Šta je novo?
apsolutno nisam. samo ne dozvoljavam da jašu zato što su glasniji, a ovi drugi lepo vaspitani pa ćute.

ne ulazim u tvoj fantazije ko sme da te jase a ko ne
to mi nikada nije bila ideja, samo pametujes tamo gde nema razloga za to, i to veoma veoma lose

http://www.gamespot.com/articles/fallout-4-interview-we-re-probably-doing-too-much/1100-6428336/
i evo ga tod koji objasnjava fallout 4 (nastavak fallouta 3, znate fallout 3 kojeg je radila bethesda)

I wanted to touch on games not made at Bethesda in recent years. Have any been an influence or inspiration?

Well, we play everything, so the inspirations are all over the place. Certainly, with the mobile game, influences were things like XCOM and FTL.

XCOM is so good.

It's so good.

In terms of the main Fallout 4 game, what inspirations do you have?

Well, in our games, we want to give you complete freedom. So, I think of the last few years, I think GTA V had succeeded the most at the same type of thing we try to do....

I wanted to talk about the VATS system in Fallout 3. People loved it, but they also needed to rely on it, because the baseline first-person shooting was...

It was mehh...

It was a little... I'm being diplomatic here.

It was a little... I think we're on the same page.

Have you made changes to it?

We started out with Fallout 4 knowing that, look, we can't apologise for being a role-playing game. We have to build a first-person shooter, and it needs to be a really, really good one. We spent a lot of time on that.

So it seems like, you can use the VATS system, but if you prefer you can play Fallout 4 as though it was an FPS.

Yes, absolutely, although we want players to have the edge if they use the VATS system. If you're building your character for VATS, it's really powerful.

poz

Ne, moja asocijacija na celokupno iskustvo u klopi je samo igranje F2. Igrao si 4-5 sati F2, to je predjelo, ja sam ga presao celog to mu dodje sladjenje sa desertom na kraju. Ti mene izgleda ne razumes. ne govorim ja da ti na osnovu 4-5 sati ne mozes da procenis da li ti se igra svidja ili ne.

Hm,sumnjam da mozes u moje ime da procenjujes tako nesto. Mislim da sam kompetentniji kad se prica o meni :) sad mogu za 15 min da procenim da li mi se igra svidja ili ne. Tad sam bio klinac, odigrao samo par igara, pa mi je trebalo tih nekoliko sati. Vise nego dovoljno za mene.

ne pametujem, nego čistim za vama. nešto kao virtuelna baba sera :D

tod... češ, češ, češ? kako se sad to uklapa u tvoju tezu da je fo3 bio fps?
hmmm... i šta fali ako pokušavaju da naprave igru u kojoj ćeš moći da budžiš lika i za vats i za fps, pa kako ko voli? nisam shvato šta si zapravo hteo da kažeš?

Hm,sumnjam da mozes u moje ime da procenjujes tako nesto. Mislim da sam kompetentniji kad se prica o meni :) sad mogu za 15 min da procenim da li mi se igra svidja ili ne. Tad sam bio klinac, odigrao samo par igara, pa mi je trebalo tih nekoliko sati. Vise nego dovoljno za mene.

Ummmm, ne govorim da li ti mozes da procenis da li ti se igra svidja nakon, okej eto i 15 minuta, vec govorim o tome da je osoba koja je presla celu igru kompetetnija da iznese svoju, objektivnu, oceno o istoj nego osoba koja je odigrala 10% iste.

Meni je to isto kao i kada bih ja usao u diskusiju o "Gospodaru prstenova", knjizi, sa nekime ko ju je procitao od korice do korice, gde sam ja procitao prvih 10 strana i nisam mogao dalje zbog stila pisanja. Gledao sam filmove, znam o cemu se radi ali nisam procitao knjigu do kraja, ne mogu ulaziti u diskusiju sa nekime ko jeste. Naravno, opet, ovo je samo moje misljenje.

