Šta je novo?

Far Cry 4

Hteo sam da instaliram 1.9 verziju igre pa sam pre toga obrisao staru verziju (RG Mechanics), naravno sacuvao sam sejvove medjutim kad sam ih prebacio u Save Folder nove lokacije igre nije htelo da ih prihvati, sada kad sam vratio ponovo sve kako je bilo ne mogu nikako da pokrenem stare save fajlove, kao da ih ne vidi.
Molim za bilu kakvu vrstu pomoci, presao sam 50% pa ne bih sve iznova. Da li ima neka fora kako srediti to ?

Hvala!

Evo predjoh igricu i ne mogu da prezalim sto roknuh Pagan-a. Bio mi je bas kul. :(
Jedna stvar je sigurna. Vlast ljude menja! Ko da su ovi nasi politicari smisljali pricu za FC4! :D

Mogao si da ga i ne roknes, igra bi se zavrsila isto .
A Pagan :pne da je kul nego je ekstra kul sa onim odelom i frizom , ja sam ga prvi put pustio a drugi put je overen pucaljkom.
Igra je do 00, prvi put kada sam igrao birao sam misije za Amitu, a drugi put za Sabala , tako da ima razlike jer drugacije misije se prelaze jedino 30-32 misije su iste .

Misija je "A key to the north", meni je po redu bila dvadeset i treća, četvrta... Shangri-la imaš ukupno 5 misija, s time da se za petu spremiš tako što ćeš iskonzumirati bensedin sat vremena pre, jer sam ja nekoliko puta bio u iskušenju da izlomim periferne uređaje koji su mi bili pri ruci.
budababa ,
U pravu si za poslednju misiju i Shanri-la, dok sam je presao ruka me zabolela od igranja, neverovatno kako su to uradili .

Da li su vam i dalje prepolovljene performanse jos od onog patcha od pre 2 meseca ~ ? 50-ak fps-a na ultra izvucem trenutno, ranije je islo 70+ :trust:

5-6 dana igram tu 1.9 verziju i odlicna je, a ima velike razlike jer su zvucni efetki mnogo bolji. Igram na windowsu 10, build 10130 pa mozda ima neke veze. Ranije sam igrao na 8.1 high ili very high, ali sada zna da ode i na 50-60 frejma na ultra.

Gde se sve nalaze sejv fajlovi? Mesecima nisam pokrenuo igru, moram da oslobodim 30Gb na hdd.. pa reko sa sacuvam..

I koji je poslednji apdejt a da radi krsteno (sa sto manje stucanja)? Kod mene je trenutno 1.5..

Zna li neko gdje se moze naci patch 1.9? Trenutno koristim 1.7 Gold Edition od gosn. RLD-a.

Instalirao sam Far Cry 4 i radi super na visokim podesavanjim i full hd rezoluciji, fps mi ide od 75+. Medjutim desava se da ima padove odjednom mi padne na 45,50 kad vozim nesto ili nekad cim se okrenem bezveze. Zasto se to desava, postoji li neki patch za igru kako bih to popravio?

Ako imas zadnji, to je to...ne ocekuj previse od 270x.
Na tim podesavanjima je tako...mozda da smanjis na medium?

To je prosto tako, sa 2gb Vrama jedino Medium i Low teksture ne stucaju, a pravilo je problem i na boljim grafikama, tako da verovatno i igra ima problem sa streamovanjem tekstura. To nije klasican pad fps-a, to je stucanje igre zbog tekstura tj. manjak Vrama, pa ti posle tog kratkog zastoja fps counter prikaze manju brojku, i vraca se odmah na ono sto je bilo pre toga. Prosecan fps je visok ali ima stucanja. Tako je bilo i kod mene na GTX 760....bio je onaj neki fix za config fajl, ali ja sam provalio da je to potpuno isto kao da sam stavio teksture na medium, iako je u igri podeseno na high, isto izgleda kao Medium. Dakle sa texturama na Medium bi trebalo da to nestane, bar kod mene je tako bilo. Pa biras hoces tecno iskustvo, ili ces ignorisati ta stucanja, jer ponegde teksture na Medium izgledaju jadno, u smislu da sve ostalo izgleda super pa to jako bode oci, pa sad ti vidi sta ti je bitnije :)

Imam:
Cpu:Intel Celeron G1610(stock clock)
Ram:4Gb DDR3
Gpu:MSI HD 6570 1GDDR3
Da li mogu da pokrenem Far Cry 4 na low postavkama?Hvala unapred :)

Nema leba od te konfiguracije, i ako pokrenes radice ce uzas! Bez krstenog quad-core-a, min 6 gb rama, i naravno neke solidne graficke nema igranja

Danim apokusavam da pokrenem igru, trenutno sam instalirao proper reloaded 1.8 repack, opet nista. Pojavi se logo igrice, ali cim prebaci na full screan nece dalje. Nisam siguran jek zbog ovog Win 10 ili je nesto drugo u pitanju.
Jel imao neko slican problem.
Mislim da bi je moja konfiguracija trebala pokrenuti, dosuse na low.
AMD phenom II x4 955 3,2, 8Gb DDr3, amd radeon r7 200 1gb

Ipak nije do win10, vratio sam se na win7 i opet isto, crn ekran i igrica se vise ne odaziva.

