Šta je novo?

Fallout 3 oficijelni thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Doktor

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
360
Brate mili, konacno nesto!!!!!!!!:zgran:

UK Official Xbox Magazine u intervjuu sa ljudima iz kompanije Bethesda otkrivaju neke zanimljive detalje u vezi naslova Fallout 3.

Da podsetimo, Bethesda je prava na ovu RPG franšizu otkupila tokom 2004. godine. Todd Howard, producent zadužen za Oblivion, Morrowind, a sada i Fallout 3 objavio je neke detalje.
"Počeli smo rad ( na Fallout 3 ) tokom poslednjih meseci 2004. sa samo deset ljudi zaduženih za taj projekat. Završetkom radova na naslovu Oblivion, preusmerili smo veći deo ekipe na Fallout 3."

Dalje se u tekstu otkriva da je Fallout 3 radjen u Gamebryo engineu ( istom kao i Oblivion ).

Neka bude u tom engineu, samo da ostane izometrijski i dijalozi da budu vrh. Samo da ne naprave iz 3 lica, jer onda to vise nece imati nikakve veze sa Fallout svetom.

Kako izometrijski u "oblivion" engine-u?
Uf,moze to dobra igra da bude,sad ce fanovi da me satru :D al' za nas "manje iskusne" moze biti zanimljivo.BTW igrao sam FO2.

A sta je to konkretno receno? Da se igra pravi u Oblivion engine-u i da ce mozda izaci za X360? Nista od toga nije novo i svako ko bar jednom u par meseci obidje neki od vecih Fallout fan sajtova to odavno zna.

Inace, po mom licnom mishljenju to sto Bethesda pravi je sve, samo ne Fallout.

Sta je sa Black Isle Studios i Interplay. Sto oni ne pravi Fallout 3 nego Bethesda. Pa unistice sve.

Black Isle Studios je Interplay odavno raspustio, pravili su glupe igre za geekove koje nisu donosile dobru zaradu, buducnost je bila u konzolnim igrama. A onda se Interplay samoubio sa konzolnim BG:DA 1 i 2 i spremao je neki Follout:Brotherhood of Steel samo za konzole. Ni BG ni Follout nisu za konzole niti su mogli da se probiju na trzistu japanizovanih RPGova.

Sa da ne bude iz prvog lica. da bude sve kao u fallout 1 i 2. isti pogled , isti turn based combat, ma sve isto samo prica i malo bolja grafika i veci svjet. Ne treba da rade drugi Oblivion. Joj samo ako za*ebu ovo, razbicu im sajt sve cu da im rasturim. :mad:

Poslednja izmena:
Black Isle, koji su to carevi bili, sam vrhunac u igrackoj umetnosti.

Neka ne diraju nishta! Samo neka napishu drugi script, nishta vishe!

Neka ne diraju nishta! Samo neka napishu drugi script, nishta vishe!

Bas tako. Nema mnogo mudrosti.
Super prica, malo bolji upravljacki interfejs i malo bolja grafika.
Samo ne "Oblivion sa Bozarom".
Atmosfera je ono sto je Fallout postavilo na vrh RPG.
Huh!!!:bottle:

Da bila je prica da se sa FA3 odmaklo poprilicno i da je izgledao fenomenalno, ali posle su pukli i Beth.je krenula od nule i odbacila sve sto su uradili. ***** ti ljude, drzavu, prevoz i ko ih izmisli.

Pa, tesko da ce tako, obrni okreni Bethesda nisu trovaci, sto je dobro, ali posle ovog Oblivion-a mislim da su im se usladile pare i da ce probati da naprave Fallout koji ce biti isplativ, znaci manje dijaloga, manje razmisljanja, ko zna kakvog "pametnog" oni tamo imaju koji ce recimo videti Fallout na svoj nacin, i tako dok ne kreni prvi screenshot-ovi, mozemo samo da nagadjamo???

:d :d :d

cutanje je zlato

Zaboravio sam da stavim neki ironicni smajli. Jedan koji se smeje Interplayovoj gluposti i jedan koji place zbog nestanka Black Isle Studiosa.