Znaci, da rezimiram, ne kazem da ne mozes da da kazes da ti se nesto ne svidja nakon 15 minuta igranja ali isto tako smatram da je osoba koja je igru presla cela kompetetnja za komentarisanje od tebe.

Poslednja izmena:
da kaze da bi to trebalo odnosno ne bi trebalo da mu se svidja? ma hajte, molim vas...

Ti ne shvataš da takav pobesneli, zapenjeni fanbojizam neće nikoga ubediti da se složi sa tobog, pre će nekome biti muka i od tebe i od Bethesda-e i od ove igre.
Pogledaj kako ljudi reaguju na Damira & Kellhusa i njihov fanbijizam, mislim da tvoji postovi imaju skoro isti efekat.

Što je najgore, kod tebe se ne radi o fanbojisanju nekog razvojnog tima ili serijala igara (ajd da to i razumem, plus je i česta pojava na ovakvim forumima), već jednog bezličnog izdavača. Ne znam sa čime to da uporedim: kao kada bi neko automatski proglašavao svaki tek najavljen film za remek delo, samo zato što dolazi iz npr. Warner Brothers-a?

Poslednja izmena:
Ti ne shvataš da takav pobesneli, zapenjeni fanbojizam neće nikoga ubediti da se složi sa tobog, pre će nekome biti muka i od tebe i od Bethesda-e i od ove igre.
Pogledaj kako ljudi reaguju na Damira & Kellhusa i njihov fanbijizam, mislim da tvoji postovi imaju skoro isti efekat.
Što je najgore, kod tebe se ne radi o fanbojisanju nekog razvojnog tima ili serijala igara...
zapravo, vi ste se smučili svima, i ako pogledaš malo poslednjih par strana, ljudi pokušavaju na pristojan način da vam kažu da o'ladite i pustite ih da se raduju nečemu što iščekuju. muka im je od vašeg ego tripa i lažnog i ničim potkovanog nazovi elitizma.

edit: @mmike Vredjanje zbog drugacijeg misljenja je malo degutantno...
to sve vreme pokušavam da vam objasnim, ali mi očigledno ne ide. vređanje je kad nekoga spuštaš i proglašavaš konzolašem, fanboyem, neiskusnim i slično. i degutantno je, jako je degutantno.

Da li hoces da kazes da sam ja mislio da neko drugi nekome odredjuje da li mu se nesto svidja ili ne?
Recenica ti je krajnje neodredjena ako nije ovo sto sam naveo napisi jasnije sta si hteo da kazes.
trudiš se sve vreme da nametneš tvoj neki utisak iznad njegovog ukusa i utiska. ti si pozvaniji da komentarišeš neku igru više od njega? ma daj... ti kao i grupica tebi sličnih (kako vi to zovete) fanbojeva mislite da je vaše mišljenje bitnije od mišljenja ostalih. to je TOTALNO smešno.
i penite ovde na bezmalo 37 strana pokušavajući to da argumentujete, ali vam, jasno je, ne ide, jer je totalno van pameti da bilo ko mora da se složi sa vama samo zato jer ste zapenili. pritom pribegavate etiketiranju, diskvalifikacijama i tezama tipa "ja sam to igrao duže i više nego ti pa ja bolje znam" .
ok je, ti znaš da se TEBI jeste odnosno nije dopalo, ne možeš da ga ubediš da mora i njemu.
i beskrajno trolujete temu o igri koja vas, kako ste to svi više puta naglasili - ne zanima.
a zašto? zato što si pozvaniji da komentarišeš fallout naslove više nego mi ostali? mo'š misliti :D

Poslednja izmena:
Ovaj Tod u stvari kaže da će F4 biti GTA ali u wastelandu :)
Šta je taj XCOM?

