Šta je novo?
pa ti ga samo elegantno zaobidji.gamebreaking bug je kad zbog tog baga nemeres dalje da prelazis igru,ne prost exploit kojih imas u manje vise svakoj igri.

mmike druže, ajde napiši nešto o igri. Šta ti se sviđa, kako radi na tvojoj mašini, dokle si stigao.
Čini mi se da ne prođe stranica bez tvojih komentara ali iako svi uveliko igramo igru, samo ti pišeš o svemu drugom osim o svom iskustvu sa istom.
iskreno, imam još uvek svega par sati provedenih uz fo4 (u sred sam ozbiljnog klanskog rata u elite: dangerous i ne stižem) pa sam daleko od nekog ozbiljnog suda o igri. ono što mi se dopada je ta nepre*ebiva fallout atmosfera. ono što me užasno nervira je tragično rešen korisnički interfejs i potreba za korišćenjem peep boy app-a ukoliko želim da su mi stvari nadohvat ruke. naravno, još je gluplje što forsiraju choice ring-ove kao na konzoli ako već igram mišem i tastaturom, ali to me više ne iznenađuje.
realno, ja i ne očekujem mnogo od ovog naslova prosto zato što nikako nisam ciljna grupa na koju su mislili kada su pravili igru, ali mi ne pada na pamet da zbog toga dižem bilo kakvu galamu. fallout se kreće, kao i gomile drugih naslova i franšiza i ja sa svojih 40+ i prezahtevnim očekivanjima u smislu kompleksne i duboke gameplay mehanike budem zadovoljan ako se jednom do dvaput godišnje pojavi naslov koji će zahtevati moje moždane vijuge i moje skillove.

Ocekivao sam da nece biti bolja od f03 ali izgleda da jeste do sada.... Gameplay je daleko siri nego prethodno, crafting i napucavanjei atmosfera - sve je bolje sto je samo po sebi vec dovoljan napredak. Ono sto ce biti presudno je repetativnost, da ne bude da sve to dosadi brzo...sto cenim da ce se desiti oko 30-tak sati gameplaya...Vidi se vec po dijalozima i questovima da je to plitko i da ce dosaditi uskoro...Overall ja sam prijatno iznenadjen ocekivao sa gore.

Ubili su prodajom. 750 miliona dolara prvog dana, gomila rekorda...u svetu prilike su tak'e.

I u Skyrimu si mogao da ubijes svakog stvora jednim udarcem na taj nacin,ako si razvijao stelth skill

Kako je ovo uopste moguce bez modovanja ili cheatova?

Max STR, max Big Leagues perk, 10x sneak damage od Ninja perka, Rank 2 Blitz perk, nož je neki unique (Pickman's Blade) koji daje bonus sneak attack dmg., bonus dmg from Rooted perka...skupi se :)
Reddit thread: https://www.reddit.com/r/fo4/comments/3suaws/stealth_melee_builds_are_fun_part_2/
Ima još 1 njegov thread sa jednako ludim GIF-om: https://www.reddit.com/r/fo4/comments/3sso7w/stealth_melee_builds_are_fun/

Ispada da je sneak melee OP u FO4...ako u Bethesdi vide ovo, nerfovaće momentalno, heh.

Da ne bude da je samo sneak melee OP, neki lik je napravio lasersku pušku sa kojom 1-shotuje sve: https://www.reddit.com/r/fo4/comments/3sspax/heres_how_to_build_a_ridiculously_op_laser_sniper/
Efekat: http://gfycat.com/SnoopySpotlessHoverfly

Poslednja izmena:
Ne secam se da je Bethesda ikada cackala balans po izdavanju igre, to je posao za modere.

U pravu si...to je Bethesda...zaboravih. Šta god Bethsoft reši da promeni, ako zamislimo da hoće, moderi će ionako da okrenu naglavačke...

