Šta je novo?

Far Cry 3

Komp iz potpisa.

dx11, 2xMSAA, HBAO, 1920x1080, ULTRA preset i ne prelazi mi 30fps.

Poslednja izmena:
Hehe, sry na off-u ali me sve ovo podseca nevidjeno na link :D

Inace ima i privatnih sada koji lete. :)

Gameplay necu jos da komentarisem, tek kada predjem celu igru, ali sto se tice optimizacije... meni sa svim podesavanjima na ULTRA ( 1920/1080 ) i ukljucenim DX11 dodacima ( MSAA na 4) igra ne silazi sa 60 FPS ( ukljucen adaptive vsync preko nvidia control panela ). MSAA mi obicno u igrama unisti perfomanse za 50%, ali ovde ne skida ni frejm iz nekog razloga...

Obavezno skinite (ako imate NVIDIA karticu ) najnovije beta drajvere ( od danas ). Igra drasticno bolje radi sa njima!

^^ Imam slicnu konfiguraciju kao i ti ali bogami meni zastucne sa istim postavkama (jedino je vsync ukljucen iz igre). Imam zadnje drivere (ne betu). Da li mozes da potvrdis da li beta driveri funkcionisu sa bf3? Posto sam video da su se zalili na forumima.

Gameplay necu jos da komentarisem, tek kada predjem celu igru, ali sto se tice optimizacije... meni sa svim podesavanjima na ULTRA ( 1920/1080 ) i ukljucenim DX11 dodacima ( MSAA na 4) igra ne silazi sa 60 FPS ( ukljucen adaptive vsync preko nvidia control panela ). MSAA mi obicno u igrama unisti perfomanse za 50%, ali ovde ne skida ni frejm iz nekog razloga...

Obavezno skinite (ako imate NVIDIA karticu ) najnovije beta drajvere ( od danas ). Igra drasticno bolje radi sa njima!

Sta je najjace od podesavanja SSAO, HBAO ili HDAO...a sto se tice msaa isti slucaj (novi drajveri) ne skida nista fps :D

^^ Imam slicnu konfiguraciju kao i ti ali bogami meni zastucne sa istim postavkama (jedino je vsync ukljucen iz igre). Imam zadnje drivere (ne betu). Da li mozes da potvrdis da li beta driveri funkcionisu sa bf3? Posto sam video da su se zalili na forumima.

Mene isto to zanima da li je ispravljen BF3 bug sa ovom poslednjom betom? Da ne instaliram svaki cas drajvere a da ne radi ;)

@Borat
HBAO najbolje izgleda, barem po mom mišljenju...

O bože, koliko ljudi oduševljeni igrom, mnogo prodavaca izgleda :(

Nisam palio BF3 mesecima, a ni ne planiram uskoro :D.

Ne znam sto ti koci. Meni su kartica i CPU overclockovani pa mozda to pravi razliku...

@Borat

Nisam siguran, ali mislim da je HDAO najzahtevniji.

or not... HDAO je namenjen za AMD kartice, HBAO za NVIDIA.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
A sto jbni msi ab pokazuje dx9? A grafika deluje bas kao dx9, kao novi serious sam, smesne teksture, prenapucane boje i smesno osvetljenje, ovo je bukvalno kao serious sam 3, cak mi se i fc2 grafika vise svidja. Kao hibrid serious sam 3 i dead island-a.

Jel si pokretao dx11 exe iz foldera igre, posto ima 2 exe fajla za 2 verzije igre?

btw, ti kad ga odvalis za medalju sto se tice osvetljenja ko za dirt, pa gde bre da novi Sima ima lose osvetljenje kad je odlicno? :D

Vala bas, u SS3 osvetljenje lepo i prirodno. Koliko mi se cini novi Crysis ce imati sve naj, ali ce opet biti ono budjavo osvetljenje ko iz dvojke, sve nesto zuto.

Mada ima ljudi koji se kunu u Hitman Absolution grafiku a ono boze sacuvaj koliko bluma i sve u nekim cudnim tonovima.

Ja imam utisak da Crysis 2 ima bolju grafiku od Hitman-a i Far Cry 3-ke a da je po zahtevnosti minimum isti.
Ko tu koga...

Smanjio sam postfx na medium, nisam primetio razliku a fps mi je skočio za +10.... Divno :)

@Borat
HBAO najbolje izgleda, barem po mom mišljenju...