Muzzy, kako da ti objasnim... Witcher je jedna igra Fallout druga. Witcher nisam igrao ali Fallout jesam, prvo drugi pa prvi pa onda malo onog Tacticsa pa F3 pa NV. Svaki mi je bio dobar jer mi je taj žanr bio dobar i zabavan. Grafika, priča, karakteri, frakcije, muzika, arhitektura/dizajn, item-i, oružja itd.
Fantasy naslove nisam mogao da svarim u FPS izdanjima, nikad.

ne razumem te nekad, ali uopšte. pa ovo je tema u kojoj se priča o fo4. ne vidim da su te smarali time na ostalim temama. ali vidim smarače koji su došli na temu samo da bi smarali.

da li ti je sad jasno?

ako ti se nešto ne sviđa NEMOJ da smaraš ljude koji se tome raduju. zar je to toliko protiv tvog načina? ili svi moramo HAIL MooDERATORI kad god neko od njih kaže svoje presvetlo mišljenje a da je suprotno od našeg, i pritom da mu se priklonimo, poklonimo, popu*imo?

samo se o tome radi. vi smarate temu koja priča o nekoj igri koja se još nije pojavila svojim "obrazloženim argumentima" koji su tanji od prosečnog balkanskog novčanika. kad neko krene sa kontra argumentima diskvalifikujete ga, diskreditujete, opljujete i sve u svemu trudite se da ispadnete mnogo velike dase a ispadate samo jako jadni. ako ne čekaš ovu igru, ZAŠTO *ebeno smaraš ljude koji je čekaju?

i da, ja sam prešao keca, dvojka mi je već bila manje više isto to, pa se nisam mnogo smarao sa njom. nisam ni trojku prešao, ali mi je bila skroz simpatična, i izvođenje, i to što je ostala opcija poteznog fajta, pa kako ko voli. do tada sam lično već prešao na neke aktivnije igre i je l sam sad zbog toga manje gamer od tebe? i ovaj dečko, očigledni fan RPG-ova (ja stvarno nisam imao nerava da se smaram sa Badures Gate-ovima jer su mi tad u opticaju bili Herojci), je l on manji gejmer od tebe zato što mu se nije dopao ni prvi ni drugi Fallout? i je l možda problem što se meni od celog serijala najviše svideo Brotherhood of Steel?

svako ima prava na svoj ukus. kao i oni što su im mape za taktički fight u prvom pravom i jedinom x-comu bile prevelike (čuj, mape za fight prevelike, to je meni tek van pameti ali a'e), tako i mi što nam je totalno ok da nas uhvati taj fallout okidač kad god vidimo dobar postnuklearni settings. pa ja sam i u rust-u video fallout kad mi je zacvrčala rad zona i kad je slika počela da se trese. pusti me da volim to, i idi masturbiraj na svoje dijaloge i dubinu rpg iskustva negde drugde.

a nisi ni pričao sa papagajem u redguardu, pa da vidiš šta su dijalozi :p

Ja sam ti dao prijedlog da se prebacis u drugu temu, ako hoces razglabati o bitnim stvarima. Ocekivano ti to nisi napravio, vec se hvatas tih proleterskih izjava jer nemas nista konkretno za reci.

Tvoj jedini kontra-argument je dobra prodaja?

I niko ovdje ne prica o F4, vec o Bethesda konceptima koji su takvi kakvi jesu. Za mene su smece, za tebe mozda nisu?
Zapamti da ne postoji nikakvo pravilo na ovom forumu koje kaze da ne smijes reci kako ti se igra ne svidja. Niko ti ne moze zabraniti to. No sa ovim mnogi imaju problema i uvijek potezu "ti meni dolazis ovdje na forum i kazes kako ne valja, ti si trol." Covjek je sebi valjda umislio da je ovo njegov forum? Daj vec jednom naucite kako se ponasa na forumu!

Ponudi valjan argument, razglabaj o tome, udji u dubinu, itd. Nemoj se ponasati kao da je forum tvoj, i nemoj molim te potezati ove proleterske!

