Šta je novo?

Fallout 3 oficijelni thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jednu RPG igru sa slicnom tematikom kaoi Fallout http://www.the-fall.com. Na Njoj su radili i neki ljudi od Black Isle Studios. Eve jedna izvadak od njihovog news archive:

We're glad to welcome Game Designer Jeff Husges! He worked at Black Isle on Fallout 3 and Baldur's Gate 3 formerly. He starts working on "The Fall - Last Days of Gaia" from today on.

Geschrieben am: Thuesday, 2004/02/17

A i mnogo se govori o The Fall i Fallout 3, izgleda da su isti ljudi radili i obe igre.
Znaci da su Black Isle radili na Fallout 3 pre nego ih Interplay raspustio i nakon toga finansiski propao. Da li neko igrao ovu igru, english verziju , jer sam trazi na net-u ali sve mi german version nadje. Inace izgleda i ova firma je finanskiski propala

OK, mozda sam pretarao, ali to budzenje Gamebryo enginea da bi se ustedeo koji dolar je lose. Bez modova ces u Oblivionu na svakom kompu koliko god ti digao podesavanja videti brdo na kome stojis kao nesto prelepo ste cini next gen igru a vec iduce brdo ima vrlo jednostavne modele drveca i teksture iz '98. Tako neizbalansirana grafika je cudna. Znam da se modovima menjaju texture u distanci ali ti modovi traze izuzetno monstruozne racunare.

I da ponovim, Oblivion mi je na mestima gde bas secka seckao i u 640x480 sa ultra low detaljima. Ja znam da mi je komp bajat ali tu ipak nesto smrdi jer na tim settingsima nisam siguran da li Obliv uopste izgleda bolje od Morrowinda. Tjah, mozda sam lepo trebao da skinem Oldblivion...

Po meni ja jos uvek cekam igru koja ce verodostojnije odraditi modele, animaciju, facijalnu ekspresiju likova, mozda je to vec GOW uradio, ali porediti jedan Oblivion sa onim sto pruza HL2 barem u tom segmentu je smesno...

Znaci da su Black Isle radili na Fallout 3 pre nego ih Interplay raspustio i nakon toga finansiski propao. Da li neko igrao ovu igru, english verziju , jer sam trazi na net-u ali sve mi german version nadje. Inace izgleda i ova firma je finanskiski propala
Da, i to su valjda skoro dovrsili igru dok nije povucena kocnica. Ne verujem da neko moze da napravi FO bolje od baja iz Black Isle-a, i stvarno ne mogu da izrazim zaljenje zbog jedne ovakve odluke. Sta da se radi, zivot ide dalje...

Evo procitah sve postove za moju najbolju igru(zajedno sa Baldur's-om :))i resih i ja nesto da napisem.Kolko sam primetio rasprava se vodi u dve krajnjosti-s jedne strane je filipenko sa svojim "Oblivion to the bone" pristupom,a sa druge strane G koji vodi fanove Fallout-a u pobedu :wave: .Salu na stranu,iako mi je Fallout najbolja igra treba stati negde na sredinu.Ovo sto filipenko kaze da se nove igre istog ili slicnog tipa Fallout-a ne igraju je tacno i to je vrlo zalosno jer su se posle Fallout-a i Baldur's-a pojavili neki jako dobri naslovi(iako ih ni jedan nije prestigao,po mom misljenju).To sto se igra radi u engine-u Obliviona ne mora da znaci da ce liciti na Oblivion-jedan isti engine u razlicitim igrama moze biti tako upotrebljen da se nekad ni ne zna da je to taj isti.A i ,to sto je u pitanju Oblivion engine za nas znaci samo dobro jer je u pitanju najlepsa grafika do sada i ono sto je by-max rekao za optimizovanost ovog engine-a je sve veoma tacno(Oblivion moze sasvim lepo da se igra cak i na 6600GT na nekim low-medium setovanjima).U svakom slucaju najverovatnije necemo vidjati zelene sume,potoke,pa ni reke,vec apokalipticne doline,rusevine gradova,'metalne' baze itd.E sad,to sto igru radi Bethesda se ni meni ne svidja jer igra po atmosferi definitivno ne sme da lici na Oblivion-necu da objasnjavam zasto,to svi koji su igrali Fallout i Oblivion znaju.Ali ne slazem se da igra treba da bude identicna starim Fallout-ima,ima tu itekako mesta za dorade i inovacije.Npr. SPECIAL sistem moze da ostane takav,ali moze da se ubace nove stvari koje ovi osnovni atributi menjaju,mogu da se ubace novi skillovi(a recimo da se neki stari izbace),perkovi,traitovi,da se postojeci izmene itd.U pravu je filipenko kad kaze da,ako bi igra ostala ista,da bi lose prosla.Sad se gleda da se po svaku cenu igra sto bolje proda-briga njih za ipak mali broj fanova kad je vecina onih koji su poceli da se igraju od pojave smrdljivog KANTERA i koji nemaju pojma sta je Fallout.
Dakle moj zakljucak je da atmosfera Fallout-a mora da se oseti ponovo ali ne kroz istu igru.Takodje igra mora da bude mnooogo dugacka(to bar znaju u Bethesdi).Nadajmo se da nece zasrati.