Upravo dođoh danas do credits-a, trebalo mi je oko 30h za main quest i većinu side quest-ova.
Nisam očekivao puno, tako da se nisam preterano razočarao.

Karakteri u igri su dosadni/predvidivi.
Side questovi se ponavljaju uglavnom (eg. kurirska služba, ubi tog-i-tog i uzmi "nešto").
Misije na Himalajima su meni bile dobre i zanimljive.

Moja ocena je: 80/100
Vredi odigrati, ali kao što već rekoh ne očekivati previše.

Pa 80/100 je visoka ocena.

Ja sam je batalio negde malo pre 50%, smorila me vise, toliki svet a uopste nisam bio zainteresovan da ga istrazujem, samo sam isao A->B.

posle dobrog provoda sa FC3 resio sam da instaliram i cetvorku pa cu napisati neki svoj utisak za slucaj da jos neko nije igrao igru a hoce da je predje. igra mi se generalno svidja, nije savrsena ali je dobra zabava. dosta elemenata gameplaya je prekopirano i nadogradjeno iz trojke uz nesto bolju grafiku. malo mi je cudno okruzenje na planini, lepse mi je bilo ostrvo ali dobro, to je moj neki subjektivni trip. takodje, prica u trojci iako je vec izlizana nekako je bolje povezivala igru i misije i nije mi bilo dosadno (zapravo, bilo mi je zanimljivo) da napredujem kroz pricu igre. ovo je vise u fazonu odradjivanje random misija, ovaj ti kaze uradi ovo, onaj ti kaze uradi ono, nemam utisak da doprinosim prici nego samo obavljam ovo i ono. ali dobro, jos sam na pocetku igre pa mozda prica dolazi kasnije do izrazaja. ostvajanje outposta mi je super kao sto je bilo i u trojci jer se trudim da osvojim bazu bez alarma i da me ne primete pa ako se igra na taj nacin igra daje odredjen nivo izazova. isto mi je ok da se pentram po tornjevima i otkljucavam mapu na taj nacin. zivotinje su isto super uradjene i zeznute, moras da ih uvek budes svestan barem u podsvesti, daju okruzenju neku zivost. cak me i spravljanje novacnika, torbica ne smara, vrv sam se uzeleo gaminga :) uzmem luk i strelu i malo lovim, sto da ne. cak nemam neke velike zamerke na AI protivnika. trce i kriju se iza zaklona. mozda nisu najsvetlija sijalica u lusteru ali nisu ni katastrofalni.
posto sam procitao ceo thread, pola od toga je otislo na raspravu o seckanju i slicno. ja imam samo onaj 1.3 patch, dakle nije igra nesto nadogradjivana. e sada, trenutno igram na RX 580 koja je grafika iz buducnosti jer je izasla 2016. a igra je iz 2014. sa svim na ultra imam 50-60fps ali sve radi glatko. cak sam ukljucio freesynch prvi put da probam i stvarno je nekako glatko i tecno bez obzira da li fps padne na 40 ili ima 70. kapiram da 5800X, NVMe i 16GB isto pomazu tako da nemam zamerke kako se igra ponasa. kada pokrenem FC3 imam sa ovim HW oko 70fps, ovde 50-60, dakle jedno 20-30% je zahtevnija igra ali je i grafika toliko bolja.
tako da, koga ne smaraju ove sporedne misije i ne protrci samo kroz glavnu misiju, ima da se sit naigra u ovoj igri. sigurno 50-60 sati a vrv i vise jer se nece svaka misija i outpost preci iz prve. mozda sveukupno malo losija od trojke ali i dalje dobra igra. ako je trojka bila 8/10 neka ovo bude 7.5/10 (keca bih ocenio sa 9/10 a dvojku 7/10) :) za FC fanove je lep dodatak u serijalu.

Sad je vreme za FC5 i FC6 :cool:

Meni su sve FC igre dobro legle, i pored brojnih mana, dosadnih reciklaža itd. I pored svega toga, svaki FC ima neki svoj ''vajb''. Na nekim poljima su napravili pomak sa FC5 i FC6 tako da ih svakako vredi preći.