Jednostavno.

pa jasno mi je da ne pričate o fallout četvorci, ali mi nije jasno zašto to radite na temi koja se zove fallout 4 a pritom mene teraš sa te iste teme? kakav si ti to moderator i čega?

Šta je taj XCOM?

Vanzemljaci napadaju planetu, treba da ih sprečiš u tome. Vodiš odred specijalaca, potezna borba, ganjaš vanzemljake po raznim lokacijama. Imaš bazu, istražuješ tehnologije, regrutuješ nove snage, ima svega po malo. Slično kao Jagged Alliance, samo što ima više aspekata o kojima treba brinuti (barem u originalu). Moderne XCOM igre su pojednostavljene, kao i novi Fallouti.

btw, moj kontra-argument je da se igre o kojima ne znam zašto uopšte ovde raspredate očigledno ljudima dopadaju, što je posledično očigledno dovelo do odlične prodaje. to što se vama ne dopadaju, šta god vi o tome mislili, ne znači da su loše, već da se vama ne dopadaju.

da li sam sada bio dovoljno jasan?

isto tako, ako se nekome ne dopada to što se tebi dopada, arčibalde, ne znači da on nije pozvan to da komentariše, već da ima prava da mu se ne dopada, baš kao što ti imaš prava da ti se dopada.

i to sve ne sme i ne može biti povod za diskvalifikacije, etiketiranje, prozivanje, pljuvanje i slično, a što imate u svom repertoaru forumaša.

Moderne XCOM igre su pojednostavljene, kao i novi Fallouti.
i ne samo xcom i fallouti... skoro sve (pra)stare igre koje su doživele rimejkove, ributove i kasne nastavke su pojednostavljene da bi se baza igrača sa "fanboyeva" (dopada mi se ova reč, počeću da mlatim njom okolo) proširila i na one koji originalne igre nikada nisu ni videli, a takvih je naravno mnogo više nego nekadašnjih igrača. broj igara koje su u svojim novijim iteracijama očuvale nekadašnju dubinu i kompleksnost je toliko mali da se može izbrojati jednom rukom.

zapravo, vi ste se smučili svima, i ako pogledaš malo poslednjih par strana, ljudi pokušavaju na pristojan način da vam kažu da o'ladite i pustite ih da se raduju nečemu što iščekuju. muka im je od vašeg ego tripa i lažnog i ničim potkovanog nazovi elitizma.
Definicija pristojnog nacina je jos nesto oko cega se necemo sloziti :D

to sve vreme pokušavam da vam objasnim, ali mi očigledno ne ide. vređanje je kad nekoga spuštaš i proglašavaš konzolašem, fanboyem, neiskusnim i slično. i degutantno je, jako je degutantno.
To sam radio gde? Reci nekome da je neiskusan je vredjanje? Stvarno?

trudiš se sve vreme da nametneš tvoj neki utisak iznad njegovog ukusa i utiska. ti si pozvaniji da komentarišeš neku igru više od njega? ma daj... ti kao i grupica tebi sličnih (kako vi to zovete) fanbojeva mislite da je vaše mišljenje bitnije od mišljenja ostalih. to je TOTALNO smešno.
Aha, znaci kada ti kazes da bolje od mene znas sta se ja to trudim onda je to ok? Jer ti si rekao da ja to radim zbog toga i to je tako.Mislim ne moze biti drugacije jer si ti to rekao? Mislim, nema veze sto sam decidno vise puta napisao da svako ima pravo na spopstveni ukus (po meni bi bilo van pameti da nema) ipak ja to nisam mislio nego sam mislio ono sto ti kazes da jesam...