Ma neka bude Oblivion engine nemam nista protiv ali poged u igri da ostane ist. ista udaljenost kamere. user interface bi mogao pretrpeti male promene, a i skills i perks. Igra bi morala biti puno veca, vise gradova i mjesta i da bi se igrala mjesecima. To Bethesda nije problem, ali bi prica morala drzati vodu. Od Oblivion-u moze da bude samo grafika i zvuk, ali sve ostalo mora da ostane dosledno Fallout serijala.

Pa eto, Neverwinter Nights 2 je hardkor AD&D igra u najsvetlijoj tradiciji Baldur's Gatea, pa se nešto nije digla prašina. Sutra da izađe Fallout 3 koji bi bio kao kec i dvojka, mogu da potpišem da bi mu našli sto mana.

Koliko ce to biti Fallout ako bude real time. A mora da bude da se ne lazemo.
KOTORi i NWNovi su kao i BG prakticno potezni samo nema pauze i kontinualna je animacija i komande sa zadaju real time; sve te igre se svode na, moji likovi trce do negde, onda turci malo biju, pa moji krenu da biju...

Pa eto, Neverwinter Nights 2 je hardkor AD&D igra u najsvetlijoj tradiciji Baldur's Gatea, pa se nešto nije digla prašina. Sutra da izađe Fallout 3 koji bi bio kao kec i dvojka, mogu da potpišem da bi mu našli sto mana.

Da te podsetim malo, Fallout je imao GOMILE mana, Fallout2 bez patcheta maltene nije mogao da se igra, pa su obe i dalje popularne do bola. U pitanju su cojones , koja Bethesda ne moze da ubaci ni u jednu svoju igru, jer su previse mainstream orijentisani...

Idealno bi bilo da igru rade recimo na KOTOR endzinu, ali da se udruze bivse ekipe koje su radile na Falloutu1/2 sa recimo (hehehe) Rockstar-ovcima... Igra bi dobila debeli ban od svih "demokratskih" zemalja, ali bi bila garant takav profit-maker ispod tezge, da bi se i ElectronicArts i Microsoft rasplakali

Dobro, mozda sam se malo razmashtao...:smoke:

Ljudi probajte The Fall - Last Days of Gaia. U pravljenu ove igre su ucestvovali i neke ljude od Black Isle Studios. Neki ga zovu Fallout 3. Pa i samo ime The Fall(out) kaze da ima slicnosti sa Falloutu. Problem je sto firma koja je pravila igri izgleda nije nasla izdavaca za UK & US pa English verzija nikad nije izdana, a i nemacka firma Silver Style koja je radila igru je propala najvjerojatnije zbog finansijskih problema. Ali ima english patch za nemacku verziju koji kaze vrlo dobro radi. imate celu verziju, nemacku+sve patchove+english patch, na http://www.bitsoup.org. Ja sada downloadujem pa za nekoliko dana cu da vidim dali je dobra da bi se poredila sa Fallout-u.