Kao sto sam napisao, Interplay je raspustio Black Isle i okrenuo se konzolama gde je propao zakopavajuci sa sobom BG i Fallout IP, nekim cudom je Bethseda otkupila Fallout.

Interesanto je da su sva velika imena iz istorije PC igara propala uglavnom zahvaljujuci svojim idijotskim potezima. Jedino je mnogo timova koji su pravili legendarne igre potonulo sa Amigom jer nisu uspeli da se snadju na PC trzistu.

Nadajmo se da će igra biti pljunuti Oblivion, ali u futurističkom postapokaliptičnom univerzumu.

Ja bih voleo da ostane onakva kakva jeste (izvedba i okruzenje u kojem se odvija prica).

Veci svet, nelinearnost i sloboda da se uzmu iz Obliviona (i eventualno grafika) i osmisli dobra i uverljiva prica koju ce da prate smisleni dijalozi, zanimljivi side i main questovi, gomila raznoraznih itema, NPC-ova po mapi i sl. :)

Zaboravio sam da stavim neki ironicni smajli.

sorry :)

Nadajmo se da će igra biti pljunuti Oblivion, ali u futurističkom postapokaliptičnom univerzumu.

isuse... ne daj boze... pu pu pu... ako to i urade, bice popljuvani najzeshce... don't mess with fallout fan base... to bi bila najgora nocna mora... to bi bilo kao kad bi civilizaciju napravili rts-om ala generals... kakav bi to shamar bio za igrachku populaciju...

ebote, imate oblivion, imate expanzije, imate modove, i sad prizeljkujete najfantastichniju rpg franshizu da unakaze oduzimanjem svega onog shto je chini fantastichnim... aje... thats the spirit... zasto su kupovali uopste fallout ime? ne bih imao nista protiv da prave svoju igru sa svojim imenom, ovako ...

samo nam fali josh jedan oblivius pored najavljenih x klonova...

predvidjam da ce igra tom sluchaju biti repetativna, da ce imati ochajne dijaloge, da nece biti psovki, da ce imati ochajne dijaloge, da ce biti pucaljka, da nece biti ni g od gore-a, sexa ?!?! politicke nekorektnosti?! ... dosadna... graficki perfektna... dosadna... :smash:

@G!!!

Nece biti Brotherhood of Steel, tipova u random encounters-ima, u power armorima, kako skakucu i cupkaju kao Monty Python-ovci! na konjima-bez konja :D Ako ste imali prilike da naletite na njih u igri?

Ne daj boze da bude kao Oblivion!

Ma kakav Oblivion, neka rade drugi igru u oblivion engine-a. Ma nek bude sve isto ko u Fallout 2, samo bolja grafika,zvuk i drugi scenario. Ma kakav Oblivion, ova igra je veca i od Oblivion-a i od sve ostalo sto je Bethesda uradila do sada. Ako bude pljunuti Oblivion ja vjerujem da ce se celi Fallout fan base zdruzite i udriti jedan DDOS na sve sajtove sa Bethesda znakom. Pa neka preimenjuju to ****** sto ispadne i urade Fallout 3 kako treba. Cekali smo 10 godina za Fallout 3 pa jos ako nas iznevere onda ce biti kaznuti od svih Fallout fan-ova.

Znaš kako će da se potresu zbog toga. Na svakog starog Fallout fana postoje bar tri novopečena stasala igrača koji će kupiti igru jer su čuli da liči na Oblivion.

stasala igraca? lol ne zasmejavaj me... to sto sada prosechan fps igrac smatra da je oblivion tipican rpg je njihov problem... u stvari problem je ljubitelja rpg igara chiji zanr sve vise tone i tone :(

a i ako je kako ti kazes doodoo, prema nezvanichnim infoima oblivius se prodao u oko 3 mil primeraka (nepotrvedjeno za sada) to bi zanchil da bi milion fanova fallouta pljuvalo fo3 svuda po netu ?! i menje ljudi je pravilo vecu stetu :D

josh malo nece biti razlike izmedju rpg-a fps-a i avanture... bljaks....