i penite ovde na bezmalo 37 strana pokušavajući to da argumentujete, ali vam, jasno je, ne ide, jer je totalno van pameti da bilo ko mora da se složi sa vama samo zato jer ste zapenili. pritom pribegavate etiketiranju, diskvalifikacijama i tezama tipa "ja sam to igrao duže i više nego ti pa ja bolje znam" .
ok je, ti znaš da se TEBI jeste odnosno nije dopalo, ne možeš da ga ubediš da mora i njemu.
Penim? Doooobro... Gde ja to ikoga pokusavam da ubedim da nesto mora da mu se svidi?

i beskrajno trolujete temu o igri koja vas, kako ste to svi više puta naglasili - ne zanima.
Rekao sam da me ne zanima? Moguce, moguce... Mada...

a zašto? zato što si pozvaniji da komentarišeš fallout naslove više nego mi ostali? mo'š misliti :D
Ni ovo nisam rekao ali izgleda da kada ti kazes da jesam onda jesam. :p Rekao sam da je osoba koja je odigrala (obrnula) i F2 i F3 kompetentnija da usporedjuje te dve igre od osobe koja je odigrala par sati F2 i komplet F3.

Ummmm, ne govorim da li ti mozes da procenis da li ti se igra svidja nakon, okej eto i 15 minuta, vec govorim o tome da je osoba koja je presla celu igru kompetetnija da iznese svoju, objektivnu, oceno o istoj nego osoba koja je odigrala 10% iste.

Meni je to isto kao i kada bih ja usao u diskusiju o "Gospodaru prstenova", knjizi, sa nekime ko ju je procitao od korice do korice, gde sam ja procitao prvih 10 strana i nisam mogao dalje zbog stila pisanja. Gledao sam filmove, znam o cemu se radi ali nisam procitao knjigu do kraja, ne mogu ulaziti u diskusiju sa nekime ko jeste. Naravno, opet, ovo je samo moje misljenje.

Znaci, da rezimiram, ne kazem da ne mozes da da kazes da ti se nesto ne svidja nakon 15 minuta igranja ali isto tako smatram da je osoba koja je igru presla cela kompetetnja za komentarisanje od tebe.

Logicki je to diskutabilan stav,jer bi znacilo da je svaki ocigledan fan neke igre (takvi vecinom prelaze igru) merodavniji kako i od neutralnog kriticara neke igre (manje od trecine kupljenih igara bude "obrnuto"), tako i od hejtera te igre (samo mazohista bi igrao igru koja mu se ne svidja samo da bi je presao i time bio "merodavan"). Po logici stvari, to je problematican stav. Kao sto sam pomenuo, Morrowind je jedna od mojih omiljenih igara,a nisam je zavrsio. Kad ulozis nekoliko sati u igru,sasvim dovoljno znas o istoj da mozes da sudis. Znas kakva je grafika, mehanika, prica generalno, jedino ostajes uskracen za neke elemente price pri kraju, nista drugo. Nema nove grafike, nove mehanike, novih audio elemenata (uglavnom) i statijaznam...a mane uvek ostanu (lose kontrole recimo, ili bagovitost, rogobatna grafika,stagod). Tako da mislim da si vaznost obrtanja igre naduvao van realnih proporcija i onda oko toga gradis "slucaj".
Ali nebitno, ne slazemo se i to je ok. Ne bih vise ucestvovao, samo cu da pratim raspravu :D

Poslednja izmena:
pa jasno mi je da ne pričate o fallout četvorci, ali mi nije jasno zašto to radite na temi koja se zove fallout 4 a pritom mene teraš sa te iste teme? kakav si ti to moderator i čega?

Ko te tjera? Gdje si to vidio, procitao?

I vec sam ti ranije objasnio zasto ljudi kritikuju Bethesda koncepte. Jednostavno hoce nesto smislenije, imersivnije. Bilo bi efektivnije da odu i na Bethesda forum pa kazu isto. Ja sam to vec napravio.

