Šta je novo?
^^ mislim da niste nigde zalutali to je misija koja se prelazi i gde uzimas onaj armor.

kako je mene onaj burazer od pre par strana iskusno navukao,posla sata sam obijao oko kuce u sanctuary-ju trazeci power aarmor i minigun. :) pre nego sto skocite,sad samo testiram jer sam imao problema sa pucanjem drajvera,pa rekoh da vidim kakav je armor.

:smash:

neverovatna rečenica. prosto je sjajno da neko ovo ovako javno složi, napiše i stoji iza ovoga.

ne možeš im objasniti. ubeđeni su da je to odbrana prava na stav, a ne kapiraju da smo njihov stav odavno čuli, shvatili, prihvatili i da ne možemo nikako da im pomognemo. pritom, meni je baš drago što su u tom fazonu, samo nek sjašu.

zasto je neverovatno da javno iznesem svoje misljenje na forumu ?
da bagovite poluigrive prehajpovane igre treba da dobijaju redovnu dozu hejta ?
ti ocigledno konstantno brkas zasto se postuje, zasto neko poksava argumentovano i sa objasnjenjem nesto da kritikuje (ili hvali), pri tom nikom se ne namece stav, ne vredjajuci nikog osim halapljive korporacije

ocigledno ti nije jasno, jer tvoji postovi su najcesce sve suprotno... ako ti nesto smeta stavi ignore na svekog ko postuje ono sa cim se ne slazes, ili uvek mozes da postujes samo na bethesdinim forumima :|

licno ne stizem da igram fo4 jos uvek, probacu je svakako, zato i ne dajem nikakve ocene, vec pitam i citam o utiscima? ili bi i to trebalo zabraniti na forumu ? lol spusti se malo na zemlju

Da kazem ja par stvari vezano za Fallout generalno.
Igram ga od prvog dela, drugi je neprevazidjen, igrao sam i trojku i NV i iskren da budem ja volim ovaj svet ja volim tu atmosferu. Ne treba ih ni pretereno uporedjivati sa kecom ili dvojkom ipak su to stvarno poptuno drugacije igre. Potpuno se slazem sa ljudima koji kazu da su kec a posebno dvojka sto se tice dijaloga, posvecenosti likovima daleko ispred trojke i NV, cetvorku sam tek poceo pa ne bih o prici. Takodje se slazem i smatram da je nepotrebno napadati ljude koji nalaze mane sto se tice tehnickih karaktertistika, jer ih ima i previse, ne treba to da bude na prvom mestu ali itekako treba bethesdu neko da iznapljuje za izbacivanje nedovrsenih igara, razumem ja i rok i pritisak i sve ali majku mu imate vremena da istestirate igru pa tek onda da izbacite gotov proizovod a ne poluproizvod koji zakucava ili se mrljaju teksturte ili stuca ko blesav. Ima naravno medju postovima ovde, citam ih redovno, i mnogo trolova koji samo zbog onog nekog osecaja nervoze prema bethezdi pljuju samo da bi pljuvali, dok sa druge strane pa imate ljude koji sve sto ima pip boya na sebi hvale do nebesa a da nisu ni pustili.
Generalno za sada mi je cetvorka ok i nista vise od toga, kazem pricu jos uvek tek upoznajem, ima mozda previse senzacionalizma na pocetku, to malo nervira ali videcemo. Tehnicki je, realno, slab ili mlitav, kako bi se reklo. Mnogo buke ni oko cega, naravno da izgleda bolje od trojke ali, zaboga proslo je sedam godina.
Ja bih mu za ovaj pocetak dao 7.5 ocenu, ako prica bude dobra moze da se popne na 8 ali ako prica bude lose moze i da padne ispod 7.
I mene kao i vecinu ljudi ovde, poprilicno nervira taj ceo hajp vezano za izlazak igre i ukljucivanje nekih nebitnih i imbecilnih likova u promociju same igre, koje poprilicno gaze sustinu fallouta.

Fina video recenzija, u mnogo čemu se slaže sa onima što sam ranije pisao u temi (iako mu je opaska da igra više nije RPG malo preterana)

Fallout 4 je odlična open world zabava... pod uslovom da mu se priđe sa ispravnim očekivanjima.

dragancce:

nemaju,ne sefuju oni vise kad ce sta da izbacaju nego rade kako im se naredi.tako je vec poodavno.mislim da je vec sad svima jasno da je neko od onog borda direktora lupio sakom od sto i rekao: FO do jeseni inace... :)

Nerrvira me šta su napravili do VATS-a...u njemu mi treba 7-8 udaraca da ubijem jednu jbnu muvu a ako mlataram slobodno, ubijem je u 3-4 udarca. Koliko sam video, isto važi i za puca5ke...kao da su im nadrukali HP u VATS-u...WTF? Juče gledam nekog streamera kako pokušava da skine neke komarce puškom sa kilometar razda5ine i VATS mu izbaci šansu za pogodak od 0-2%. On batali VATS i počne da ih gađa standardno i poskida ih bez problema sa par metaka...pa, ***...
Kapiram da su hteli da nerfuju VATS ali ono je *****ski. Napraviše najobičniji FPS od igre...