O bože, koliko ljudi oduševljeni igrom, mnogo prodavaca izgleda :(

Ja i nisam odusevljen :) nevezano za grafiku koja mi se uopste ne svidja i koja izgleda mnogo losije od warhead-a na enth i crysis 2 na extreme/ultra a kako izgleda u odnosu na krize ovo je neopravdano zahtevno. MSAA ubija performanse, mogu da igram sa 2xMSAA, HBAO, very high preset i imam oko 40 fps u proseku ali se oseca neka teskoba u fps, zato sam ostavio very high i hbao i iskljucio MSAA i imam 50 fps i sve deluje mnogo tecnije a cak i ja koji mrzim iskrzane ivice mogu da igram bez MSAA, ostale igre tipa bf3, crysis warhead nisam mogao da zamislim bez 2/4xAA. Moj savet da je bolje napucati efekte i iskljuciti MSAA jer ne vidim preterano razliku izmedju off i 2X.

Stvarno se vidi da su ulozili mnogo truda u ovoliko ostrvo, ozivljavanje istog kroz biljni i zivotinjski svet, igra stvarno obecava ali mi napucavanje za sada deluje prilicno bezveze.. u sustini je ovo falilo FC2, igra je ok ali stvarno nisam odusevljen niti me bilo sta drugo osim istrazivanja ostrva i nedozvoljenog lova :d vuce da igram..

Kapiram da cu ovo igrati dosta dugo ali u malim dozama, nesto kao Serious Sam 3..

Ja imam utisak da Crysis 2 ima bolju grafiku od Hitman-a i Far Cry 3-ke a da je po zahtevnosti minimum isti.
Ko tu koga...

Pa o tome ja pricam, toliko dugo rade igru a nisu mogli da optimizuju a jos realnije namerno teraju ljude (decu) da kupuju nove graficke. Crysis 2 i na extreme je institucija za ovo, warhead i ako je plastican takodje, a potpisujem da fc2 ima bolje teksture, u fc2 guma na jeep-ovima je delovala najrealnije ikada, kao i sami modeli dok ovde deluju kao od kineske plastike.

Smanjio sam postfx na medium, nisam primetio razliku a fps mi je skočio za +10.... Divno

I ovo je tacno, treba smanjiti na medium.

Jel si pokretao dx11 exe iz foldera igre, posto ima 2 exe fajla za 2 verzije igre?

btw, ti kad ga odvalis za medalju sto se tice osvetljenja ko za dirt, pa gde bre da novi Sima ima lose osvetljenje kad je odlicno?

Imam sad dx11, bag je nestao posle 2 restarta kompa.

A za ovo drugo.. Gdine, jel ti stvarno mislis da je ova grafika vrh a zahtevnost opravdana? :) probao sam igru sve na ultra i sa 8xAA, imao sam od 15-20 fps uglavnom, igra deluje smesno u odnosu na Crysise i BF3, nigde teselacije, flare tripovi iz Serious Sam I :d i sve ovo bukvalno deluje kao mesavina far cry 1, dead island i serious sam-a (znaci prosek osim atraktivnih veselih boja) a zahteva gtx680 oc :d

Lepo i realno nije isto, fc3 ima lepu grafiku ali samo na prvi pogled, sve je nerealno i plasticno.

Ipak se nadam da ce gameplay opravdati ovoliki hajp i cekanje, u suprotnom shift/delete.

Poslednja izmena:
Čitao sam malo na netu, postfx na very high i ultra pegla ivice u vegetaciji, to su samo naglasili kao razliku, tj kada je na high ili medium, vegetacija, lišće trava je edgy mnogo više nego što je na very high a na ultra je totalno smooth... Realno, ne smeta mi, a pošto su svi pravi FX efekti tu i na medium, ostaće tako. Sada komotno igram igru na min 50fps-a, ostalo je na very high ili ultra, šta koja opcija dozvoljava mojoj grafičkoj :)

^^ Ovo i jeste mesavina FC1 i Dead Islanda samo u smislu neke otvorenosti, a Sime ne moze da bude nikako, ni sto se tice osvetljenja ni idejno. Grafika, tj. osvetljenje, ta "plasticnost" i jeste u rangu prvog dela jer ni on nije pucao na neki puki fotorealizam a ovo je odlican omaz koloritu iz prvog dela i sto je jos bolje nema onih *****skih lensflare, dirt in your face modernih izivljavanja developera. Grafika je po meni sasvim ok jer je ovo ipak multiplatforma kao i gomila slicnih igara, tako da ono sto sam ja zeleo od igre, odavno sam i zaboravio kada vidim realnost.

Sto se tice zahtevnosti naravno da nije opravdana, ali ako ti je poznato jos zivimo u vremenu x360 i ps3, tako da ce i jos igara imati malo poligona a dx11 ficersi ce uvek biti SSAO i ostali kileri koji se samo budze na te multiplatforme. :) Kad bude stigao next-gen, onda cemo nadam se pricati drugu pricu.

