Šta je novo?
@fingon82
Full HD,ali kao sto je napisao @dzonihsv ni ja ne vidim neku razliku,mislim da ovde onaj godrays quality obara najvise fps!Iskreno da mi nije upaljen MSI afterburner mogao bi komotno igrati i na ultra podesavanjima,nebi mi smetalo!

Poslednja izmena:
izgleda ruznjikavo iznutra dok napolju deluje lepuskasto, jesu li bar animacije bolje nego inace ?

@fingon82
Full HD,ali kao sto je napisao @dzonihsv ni ja ne vidim neku razliku,mislim da ovde onaj godrays quality obara najvise fps!Iskreno da mi nije upaljen MSI afterburner mogao bi komotno igrati i na ultra podesavanjima,nebi mi smetalo!

Pogledajte ovaj klip:

^
High je sasvim dovoljan za neko maksimalno uzivanje koje ova igra nudi!Kod ultra podesavanja jedino senke kao malo bolje izgledaju i to samo kad se zagledas!Godrays moze i na low slobodno!Animacije su mi i dalje skrnave kao i kod proslih delova,ali ako igras iz prvog lica onda su odlicne:D

jel igra neko u 4k?

ja sa gtx970 dobijam 30ak frejmova... nije tv capovan na 30fps, obicno dobijam oko 35, na odredjenim deonicama je 60... e sad the weird part

4k low i ultra daju isti minimalni fps, razlika mozda izmedju 35 i 32 fps sto je malo ne realno... deonice koje daju 4k 60 fps reaguju normalnije na promenu, low 60fps, ultra 40fps... jel po sredi neki adaptive vsync ili tako nesto? vidim da nema vsync podesavanja u opcijama...

I dalje izgleda kao modovani Oblivion.

Sa cega je ovo portovano sunce ti bogovo.. imam osjecaj kao onaj prvi put kada sam uzeo NES gamepad pa ne znam ni koliko ima dugmadi, ni kako su rasporedjena ni sta koje radi. Prvo pokretanje i ne radi mis jer je gamepad prikljucen. Sreca ima tona grbavih portova pa sam odma skontao da iskljucim gamepad. Druga stvar, nema podesavanja brzine misa pa opet sreca imam DPI komande on the fly na g500. Raspored komandi je all over the place. Nema nikakve logike ..kao da su je portali sa dildo-a. A gdje su one osnovne stvari za gasenje vsync, FOV, spomenute kontole za mis itd itd.. Grafički settings kao za 2D indie igru koji nije IN GAME! A i kada izadjem da podesim grafiku, yebe te u dupe ono sto si potrosio pola sata stimajuci ini fajlove da uradis posao za njih, pa hajde opet edituj ini fajl jer si promjenio grafičke postavke. Na ultra izgleda kao igra iz 2010-te ali dobro, nije nuzno toliko grozna ali daj da imam performanse kao sa 5 godina starom igrom! Na max out se vuce izmedju 20-60 FPS zavisno jesam li vani ili u objektu. Nema nikakve logike da se ovakva grafika ovako vuce. Pa onda smanjis na medium, smanjis AA i onda izgleda kao mobilna igra. Teksture sma ostavio na ultra a izgledaju kao place holder.

Sto se price tice, nisam daleko dogurao ali kako sam i prije napisao.. izgleda kao da su je trebali izbacilit godinu dana poslije F3 ali zagubili kopiju pa je sada našli. Grafika, animacije, efekti, kontrole, napucavanje.. sve je out to date toliko da mi je odbojno. Izgleda kao early access igra sa jeftinim engineom kojoj treba dobra optimizacija.

Moras biti debeli hipster da ovo opravdas. Znam da je stvar u imerziji i u prici, osjecaju i dubini Fallout igara ali djaba to kada izgubis volju sa zayebavanjem oko tehničkih postavki. I prije nego sto podju fabojsi: grafika je dovoljna. Ljudi su voljni igrati 8bit igre, 2d indie igre grbave graficke igre jer su zabavne i ne kostaju kao 60€.

Ovo je AAA naslov i nema pravo na ovakve propuste. Ako toliko traze para neka onda izbace igru vrijednu placanja. Sve bi se ovo moglo tolerisati da je igra 3 puta jeftinija.