Potpuno razumem i one kojima su ove igre dosadne, slabe, glupe itd. Jednostavno, ja se isključim, improvizujem i uživam u roštiljanju/rambo akciji ili stealth borbi, na velikim, lepim, dobro dizajniranim mapama.

Primal i New Dawn sam preskočio, ništa me nije privuklo da ih instaliram.

Primal je "drugačiji" i ako ga i ne odigraš nećeš propustiti mnogo, dok New Dawn slobodno odigraj posle FC5-ice jer se nastavlja priča (ne nešto najbolje, ali se nastavlja).
I to ti kažem kao neko ko ima 99% isto mišljenje kao i ti o FC igrama. :)

Samo kako se FC5 zavrsio i kako pocinje New Dawn nema veze sa vezom. Da ne pricam kraj petice ali new dawn mi se nije svideo ni malo a drugo sto je u igri sve nesto pink i to mi je jako smetalo za oci. Ko bude mogo da predje preko tog prenapucanog kolorita mozda mu se svidi nastavak.

Primal je "drugačiji" i ako ga i ne odigraš nećeš propustiti mnogo, dok New Dawn slobodno odigraj posle FC5-ice jer se nastavlja priča (ne nešto najbolje, ali se nastavlja).
I to ti kažem kao neko ko ima 99% isto mišljenje kao i ti o FC igrama. :)
Primal je ok, koliko sam video, kakvo-takvo osveženje za franšizu i verujem da je zanimljiva igra. New Dawn jednostavno nisam mogao da počnem, ništa me nije privuklo.

Da ne ubacujem sad ovo u spoiler, jer to i nije u principu - FC5 mi je bio ok, ali se posle toliko desetina sati igranja jasno oseti da je mapa manja nego u svim ostalim FC naslovima. ''Imerzivnost'' jeste malo bolja nego u FC4, ali mi je falila malo veća mapa, malo bolje iskorišćen planinski prostor, sneg i ostalo što bi trebalo da prati Montanu. FC6 nudi veću i atraktivniju mapu, gameplay sličan petici (na nekim poljima malo bolji, na nekim malo lošiji, ali je sama igra još sadržajnija, zapravo najsadržajniji FC do sada), bolji zvuk ali ima i neke mane koje nisu prisutne u petici, ali da ne pišem o tome u ovoj temi.

Iz ove perspektive, meni se svi FC naslovi (od 2 do 6) ''vrte'' tu negde oko 7-8/10.

Ja kažem "Ubi is gonna Ubi". Njihove igre su AAA filerovane. Ok optimizacija, ful grafika, osrednja priča i osrednji grajnd. Ali upakuju to lepo, kao kad uzmeš osrednju pljeku, a 'leba bude dobar kao duša i pređeš i preko nedostataka. :D

kada si pijan i soja je dobra da nekako dobauljas do gajbe :) jedes i nerviras se pijan koliko je losa ali jedes. ili bucko pizza sa kutlacom govedje salate koja je 95% majonez. realno krs ali covek je otreznio milione beogradjana, treba ga sahraniti u aleju zasluznih gradjana :D

blood dragon, primal i new dawn nekako ne kapiram kao FC igru, vise kao neki manje ili vise uspesno realizovan spin off, mada ih neki bas vole. FC i simulacija pecinskog coveka, gde to ide :)
jos uvek nisam presao FC4 (gaming kapiram kao zimski sport kao i serije i filmove, leti zvrndam po gradu), pred kraj sam pa gustiram, otkrivam sve lokacije sa znakom pitanja, jurim ona pisma i maske, resavam sve sporedne misije i vrtim po mapi ali uskoro zavrsavam. i lagano bih mogao da istaliram peticu, uopste se nisam zasitio FC-a. samo mi je tu set up nesto cudan, boris se protiv religioznih redneck-a, pih. hocu ostrvo, sarenis, dubstep i egzotiku :) mada je i ovaj Nepal/Pakistan iz cetvorke imao svoju draz, dobro su to napravili. tako da sledece ili tomb raider iz 2013. ili FC5, mozda ipak TR jer kapiram da se mnogo brze prelazi pa posle petica.
posto sam prestao sa igranjem pre 10god aktivno sada mi i ova RX 580 zavrsava odlican posao jer ima dosta dobrih igara od onda sa kojima mogu nju da cedim u 2K na max tako da ni pomisljam da kupim novu grafiku, eto neke finansijske radosti kada si casual gamer.

Ja sam nakon FC6 i cudnog osjecaja odigrao opet FC5 i shvatio da mi je ipak bolji. New dawn previse drecav ali dobra muzika. Primal mi je super bio

evo ga opet ovaj divljak:

Nazad
Vrh Dno