Ta prica je ujedno i jedan od glavnih elemenata igre. Ako odigras 10% igre ostajes uskracen za 90% price a ne samo neke elemente pri kraju. Kako mozes da ocenjujes mehaniku skill-ova kada nisi stigao da ih unapredis dovoljno da uticu na dijaloge ili odredjene situacije? Da, grafiku, u sustini mozes da ocenis ali opet dizajn lokacija ne mozes jer ih jednostavno nisi video. Kako se questovi racvaju ili su linearni takodje ne mozes da znas ako ne isprobavas razne kombinacije koje jednostavno ne mozes da stignes da odradis jer nisi dovoljno vremena ulozio u igranje. Pa nije Fallout 2 Stiven Sigalov film koji kada odgledas jedan kao da si odgledao sve :D

Ko te tjera? Gdje si to vidio, procitao?
I vec sam ti ranije objasnio zasto ljudi kritikuju Bethesda koncepte. Jednostavno hoce nesto smislenije, imersivnije. Bilo bi efektivnije da odu i na Bethesda forum pa kazu isto. Ja sam to vec napravio.
aaa, pardon, ona tvoja rečenica je zapravo trebala da me pomeri na temu koju si našao prikladnijom.
izvinjavam se, očigledno sam preletvši pogledom pogrešno shvatio šta je pisac hteo da kaže :) (desi se i meni da pogrešim, svakako, ne sporim)
ali nisam ti ja za takvo, s oproštenjem, mlaćenje prazne slame. univerzum, energiju i svoje mesto u njemu se trudi da OSETIM, ne da shvatim. to je razlika u pristupu. i ne verujem svemu što priča moj glas u glavi, naravno. ionako ih ima toliko :)

što se bethesdinih koncepata tiče i imerzivnosti, nove igre ne mogu pozitivno da ocenim jer ih realno ni ne igram, ali umesto da se pridružim pljuvanju izdavačkih kuća koje spadaju u najznačajnije za to što uopšte imam priliku da se igram na pc-u, radije im ukazujem dužno poštovanje što zbog nekih sjajnih momenata u prošlosti koji su mi podarili deset i više godina zabavnog igranja (seadogs); što zbog činjenice da ne samo da se nisu ugasili i izbledeli, nego su bre postali neko i nešto na tom tržištu. a dobro se sećam kada su bili niko i ništa.
i sećam se isto tako kako su izdavačke kuće napustile tržište amiginih igara i ostavile nas na cedilu, prepuštene više nego jadnim poljskim izdavačima (obratite pažnju da NISAM pljunuo na witcher-a) i njihovim bezveznim iteracijama jednih te istih koncepata unedogled. kada sam prešao na kantu (pc, od mila), baš je ta bethesda uspela da me zadivi inovacijama i prikuca za sto, inače bih se unedogled vraćao amigi i igrao taj isti colonization, taj isti xcom, taj isti kick off, nešto kasnije te jedne te iste heroje tri i sl. isto tako, kad već spomenusmo bioware i jade empire, u deceniji totalno suvog proseka i najjadnijih igara koje tržište kucnog igranja uopšte pamti, dobio sam jedan jade empire, koji možda nije bio dovoljno rpg, ali je bio tako inovativno mlaćenje, sa skilom, ali i sa budženjem. i poštujem i to, iako znam da ljudi taj isti bioware cene zbog sasvim grugih igara.
i sad dolazimo do najbitnijeg, da li ja zaista moram da se složim sa (forumaškom) većinom da je njihov ukus istančaniji i bolji od mog, kada se ni oni ne slažu sa većinom koja kao blesava kupuje sve te igre koje se njima ne dopadaju?
naravno da ne moram. i naravno da nisam neiskusan arčibalde, ja samo ne volim jedne te iste igre kao ti.
i što se mene lično tiče, ti si zapravo mega neiskusan jer uvek igraš jedne te iste dosadnosti i nikako da se pomeriš iz svoje zone komfora.

Ovo Todovo za FPS podseća na Bioshock situaciju koja je bila Invisible War ol ouver agen, uz razliku da tzv. novinari nisu čuli za/igrali prethodnika(e).