Poslednja izmena:
u stvari problem je ljubitelja rpg igara chiji zanr sve vise tone i tone :(
Naravno da tone kada to niko više neće da igra. Sve priče su ispričane, svi sistemi isprobani, nema tu više mesta za raznorazne inovacije, sve je varijacija ovoga ili onoga. Svi kao kukaju za starim dobrim stvarima, svi se potresaju, a niko niti igra slične igre kada se pojave koje nisu možda podjednakog kvaliteta kao legendarni naslovi ali su barem dobri, kao ni raznorazne modove i rimejkove na koje se svi kao lože a u stvari nikome ništa. Garantujem da bi, kada bi sad Bethesda izbacila Fallout 3 sa istovetnim sistemima, da sve ostave isto, izmene malo priču i naprave samo moderniji engine (ali i dalje izometrija) da bi igra prošla loše, i kod kritičara i kod "novajlija" i kod fanova. To u Bethesdi lepo znaju i ponudiće nešto što će biti dobro i igrivo. A to što će se povrediti osećanja nekih matorana njih zabole uvo.

Ja licno ako se pojavi Fallout 3 sa istim sistemom kao i prethodne delove bih i ako prica bude na nivou bih ga odma kupio i toa original (mozda). Ako se pojavi kao Oblivion ne bih ni razmisljao o njega. Necu Oblivion look-a-like, Hocu Fallout 3. Ma mnogo ljudi igraju dos igrica i mame, jer sve sto su im novije igre ponudile je lepa grafika i zvuk i to. Sve jedno isto dosadno, nema igrivosti. Ranije je nemalo mogusnosti za lepu grafiku i zvuka pa su stvaraoci igara trudili da naprave igru sto originalniju i interesantnu, mislili su na pricu na atmosveru. Fallout nije jedna od najboljih igara svih vremena zbog grafike i zvuka vec zbor pricu i atmosveru. Ma i 256 boja u 640x480 da bi bio ako prica i atmosvera budu kao u Fallout 2 igrao bih ga. Preigravao sam Fallout 2 pred jednu godinu i nije mi smetala slaba grafika.

A ako znas druge ponovije igre sa istim sistemom igranja kao Fallout odma reci. Vise bih igrao takvih igara nego li FPS RPG wannabe.

Amen to that! Ali bih voleo više da kamera prati odozgo izometrijski sa promenljivim koracima zoom-a. Znači kao FO, ali malo bolje :) I što da ne može Gamebryo kad je engine do jaja...

Gamebryo engine je kakav? Prastara budzevina koja nema jednu optimizovanu igru. Pa svaka igra u Gamebryo je bila igriva samo na high end kompovima bez problema. Mislim, bilo mi je jasno zasto Civ4 trazi preko giga rama kad sam vido koji engine ima. Kao i sam Morrowind koji je postao igriv tek na P4 2GHz i 512MB rama i GF4.

Bethseda je napravila flupost i prezivela, ne pravi se next gen igre sa endzinom starim 4 godine. Koliko ti njega promenio ostaje da nije pretvidjen za nov hardver i nove efekte i samo ces sebi napraviti posao. Sto ne uzese Far Cry engine ili HL2; mogli su nekom ozbiljnom da plate za novi endzine a ne da se brukaju sa Gamebryom.

Civ4 sa zadnjim patchom radi i na 256 MB...
A korišćenje HL2 endžina bilo bi krajnje neozbiljno, jer taj endžin izgleda kao HL1 endžin sa povećanim brojem poligona. Osvetljenje, bump mapping i realističnost - nula. Da ne pričam o glavobolji koju izaziva kod polovine igrača, uključujući mene.

Poslednja izmena:
Da li si ti sigurno igrao HL2. Iako su neki modeli i teksture siromasni, i stvarno nema mnogo bumpmapinga, osvetljenje dizajn i kolorit je cine izuzetno fotorealisticnom. Bas zbog toga se i javlja mucnina nekima, jednostavno je igra isuvise fotorealiticna.

Koliko god su po detaljnosti superiorni Doom3 i FC imaju boje koje ne leze, FC izgleda ko crtani film a Doom3 je prenaglaseno plastican i dreci koliko su boje vestacke.

Video sam sve tri igre na maximumu detalja tako da jesam obavesten.

Nisam imao šta da gledam, mašina mi je dovoljno jaka da tera sve tri igre na maksimumu i HL2 izgleda ubedljivo najgore. Nedopustivo je da se na teksturama vide pojedini tekseli za igru čiji je endžin među "najjačima".

