Šta je novo?

Fantasticno...

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Stigla mi danas Asus K8N nForce3 ploca, zajedno sa Athlonom 64 3000+ i posle najbrzeg sklapanja u zivotu :D konacno sam i ja video kako to cudo radi... Jednostavno, ne mogu da opisem kakav skok je AMD napravio sa tim procesorom, a posto i sam inace prodajem racunare, sklopio sam mnogo konfiguracija sa mnogo raznih procesora i ploca (medju kojima je i konfiguracija za 2k eura... Abit AA8 DuraMax, Intel 3.0, 2x512DDR2 533, X600 PCI Express...) ali nikad do sad nisam imao prilike da vidim na delu 64-ku. Jednostavno, sama instalacija Windowsa mi je bila dovoljna da sa sigurnoscu mogu da tvrdim da je Athlon64 nesto najbolje sto moze da se kupi... Barton 3200+ kojeg sam imao pre je mala beba za ovo cudo...

Tolko sam odusevljen (jos kada nadjem Epoxa...) da svima koji se razmisljaju da li da predju sada na A64-ku mogu samo da kazem: uzimajte vec danas ako mozete i nemojte razmisljati ni malo!

Toliko... :smoke:

U potpunosti se slazem sa "kolegom". Cak prelazak sa Bartona na 2,4GHz, na ovo "cudo" je bio kao prelaz iz recimo Peugeot-a u BMW. Na svemu se oseti "dramasticna" razlika.

Kao sto kazu u onoj glupoj reklami - MAKSIMALNO.

Poslednja izmena:
vule85 je napisao(la):
Ma i Word mi radi brze :D
Jel i kalkulator radi bolje :d :d :d 1+1=3 :d :d :d .

Dve stvari najviše volim... Fascinantno brzo editovanje avatara (edit: mislio sam signaturea) posle kupovine nekog hardvera i laičkog mešanje poređenja automobila međ' hardver...

Poslednja izmena:
Porasce i deca Bane, polako, ozbiljnost dolazi sa godinama.

Bane® je napisao(la):
Dve stvari najviše volim... Fascinantno brzo editovanje avatara posle kupovine nekog hardvera i laičkog mešanje poređenja automobila međ' hardver...

To je bila vise kao sprdnja, zato sto ima lik koji dolazi kod mene i non-stop poredi automobile i kompjutere. Inace prodaje rezervne delove za kamione... ;)

i sto sada nabrukaste decka? :D Sta ima tu lose ako je fasciniran novi AMD-om. Ja sam danas stavio novi cooler TT11+ i fasciniran sam do imbecilnosti! :D

Koliko si platio CPU i koje je jezgro ???

M3 je napisao(la):
Koliko si platio CPU i koje je jezgro ???

Za cenu neznam, nisam ga ni platio :D a jezgro je ono dobro valjda, klokuje se kao lud...

Sta bre vi pricate o nekom brukanju? Pa sta sad, treba da mi stoji Barton u potpisu a Athlon64 u kompu?

Ma mora da je winchester ;) ono je vrhunsko , ali mene interesuje koliko su ovi procesori kod nas sa ovih jegrom???

A jel Winchester nije s939?

Ja imam s754 3000+, nForce3 250 cipset na Asusu K8N...

Znaci, onaj bez Dual-Channela i mislim da je ona druga verzija jezgra koja je dobra, na procesoru je pisalo nesto AX ili tako nesto, nisam stigao da procitam :D

Imas dvije verzije jezgra Newcastel i Winchester :) , e sad oni se postoje za obadva socketa dakle s754 i s939 ?
E sad bolji je o/c dosta Winchester, a i manje se grije a pritom je i novije jezgro ;)
Poz...

Trenutno je Winchester "S939 only" (npr. 3000+, 3200+, 3500+ u S939 varijanti), a NewCastle postoji u obe varijante (S939 i S754).

Po iskustvima ljudi iz normalnog sveta gde Winchester moze da se kupi vec mesec-dva i prema mojim licnim iskustvima nije dosta bolji za O/C, vec je tu negde kao i NewCastle.

Auuuu, aj ti Sokole malo na edukaciju >>> OVDE

Eh utrčo Delimir s odgovorom. :)

Poslednja izmena:
vule85 je napisao(la):
Za cenu neznam, nisam ga ni platio :D a jezgro je ono dobro valjda, klokuje se kao lud...

Sta bre vi pricate o nekom brukanju? Pa sta sad, treba da mi stoji Barton u potpisu a Athlon64 u kompu?

Pa i ja da sam ga dobio za DZ, pevao bih! :D

Up to now AMD supplied three flavours of desktop processors produced using innovative 90nm process technology: AMD Athlon 64 3000+, AMD Athlon 64 3200+ and AMD Athlon 64 3500+ chips that function at 1.80GHz, 2.00GHz and at 2.20GHz respectively, pack in 512KB of L2 cache and feature 1000MHz HyperTransport bus. Higher-end processors, such as AMD Athlon 64 3800+, 4000+, FX-53 and FX-55 are still produced using 130nm process technology.

A skoro su se pojavili i 90nm Opteron procesori.

Bane® je napisao(la):
Dve stvari najviše volim... Fascinantno brzo editovanje avatara (edit: mislio sam signaturea) posle kupovine nekog hardvera i laičkog mešanje poređenja automobila međ' hardver...
A da je iz onog Peugeot-a presao u S2000? ;)

Monogo vise se dize adrenalin promenom graficke karte. Promenu ploca + procesor sam jedino registrovao u benchmark programima. Athlon XP 3200+ je sa diskovima u raidu podjednako leteo u 2D okruzenju i office aplikacijama. U igrama A64 lako dominira.

heh, sta je ovo ...i meni je danas stigla Asus K8N i AMD Athlon64 u mom slucaju 2800 ... isti slucaj .. iz fice u bmw ..

@sniper
gde si nasao Asus K8N? Nigde je nema, kao ni GA-K8NS PRO...

odakle to stize ljudi, ono, da secakam i ja jednu turu :)
Nego, kad stizu winchesteri kod nas, ocekivane cene, oznake za "obratiti paznju" ? :)

Javicemo ti... ;)

vule85 je napisao(la):
Ma i Word mi radi brze :D

Fascinantno!
Mozda ti se sada brze otvara i start meni !?

Ja sam mislio da uzmem NF8 Abitovu plocicu...sta mislite o njoj ?!

Majstor^Zivota je napisao(la):
Ja sam danas stavio novi cooler TT11+ i fasciniran sam do imbecilnosti! :D

Offtopic: Radovane, crni Radovane...
Sorry, uzeo sam Radovan The 3rd na DVDyu pa sam jos pod utiskom :d :D

Poslednja izmena:
sniper je napisao(la):
heh, sta je ovo ...i meni je danas stigla Asus K8N i AMD Athlon64 u mom slucaju 2800 ... isti slucaj .. iz fice u bmw ..

Mnogo ti bre bio dobar fica! ;)

p.s. Nemojte bre da poredite prelazak sa 486-ice na A64! :d:D:d

Bane® je napisao(la):
Aj ćuti ti sa onim Tristaćem :D:D
Cekaj bre, jel' ti bese onaj sto se lozi na japance... a pritom vozi golfa guzonju? :d:d:d

I to dizela! :laugh: :d:d

Nazad
Vrh Dno