Milestones were completed, goals were met, development seemed to be proceeding uneventfully. But as the game neared alpha, key people began looked more closely and saw that BioShock wasn't on track to become an accessible and marketable game.In terms of design, we created a depth and density of game systems that fit into a game about character building and choice, but would not have been competitive as an FPS. Around the time that the game went into alpha, we took a hard look at that gameplay and realized that, although there were many choices, they weren't very compelling.

This was because we hadn't been thinking as much about making a shooter as we should have, and many of our key interactions (weapons tuning, plasmids, length of AI engagement) were designed and tuned for a slower and more cerebral experience. Once we recalibrated the game to be more like a shooter, we simplified many of the deeper systems tremendously so that the user would be able to understand them.

"One of the central themes of BioShock's development was the tension between our initial aim to make a spiritual sequel to System Shock 2 and the need to make a very successful mass-market console game," recalls Chey.

Ovaj Tod u stvari kaže da će F4 biti GTA ali u wastelandu :)
Šta je taj XCOM?

Muzzy, kako da ti objasnim... Witcher je jedna igra Fallout druga. Witcher nisam igrao ali Fallout jesam, prvo drugi pa prvi pa onda malo onog Tacticsa pa F3 pa NV. Svaki mi je bio dobar jer mi je taj žanr bio dobar i zabavan. Grafika, priča, karakteri, frakcije, muzika, arhitektura/dizajn, item-i, oružja itd.
Fantasy naslove nisam mogao da svarim u FPS izdanjima, nikad.

Jonele, brate ... sta napisa sad. Dal' si realan? Em nisi, kazes, igrao Witcher em ti je objasnjenje "to je jedna igra ovo je druga". Isti je zanr i veoma su slicne. Vise te dve imaju zajednicko nego sto F1, 2 i Tatctis imaju sa F3 / NV.

Plus i Fallout sada ima protagonistu sa glasom, ličnošću i razrađenom pozadinskom pričom. Poređenje sa TW3 itekako ima smisla, obe igre su akcioni RPG-ovi, FO4 pokušava da spoji open world i story-driven RPG baš kao i TW3.

Fallout 4 glavna priča i likovi su tu samo da daju karakter i upotpune lore igre. Nije isto kao u TW3 gde da ih nema ne bi bilo ni igre.

Ja sam uvek gledao na glavnu priču u TES i Fallout 3,NV kao jedan dugačak zanimljiv tutorial kako se igrati u sandbox svetu koji su napravili za nas. Istraživanje, kvestovi, itemi, lore, zabavan combat to mi je mnogo više smisao. Možda to nije bila originalna namera developera, ali po meni ovako je bolje ispalo na kraju.

Veze nemaju wiceri i stari falout. Wiceri mozda mogu da se porede sa FO3 i mass efect.. to su otprilike te boze.

edit; pod boze nisam mislio da su ****** igre nego da su proste igre, da se neko ne uvredi... tako se ovde kod nas kaze kad je nesto jednostavno i lako - kao boza.

Poslednja izmena:
Fallout 3 & New vegas i "zabavan combat" nikako ne idu zajedno.:d

ne pametujem, nego čistim za vama. nešto kao virtuelna baba sera :D

tod... češ, češ, češ? kako se sad to uklapa u tvoju tezu da je fo3 bio fps?
hmmm... i šta fali ako pokušavaju da naprave igru u kojoj ćeš moći da budžiš lika i za vats i za fps, pa kako ko voli? nisam shvato šta si zapravo hteo da kažeš?