Naravno da tone kada to niko više neće da igra. Sve priče su ispričane, svi sistemi isprobani, nema tu više mesta za raznorazne inovacije, sve je varijacija ovoga ili onoga. Svi kao kukaju za starim dobrim stvarima, svi se potresaju, a niko niti igra slične igre kada se pojave koje nisu možda podjednakog kvaliteta kao legendarni naslovi ali su barem dobri, kao ni raznorazne modove i rimejkove na koje se svi kao lože a u stvari nikome ništa. Garantujem da bi, kada bi sad Bethesda izbacila Fallout 3 sa istovetnim sistemima, da sve ostave isto, izmene malo priču i naprave samo moderniji engine (ali i dalje izometrija) da bi igra prošla loše, i kod kritičara i kod "novajlija" i kod fanova. To u Bethesdi lepo znaju i ponudiće nešto što će biti dobro i igrivo. A to što će se povrediti osećanja nekih matorana njih zabole uvo.

nista od ovog nije tacno... mesta ima inovacijama koliko hoces jer se sve zaustavilo oko 2000. godine :( i mesta za napredak uvek ima

fora je u tome sto bethsoft ne zna da napravi atmosferu kakvu je imao fo, samo onaj ko ne zna kakav je fallout u biti, moze da kaze da ako se promeni izvodjenje, ako se promeni sistem, ako se promene dijalozi opet moze da bude fallout... ako hoce da prave igru a da bude dobro i igrivo neka prave sim varijatnu obliviona... inache onaj konozlaski fo:bos je puko jer je popljuvan najgrdje od strane fanova koji su shirom neta razglabali koliko ce losh biti (a bio je jos loshiji) i koliko je odstupanje od prave franshize...

inache je naivno reci da ljudi danas ne igraju stare igre, danas ima veci broj ljubitelja fallouta nego li pre 3-4 godina, sto i mene iznenadjuje...

Gamebryo engine je kakav? Prastara budzevina koja nema jednu optimizovanu igru. Pa svaka igra u Gamebryo je bila igriva samo na high end kompovima bez problema. Mislim, bilo mi je jasno zasto Civ4 trazi preko giga rama kad sam vido koji engine ima. Kao i sam Morrowind koji je postao igriv tek na P4 2GHz i 512MB rama i GF4.

Bethseda je napravila flupost i prezivela, ne pravi se next gen igre sa endzinom starim 4 godine. Koliko ti njega promenio ostaje da nije pretvidjen za nov hardver i nove efekte i samo ces sebi napraviti posao. Sto ne uzese Far Cry engine ili HL2; mogli su nekom ozbiljnom da plate za novi endzine a ne da se brukaju sa Gamebryom.

Ti ljudi tamo malo više znaju nego ti. Bez obzira šta misliš, pokušaj da shvatiš da vizuelno, Oblivion nudi mnogo mnogo više od bilo koje igre koja je izašla u njegovo vreme (iako ti to možda ne vidiš ili ne kapiraš koliko je grafički kompleksno), i samim tim je odlično optimizovano, kada se sva raskoš uzme u obzir. Ono što NIJE optimizovano, je Gothic 3, koji koristi isti engine i dobro izgleda, ali zaista radi loše... za Civ4 ne znam, nisam igrao. To sa Gothicom 3 može lepo da se vidi da je neoptimizovano zbog toga što kad smanjiš detalje, i dalje secka i swapuje i leakuje, dok se kod Obliviona, ako ti već secka (tj. imaš komp srednje klase), možeš da staviš na medium i da se lepo igraš. Problem kod naših ljudi je što žele da igraju sve na max. na 7600GT jer su za nju, pobogu, dali 200 evra, i onda kad secka, to je neoptimizovano... Takve stvari na stranim gaming forumima nikad nisam video... Igra je pravljena da i oni koji su kupili X1950 XTX tada, mogu da nasviraju detalje i igraju se i uživaju u većoj raskoši kad su već dali 400 evra za kartu, a oni koji imaju onu od 200 ili 120 evra, nek smanje detalje i prestanu da se bune... Ili, neka kupe konzolu :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno