Šta je novo?

Far Cry 3

Jao brate borise, zakacio sam video nisam kod kuce da ti polazem, to sam napisao. Ovo nije shuttering, ovo je silovanje ociju.

"kacim sada..." znaci u toku postovanja se uploadovao

Ja tebe nista ne razumem :D Sta si hteo reci, da ono nije tvoj klip, da jos uvek uploadujes klip, ne kapiram :D

@ericm
Tvoj video je plaza stene i auto :) didaj na fps +5 u proseku jer mi snimanje toliko obori
ma snimio sam taj video jer sam se tu zatekao i odmah usnimio... zato sam kasnije postovao shotove u sumi i sa flamethrowerom kako si trazio ;)
takodje i meni opadne fps kada fotkam ili snimam...
ma ok nam sljaka igra, skoro isto. zentam se da kloknem proc i gpu zbog napajanja, tada bih te vec pojeo :D

Ti stvarno ne umeš da pratiš kada neko piše :p rekao sam i pre nego što sam zakačio video, da to što sam zakačio je sa otključanim fps-om i sve ostalo, da bi igra radila bez shuttering-a moram da zaključam na 45-50. Igra radi "divlje" na ati karticama, tj fps ide ludo gore dole, zbog toga se pojavljuje shuttering. Ako uspeš da stabilizuješ FPS onda radi skroz ok i prihvatljivo. Evo vidi.

http://www.youtube.com/watch?v=OzoYJAotWc0

EDIT: I ovo shutteruje, video u normalnom izdanju ne shutteruje, igra sa ovim podešavanjima ne shutteruje. Na kraju krajeva, nemam snage Borise da se tebi pravdam ili bilo kome drugom kako mi igra radi. Uživaj ti igrajući na tvojoj konfi, užvaću ja na mojoj koju "pravdam" kako si ti rekao i na kojoj "sve ostale igre rade kao FC3" kako si ti rekao i to je to :) videćemo ko će se više naigrati i kome će biti lepši užitak.

Moja vrata su ti otvorena, dođi i vidi lično kako mi radi ako želiš.

@ericm
Dream on :)

Poslednja izmena:
Milance Radosavljavicu, stateruje, stuttering se kaze. :D

Poslednja izmena:
Vikipedija je uvek u pravu.

Kapa dole.

Wahade, pogledaj tvoj snimak do nekih 25 sekundi, jel to glatko pomeranje senki po putu, posle kad gledas u travu, to ti je smooth? :) Stvarno nije da se nesto sad svadjam ovde, igru sam i batalio al nemoj da se pravimo ludi, ovo nije fps problem, znas i sam koliko sam igrao na PS3 i mozes savrseno da igras i na 25fps (bar ja), ali ovo je potpuno drugi problem, samo u ovoj igri sam ga iskusio.

Vikipedija je uvek u pravu.

Kapa dole.

Pazi, nije mi namera da se prepucavam oko termina, ali ovo je vec opste poznat problem i opste poznat termin koji se koristi. :) Stutter, trzanje u nekom slobodnom prevodu, dakle, upravo ono sto se desava u FC i nesto zbog cega sam batalio igru do neke druge prilike.

Inace, sto se tice tvog klipa koji btw nisam ni bio komentarisao, :) postoji neko malo seckanje, tj. da kazem trzanje ili neko gutanje frejmova, koje npr. moze da zavisi i od vise faktora a ne od same igre.

Jel moze neko ukratko da mi pojasni kako da limitiram fps na odreni broj? Mrsko mi sad prelistavati temu.

Pazi, nije mi namera da se prepucavam oko termina, ali ovo je vec opste poznat problem i opste poznat termin koji se koristi. :) Stutter, trzanje u nekom slobodnom prevodu, dakle, upravo ono sto se desava u FC i nesto zbog cega sam batalio igru do neke druge prilike.

Inace, sto se tice tvog klipa koji btw nisam ni bio komentarisao, :) postoji neko malo seckanje, tj. da kazem trzanje ili neko gutanje frejmova, koje npr. moze da zavisi i od vise faktora a ne od same igre.

Ja nisam izmislio reč, video na drugim forumima kako ljudi pišu i ja prihvatio taj termin (shutter) *** vidim da u rečniku stoji stutter kao što ti kažeš, ali eto, nije mi jasno što pola sveta piše onda shutter gde god da vidim :/ ne kažem da nisi u pravu.
Ima st(h)utteringa, a znaš šta je najgore, u izvornom fajlu ima na 3 mesta, brojao. U igri nema sa 45fps limitom. Ima, ali je manji nego u prvom klipu, u igranju je još manje, ne znam što se to dešava, niti ću se truditi da razumem. Inače, do igre je, ne može da bude do kompova, na toliko kompova... I do ATI-a je, to je ono, sada već apsolvirano. Kada ovi izbace drajvere a oni patchuju igru, onda toga neće biti. Nešto slično je bilo još u jednoj igri jako davno, ne mogu se setiti sada kojoj.

@Boris
Da, ne znam kako da objasnim a da poveruješ, dođi ovde i videćeš da to nema u actual gameplay-u. Ne znam zašto je tako, nisam slep, niti bih mogao da igram igru sa seckanjem takvim. Prokomentarisao si nešto za druge igre. Ovaj problem mi se dešava samo u ovoj, ono Crysis 2 sa HD texturama onim Maldo modom i dx11 mi da kažem "tečnije" Bf3 vrti 80fps-a sve na ultra 4xMSAA. Pa kada bi mi tako ostale igre radile, ja bih lepo bacio i komp i sve u kantu i *****ao igranje više. Gledam originalni video pre kačenja. Seckaju objekti u uglu, ali ne secka sve kao u prošlom videu, ne znam kako da ti objasnim...