Lijepak najtrazeniji item u igri:D
Laser musketa moze da se nabudzi da bas otkida

samo da tom laseru nabijem veci "sarzer" i laksi/brzi reload, pa mozemo da pricamo o tome :D

Imam neki bag u igri ako ste mozda igrali misiju sa nekim likom paladin. Kada udjem u jednu prostoriju gde treba vrata da se otvore ima 2 kompa i kada odem na jedan i kada izadjem iz kompa kao da lik propadne i ne mogu da se mrdam. Da li se mozda nekom to desilo ako je igrao taj qvest?

Juce ostavih 3h samo na build mod:) Mada je li moguce da su zaboravili da ubace i prozore? I onako uzasno lose resenje za vrata?

Ne čudi me da TB još uvek nije okačio FO 4 video, posle toga što je tvitovao o tehnikalijama i samoj igri. Bethesda kultisti će ga sahraniti, a on ionako liše reaguje čim neki njegov video dobije dosta minusa.

Na kojoj tezini igrate?Ja krenuo na very hard i nema sanse da se izborim ako ih ima vise od dvoje!Postalo je malo iritirajuce!Izgleda da cu morati da spustim malko dole!

always normal :D

realno je fo4 primetno teza od trojke kad se nakupi malo vise protivnika... tj ako nisu nesto nabudzeni onda je ok, ali ako samo jedan ima neko ***** naoruzanje, onda je vrlo verovatno da cu bar jednom riknuti pokusavajuci da ih poubijam...
bas sam tako setajuci po wasteland-u video u daljini neku kucu sa supermutantima i njihovim "pratiocima" i odlucio da je zaobidjem dok ne budem bio malo spremniji za iste...

igra realno ima tih tehnickih problema, ali ako se oni izuzmu, sasvim je ok... sto se tice gradjenja, evo posle vise od 10 sati gameplay-a nisam ni jednu jedinu stvar sagradio, ali sam se sa modovanjem oruzja tu i tamo iscimao!

Nije mi jasno kako funkcionise gradnja!Dali treba celu bazu ograditi da bi ti defense bio dobar,posto koliko vidim u Sanctuary-u mozes uci sa koje god hoces strane:DNiko nece da se skupi u jednoj bazi,nego moras zbog njih dvoje graditi kao blesav,a trenutno imam 5 baza!

Poslednja izmena:
Na kojoj tezini igrate?Ja krenuo na very hard i nema sanse da se izborim ako ih ima vise od dvoje!Postalo je malo iritirajuce!Izgleda da cu morati da spustim malko dole!

Spusti na normal, igra vara na vecim tezinama. Dok moderi ne srede balans nema svrhe igrati na very hard, samo stvara frustraciju.

Generalno treba izbegavati veće težine u friškim vanilla Bethesda igrama. Jedva su se makli od čistog pumpanja helta protivnika, i povećavanja DMGa koju isti mogu da nanesu igraču, bez nekog razmišljanja o balansu...

Nije mi jasno kako funkcionise gradnja!Dali treba celu bazu ograditi da bi ti defense bio dobar,posto koliko vidim u Sanctuary-u mozes uci sa koje god hoces strane:DNiko nece da se skupi u jednoj bazi,nego moras zbog njih dvoje graditi kao blesav,a trenutno imam 5 baza!

Ne moraš da ograđuješ bazu, već stavi turret-e nekih 20 metara unutar zelene zone skroz unaokolo. Namesti ih da pokrivaju ulazak u centralnu zonu baze. Idealno bi bilo da turret-e staviš na kuće i slično, da napadači ne mogu da ih napadnu, a oni da šibaju nonstop odozgo. Kasnije u igri, isto to radi, samo sa rocket launcher-ima.

^
Hvala @dzonihsv.Ja krenuo da ogradjujem od onog zelenog ruba,nebi zavrsio za 20h:D

Je l' zna neko zbog cega se desavaju nagli frame rate dropovi kada se udje u neki grad? Meni bi po pravilu igra trebala konstantno da radi u 60fps sa ovom 970gtx azdajom, i zaista je tako - sve radi na ultra podesavanjima u 60fps jedino kada udjem u neki grad onda krene da opada frame rate oko 40fps, sto me jako nervira. Postoji li neko resenje?

PS. Pokusao sam da postavim "adaptive vsync" u nVidia control panelu ali nista.

Nazad
Vrh Dno