VATS ni u prošlim igrama nije bio od neke koristi, osim za mašanje sa razdaljine od par metara i stojanje u mestu dok protivnici lagano šetaju do tebe i počinju da te mlate.

Igra ipak nije kao Elder Scrolls. Napredovanje popoprilicno restriktivno jer se bazira na perkovima. Nema puno prostora za lutanje i budzenje svega do kraja. Najveca zamerka ide opcionom sadrzaju, ovog puta su prevazisli sami sebe po besmislenoscu opcionih kvestova. Sve sami kurirski kvestovi. To ne bi bilo toliko strasno da nije iskakanja zivuljki iza ledja, iz vazduha, zidova. To ce verovatno moderi da srede sa overhaul patch-om.

Moracu da probam jos jednom sa drugacijim likom. Mnogo mi se dopala ideja sa PC Gamera, lik igra samo sa luck i speech. Napravicu neku varijaciju da bi bio u stanju da predjem glavnu pricu (njemu deluje da nece moci da predje igru sa tim ekstremnim buildom).

Malo smanji luck ili charizmu zarad strength ili agility/perception da bi mogao da pucas i prezivis bitke. Pa posle tek kada budes imao par levela onda pojacaj luck i charizmu do kraja.

i dalje nista nisam uspeo da uradim tj. da iskljucim vsync

VATS ni u prošlim igrama nije bio od neke koristi, osim za mašanje sa razdaljine od par metara i stojanje u mestu dok protivnici lagano šetaju do tebe i počinju da te mlate.

Aaaa, ne, ne...u prethodnim igrama je VATS bio OP. Izvadim Antimaterial Rifle i žeži po glavama...
Plus, neprijate5i nisu ni mogli da dođu do tebe jer su bili nepomični dok si nišanio...tek su u FO4 uveli da se kreću dok si u VATS-u.

AI je mogao da se kreće u VATS modu, čim krene animacija...

VATS je daleko najkorisniji bio u New Vegasu sa Project Nevada modom. Jedna od najboljih stvari sa tim modom je što je dodavao slow motion opciju uz klasični VATS, nešto kao sredina između starog VATSa i ovoga što sada imamo u FO 4. Slow motion + antimaterial, tako sam samo skidao glave sa deathclawa na gradilištu/kamenolomu, uključujući kraljicu. Pre toga sam sa prosečnim snajperom počistio onaj veliki Legijin kamp pokraj jezera. Good times...:)

Nerrvira me šta su napravili do VATS-a...u njemu mi treba 7-8 udaraca da ubijem jednu jbnu muvu a ako mlataram slobodno, ubijem je u 3-4 udarca. Koliko sam video, isto važi i za puca5ke...kao da su im nadrukali HP u VATS-u...WTF? Juče gledam nekog streamera kako pokušava da skine neke komarce puškom sa kilometar razda5ine i VATS mu izbaci šansu za pogodak od 0-2%. On batali VATS i počne da ih gađa standardno i poskida ih bez problema sa par metaka...pa, ***...
Kapiram da su hteli da nerfuju VATS ali ono je *****ski. Napraviše najobičniji FPS od igre...

Pa već smo govorili o tome...to je zaostavština onoga što je nekada bilo prepoznatljiva stvar kod igre, a sada bukvalno smeta igranju, jer je igra postala fps, a nije više taktički osetljiv rpg. Jedan od onih elemenata koji su vremenom postali potpuno suvišni i nepotrebni i koji zapravo danas nemaju poentu.

s' obzirom da od id-a drpaju ideje kako treba da se ponasa FPS i da inace boluju od konzolitisa,VATS je izuzetno po mom misljenju i koristan u qc-u do medium distansa.sprej sutere nikad nisam mirisao.