@ DAS, ako nisi odigrao Torment, nista nisi uradio, to je prakticno sveto trojstvo, Baldurs Gate, Fallout, Torment!!!

Ta Gaja, jel' to zavrsena igra ili...?

Poslednja izmena:
Zavrsena ali sa puno bugova i patchova za istih (ima ih u download) i bez english verziju, ali jedan je tip to sve lepo preveo i napravio english mod. E sada neki kazu da je igra dobra i vrlo slicna Fallout-u ali mnogo prostranija i sa bolju grafiku naravno, ustvari kombinacija Fallout-a i Jagged Alliance :trust: , a neki kazu da je cisto sr*nje. Pa sta znam da li da downloadujem jer nije bas mali download 1.75GB.

A za Fallout 3 ima mnogo podjelenjih mislenja , ista situacija kao i tu. Ali jedna tip koji je beta tester Fallout 3 kaze da ce igra biti najbolji Fallout dosada. kaze da ce imati pauzirujuca real time combat i pause sitem je vrlo inteligentan i sa mogucnost za customizaciju, a mozete i pusati sopstvene event handler scripts u Python -u .

Poslednja izmena:
char fallouta i jeste shto NIJE prostran, uslovno recheno... vec ima dovoljan broj lokacija koje su toliko zanimljive i na kojima ima toliko razlichitih stvari da se uradi, a plus kad se tome doda sjajni replay value koji se nije ponovio ni u jednoj igri ovog tipa, a ne tipa da mozes sve kvestove da odradis sa jednim likom :wall: ... boooriiing...

Naravno da tone kada to niko više neće da igra. Sve priče su ispričane, svi sistemi isprobani, nema tu više mesta za raznorazne inovacije, sve je varijacija ovoga ili onoga. Svi kao kukaju za starim dobrim stvarima, svi se potresaju, a niko niti igra slične igre kada se pojave koje nisu možda podjednakog kvaliteta kao legendarni naslovi ali su barem dobri, kao ni raznorazne modove i rimejkove na koje se svi kao lože a u stvari nikome ništa. Garantujem da bi, kada bi sad Bethesda izbacila Fallout 3 sa istovetnim sistemima, da sve ostave isto, izmene malo priču i naprave samo moderniji engine (ali i dalje izometrija) da bi igra prošla loše, i kod kritičara i kod "novajlija" i kod fanova. To u Bethesdi lepo znaju i ponudiće nešto što će biti dobro i igrivo. A to što će se povrediti osećanja nekih matorana njih zabole uvo.
Ovo jednostavno nije tacno... naravno da ce biti par stotina ljudi koji ce se primiti na neki novi Fallout... medjutim, ono sto ljudi ne shvataju da je propadanje krenulo nakon izbacivanja Fallout-a One (1). Par developera (recimo 40%) je napustilo firmu (pod ovim ne mislim da programere, vec content developere) i tu se izgubila ideja...

Fallout nije buducnost, vec proslost, sve sto su uradili je ubacivanje parodija oruzja i armor-a u Ameriku 50-ih godina... U igri si mogao na svakom koraku da suretnes parodije (recimo posteri na ogradama, zidovima kuca, itd)... Pogledaj Fallout 2... nicega novog. Promenjena prica, ubacili jedan weapon, one mutirane moljce i to je to... Fallout 2 je imao 50% kvaliteta Fallout-a 1...

Jos ljudi odlazi... genijaci na celu Interplay-a u saranju sa onim debilom Fergusom Urquhartom (oprostite mi, dosta je proslo, zaboravio sam kako mu se speluje ime/prezime) dolaze na brilijantnu ideju da naprave strategiju sa primesama rpg-a?! LOL!

I dalje mi nije jasno kako covek moze da naziva nesto RPG-om gde ne mozes nista da uradis po pitanju bildovanja karaktera ili price?!