Sto je najzalosnbije ni konzolaši se ne mogu proslaviti sa svojih 30 FPS vec pada do dvadeset dok na xbone zna da ledi na nekoliko mjesta.

Poslednja izmena:
koga briga kad vecina igra narodnu verziju.

Ovo je bukvalno da predjes glavnu pricu i zaboravis da postoji. Van glavne price sve sami fetch kvestovi, ne secam se da ih je ovoliko bilo u FO3.

da tako je odigras sad samo main qvest,zaboravis i sacekas nekoliko godina na steam goty verziju sa svim dlc na nekom ultra popustu do 5e :D a do tad ce da bude mnosto modova koji ce igru uciniti jos boljom.

Poslednja izmena:
ja igram narodnjaka vec 8+ sati bez ikakvih bagova i krešova,za sad :D

Ja kad god sam igrao Fallout, skoro sam prelazio New Vegas po drugi ili treci put, uvek se izgubim u igrici, na pocetku lepo idem misije redom, vec negde na sredini pocnem da ubijam sve redom, i na kraju ne mogu da zavrsim ni jednu misiju jer sam ih sve pobio :D

Ali je zato Season Pass za Fallout 4, za koji se uopšte ne zna šta će sadržavati, uspeo da pretekne Call of Duty: Black Ops 3 na listi najprodavanijih Steam igara i probije se na drugo mesto, iza Fallouta 4 :happy:

[youtube]r4EHjFkVw-s[/youtube]

To je taj engine iz '97-me

Jok, MGS4. Rane su previse duboke, pa hejtujem i nastavak :).

Posle nekih sat ipo igranja stekao sam utisak da igra Ipak nije toliko losa, bar sto se napucavanja tice (dosao do onog malog mesta gde sam se rokao sa raiderima, nadam se da ovo nije spoiler), a ni dijalozi nisu skroz nezanimljivi, ima malo i humora [emoji14] Jedina zamerka mi je na zahtevnost, na konfi iz potpisa na HD ready rez imam izmedju 40 i 60fps-a, sa po nekim stutteringom (kad sam stavio vecinu stvari na high plus one aa gluposti na max bio je i veci), a licno ovo ne zasluzuje toliku zahtevnost. Da su bar lepse teksture pa da razumem, ali stvarno grafika nije nesto lepa (na momente nije losa, ali uglavnom je shit), dok npr FC4 i Dying Light imaju neuporedivo bolju grafiku, a bolje su mi radili, FC sa veoma malo stucanja, a DL nimalo... Sve u svemu moze da se igra, ali za konacnu ocenu morace jos sati gameplay-a da se nabije :D

Gledam ocene na Steamu, ocene u review-ovima, sav taj hajp na redditu, i uopšte mi nije jasno zašto. Igra mi deluje kao teški prosek, kao miks F3 i Skyrim-a.

Imam već par sati u igri i sve što sam do sada radio je idi tamo i pobi ove, idi tamo i pobi one. Sad skupljaj đubre, pa izgradi krevete, sad idi nađi povrće pa ga posadi, e izgradi dva bunara, e sad radi na odbrani, e sad idi tamo i pomozi nekima da pobiješ neke pa će da nam se pridruže, itd. Glavni quest doduše nisam igrao, jer nekako imam naviku da se prvo levelujem side questovima pa tek onda da radim main. Nadam se da je bar malo zanimljiviji.

Mapa je definitivno mala, nisam je nešto preterano istražio, ali ako ja pređem pola mape za 5 minuta, onda tu definitivno nešto nije u redu. Deluje mi da je veličine kao Solstheim u Skyrim-u, a ono je bio DLC.

Sa tehničke strane, iako je ovo našminkani Skyrim, moram priznati da sam očekivao daleko lošije performanse, budući da mi je procesor odavno za penziju. Teram 1680x1050 na medium, izgleda pristojno, FPS je oko 40, tj. bolji nego na konzolama.

Ja sam do sada odigrao oko 12h i sta ja znam meni je igra i vise nego dobra!Za sada me drzi,a koliko ce to potrajati videcemo!Mislim da ste je malo previse ocrnili!Po tome ispada da je I FO3,FNW,Oblivion,Skyrim takodje neko smece koje ne vredi igrati posto su to ustvari jedne te iste igre!Daleko od toga da je GOTY,ali nije ni nesto sto treba zaobici!

Vrh Dno