Ja sam VATS koristio u NV i F3 kao i sada, kad je vise protivnika blizu, sve ostalo sam dosta precizniji sam

VATS je totalno besmislen. U Fallout 3 si imao jako puno perkova koji rade samo dok si u VATS-u. Znaci, VATS ispada neki vid alternativne a ne integrali deo igre. Malo ovako, malo onako. Vidi se da su vestacki pokusali da ubace elemente starih Fallout-a i to apsolutno bezuspesno.

i dalje nista nisam uspeo da uradim tj. da iskljucim vsync

'es' probao ovo:

A very hard VSYNC cap

The game does not allow VSYNC to be disabled in game and actually makes it hard to enable it, to disable it:

Open Fallout4Pref.ini (x:\Users\[username]\Documents\My Games\Fallout4\). Note making a backup isn't neccessary as if you simply delete Fallout4Pref.ini the game will auto generate new one next time it is opened.
Search for the line iPresentInterval=1, and change it to iPresentInterval=0
In Steam installation directory you will find the same file, here again Search for the line iPresentInterval=1, and change it to iPresentInterval=0
In your NVIDIA or AMD driver control panel, force VSYNC disabled/OFF

VATS je totalno besmislen. U Fallout 3 si imao jako puno perkova koji rade samo dok si u VATS-u. Znaci, VATS ispada neki vid alternativne a ne integrali deo igre. Malo ovako, malo onako. Vidi se da su vestacki pokusali da ubace elemente starih Fallout-a i to apsolutno bezuspesno.

Nije bas potpuno besmislen, cak je i jako koristan uz LUCK perkove. Crit (kad se napuni crit bar) garantuje pogodak u VATS-u nezavisno od hit chance-a. Tako da ako imas better criticals + critical banker, imas spreman crit (tj vise njih) pa jos sa headshot bonusom. Dodaj tome grim reaper-a i 4-leaf clover (+ par AGI perkova).

Sto se mene tice, najbolja je kombinacija - "rucno" gadjanje za veca rastojanja, + abuse-ovanje VATS kritikala u ostalim situacijama. Barem za sada :)

SPECIAL mi je 4411459

Poslednja izmena:
zasto je neverovatno da javno iznesem svoje misljenje na forumu ?
:))))

napisao si: kamo srece i da oni izhejtuju koliko treba

prosto je neverovatno da se neko time hrani. neverovatno mi je da neko svoje planove obrće oko nečijeg neuspeha i svoju "sreću" zasniva na tome da nekome bude ishejtovan proizvod. ne gledam farmu, parove i ne družim se sa polusvetom te vrste, pa mi je uvek čudno kada neko javno sebe deklariše kao sitnu dušicu i jadnika.

da bagovite poluigrive prehajpovane igre treba da dobijaju redovnu dozu hejta ?
ti ocigledno konstantno brkas zasto se postuje, zasto neko poksava argumentovano i sa objasnjenjem nesto da kritikuje (ili hvali), pri tom nikom se ne namece stav, ne vredjajuci nikog osim halapljive korporacije
ocigledno ti nije jasno, jer tvoji postovi su najcesce sve suprotno... ako ti nesto smeta stavi ignore na svekog ko postuje ono sa cim se ne slazes, ili uvek mozes da postujes samo na bethesdinim forumima :|
što je tebi i za tvojih par istomišljenika argument, za ostale je elitističko pro*eravanje. ovo nije tema "hajde da ishejtujemo fallout igre od fo3 naovamo" nego tema na kojoj se skupljaju ljudi koji čekaju i dočekali su fallout4. ako imaš problem s tim, daj predlog da se otvori podforum "da hejtujemo do mile volje" gde bi se ti i tebi slične stanije i maje nikolić okupljale da pljujete po videoigrama koje očigledno ne volite. i lepo izignoriši teme gde se afirmativno priča o igrama, da se ne bi spuštao na nivo koji je realno ispod svakog komentara.

svi mi o nečemu ne mislimo dobro, nego je mene pokojna majka naučila da kad nemam šta lepo da kažem - ćutim.
evo, kad samo bacim pogled na teme koje su trenutno aktuelne u podforumu - diablo 2, life is strange, alien vs predator, tomb raider 2, darksiders 2, killing floor 2, crysis 3... sve su to naslovi za neke druge ljude a ne za mene i ja se tako ponašam - ne idem na te teme i ne smaram ljude koji očigledno u tome vide nešto što ja ne vidim. to se zove biti normalan. čak ne ni biti fin, nego biti normalan.
ići negde gde se skupljaju ljudi sa kojima nisam na istoj talasnoj dužini i dr*ati te ljude svojim idejama i stavovima na još malo pa devedeset strana... da li to radi normalan čovek ili totalni *****?

to radiš ti :)

Poslednja izmena:
Da li je još neko osim mene razočaran u džukca? Posle onoliko potenciranja u trejlerima, ispao je imo skoro jednako beskoristan kao u prošle dve igre.

ja ne bih ni igrao igru da nije njega. :) kao stari stalkeras alergican sam na sprej sutere.

eh, proklet bio dan kad smo sa one screen i split screen multiplaya prešli na internet :(

a baš bi bilo gotivno da recimo desna polovina ekrana bude kuče u tps izdanju, upravljivo kontrolerom. da se igra nas nekoliko na jednom kompu, istovremeno.

cgblb7k.png

^ dont forget you can ignore those answers and shoot him right in the face if you want! thats how much freedom we offer you!

Nazad
Vrh Dno