I dobro bre vise igraj tu igru duze od 10 minuta, ili ne daj boze predji neku igru pre nego sto o njoj diskutijes na 5 strana. :D

@Mengele

Probao sam danas igru na 10 minuta, a cini mi se da sam video da postfx na medium gasi DOF i mozda jos poneki efekat, tako da ima nekog boosta...

Poslednja izmena:
Hm, nisam primetio na maloj razdaljini, ali DOF ga ima kada se popneš na neku planinu or something. Samo mi je nekako čudno jer draw distance nije isti na svim mestima, ne znam zbog čega je tako. Upravo sam malopre video kako neka kuća lebdi u vazduhu, a u daljini samo podnožje planine.

Čitao sam neki nemački tech analysis sajt, ništa nisu pominjali o isključivanju DOF-a, mada naravno moguće je. lens flare, svetlost, sve je tu na medium, efekti, refleksije.

I dobro bre vise igraj tu igru duze od 10 minuta, ili ne daj boze predji neku igru pre nego sto o njoj diskutijes na 5 strana.

Igrao sam sasvim dovoljno da ukapiram da nije ovo za mene ;) bar ne u nekim vecim dozama, svaki dan po malo, to moze.

Inace, moguce je da igra ima problem sa amd kartama, probao sam bez MSAA, hbao i sve ''samo'' high tj optimal i opet se oseca neko mikro seckanje i ako je fps izmedju 50-100 fps.
A onda sam probao ultra preset, bez MSAA, hbao i fps je izmedju 40-60 ali opet se oseca neka teskoba. Valjda ce novi drajveri doneti poboljsanje i za matoru 5xxx seriju al' sumnjam.

I moram da povucem ono za iskrzane ivice, da mi ne smeta. Smeta itekako ali u objektima, ipak cu da vratim 2xMSAA i very high preset pa nek' stuca, i onako necu igrati duze od pola h dnevno..

Igrao sam mozda 2h ukupno, primetih brojne graficke bagove a i bagove uopste, ajkule koje pice po stenama i plazi itd, to je cena ovolike mape verovatno.

Poslednja izmena:
Fart Crew 3.

kakav fejspalm od igre, neverica.

Ne vidim u cemu je fora prodavati igru sa nazivom koja aludira da se radi o barem nastavku megahita od pre x/y godina.

Jedino sto valja je da na odredjene momente mozes pomisliti da igras next gen eye candy FC1 da bi se u istom momentu suocio sa tuznom realnoscu.

Zelim Ubisoftu da se uskoro nadje rame uz rame sa Acclaim-om, THQ-om.

Kako me smara ovo tagovanje neprijatelja i gledanje kroz prepreku... kao da koristim sifre i ladno ne moze da se iskljuci.

Ludilo kako je uber modern cool kad kroz raslinje oko sebe ne vidish na 10 metara i onda pogledas na onaj COPY/PASTE GTA radar i ugledas sve neprijatelje na njemu, i samo se okreces po minimapi i udri ;)

Svidja mi se kako ubacuju loot-abilne biljke sa mega kreativnim "red leaf" "blue leaf" "Green leaf" nazivima...

Stvarno smaraš žestoko sa ovakvim pisanjem već mesecima :)

Pre svege mi nije jasno što trošiš život na nešto što ti smeta i neodgovara, i još pritom da pišeš o tome po forumima. Bolje da ga protraćiš na nešto što ti čini zadovoljstvo. Iskren savet.

moje licno subjektivno misljenje za nesto sto sam dao pare.

Uzivaj u hajpu, izvini ako ti svojim licnim misljenjem rusim sneshka.

Ne rušim ti sneška, Ubi igre nikada ne igram na launchu, već uvek čekam da se ispačuju kako treba. Niti sam reagovao zbog negativnih komentara o ovoj igri, to meni lično ne smeta, samo sam konstatovao tvoje konstantno trolovanje po random temama u ovom podforumu i dao isrken savet, da iskortiš svoje vreme radeći nešto što voliš, a sad da li ćeš ti da ga usvojiš, to nije moj problem.

Trolovanje, kul.

Odes u restoran, narucis klopu, lepo na slici i u meniju, a dobijes neko djubre.
?

Volim da igram video igre, kupujem video igre. samo nazalost u poslednje vreme kupim igru a dobijem igricu.

Mom sinu je recimo FC3 ludilo, .. ***, izgleda da kod mene pocinje ta generacijska razlika.

Igra je zanimljiva ali stvarno su mogli da stave opciono ovih par retard-frendly gluposti. Plus, ne kontam ovo masovno odusevljenje oko grafike? Par koraka bolje od JusteCause2 (igram u 1080p sve na max). Gluma je odlicna i animacije su sjajne. Scenario mi je los ali ok, stvarno je ogromna igra...

@wahad
Ubi me ako kontam razliku izmedju med i v.high.

Nazad
Vrh Dno