pa bio je fps, jedan bedan bedan fps (tps za konzole za svaki slucaj da se ne uvrede)
pazi kad onaj usljivi tod kaze "vats je bio ******" (orly) , pa ce sad napraviti twist!! totalno zaokret!! salto mortale...
napravice cist fps - sa time bullet fazonom od pre 10 godina, i sa mogucnoscu da rucno aktiviras kritikal ! :D pa kakvi pobednici ljudi moji
i eto konacno prave cistu fps avanturu sa rpg elemntima i to otvoreno kazu, mora da im je lakse jer se sva vrelina od pljuvacine pred izlazak trojke smanjila

i onda uzmes da citas komentare fanova trojke koji sa uzbudjenjem srecno komentarisu postojanje BOSa pre rata

kpaslUk.png

Kako je bre Muzzy Witcher isto kad lik s mačem na leđima juri čudovišta u nekom srednjem veku a Fallout juriš mutante u budućnosti?
Isto je tebi koji igraš sve, meni nije jer jedva čekam nastavak...

aaa, pardon, ona tvoja rečenica je zapravo trebala da me pomeri na temu koju si našao prikladnijom.
izvinjavam se, očigledno sam preletvši pogledom pogrešno shvatio šta je pisac hteo da kaže :) (desi se i meni da pogrešim, svakako, ne sporim)
ali nisam ti ja za takvo, s oproštenjem, mlaćenje prazne slame. univerzum, energiju i svoje mesto u njemu se trudi da OSETIM, ne da shvatim. to je razlika u pristupu. i ne verujem svemu što priča moj glas u glavi, naravno. ionako ih ima toliko :)

što se bethesdinih koncepata tiče i imerzivnosti, nove igre ne mogu pozitivno da ocenim jer ih realno ni ne igram, ali umesto da se pridružim pljuvanju izdavačkih kuća koje spadaju u najznačajnije za to što uopšte imam priliku da se igram na pc-u, radije im ukazujem dužno poštovanje što zbog nekih sjajnih momenata u prošlosti koji su mi podarili deset i više godina zabavnog igranja (seadogs); što zbog činjenice da ne samo da se nisu ugasili i izbledeli, nego su bre postali neko i nešto na tom tržištu. a dobro se sećam kada su bili niko i ništa.
i sećam se isto tako kako su izdavačke kuće napustile tržište amiginih igara i ostavile nas na cedilu, prepuštene više nego jadnim poljskim izdavačima (obratite pažnju da NISAM pljunuo na witcher-a) i njihovim bezveznim iteracijama jednih te istih koncepata unedogled. kada sam prešao na kantu (pc, od mila), baš je ta bethesda uspela da me zadivi inovacijama i prikuca za sto, inače bih se unedogled vraćao amigi i igrao taj isti colonization, taj isti xcom, taj isti kick off, nešto kasnije te jedne te iste heroje tri i sl. isto tako, kad već spomenusmo bioware i jade empire, u deceniji totalno suvog proseka i najjadnijih igara koje tržište kucnog igranja uopšte pamti, dobio sam jedan jade empire, koji možda nije bio dovoljno rpg, ali je bio tako inovativno mlaćenje, sa skilom, ali i sa budženjem. i poštujem i to, iako znam da ljudi taj isti bioware cene zbog sasvim grugih igara.
i sad dolazimo do najbitnijeg, da li ja zaista moram da se složim sa (forumaškom) većinom da je njihov ukus istančaniji i bolji od mog, kada se ni oni ne slažu sa većinom koja kao blesava kupuje sve te igre koje se njima ne dopadaju?
naravno da ne moram. i naravno da nisam neiskusan arčibalde, ja samo ne volim jedne te iste igre kao ti.
i što se mene lično tiče, ti si zapravo mega neiskusan jer uvek igraš jedne te iste dosadnosti i nikako da se pomeriš iz svoje zone komfora.

Ne igras novije Bethesda igre, ali ipak se raspravljas ovdje oko tih igara? I onda drugima kazes kako troluju i smaraju?

Gori si ti od kelhusa. Njemu kad kazes i dokazes da pise nebuloze, bar se utisa malo.

Nazad
Vrh Dno