Jasno je meni da tebi ako ne ogranicis igru na odredjen broj frejmova ona trza, nego sam ja komentarisao da je seckanje u klipu moguce jer se recimo progutaju neki frejmovi pri snimanju i tako to. A sto se tice ovih sto su odomacili shutter, ko ce ga znati kako je doslo do tog "meme-a". :)

A to, nismo se razumeli, da moguće je da ili prilikom kompresije ili kačenja na youtube je došlo do toga..

Verujem ja da ti je u samoj igri tecnije nego na klipu, nego sam mislio da me pravis ludim i da ti uopste ne vidis to stucanje :) I eto vidis, samo u FC3 ti se to desava, iako ti je bolje u igri ne verujem da si potpuno zadovoljan, bas je uzas problem, mene od toga mnogo zaboli glava, mogu da podnesem i 20fps ali 'ovo' ne.

To štucanje se jedva primeti, ali nekako mi se ne igra igra koja mi *****ava sa vremena na vreme a uz to drži 99% opterećenje GPU-a, bez razloga. Igrao sam 8h na 6870, na 7970 nisam ni nastavio. Naravno da vidim, nisam slep :)

A bio sam ubeđen kada sam snimao, kao, evo ovako tečnu igru nije video :D ono na klipu isto secka. Nije kao na prošlom i klipu onog lika, ali je primetno, nervira. Ne smeta ali mnogo nervira.

uh lebac mu, 30 sec 1080p videa 1GB...
evo jos jednog klipica od sinoc pa odoh da se igram...
klipovi su uzasni, da je ovako u igri i ja bih batalio...

Jel probao neko ista od ovih silnih modova sto su izasli za FC3? Presao sam igru, 25h gameplaya i bar malo da se zanimam jos dok letam po ovim ostrvima (da ne ubijam ove Rakyat i zivotinje stalno lol). Takodje mi malo nedostaju oni pirati i placenici,nema respawna,mada na nekoliko mjesta se kao respawnuju ali slabo je to....

Hehe kakav bolestan kraj :)
Ja sam izabrao bolesniji :p
Sasvim solidna igra... nisam ih puno igrao u zadnjih god. dve dana zbog wota ali pored mass effecta 3 jedina koja mi je zavredela paznje.

Ja sam vec mesec dana na 4 misije do kraja :d Samo sam cistio baze, lovio i sprdao se po mapi, ne znam, sad mi se i ne igra vise :d

Igraj, vredi zbog glavne misije.

Ja sam vec mesec dana na 4 misije do kraja Samo sam cistio baze, lovio i sprdao se po mapi, ne znam, sad mi se i ne igra vise
Ha,ha ti si ko ja!Tako se odusevim igrom,pa mi sve zao da je predjem na brzinu!Degustiram ja nju tako nedelju dana i na kraju mi dosadi i ne predjem je nikad!Ja za mojih 15-ak godina igrackog staza ako sam presao 5 igara ukupno stavljam glavu na panj!Nije mi jasno zasto je to tako!

Poslednja izmena:
presao sam igru i zavrsio sve sem relica.nisam imao zivce da ih skupljam

Presao sam igru onako lagano. Nisam skupljao relice i letters al sam zato Crafting odradio ceo. Nije losa igra. Dosta ponavljajuca i sve radis ponovo i ponovo i ne znam koliko bih bio voljan da gubim vreme da pronalazim sve relice i ostale stvari. Od kako sam je presao nisam je ni jednom upalio. Nema razloga zasto. Inace dobra igra sa, po meni, lepom grafikom.

Predjoh je i ja. Meni extra ovo leglo, luda igra totalno :D. Malo mi je zao sto je kraj... hebiga, mogli su jos da produze, nekako posle postanu side misije dosadne, a glavne se brzo zavrse. Ovo treba jos jednom preci ali bez skilova, dodatnih health slotova i armora, jer sa tim cudima i na hard je lagano skroz.

Uglavnom, za svo vrijeme igranja nisam imao nijedan problem, ni sa grafikom ni sa sejvovima.

Poslednja izmena:
To sam i ja planirao :) Jeste da jos nisam presao :d ali me ubila u pojam igra koliko je sve lako, oruzja sam budzio i otkljucavao, skillove nesto i nisam budzio.. Definitivno cu jos jednom da krenem da igram ali sa losijim oruzjem tipa ak47 (koji ne moze da se budzi), pistolj, najlosiji snajper i luk i strela. Ili tako nekako, uglavnom na neki nacin da povecam tezinu. A sto se tice health slotova, igrao bih sa 4 ili 5 jer sa samo 2 mozes bas brzo da pogines ali zato ne bih nosio mnogo medicine.

^ Da :). Dobro su oni opet ovo skuzili, znaci ipak se moze igrati, a da igra bude dosta teza. Samo ne dodajes nove skilove, mozda jos dva health slota i sto kazes AK47 i mozda jos nesto i eto ga, bas da se solidno namucis da je predjes.

Jeste probali da iskljucite crosshair ? Eto jedan od nacina da povecate tezinu.

Ma iskljuci mis i tastaturu pa da vidimo onda :D :d :wave:...

I monitor. :D

Raskini ugovor sa EPS-om :d

Nazad
Vrh Dno