, zašto da ne, verujem da će imati i viši nivo detalja).

Zar FC2 ne koristi FC1 nabudzeni engine? Crytek je verovatno morao da pravi engine od "skoro" nule, jer koliko se secam Ubisoft poseduje FC1 engine.

Zar FC2 ne koristi FC1 nabudzeni engine? Crytek je verovatno morao da pravi engine od "skoro" nule, jer koliko se secam Ubisoft poseduje FC1 engine.
I ja bih rekao da je tako.

Sad sam bacio pogled na trejler.
Ovo je neshto neverovatno, osvetljenje je odlicno, interakcija okoline perfektna, bla, bla, bla, kad ovo izadje bicje lom.

Ali, uvek ali, bolje da se ne lozhimo, shta bi sa crysis-om?
|

Poslednja izmena:
Meni je ovo odlicno, igracu i FC2 i Crysis. Ne znam koju vise cekam :) Ovakav tip FPS-ova mi je mnogo drazi od Doom3-like FPS-ova.

mislim da nece biti nesto ultra zahtevan ako bude uradjena optimizacija kao kod far cry 1 mogao si da igras na athlonu 1600 i gforce 2 32MB,normalno sve low ali radi.mada znam da moze da se igra i na intelu 870 MHz i istoj gforce 2 32MB uz seckanje na svaka 3-4 minuta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno