posle dobrog provoda sa FC3 resio sam da instaliram i cetvorku pa cu napisati neki svoj utisak za slucaj da jos neko nije igrao igru a hoce da je predje. igra mi se generalno svidja, nije savrsena ali je dobra zabava. dosta elemenata gameplaya je prekopirano i nadogradjeno iz trojke uz nesto bolju grafiku. malo mi je cudno okruzenje na planini, lepse mi je bilo ostrvo ali dobro, to je moj neki subjektivni trip. takodje, prica u trojci iako je vec izlizana nekako je bolje povezivala igru i misije i nije mi bilo dosadno (zapravo, bilo mi je zanimljivo) da napredujem kroz pricu igre. ovo je vise u fazonu odradjivanje random misija, ovaj ti kaze uradi ovo, onaj ti kaze uradi ono, nemam utisak da doprinosim prici nego samo obavljam ovo i ono. ali dobro, jos sam na pocetku igre pa mozda prica dolazi kasnije do izrazaja. ostvajanje outposta mi je super kao sto je bilo i u trojci jer se trudim da osvojim bazu bez alarma i da me ne primete pa ako se igra na taj nacin igra daje odredjen nivo izazova. isto mi je ok da se pentram po tornjevima i otkljucavam mapu na taj nacin. zivotinje su isto super uradjene i zeznute, moras da ih uvek budes svestan barem u podsvesti, daju okruzenju neku zivost. cak me i spravljanje novacnika, torbica ne smara, vrv sam se uzeleo gaminga

uzmem luk i strelu i malo lovim, sto da ne. cak nemam neke velike zamerke na AI protivnika. trce i kriju se iza zaklona. mozda nisu najsvetlija sijalica u lusteru ali nisu ni katastrofalni.
posto sam procitao ceo thread, pola od toga je otislo na raspravu o seckanju i slicno. ja imam samo onaj 1.3 patch, dakle nije igra nesto nadogradjivana. e sada, trenutno igram na RX 580 koja je grafika iz buducnosti jer je izasla 2016. a igra je iz 2014. sa svim na ultra imam 50-60fps ali sve radi glatko. cak sam ukljucio freesynch prvi put da probam i stvarno je nekako glatko i tecno bez obzira da li fps padne na 40 ili ima 70. kapiram da 5800X, NVMe i 16GB isto pomazu tako da nemam zamerke kako se igra ponasa. kada pokrenem FC3 imam sa ovim HW oko 70fps, ovde 50-60, dakle jedno 20-30% je zahtevnija igra ali je i grafika toliko bolja.
tako da, koga ne smaraju ove sporedne misije i ne protrci samo kroz glavnu misiju, ima da se sit naigra u ovoj igri. sigurno 50-60 sati a vrv i vise jer se nece svaka misija i outpost preci iz prve. mozda sveukupno malo losija od trojke ali i dalje dobra igra. ako je trojka bila 8/10 neka ovo bude 7.5/10 (keca bih ocenio sa 9/10 a dvojku 7/10)

za FC fanove je lep dodatak u serijalu.