Jedva docekam ja par slobodnih dana posle nove godine da odigram nesto, pomislim, uzecu Dark messiah, reko M&M5 sam igrao ko lud... Sta je ono? Uzas boziji, kao da sednes u bob i samo ides kuda te staza nanosi!!! Slazem se sa ljudima koji kazu da je RPG zanr otisao u vrazju mater, ali se ne slazem kad neko kaze da ne postoji zato sto niko nece da igra... daj mi solidnu pricu (ne trazim previse), dobar game sistem i igracu je, zasto ne...

Neka izdaju ovu igru, nemam nista protiv, ali imam protiv da se upotrebi ime, neka izdaju pod drugim nazivom :)

Fallout je mrtav, ostavite ga da pociva u miru...

Evo jednu RPG igru sa slicnom tematikom kaoi Fallout http://www.the-fall.com. Na Njoj su radili i neki ljudi od Black Isle Studios. Eve jedna izvadak od njihovog news archive:

We're glad to welcome Game Designer Jeff Husges! He worked at Black Isle on Fallout 3 and Baldur's Gate 3 formerly. He starts working on "The Fall - Last Days of Gaia" from today on.

Geschrieben am: Thuesday, 2004/02/17
Ja prvi put cujem za ovog lika... Ako je radio samo na falloutu 3, ne znaci mi nista, vise bi im ja pomogao nego on...

BIS je radio na Falloutu 3, imam beta verziju negde jos uvek, ali to nije Fallout...

aaa beeetaaa :) hocu ja da je vidim/probam :D

aaa beeetaaa :) hocu ja da je vidim/probam :D
pazi to je beta koju je radio BIS. pokusacu da nadjem negde mada vucem stvari na 100 razlicitih diskova, 10 servera i ko zna koliko racunara... vise ne znam gde je sta, a uvek mi je zao da pritisnem delete :)

A ima negde da se nadje ta beta na internetu. Ako ne pa onda bi mogao da uploadujes ;)

pazi to je beta koju je radio BIS. pokusacu da nadjem negde mada vucem stvari na 100 razlicitih diskova, 10 servera i ko zna koliko racunara... vise ne znam gde je sta, a uvek mi je zao da pritisnem delete :)

ta ta ta :D uuuffff, ajd ne budi kenjkav :p

btw veliki pozdrav za miroslava :D

Poslednja izmena:
Miroslave, ma stvar je u tome, sto neki od nas su toliko zaludjeni Fallout-om, da jednostavno baci samo novi, ali dobar scenario, sve ostalo neka je isto, pa cemo da igramo, ne mora mnogo da napreduje... Lepo bi bilo kada bi moglo da napreduje, ali za to prakticno nema sansi, i previse je za ocekivati. Mislim lepo bi bilo kada bi ljudi napravilo nesto novo jos bolje, ali od toga nema nista i onda se naravno drzimo onoga i secamo sto nas je najvise odusevilo u proslosti. Kakav je tek RPG bio Torment, ali nista, ko se toga jos i seca danas, ko ga je uopste igrao...

Sto lepo ne kazete da hocete jedan expansion za Fallout 1/2 a ne novi deo? :trust:

pa necemo expansion... hocemo da fallout niko ne dira ko nije dostojan toga, a posto takvih ljudi vishe nema valjda je jasno sta hocemo :)

u stvari hocemo nesto na fazon fallouta a da ne bude fallout 3 :d

ma bre, ljudi, bice dobar fallout 3, nemojte da se nervirate pre vremena. Igracete ga svi vi, samo nabavite krštene mašine i biće sve ok...

ne mogu da nadjem gde sam video, ali je najavljen negde Fallout MMORPG... ako to ima smisla...

Ma, svi cemo da ga igramo, ali mi bi da nas ne razocaraju, to je ono:) Moraju da urade pravi nastavak Fallout-a, ako je to moguce, a mislim da jeste, samo treba naci prave ljude, a to je tesko, posle tog prizeljkivanog pravog Fallout-a, nek prave i Sim City Fallout za retarde, da bi izvukli kintu ne zanima me, a pravim zaludjenicima duguju tu 3-ku.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno